Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 01 Vas 2025, 23:52

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 2 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 26 Bir 2010, 22:16 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.04.04
Amžius:
51
Automobiliai:
E60 525D '07
Tai vat, lenktynės vyko Aukštadvaryje, aka “dildė” arba “padangų graužikas”. Nuo pernai danga dar paprastėjo, tad lenkynės nuo to buvo tik įdomesnės.
Penktadienis: Atvažiavom vidudienį. Išsitraukėm visas šmutkes, kartingą taip pat ir pradėjom treniruotę.Išvažiavau į trasą ir grįžau po kokių 5 ratų ir sakau „subinė slysta“. Mano komandos draugas Narvydas grįžo paskui mane ir sako „subinė slydinėja“. Tą patį sakė ir mano konkurentai ir kiti, galingesnių klasių lenktyninkai. Paaiškinimas paprastas: trasa tapo daug slidesnė. Ką padarysi, teko su tuo susitaikyti. Pravažiavau 15 ratų ir pažiūrėjau į savo padangas. Na o jos, kaip visada Aukštadvaryje, nuo per didelio slėgio perkaitinėja ir iš jų jau ne kas likę. Vėliau apsukau dar 30 ratų ir sustojau dėl padangų būklės: pradėjo lysti kordos.
Šeštadienis: Iš ryto tvyrojo rūkas, tad trasa nekaito. Per treniruotes apsukau vos 5 ratus ir grįžau į boksus, nes taupiau padangas. Nepaisant to, likau antras.
Kvalifikacijoje pravažiavau... Ai tiesa, kvalifikacijoje nedalyvavau. Užsidegus žaliam šviesoforui, mano variklis kentėjo nuo kuro užsisiurbimo, o aš pats – nuo nervų. Ne ką mažiau nervinosi palaikymo komanda. Taip ir praėjo kvalifikacija. Dėl neparodyto laiko likau paskutinis (aštuntas). Nieko baisaus, bent darbo turėjau.
1 važiavimas taip pat neapsiėjo be nesklandumų. Formavimo rate užgesau ir dar mėgindamas užkurti kartingą pamečiau akseleratoriaus atmetimo spyruoklę. Tiesa, startas buvo užlaikytas ne dėl manęs, o mano konkurento Vitalijaus, kuriam užburbuliavo variklis. Taip turėjau progą gauti pašalinių asmenų pagalbą. Užsivedžiau, gazas truputį paaštrėjo ir numyniau link tiesiosios. Įvyko dar vienas formavimo ratas ir startas. Per startą pakilau į 7 poziciją, greituose vingiuose pasinaudojau priešininko klaida ir pakilau dar viena pozicija. Antro rato pradžioje pakilau į 5 vietą, o trečiame rate jau buvau ketvirtas. Ketvirtame rate kovojau su Joriu Dumčiumi (4) ir penktame rate mėginau jį lenkti. Įvyko incidentas, už kurį buvau įspėtas, ir vėl nukritau į 7 vietą. Per du ratus pakilau vėl į ketvirtą vietą ir likusius ratus vijausi lyderius. Taip įveikiau greičiausią šio savaitgalio ratą. Kirtau finišą ketvirtas nuo lyderių sumažinęs atsilikimą nuo 5 s iki 1,5 s.
Antrame važiavime su technika viskas buvo gerai. Po starto, antrame rate pakilau į trečiąją vietą. Pirmas važiavo Evaldas Dzialtuvas, kuri diktavo mūsų (Jo paties, Vitalijaus ir mano) važiavimo tempą. Tokia tvarka mūsų šaika ir finišavo. Susumavus rezultatus užėmiau 3 vietą.
Po lenktynių visi teigė, kad mūsų klasėje (ART-120 L) vyko įdomiausios kovos, na o aš su jais sutinku. Abiejuose važiavimuose buvo gausu lenkimų.
Po Aukštadvario teks tvarkyti savo bolidą: nusidrožė nemažai sedynės dugno ir atsirado skylė (nedaug trūko, kad įlūžčiau) ir reikia perrinkti starterį (velniai žino, kas su juo dedasi). Bendroje įskaitoje žengiu antras nuo Vitalijaus atsilikdamas vos 9 taškais. Sekantis etapas Marijampolėje, kartingų Monake.

Straipsnį rašė Benediktas aka „99” :)

StandartinėParašytas: 27 Bir 2010, 00:06 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.04
Automobiliai:
E36/8-MCoupe'99-(šventė)
E46-330d'01-(šeima)
E36-328i'96-(reikalai)
E30-325i'88-(žiedas)
Sveikinimai! Kaip jau tapo įprasta - šauniai pasirodei ir smagiai aprašai lentynių savaitgalį :)

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 2 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: