Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 24 Lap 2024, 01:55

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E46 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 311 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 22 Geg 2010, 21:06 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.04.24
Amžius:
37
Automobiliai:
e90 3.0d LCI M
ex. E46 2.0d
SP4RCO rašė:
Man tokia problema issprende pultelio baterijos pakeitimas :)

o tai kaip tu bateriją pultelyje pasikeitei? Kiek aš žinau, tai baterija pulteliuose šiaip nėra keičiama, nes ji pasikrauna pati, kai raktas į spynelę yra įdėtas. Koks pas tave raktas? Pas mane tai toks: http://cdn2.ioffer.com/img/item/114/534/587/oN7X.jpg

Žodžiu, atšilus orams (ypač kai mašina pastovi ant saulės ar kai lauke labai šilta) vėl pradėjo kartotis problema su tuo durelių atrakinimu. Pernai, įpusėjus rudeniui, problema dingo, o dabar vėl prasidėjo. Neatsirakina durys, nors salone užsidega šviesa, o užrakint, tai užrakina. Jeigu duris atrakini raktu, atsirakina, tik vairuotojo durelės, o su centrinio mygtuku (salone) durys tik užsirakina, bet neatsirakina. Dar buvo pradėję durniuoti salone šviesa, kažkodėl kartais atrakinus normaliai, ji neužsidegdavo.. Kadangi mano signalizacija yra pririšta prie rakto, tai, kai durys neatsirakina, signalizacija neišsijungia, todėl negaliu užvesti variklio ir stoviu kaip durnelis.. Beje, kai negaliu atrakinti durų, pradeda kaukti signalizacija..

Iš jūsų post'ų supratau, kad problema rėlėje, bet nžn kurį variantą rinktis (pas mane 4 elektriniai langai):: ar išsiimti kažkokį bloką ir persilituoti kažkurias rėles iš naujo ar bandyti pirkti siemens rėlę(-es) iš ebay pvz ir prašyti elektriko, kad sulituotų iš naujo? Jeigu taip, gal kas Vilniuje gali rekomenduoti meistrą, kuris yra sutvarkęs šitą bėdą, kad nebūtų naujas? Ar esate kas nors patys persilitavę, nes gm5 puslapyje rašo, kad ten nėra taip lengva, nes galima pažeisti patį bloką..

p.s. citata iš http://www.bmwgm5.com/ : "Siemens is an excellent company as well and both brand of relays seem to fail equally. It's not their fault. Unfortunately BMW or should I say Delphi, the maker of the GM5, stresses these relays to the limit and they will fail, but, it will take years."

Ačiū už pagalbą!!!

StandartinėParašytas: 08 Bir 2010, 07:22 

gal vilniuje kas parekomenduos meistriuka kuris turi situ reliu ir gali sutvarkyti?

StandartinėParašytas: 18 Bir 2010, 18:49 

ruonis rašė:
o tai kaip tu bateriją pultelyje pasikeitei? Kiek aš žinau, tai baterija pulteliuose šiaip nėra keičiama, nes ji pasikrauna pati, kai raktas į spynelę yra įdėtas. Koks pas tave raktas? Pas mane tai toks: http://cdn2.ioffer.com/img/item/114/534/587/oN7X.jpg

Žodžiu, atšilus orams (ypač kai mašina pastovi ant saulės ar kai lauke labai šilta) vėl pradėjo kartotis problema su tuo durelių atrakinimu. Pernai, įpusėjus rudeniui, problema dingo, o dabar vėl prasidėjo. Neatsirakina durys, nors salone užsidega šviesa, o užrakint, tai užrakina. Jeigu duris atrakini raktu, atsirakina, tik vairuotojo durelės, o su centrinio mygtuku (salone) durys tik užsirakina, bet neatsirakina. Dar buvo pradėję durniuoti salone šviesa, kažkodėl kartais atrakinus normaliai, ji neužsidegdavo.. Kadangi mano signalizacija yra pririšta prie rakto, tai, kai durys neatsirakina, signalizacija neišsijungia, todėl negaliu užvesti variklio ir stoviu kaip durnelis.. Beje, kai negaliu atrakinti durų, pradeda kaukti signalizacija..

Iš jūsų post'ų supratau, kad problema rėlėje, bet nžn kurį variantą rinktis (pas mane 4 elektriniai langai):: ar išsiimti kažkokį bloką ir persilituoti kažkurias rėles iš naujo ar bandyti pirkti siemens rėlę(-es) iš ebay pvz ir prašyti elektriko, kad sulituotų iš naujo? Jeigu taip, gal kas Vilniuje gali rekomenduoti meistrą, kuris yra sutvarkęs šitą bėdą, kad nebūtų naujas? Ar esate kas nors patys persilitavę, nes gm5 puslapyje rašo, kad ten nėra taip lengva, nes galima pažeisti patį bloką..

p.s. citata iš http://www.bmwgm5.com/ : "Siemens is an excellent company as well and both brand of relays seem to fail equally. It's not their fault. Unfortunately BMW or should I say Delphi, the maker of the GM5, stresses these relays to the limit and they will fail, but, it will take years."

Ačiū už pagalbą!!!

jo lituojasi sunkiai, paciam nelabai pavyks. ten dvigubas montazas ir besvinis lydmetalis, kuris lydosi prie aukstesnes temperaturos.
kiek as issiardziau ir issinagrinejau, esme tame kad apdega reles kontaktai ir galiausiai kai oras siltas pradeda nekontaktuoti. lengviausias sutvarkymo budas - nuardyt reles apsaugine plastmase ir nuvalyt kontaktus, metams ar keliems turetu padet :)

StandartinėParašytas: 11 Lie 2010, 12:39 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.04.24
Amžius:
37
Automobiliai:
e90 3.0d LCI M
ex. E46 2.0d
Na aš jau nusipirkau naujas dvi rėlytes (ebay, 105LT), dabar reikia, kad kas nors perlituotų, tingiu smulkintis. Geriau, kad jau baigtųsi tos nesąmonės su durų neatsirakinimu, nes jau taip įkyrėjo, kai keleivis per vairuotojo duris turi įlipinėt #-o

StandartinėParašytas: 18 Lie 2010, 17:16 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.04.24
Amžius:
37
Automobiliai:
e90 3.0d LCI M
ex. E46 2.0d
Nu va, perlitavo tas dvi rėlytes, bėda dingo. pagaliau =D>

StandartinėParašytas: 31 Lie 2010, 10:51 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.08.10
Amžius:
40
Automobiliai:
E46 320d '00
Sveiki, pas mane ta pati problema: uzrakinti uzrakina, bet atsirakinti neatsirakina, na nebent kartais.... Galvoju pasikeisti visa bloka, tik vienas klausimas: tie blokai visi vienodi ir fiskes visos vienodos, ar buna skirtingu, pas mane 320d 2000metu, aisku suprantu, kad gali buti dvi arba keturios tos relikes del langu, bet tai cia nesvarbu nes pas mane tik du elektriniai, tai manau jei nuo keturiu elektriniu uzsidetu viskas turetu veikti puikiai...Galvoju is lauzyno pirkti... tik rizika, kad nebutu taip pat suejusios tos centrinio relikes, ar imanoma vietoj pasiziureti ar jos sveikos ir veiks ar ten daug ardymo? Uz bloka uzsisauke 100€, ir reikalavo kad atvezciau savo jiems parodyt, nes tipo gali buti skirtingi blogai arba fiskes.

StandartinėParašytas: 08 Rgp 2010, 20:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.04.24
Amžius:
37
Automobiliai:
e90 3.0d LCI M
ex. E46 2.0d
DARGUNAS rašė:
Sveiki, pas mane ta pati problema: uzrakinti uzrakina, bet atsirakinti neatsirakina, na nebent kartais.... Galvoju pasikeisti visa bloka, tik vienas klausimas: tie blokai visi vienodi ir fiskes visos vienodos, ar buna skirtingu, pas mane 320d 2000metu, aisku suprantu, kad gali buti dvi arba keturios tos relikes del langu, bet tai cia nesvarbu nes pas mane tik du elektriniai, tai manau jei nuo keturiu elektriniu uzsidetu viskas turetu veikti puikiai...Galvoju is lauzyno pirkti... tik rizika, kad nebutu taip pat suejusios tos centrinio relikes, ar imanoma vietoj pasiziureti ar jos sveikos ir veiks ar ten daug ardymo? Uz bloka uzsisauke 100€, ir reikalavo kad atvezciau savo jiems parodyt, nes tipo gali buti skirtingi blogai arba fiskes.

O tai tu nenori nusipirkti tiesiog naujų rėlių ir jas perlituoti kaip aš ir padariau? Jau mėnesis praėjo, karščiai nesveiki, o bėda nei karto nepasikartojo =D>

StandartinėParašytas: 09 Rgp 2010, 09:02 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.09.30
Amžius:
34
Automobiliai:
E46 325ci
E36 318 Cabrio
E36 sedanas
neskubekit jus su tais blokais visais. man irgi uzsirakint uzsirakino bet atsirakint su pulteliu ar migtuku masinoje ne. pakeiciau varikliuka centrinio tu duru ir viskas veikia puikiai :) pirkau uz 100lt. ir atsidaro ir uzsidaro. taip kad ne visada reles kaltos :)

StandartinėParašytas: 09 Rgp 2010, 12:00 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2010.04.11
Amžius:
33
Automobiliai:
E46 320d touring 01'
mantukas0 rašė:
neskubekit jus su tais blokais visais. man irgi uzsirakint uzsirakino bet atsirakint su pulteliu ar migtuku masinoje ne. pakeiciau varikliuka centrinio tu duru ir viskas veikia puikiai :) pirkau uz 100lt. ir atsidaro ir uzsidaro. taip kad ne visada reles kaltos :)

man krastoj pasake kad reikia keist varikliuka vairuotojo puses, pirkau orginalu, pakeiciau ir nifiga nepadejo... persilitavau tas reles (net nekeiciau i naujas) ir dabar laimingas jau keli menesiai

StandartinėParašytas: 09 Rgp 2010, 12:16 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.04.24
Amžius:
37
Automobiliai:
e90 3.0d LCI M
ex. E46 2.0d
tai jeigu neatsirakina nepriklausomai nuo oro, tai gal kaltos ne reles. O jeigu neatsirakina tik vasaros sezonu, kai ant saules masina pastovi, o saltesniais orais gerai, kaltos reles. Mano atveju simptomai buvo identiski aprasytiems bmwgm5.com.

StandartinėParašytas: 09 Rgp 2010, 12:42 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.09.30
Amžius:
34
Automobiliai:
E46 325ci
E36 318 Cabrio
E36 sedanas
Hermis rašė:

man krastoj pasake kad reikia keist varikliuka vairuotojo puses, pirkau orginalu, pakeiciau ir nifiga nepadejo... persilitavau tas reles (net nekeiciau i naujas) ir dabar laimingas jau keli menesiai

ta krasta auto tai isvis beviltiski. as nezinau kas ten per meistrai dirba, turbut iskart po 12 klases visus ten priema netgi tuos kurie baige daile ir net nezino kaip rata pakeist.. :D jie man kabriko stoga tvarke menesi. galiausiai priejo isvada kad nedaeina pliusas ar mase ir jau ruosiesi traukt visus masinos laidus.. tevas buvo nuvares nes as pats LT nebuvau. tai as iskart pasakiau pakeiskit mygtuka. na aisku krasta auto zino geriau. nieko jie per menesi taip ir nepadare.. grizau as.. pasiemiau masina. pakeiciau mygtuka. ir atidares stoga uzdejau atgal toki kabliuka kuris mase paduoda turbut ir stogas vel veikia puikiai... :lol: :lol: jie menesi ieskojo problemos ir norejo traukt laidus visus masinos.. o as ta neturedamas elektronikos jokio ten diplomo ar didelio supratimo su draugu per 15min sutvarkem
:D tik irodo kiek BMW lietuvos atstovas zino apie savo paciu masinas :D

StandartinėParašytas: 11 Rgp 2010, 17:02 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.08.10
Amžius:
40
Automobiliai:
E46 320d '00
O tai tas reles persilituoti galima paciam ir uztenka normalaus lituoklio?
Nes kaip skaiciau tai ten sidabro lidinys ar kaskas panasaus... Nuvaziaves buvau i boscho servisa tai ten man uz kompo pajungima ir valanda darbo uzsiprase 70€ tipo, kad surast problema... Tai isivaizduoju, kad visas taisymas atsistotu apie 500€ zinant ispanus ir ju spartu darba ir didelia nuovoka :( O uz bloka sumokeciau tik 100€ ir viskas, na jei ka varikliukas, jei jau ne blokas kaltas ir tai nekainuos daugiau nei 150€ bet kokiu atveju pigiau. Tik idomu ar galima kaskaip pasiziureti ar tikrai tos reles susiknisusios issiemus ta bloka ar taip nieko ten nesimato? Beje cia irgi atvazuoji i servisa tai kai sakai kas yra ir ka nori keisti niekas taves nesiklauso, tipo vieninteliai asai cia jie ir tu tipo durnas mokek pinigus ir tilek. Mano broliui ant 525tds vietoj kuro siurbliuko kur bake yra norejo keisti ta didiji, nors penkiolika minuciu aiskinom, kad ne ten beda... neklause... atvaziavo kaskoks "ekspertas" pasiziureti, 100% uztikrino kad kaltas kuro siurblys, tada i viska spjoven ir nuvaziavom pas kita liepem pakeist siurbliuka, be kalbu pakeite ir isvaziavo su mano brolis su savo masina kaip nieko nebutu buve sumokejes 500€(gal net maziau neatsimenu gerai) vietoj 1700€ prognozuojamu...

StandartinėParašytas: 18 Rgp 2010, 23:11 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.04.24
Amžius:
37
Automobiliai:
e90 3.0d LCI M
ex. E46 2.0d
DARGUNAS rašė:
O tai tas reles persilituoti galima paciam ir uztenka normalaus lituoklio?
Nes kaip skaiciau tai ten sidabro lidinys ar kaskas panasaus... Nuvaziaves buvau i boscho servisa tai ten man uz kompo pajungima ir valanda darbo uzsiprase 70€ tipo, kad surast problema... Tai isivaizduoju, kad visas taisymas atsistotu apie 500€ zinant ispanus ir ju spartu darba ir didelia nuovoka :( O uz bloka sumokeciau tik 100€ ir viskas, na jei ka varikliukas, jei jau ne blokas kaltas ir tai nekainuos daugiau nei 150€ bet kokiu atveju pigiau. Tik idomu ar galima kaskaip pasiziureti ar tikrai tos reles susiknisusios issiemus ta bloka ar taip nieko ten nesimato? Beje cia irgi atvazuoji i servisa tai kai sakai kas yra ir ka nori keisti niekas taves nesiklauso, tipo vieninteliai asai cia jie ir tu tipo durnas mokek pinigus ir tilek. Mano broliui ant 525tds vietoj kuro siurbliuko kur bake yra norejo keisti ta didiji, nors penkiolika minuciu aiskinom, kad ne ten beda... neklause... atvaziavo kaskoks "ekspertas" pasiziureti, 100% uztikrino kad kaltas kuro siurblys, tada i viska spjoven ir nuvaziavom pas kita liepem pakeist siurbliuka, be kalbu pakeite ir isvaziavo su mano brolis su savo masina kaip nieko nebutu buve sumokejes 500€(gal net maziau neatsimenu gerai) vietoj 1700€ prognozuojamu...

Dėl perlitavimo, tai galiu pasakyti, kad nuvežus pas elektriką, man sako, nu ne, tokių plonų lituoklių neturim, bet gerai, karštu oru sulituosim. Na nebent jie tingėjo smulkintis. Ten šiaip reiktų labiau atsargiai išlituoti, ten tiesiog įlituota į plastmasę, galima ne ten pataikyti su lituokliu ir bloko takelį sugadinti arba išlaužti išimant rėlę. O kaip man nulitavo, tai įkaitino tą plotą kur buvo rėlės ir jos labai gražiai nusiėmė. Tada taip pat naujas idėjo. Tai tos senos rėlės kaip naujos atrodo, nepanašu, kad išlituotos. Tik tas plotas liko nepadengtas kažkokiu apsauginiu sluoksniu. Gaila, kad nenufotkinau..
Kiek domėjausi, neradau būdo kaip patikrinti ar tikrai rėlėse bėda.. Reikia pagal požymius lyginti..

StandartinėParašytas: 01 Rgs 2010, 01:00 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2010.03.24
Amžius:
38
Automobiliai:
E46 320d 99'
tą relę patikrinti išlitavus nėra sunku. Jei kam nors prireiktų turiu dar 2. Beje perlituoti be patyrimo jas sunku, greitai galima pažeisti bloką. Šeip pigiau ir geriau perlituot, nei keisti kitu bloką, nes bus ir ji panešiota, o dar jei netokį gausi tai dar ir kompu pririšt tektų.

Paskutinį kartą redagavo auris_ 28 Rgs 2010, 00:27. Iš viso redaguota 2 kartus.

StandartinėParašytas: 14 Rgs 2010, 17:24 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2009.10.13
Amžius:
38
Automobiliai:
ex. E46 320d m47 98'
E91 320d 2005
kaip zinot kuri rele bloga? Ar imanoma patikrinti jos neislitavus.. siaip gal man ir reiketu jei jau siulai :)

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 311 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery