Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 31 Sau 2025, 15:07

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 504 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 14 Bal 2011, 20:43 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.05.17
Amžius:
39
Automobiliai:
E39 530d M57 03'
120ltr panoraminis, su gyvais augalais vienos rusies nzn pav. 13 zuvyciu is ju 1 skaliaras berods 8 lyg barbusai kitu dar nzn pavadinimu. foto idesiu greitu metu :D butu saunu patarimu isgirst kaip ji pagrazint kai foto idesiu. noreciau kazkokiu gyventoju kurie gyventu ant dugno, butu draugiski ir estu matylius kaip ir visos :D galvoju isigyt tu citrusu ar kaip ten jie kur su lupom prie stiklo prilipe buna.

StandartinėParašytas: 08 Lap 2011, 00:18 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2010.10.14
Sveiki, temos prikelimas. :) Netycia teko pabuvot gyvunu parduotuvej ir uzmaciau akvariumus. Iskart prisiminiau senaja savo svajone isigyti viena toki. Nusiziurejau viena nediduka uz siuo metu priimtina kaina pasibandymams. Butu 54 litru (dezeje - apsvietimas, filtras ir sildytuvas). Gal butu kokiu patarimu is ekspertu ar siaip prijaucianciu nuo ko pradeti, kokie pirmieji po to pirkiniai butu. Zolytes, akmenukai, grazus zaisliukai ir t.t. (cia galima tai padaryti ir ateityje kazka grazaus uzmacius). Labiausia domintu kokios zuvytes turetu buti pirmosios, kad iskart nepasiduotu man ir nepaliktu sio pasaulio per anksti. :( Su kuo jos sugyvena ir su kuo pjaunasi. Kokie ju kiekiai, vienetai ar buriai ir panasus bajeriukai apie kuriuos dar nenutuokiu. Mane labiau domintu mazos ir spalvotos zuvytes. Kad ir vaikas akis turetu kur paganyti.

Nepasididziuokit ir pasidalinkit savo patirtimi. ačiū

P.s google naudosiuosi tada, kai turesu pagrindus ir noresiu igyti daugiau ziniu. :idea:

StandartinėParašytas: 08 Lap 2011, 10:50 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
Pirmiausia reikės nusipirkti trašų grunto, tada paprasto paviršinio grunto (tinka ir pigus statybinis, norimo rupumo švyras, tik jį reikės stipriai plauti/virti). Taip pat reikės pradinių augalų ir bakterijų akvariumo startui. Žuvys yra mažiausia problema kol kas, svarbu, kad pati eko sistema įsivažiuotų. Paprasčiausia būtų turėti vien tik kokias gupijas + kelios laputės ir pan. bet gali paieškoti ir kitokių žuvyčių ar krevečių.
Visko pirkti iš parduotuvės neverta, gali per forumus paprašyti, akvariumistai dažnai ravisi ir už popigiai perleis kelių rūšių augalus. Kartais ir mažų žuvų turi.

StandartinėParašytas: 08 Lap 2011, 11:14 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.28
Automobiliai:
'88 Testarossa
'09 DB9
Aš tai nepirkčiau tokio mažo, nes man pavyzdžiui 100 litrų trūksta vietos augalams sodinti.

StandartinėParašytas: 08 Lap 2011, 11:38 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
Na, dydžio tai niekada nebus per daug (nebent jau neužtektų standartinio filtravimo/šildymo). 50l dar yra pusė velnio pasižaidimui. Aišku stipriai ribotos galimybės, bet jeigu nekiši visokių dirbtiniu dekoracijų ar krūvos žuvų, tai gyventi galima :-)
fricas rašė:
Aš tai nepirkčiau tokio mažo, nes man pavyzdžiui 100 litrų trūksta vietos augalams sodinti.

StandartinėParašytas: 08 Lap 2011, 16:30 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.28
Automobiliai:
'88 Testarossa
'09 DB9
PrakalejaS rašė:
Na, dydžio tai niekada nebus per daug (nebent jau neužtektų standartinio filtravimo/šildymo). 50l dar yra pusė velnio pasižaidimui. Aišku stipriai ribotos galimybės, bet jeigu nekiši visokių dirbtiniu dekoracijų ar krūvos žuvų, tai gyventi galima :-)

Sakyčiau kad 100 toks labai kompromisinis variantas, o kainos skirtumas nėra labai ženklus. Tik šiaip atkreipčiau dėmesį, kad jei yra planų su augalais prasidėt, labai svarbus dalykas yra apšvietimas. Dažnai kur pigesni pilnai sukomplektuoti akvariumai būna, su lempom nepersistengta.

StandartinėParašytas: 08 Lap 2011, 18:48 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2010.10.14
Akvariumo dydi pasirinkau toki, nes kaina siuo metu man yra priimtina. Su vieta sunku ir noreciau is pradziu pasimokinti. Gi niekas netrukdo tureti du akvariumus ateityje :) . Suni vesiu penktadieni i dog's grooming ir tuo paciu perzvelgsiu is naujo situacija. Paziuresiu dar ir didesni akvariuma, ar tikrai ten ne toks jau ir didelis kainos skirtumas. Kuri as issirinkau su nuolaida kainuoja 79e, o kita jau maciau apie 200e kaina (dydzio nezinau, bet kad didesnis- tai faktas). Kiek suprantu, kai nusipirksiu akvariuma, ji reikes dar pilnai paruosti zuvyciu atsikraustymui. Pardavejas sake, kad reikia palaikyti apie savaite pries apgyvendinant jas ten. Manau , kad parduotuvej turetu tureti to smeliuko vadinamojo. Speju, kad dar klausimu kils greitu metu. Dekui

StandartinėParašytas: 08 Lap 2011, 19:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.02.28
Amžius:
44
O mano tarakoniukai kaip paaugo :)

Paveikslėlis

StandartinėParašytas: 08 Lap 2011, 22:41 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2011.10.12
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 m3, E36 daily
Akva, sakyčiau, nuo 80-100l turėtų būt :-k , nes į mažesnį tiesiog mažas pasirinkimas, ką paleist:)
mano pirmasis yra apie 80l, šiuo metu jame gyvena be augalų šabakštyno dar keli guramiai, vaivorykštės, skaliaras, keli rykliniai barbusai, dugna sniukstena keli Acantopsis dialuzona , kitaip tariant, arkliasnukiai lochai(pavadinimas tikras:)) noruose nuo 300l o svajonese jurinukas:)

StandartinėParašytas: 08 Lap 2011, 23:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2010.10.14
"keli Acantopsis dialuzona , kitaip tariant, arkliasnukiai lochai" - juokiausi ilgai. O ir tie pavadinimai kolkas nieko nesako (nes eisiu i parduotuve kur viskas angliskai). As zinau, kad jus visi rekomenduojat apie 200 litru akvariumus, bet siuo metu ir lesu pernelyg daug tam skirti nenoriu, ir su vieta akvariumui butu problema. Tikiuosi isigysiu jau akvariuma penkt ir tada parasysiu koki turiu. Mielai isklausysiu (perskaitysiu) visu rekomendacijas. Dekavoju uz nuomones, o ne uz google pirsima.

StandartinėParašytas: 08 Lap 2011, 23:32 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.28
Automobiliai:
'88 Testarossa
'09 DB9
Bet šiaip jau tai po akvariumistų forumus geriau knisčiausi, o ne čia. Ten informacijos gerokai daugiau ir greičiau gautum.

StandartinėParašytas: 08 Lap 2011, 23:37 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2011.10.12
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 m3, E36 daily
aš irgi juokiausi, kai pirmąkart pamačiau pavadinimą, bet paskui juos gyvai pamačiau stalmoj ir man patiko, jie renka maisto likucius nuo grunto, ir tai daro gan juokingai, žodžiu, smagu ir gruntas švaresnis :D Beje, anksčiau augaliukus ir žuvytes pirkdavau turguje, parduotuvėse, tačiau prisiregistravau aquarium.lt ir atradau daug pasiulymu mazom kainom :wink:
P.S. lauksim foto

StandartinėParašytas: 04 Sau 2012, 01:46 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2007.04.03
Amžius:
41
Automobiliai:
honda crv 2009
Ymetu ir as savo augintinius http://www.youtube.com/watch?v=4SdykGVm ... e=youtu.be Akva 400l, jau metai laiko kaip sergu sia liga ir man tai patinka :wink:

StandartinėParašytas: 04 Sau 2012, 02:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2011.06.13
Automobiliai:
BMW
vikas rašė:
Ymetu ir as savo augintinius http://www.youtube.com/watch?v=4SdykGVm ... e=youtu.be Akva 400l, jau metai laiko kaip sergu sia liga ir man tai patinka :wink:

nu grazu ziuret :) ruosiuos ir as isigyt, cia kaip mini svajone tokia :) o seip tikrai grazu :) =D>

StandartinėParašytas: 05 Sau 2012, 09:45 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2011.10.12
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 m3, E36 daily
Gražu :D

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 504 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery