Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 23 Lap 2024, 23:09

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Privaloma naudotis paieška!!! Pasikartojančios temos bus trinamos, o autoriai įspėjami.

Kuriant naują temą, jos PAVADINIME, būtina laužtiniuose skliaustuose [] nurodyti automobilio kėbulo kodą, bei aiškiai suformuluoti problemą. To nepadarius, temos bus trinamos, o autoriai gaus įspėjimą.
E32, E65, E66 turi atskirus forumus !!!

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 2070 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 138  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 20 Lap 2010, 10:15 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.26
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW
labai abejoju ar vaziuoji pigiau uz mane :wink: , ir ypac smagiaul. v8 > l6 nors man kuras kainuojas 2 litai litras bet ne tame reikalas, kol tu "taupai" iki pirmo rimtesnio dyzelio gedimo as gaudau kaifa turedamas 210kw po kapotu :wink: nu ir fantastiska garsa.

StandartinėParašytas: 20 Lap 2010, 13:43 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2007.04.03
Amžius:
41
Automobiliai:
honda crv 2009
sickdog rašė:
labai abejoju ar vaziuoji pigiau uz mane :wink: , ir ypac smagiaul. v8 > l6 nors man kuras kainuojas 2 litai litras bet ne tame reikalas, kol tu "taupai" iki pirmo rimtesnio dyzelio gedimo as gaudau kaifa turedamas 210kw po kapotu :wink: nu ir fantastiska garsa.

Apie kokius jus cia vis kalbat rimtus dyzelio remontus, cia juk ne 2,5tds, kad vazineji ir lauki kada nueis siurblys ar truks galva. Pilkit dyzeli is degalines ir neireiks sukti galvos del purkstuku. Vienintelis skirtumas tik tas, kad turbina 3D gali nueiti po 120.000km. Auto turiu jau 1,5 metu ir nieko nekeiciau kas liecia varikli (isskyrus zvakes ir dirzelius:)) Taip kad nereikia skleisti ereziju [-X

StandartinėParašytas: 20 Lap 2010, 15:36 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2010.08.27
Automobiliai:
e trim aštunc
sickdog rašė:

nu pas mane po kapotu V8, tik 180kw ir sukimo momentas tik 560Nm, tai nezinau, man uztenka smagiam vaziavimui. o mano kuras irgi du litai su kapeikom, ir trasoj 7l ryja, o tu pasigirk dabar kad su dujom vazineji :D mane nervini su tais gedimais, nieko niekas niekur netaupo, gi negyveni galvodamas apie tai kad reiks masinai varikli pasikeist, idomus tavo mastymas, gali but tu rimtu gedimu, gali ir nebut. gal tau dujos sprogs ir keisi po to balionus, kaifo prisigaudes :D

StandartinėParašytas: 20 Lap 2010, 17:54 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.04.09
Amžius:
38
Automobiliai:
(ex) E38 740d
E61 LCI 525xd
Choresh rašė:
nu pas mane po kapotu V8, tik 180kw ir sukimo momentas tik 560Nm, tai nezinau, man uztenka smagiam vaziavimui. o mano kuras irgi du litai su kapeikom, ir trasoj 7l ryja, o tu pasigirk dabar kad su dujom vazineji :D mane nervini su tais gedimais, nieko niekas niekur netaupo, gi negyveni galvodamas apie tai kad reiks masinai varikli pasikeist, idomus tavo mastymas, gali but tu rimtu gedimu, gali ir nebut. gal tau dujos sprogs ir keisi po to balionus, kaifo prisigaudes :D

nezinau kaip jums, bet as tai jau kiek turiu masina dar neatsydziaugiau vis nuspaudu ta pedala, neina dar ramiai vazinetis ir taupyt dyzeli. smagiai traukia tas 180kw

StandartinėParašytas: 21 Lap 2010, 15:25 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.08.06
Amžius:
35
Automobiliai:
BMW E39 530i Individual 02'
BMW E39 525i TOPAZ BLUE 02' (Ex)
BMW E38 730d ORIENTBLAU 00' (Ex)
BMW E38 730d JET-BLACK 99' (Ex)
Jo blyn, lygtais benzinai tai isviso negendantys :lol: Aisku detales pigiau kainuoja, bet vistiek :wink: Ir vistiek jis su 740d pigiau vazineja, nei tu su uzdujintu 740, jei saliarka ne is koloneles (o taip ir yra). Sickdog tavo variklis taip pat gali uzkalti, subyreti ir visa kita, arba kokia dujine iranga sustreikuos ir uzsidegs variklio skyrius :lol: Beto tu sumokejai uz savo kopustu system apie 3k lt, uz tuos pinigus jis nusipirks kita arba susiremontuos esanti varikli, tik skirtumas, kad jam gali to ir neprireikti, o tu JAU sukisai :wink:

StandartinėParašytas: 21 Lap 2010, 20:18 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.26
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW
DiMoN rašė:
Jo blyn, lygtais benzinai tai isviso negendantys :lol: Aisku detales pigiau kainuoja, bet vistiek :wink: Ir vistiek jis su 740d pigiau vazineja, nei tu su uzdujintu 740, jei saliarka ne is koloneles (o taip ir yra). Sickdog tavo variklis taip pat gali uzkalti, subyreti ir visa kita, arba kokia dujine iranga sustreikuos ir uzsidegs variklio skyrius :lol: Beto tu sumokejai uz savo kopustu system apie 3k lt, uz tuos pinigus jis nusipirks kita arba susiremontuos esanti varikli, tik skirtumas, kad jam gali to ir neprireikti, o tu JAU sukisai :wink:

nepulk i krastutinumus kolega, tas jo levas dyzelis ligiai taip pat sekmingai gali nudusinti motora kaip ir atseit dujos kurios ten sprogs ar dar kazka padaris. apie kuro kokybe galime netesti, nes pats kalbejau su "benzovozais" ir ne vienu, tai tie kas sau perkasi vazineti skiedzia su "vietiniu" kuru ir nemazai sake kad kuras "ten" lievas ypac dyzelis, aisku yra ir geresnio, bet ne visada. vot. o ar pigiau jis vazineja tai labai abejoju, tiksliai dabar neprisimenu bet "Ten" jis kainuoja apie 2.20 atrodo, tai nebent pats atsiveza, nes jei perka cia tai vel klausimas. neuzmirskim kad ir benzinas is ten vezamas kaip ir dyzelis.

dabar toliau, kas liecia kopustus tai juos isidejau tik todel kad pasikeite gyvenimo budas ir reikia vazineti daug ir gan ilgais atstumais LT mastu, jei buciau ir toliau vazinejes kaip ir anksciau duju nebutu buve. bet labai nesinorejo skirtis su sia fantastiska masina, kuri man labai patinka, megstu sita modeli ir tai ka jis duoda ir nesinorejo sesti i kibira todel buvo pasirinkti kopustai kurie nera blogai, 60 litru kuro uz 120lt... why not ? kitas reikalas mineti 3k lt niekada neguli stalciuke ir laukia nesulaukia kada gi juos kazkas inevstuos i "nauja" motora.

kalbedamas apie gedimus turejau galvoje ne konkreciai motora o viskas kas aplinkui. dar is senu laiku atsimenu kai dede turejo opel kadeta 1.8 benza ir 1.8 dyzel, tai benzo generatoriaus guolis ar tai itempejas kainavo 25lt o dyzelio 125 o skirtumas buvo tik varztelije.

kitas dalikas pirkti dyzeline masina kuriai virs 10 metu kai voketis neskaiciavo tokiu kuro kainu ir tokiu akcizu yra labai kvaila, bet cia imho neisizeiskit. vel gi ne visai imanoma tai taikiti tiems kas lieva kura pila, bet visa gyvenima nepilsi juk. nors visko buna. as sutinku su dyzeliu kuris yra 1.3 ir mieste sudegina 5 litrus o trasoi 3, va cia tai dyzelis, bet v8 dyzelis tai cia jau absurdu absurdas kuris klausia klausima "KAM?" bet cia imho.

todel reziume butu toks apibendrinant mano pasakyma kad benzininis E38 yra > uz dyzelini E38:

1. pacios benzinines masinos kaina siam momentui yra GEROKAI mazesne uz analogiska dyzeli
2. didesnis pasirinkimas benzininiu automobiliu rinkoi
3. platesne benzininiu motoru gama
4. "pigesnis" aptarnavimas, pradedant FILTRAIS baigiant tepalais, siurbliais ir tt, su salyga jei masina priziuri kaip zmogus o ne kaip tulas LT pilietis su restauruotom dalim.
5. alternatyva "taupyti" - aka kopustai arba tas pats lievas kuras is tu paciu rusu ar bulbasu (beje girtis kad piliesi toki kura yra kvaila, toks cia ir stebuklas)
6. smagesnis vaziavimas
7. gal but ne taip rimtai bet visdelto - ne traktoriaus garas paspaudus pedaliuka kad ir nestipriai.

ir kiti niuansai. visa tai yra imho tai yra asmeninsi poziuris ir pozicija, paremta tiek realiais faktais tiek ir kazkiek teorija, bet pagrinde realiais. todel siulau toliau nekelti diskusiju nes as savo pozicijos nekeisiu, o tie kas sau iesko masinos paskaite musu rasliavas padarys atitinkamas isvadas i viena ar i kita puse. pasisake abi puses galima nesiplesti.

tikiuosi kolegos pasidare aiskiau kodel as rasiau ta > virsuje :wink: , bet tai nuomuone su kuria nebutina sutikti.

StandartinėParašytas: 21 Lap 2010, 20:21 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2010.09.19
Automobiliai:
ex E38 730 94
ex E38 740i 96
MB CL500
DiMoN rašė:

Nemanau,kad tikslinga sakyti jog jo investuoti 3k lt i duju iranga yra islaidos kuriu dyzelinis variklis gali ir nereikalauti,juk 4l benzinas yra pigesnis nei 4l dyzelis,duju iranga supanasina dvieju automobiliu verte. Siaip pati diskusija del vieno ar kito variklio visisko pranasumo yra betiksle mano manymu, tiek vienu tiek kitu atveju yra loterija. Abu varikliai turi ir pliusu ir minusu, taip kad manau, jog kiekvienam savo, vienas su dyzeliu laimingas,kitas su benzinu.

StandartinėParašytas: 21 Lap 2010, 21:14 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.10.20
Amžius:
36
Automobiliai:
ex E32 735 86`
ex E34 525 89`
ex E34 520 89`
ex E34 525tds 93`
ex E36 318IS 93`
ex E39 528IA 98` Shadowline
ex E34 525i Touring 93`
ex E64 645CI 04` Manual
E39 525d 03`
E61 530XD 06`
As tai jau seniai cia desciau per kelias temas ta pati,ka sickdogas cia prirase,ale buvau uzmetytas akmenim :lol: Nu sunku dyzelistam suprast,kad ne ka pigiau jiems vazineti siais laikais su senais dyzeliais, labai skauda jiem sirdi del to,bet tokia gi realybe.Niekas nesako kad slamstas,nepirkit dyzeliu ir pan, juk cia forumas,dalijames savo patyrimais ir nuomonemis,nereikia pykti, juolab kai zmones ne i pirsto lauzia taip sakydami,o is realiu faktu, taika :)

StandartinėParašytas: 21 Lap 2010, 21:30 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.02.14
Amžius:
39
Automobiliai:
X5 xDrive30d '09
Bet su dujomis nevaziuoja taip pat kaip su benzinu :) Prie mazu apsuku tai taip labai nesijaucia, bet su dujomis nepalakstysi. Beto, degina dar ir benzina, kas vazinejant mazais atstumais visa ekonomija sudegina :). Esu turejes du auto su dujomis, tris su bezinu ir dabartinis dyzelinis. Su dyzeliu susitaupo tikrai daug, aisku, jei su automobiliu vaziuoji. Jei pravaziuoji per metus nedaug ~ 10-12000km, tai geriau rinktis benzina. Dujos nelabai apsimoka siais laikais. Duju pats tikrai i automobili nedeciau, anskciau ar veliau islenda visokiu problemu. Ne veltui, jei i auto idedi dujas nustoja galioti gamintojo garantinis... Tai tiek.

StandartinėParašytas: 21 Lap 2010, 21:32 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.01.07
Amžius:
39
Automobiliai:
Mercedes E320cdi 00m.
Mercedes E200cdi 99m.
E39 530d 00m.
ex E39 530d 99m.
E39 530d 98m.
ex JAGUAR XJ6, 3.2L
ex E38 740 94m.
ex E36 318 91m.
Turiu tokį pavyzdį, kai pirkau savo E38 benziną 4.0l, į jį pyliau tik kurą, toliau visi gėdimai ištiko dėl mano kaltės, prakiurdytas bakas, pavogtos detalės ir t.t. Taip piliau daug kuro, bet tokios mašinos parvažiuoja iš užsienio mažiau uždrožtos, mažiau pravažiavę ir geriau prižiūrėtos, nes užsienyje eilinis snarglys tokio automobilio įpirkti negali, jei ir įpirktų užsismaugtų su mokesčiais.

Db tėvas nusipirko E39 3.0d važiuoja pigiai, kuro ryja trąsoje 7l, mieste apie 10l, bet nespėja remontuoti, tai tas išlenda, tai tas išlenda, kiekvieną mėnesį minimum 500Lt į remontą. Tai paskaičiavus savo 4.0 benziną aš eksplotavau pigiau.

StandartinėParašytas: 21 Lap 2010, 21:44 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2010.08.27
Automobiliai:
e trim aštunc
sickdog, neskaiciau tavo post'o. nebacharuskai daug prirasei, ne forume knygas rasyt. Tik maciau kad kazka apie lieva dyzeli snekejai. Nu tu ji kai pili tu zinai koks jis lievas ar geras :) Man tik nepatinka, kai zmones nusisneka. Dabar suprantu del ko tokios siauros tavo paziuros, nes net randi laiko straipsniui visam parasyt. Nieko nebesakysiu, pas mane matematika kitokia ir tu kuru neskirstyk, jis toks pat kaip kolonkej. Nezinai, ka toj kolonelej pili, garantinio kvituko neraso niekas. Kai daug vaziuoji tai per metus susitaupo tiek kad tie gedimai labai nejaudina. Bet va jei piltum visad kolonkej ir dar i eksploatacija kist reiktu, tada jau geriau vazinet ant... duju :lol: nepyk, kad cia pusiau su juoku rasau, gal kada kai neturesiu ka veikt as straipsni parasysiu, nes benzo nesu eksploataves tai smagu bus visai pafantazuot ir man :) be to ka reišk imho?

Paskutinį kartą redagavo Choresh 21 Lap 2010, 21:50. Iš viso redaguota 2 kartus.

StandartinėParašytas: 21 Lap 2010, 21:47 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2007.04.03
Amžius:
41
Automobiliai:
honda crv 2009
Duju niekada gyvenime nedeciau nes:
1. Jauciama duju smarve salone (tik nepasakokit kad visiskai nesijaucia)
2. Uzima daug vietos bagazinej arba turi atsisakyti atsarginio rato, tuomet bakas bus tik 40l tai reiks piltis kas 200km, o tai nera labai patogu
3. Dujos yra blogis ziema, nieko nesutaupysi vazinedamas mieste
4. Gan daznai atsiranda papildomu problemu...
5. Po kazkur 2 metu naudojimo pradeda pulsuot variklis apsukos sokinet, todel nieks ir nenori pirkti tokiu auto kuriuose buvo dujos.
6. Dujos turetu buti naudojamos tik viryklese :lol:
Tad ir baigiam sia diskusija apie dujas, kas nores pirkt masina pats susidarys atitinkama nuomone :)

StandartinėParašytas: 21 Lap 2010, 21:52 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.26
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW
Choresh rašė:
sickdog, neskaiciau tavo post'o. nebacharuskai daug prirasei, ne forume knygas rasyt.

vat cia biciuli ir susimovei, nes as tau kaip penktokui viska normaliai isdesciau kodel ir del ko parasiau viena ar kita dalikeli, bet kadangi issilavinimo stoka trukdo perskaityti vos keleta sakiniu (knygu turbut visai nesi skaites jokiu) tai ir aiskinti ir kazka rasyti tau nera prasmes, nes voskas kas ejo po to sakinio kuri palikau buvo FAIL.

StandartinėParašytas: 21 Lap 2010, 21:56 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.02.28
Amžius:
44
Man atrodo ,kad cia pasaka be galo .Vienam zmogui dizelis gerai, kitam kopustai+ benzinas .Visos masinos geros kol vaziuoja ,t visom pasitaiko problemu ,tiek kad mano manymu vienas kuras viena problema ,kaip ir minejo cia ne vienas po keliu metu su dujom prasideda visokiu bedu tai ciaudo tai nedirba cilindrai ir panasiai...Kaip ir dizeliam tai purkstukai blogai dirba tai siurblys .Mat Lietuvis toks zmogus per ta skupuma ir tapyma sugadina masina pildamas visoki zalia ,peciu kura,dujas , alia norivazineti prabangiai .Manau jei vaziuosi su masina pildamas tai kas priklauso nebus jokiu bedu...Cia bereikalingas gincas del sito,geriau dalinkit patarimus pagal temos paskirti.

StandartinėParašytas: 21 Lap 2010, 21:56 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.26
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW
vikas rašė:
Duju niekada gyvenime nedeciau nes:
1. Jauciama duju smarve salone (tik nepasakokit kad visiskai nesijaucia)
2. Uzima daug vietos bagazinej arba turi atsisakyti atsarginio rato, tuomet bakas bus tik 40l tai reiks piltis kas 200km, o tai nera labai patogu
3. Dujos yra blogis ziema, nieko nesutaupysi vazinedamas mieste
4. Gan daznai atsiranda papildomu problemu...
5. Po kazkur 2 metu naudojimo pradeda pulsuot variklis apsukos sokinet, todel nieks ir nenori pirkti tokiu auto kuriuose buvo dujos.
6. Dujos turetu buti naudojamos tik viryklese :lol:
Tad ir baigiam sia diskusija apie dujas, kas nores pirkt masina pats susidarys atitinkama nuomone :)

1.nesmirdi
2.sutinku uzima.
3.nesamone, atitinkamai ir benzino degina daugiau.
4.galbut, dar nesusiduriau.
5. ane ? tevo 38as dar olndijoi pries 7 metus uzdujintas buvo, dar Lietuvoi kokie 3 su jomis, vaziuoja taip kad retas kuris cia taip trilitris vaziotu. priziura etc. nors neneigsiu, bedu jam buvo, bet tik todel kad olandiska iranga ir sunkiai sekesi rasti kas ja patavrkytu, bet rado. vazineja ir dziaugiasi.
6.sesk du. juokas neuzskaitytas.

galim baigti, graziai cia aisku mane "pakopinai" tiek kad as ne apie dujas kalbejau o apie tai kad benzinas E38 > dyzli E38, o duju gali ir nesideti ;). beje kalbejau apie E38 butent o ne E46 ar koki 525d :wink:

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 2070 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 138  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery