Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 18 Lap 2024, 19:19

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 53 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 16 Kov 2006, 21:49 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.02.22
Amžius:
42
Automobiliai:
ex E36 318 M43 94'
o gal zinot kur galima isigyt 3 detale, ir kiek ji kainuoja, vienoj pardej sake kad 16litu, kazkaip gaila uz tokia plastmase tiek pakloti

StandartinėParašytas: 16 Kov 2006, 22:26 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
galiu papsakoti kaip as issprendziau praktiskai idealiai apdailu barskejima (tiesa liko bardaziokas ir salono girgzdejimas).
tai wa. Pvz Coupe duryse apatine dalis yra plastmase. Ja geriausia mano manymu uztaisyti silikonu, ka ir padariau - laikosi gerai, barskesio nera, uzsandarino (vejukas jausdavosi). Bet yra dar vienas dalykas - tie pypseliukai fiksatoriai vadinami. Tai jie su laiku arba apluzineja arba spausta popieru pralaisvina ir jie patys sioki toki barskejima sukelia. Sprendimas ypatingai paprastas - paimi lipnia juosta kuri plesosi, tokia medziagine, nzn kaip tixliai vadinasi ir mazom juostikem apsuki ties apdaila, minkstai ir stabiliai laikosi. Tie fiksatoriai tikrai nera brangus, geriausia visus susideti, nepataupyti. Dar nereiktu pamirsti laidus, pvz veidrodeliu, audio, el stiklu varikliuko, signalizoko, centrinio ir t.t. su laiku izoliacija sudziuna ir atsilupineja, tada palaidi tarskosi. viska labai ramiai paciam galima pasidaryti, tik reikia kaip sakant akuratnai, neskubant :-) taip pat reiktu nepamirsti metalilniu varzciuku, kurie papildomai laiko apdaila - jie butinai turi buti nauji, kad laikytu idealiai (jei bus laisvumas tai apdaila netgi saibom iseis, nekalbant jau apie barskejima). tai wat tiek asmenines patirties :-)

StandartinėParašytas: 16 Kov 2006, 23:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.07.29
Amžius:
47
babonis rašė:
o gal zinot kur galima isigyt 3 detale, ir kiek ji kainuoja, vienoj pardej sake kad 16litu, kazkaip gaila uz tokia plastmase tiek pakloti
uzsakinejant pvz autopaslaugoj ji kainuotu 4-5 lt.

StandartinėParašytas: 17 Kov 2006, 00:34 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
nu jos nera jau tokios blogos, bet bug'u po tiek metu islenda. Pvz didziausias coupe pravalas - durys, ypac uzrakto puse. Isiziurejus i 5, 7 klases sedanus galima pastebeti labai dideli skirtuma - durys daug giliau uzsidengia tarpa... o visa kita plius minus... viskas priklauso nuo priziurejimo. bet faktas vienas, kad tikrai pataupyta daugiau nei 5 ir 7 salonuose :-) pagrindine problema - tarpai (sandarinimo juostos nusidevi) ir pacio spausto popieriaus (apdailos pagrindo devejimasis (dazniausia jis pareina atsiradus laisvumui))
fricas rašė:
O tai ką, E36 tokios prastos salono medžiagos?

StandartinėParašytas: 17 Kov 2006, 08:44 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.07.29
Amžius:
47
fricas rašė:
O tai ką, E36 tokios prastos salono medžiagos?
nera ten jau taip blogai. Siaip dazniausiai plastmases stipriai nukencia, kai koks jurgelis meistrelis jas pradeda ardyti. Vokieciai tai dar daug maz stengiasi viska sudeti kas priklauso. Bet pvz man kai evelko chebra tamsino stiklus, as ju graziai paprasiau, kad uzklijuotu garso izoliacija tvarkingai, sudetu visas zakliopkes (net nauju kruva daviau). Kai atsiemiau masina, tie tipo sako visi fiksatoriai ok, viska sutvarkem. Kai paskui po pusmecio issiardziau duris, tai pamaciau, kad ne tik trecdalio fiksatoriu nera, bet net ir varztai ne visi susukti... O dar sukos man atsiimant pezejo, tipo "kregzdes metalafonai". Net pikta pasidare, tai kaip masina gali nebarsketi, kai puse detaliu nesudeda ? :evil:

StandartinėParašytas: 17 Kov 2006, 08:45 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2005.09.19
Na vat as pastebejau, kad pas mane pradejo girgzdeti sedine, tik va nesuprantu ar pacios sedynes kokios spyruokles, ar pats sedines tvirtinimo mechanizmas? :evil: Gal kas esat susidure..?

StandartinėParašytas: 17 Kov 2006, 09:02 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
nu bent jau pas mane sedyneje praktiskai nera jokiu ten spyruokliu - paralonas ir oda, nu dar kaitinimo elementas kuris yra laidas ivyniotas i medziaga... o didziausia girgzdejimo problema yra sedynes sono trynimasis i poranki :-( niekaip nesugalvoju kaip pafixinti... paziurek ar gerai uzfiksuota, gal del laisvumo atsiranda pasaliniai garsai.
Deividaz rašė:
Na vat as pastebejau, kad pas mane pradejo girgzdeti sedine, tik va nesuprantu ar pacios sedynes kokios spyruokles, ar pats sedines tvirtinimo mechanizmas? :evil: Gal kas esat susidure..?

StandartinėParašytas: 17 Kov 2006, 10:32 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.07.29
Amžius:
47
Deividaz rašė:
kazkur DIY puslapiuose buvau rades kaip tvarkyti girgzdancias sedynes. Ten po apacia yra dvi ar trys spyruokles, kurios skleidzia garsus

StandartinėParašytas: 17 Kov 2006, 11:17 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
WD-40 velgi yra labai geras draugas sitoje situacijoje :-) kadangi pas mane uz galines sedynes paprastai niekas nevazineja, tai ten buna siuksliu deze :oops: ziema dar visokiu zemiu prisinese. Isvaliau tarpus ir sutepiau WD-40 - ledas! sedynes vazineja idealiai, jokios spyruokles netarska. Ta pati padariau ir su liuku - akivaizdziai greiciau atsidarineja, niekur nestringa :-) zodziu visoms problemoms su guma ir metalu WD-40 yra universalus vaistas :twisted:
Rytisss rašė:
kazkur DIY puslapiuose buvau rades kaip tvarkyti girgzdancias sedynes. Ten po apacia yra dvi ar trys spyruokles, kurios skleidzia garsus

StandartinėParašytas: 17 Kov 2006, 11:27 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E36 320 M50 91' sedanas
na liukas pas amne tai suteptas su tepalu kažkokiu. WD gi išplauna visus tepalus, na aišku ir purvus.

StandartinėParašytas: 17 Kov 2006, 11:42 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
ar tepalas geriau uz WD tai jau kitas klausimas :oops: esme, kad WD padeda labai daugeliu atveju :-) visa bonka sunaudojau, reix nauja pirkti...
o kas liecia apdailu, tai plastmeses ir metalus ir laidelius manau geriausia "aplipdyti" su plesona lipnia juosta, ta kur is abieju pusiu lipni ir is medziagos padaryta. Man rodos originaliai laidu izoliacija su panasia daryta.
Įtariu_BITES rašė:
na liukas pas amne tai suteptas su tepalu kažkokiu. WD gi išplauna visus tepalus, na aišku ir purvus.

StandartinėParašytas: 17 Kov 2006, 11:56 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.10
Amžius:
38
Automobiliai:
E39 Sportwagon
O as vat paklausiu prie to pacio. pas mane dureles (coupe kebulas), kur yra ta daiktadeze durelese ilgesne, ji kazkaip nesusiliecia su duru apsyfke, ir ten yra apie 4-5 mm tarpas, to pasekoje, kai atidarai liuka, arba langa, per ten labai salti man pucia. Kaip panaikint ta tarpa? arba kaip ji bent uzsandarint? P.s. silikono purkst nesiulykit :)

Ir dar prie to pacio, turejau neseniai tokia beda, pameciau paskutini masinos rakteli, ir "spynu atrakintojai" lupo lauk duru spyna, ir dare nauja rakta. Tai tvarkinguoliai nuiminedami spyna, atlupo man visa paralona nuo duru, kuris eina po apsyfke, kaip ji reik priklijuot? Dekui.

StandartinėParašytas: 17 Kov 2006, 12:10 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
ta plastmase yra blogis :-( sunku kazka padaryti. As tai dariau taip:
nuemiau apdaila visa, tada su 2 varstociukais ir medzio juostelem suverziau plastmase ir apdaila, o tada jau silikona iskitos puses :oops: negailedamas, kad tikrai nebutujokio plyselio. Kartu ir laiko ta plastmase vietoj ir oro nepraleidzia. is tikruju truputi levai padaryta sita dalis :-)

StandartinėParašytas: 17 Kov 2006, 12:18 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E36 320 M50 91' sedanas
PrakalėjaS, o tai gal pas tave visa mašina silikoninė? :)
bo žiūriu visur tik silikoną naudoji :)

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 53 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery