Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 23 Lap 2024, 13:39

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Ši tema užrakinta, jūs negalite redaguoti pranešimų arba atsakinėti į juos.  [ 439 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 30  Kitas

Ar OSD gali duoti naudos ? (oro srauto derintojas)
Apklausa baigėsi 11 Rgs 2010, 13:38
Manau kad gali 15%  15%  [ 11 ]
Manau kad negali 39%  39%  [ 29 ]
Gali, bet labai nedaug 28%  28%  [ 21 ]
Neturiu nuomones 18%  18%  [ 13 ]
Viso balsų : 74
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 24 Geg 2010, 14:30 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2009.10.25
Amžius:
55
Automobiliai:
E38 740i 94'
važiavimo įpročių nepakeičiau, bet kompiuteris dabar rodo truputį daugiau, kaip 14, prieš OSD būdavo 16 virš. Tikslumo čia nėra, bet bent jau psichologiškai man gerai :)

StandartinėParašytas: 24 Geg 2010, 14:33 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
ex: E36 coupe 325 M50 vanos 94'
KIA 05' 2x2
tai teigiamas rezultatas gal ir yra, bet nebent del geriau sudegusio kuro. nors nzn kaip ji sudegint geriau eitu, jei kuro misinys tas pats, tai slegi pakelia?
bet ta pati "geresni kuro sudeginima" daugeliui butu galima pasiekti tiesiog zvakes naujas susidejus :D

StandartinėParašytas: 24 Geg 2010, 15:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
Tai va, sudėjo šitą "stebuklą". Grįžau, paskaičiau internete, biški baisu pasidarė, nes internete radau pasisakymų, kad kartais plokštelės nutruksta ir nukeliauja link variklio :-) O ir šiaip statosi taip savotiškai, biški ant klijų. Mašina važiuoja kaip ir važiavo, pagerėjimo nesitikiu, nei sąnaudom, nei galiai. Tą pabandysiu įrodyti važiuojant ant dyno stendo, bei pasivažinėjus trasa.

ps. gerai būtų, kad kas paskolintų M52 oro srauto matuoklę (galima būtų bandyti ant dyno stendo prasukti su OSD ir be jo).

StandartinėParašytas: 24 Geg 2010, 23:18 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2010.01.18
Amžius:
64
all in music rašė:
tai teigiamas rezultatas gal ir yra, bet nebent del geriau sudegusio kuro. nors nzn kaip ji sudegint geriau eitu, jei kuro misinys tas pats, tai slegi pakelia?
bet ta pati "geresni kuro sudeginima" daugeliui butu galima pasiekti tiesiog zvakes naujas susidejus :D

Kaip viskas veikia prirašyta pilna tema... jei skaityti tingisi, tai : http://www.automobiliams.lt/lt/Oro_srauto_derintojas
Prašom pastebėti, kad nėra niekas pakeista Markio automobilyje, yra tik įmontuotas OSD. Pats savininkas matė, kad žvakės pramuša, tačiau jos nėra pakeistos, ir rezultatas manyčiau dėl to mažokas. ~ 2 litrai., bet bent jau faktas, kad jis yra. Jam pagerinti rezervų taip pat yra.

StandartinėParašytas: 24 Geg 2010, 23:23 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2010.01.18
Amžius:
64
PrakalejaS rašė:
Tai va, sudėjo šitą "stebuklą". Grįžau, paskaičiau internete, biški baisu pasidarė, nes internete radau pasisakymų, kad kartais plokštelės nutruksta ir nukeliauja link variklio :-) O ir šiaip statosi taip savotiškai, biški ant klijų. Mašina važiuoja kaip ir važiavo, pagerėjimo nesitikiu, nei sąnaudom, nei galiai. Tą pabandysiu įrodyti važiuojant ant dyno stendo, bei pasivažinėjus trasa.

ps. gerai būtų, kad kas paskolintų M52 oro srauto matuoklę (galima būtų bandyti ant dyno stendo prasukti su OSD ir be jo).

Buvot gi ir matėt, ar įmanoma, kad kas nors atitrūktų. Internete parašyta, kad gali? Kas parašė ar tas kas turi, ar tas kuriam vaidenasi? Būtų smagu, kad neiškraipytume faktų... juolabiau kol vyksta testavimas. Labai aiškiai OSD gamintojo parašyta, garantija,:
SUTAUPO IKI 31 % BENZINO, DYZELIO ARBA DUJŲ.
ARKLIO GALIŲ PADIDINA IKI 16 %.
GARANTIJA VISAM GYVENIMUI.
IŠ NERŪDIJANČIO PLIENO PRECIZIŠKAI IŠPJAUTA LAZERIU.
SU PASIDIDŽIAVIMU! SUKURTA IR PAGAMINTA JAV.
... kam klausyti bobučių plepalų...

StandartinėParašytas: 25 Geg 2010, 09:10 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
Na. Nereikia taip labai pykti, nes šiuo atveju aš esu didelis tokių reikalų skeptikas ir jeigu jau mane įtikintų, kad toks prietaisas veikia, tai galima sakyti, kad tikrai veiksmingas (beje, apie lūžimus rašė kito gamintojo OSD turėtojai, tai čia tik šiaip, pamąstymui). Taip pat esu skeptikas visų priedų į tepalus, kurie mažina trintį (nes po tokio įpylimo teko keisti grandinę M42, nors gal tai buvo tiesiog sutapimas). O testavimas ir yra toks procesas, kai visi faktai išlenda, ar bent jau turėtų išlįsti, nesvarbu ar jie geri ar blogi, svarbu, kad būtų objektyvūs.

Šiaip kažkodėl turiu tokį jausmą, kad mažomis apsukomis tolygesnė akseleracija mano automobilyje su OSD, tarsi geresnis sukimo momentas (bet vėlgi, jausmas dar ne matavimo vienetas). Jeigu galios padidina iki 16%, vadinasi ant Dyno stendo tikrai pasimatys rezultatai. Tikiuosi suderinsiu patikrą Vilniuje, kur prieš porą metų dariau. Jeigu nesigaus, teks vežti į Vimotą Kaune, bet geriau būtų naudoti tą patį stendą.

ps. kas liečia sumažėjusį oro pralaidumą, tai bent jau traukai tas nepasijautė į neigiamą pusę. TIkėtina, kad M52 standartinio oro padavimo ir taip yra pakankamai.

pps. Kas liečia tos "garantijos visam gyvenimui", "arklių padidėjimą", "kuro sąnaudų sumažėjimą", "pagaminta JAV" ir t.t., tai lygiai tokie pat užrašai buvo ant kuro priedų, kurie realiai davė blogesnius rezultatus, nei be jų (gaila, kad neberandu tos temos, kur varėm mano 328i ir ex forumiečio 325i). Taigi kas parašyta dar tikrai nėra rodiklis...
automobiliams.lt rašė:
Buvot gi ir matėt, ar įmanoma, kad kas nors atitrūktų. Internete parašyta, kad gali? Kas parašė ar tas kas turi, ar tas kuriam vaidenasi? Būtų smagu, kad neiškraipytume faktų... juolabiau kol vyksta testavimas. Labai aiškiai OSD gamintojo parašyta, garantija,:
SUTAUPO IKI 31 % BENZINO, DYZELIO ARBA DUJŲ.
ARKLIO GALIŲ PADIDINA IKI 16 %.
GARANTIJA VISAM GYVENIMUI.
IŠ NERŪDIJANČIO PLIENO PRECIZIŠKAI IŠPJAUTA LAZERIU.
SU PASIDIDŽIAVIMU! SUKURTA IR PAGAMINTA JAV.
... kam klausyti bobučių plepalų...

StandartinėParašytas: 25 Geg 2010, 09:13 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
KIA 05' 2x2
is fizikos nekoki pazymi turejau, bet kiek megejisko mechaniko zinios leidzia, tai be papildomo kuro kiekio, daugiau galios neisspausi, vien iputus daugiau oro. kuro ir oro misinys pagal santyki nurodyta kompe. pagal praeinama oro kieki ir variklio temperatura kompas parenka misini (jei ipusi daugiau oro, duos daugiau kuro), o pagal LZ nustato kiek teisingas tas misinys ir ar gerai jis sudega. jei misinys pavadinkim taip - tobulas, tada belieka tureti geras zvakes, kad ji gerai sudegintu.

"SUTAUPO IKI 31 % BENZINO, DYZELIO ARBA DUJŲ."
tas "iki" labai nekonkreciai. ir dyzeliui turbininiam turi buti visiskai kiti rezultatai, nei bendzinui, labai skirtingai.
sita eilute nelogiska. neisspausi tokios ekonomijos is atmosferiko, vien tik sukuriuka istacius.

"ARKLIO GALIŲ PADIDINA IKI 16 %"
jei sumazina sanaudas, kaip nurodyta pirmoj eilutej, sis sakinys isvis keistai skamba. arba nera ekonomijos, arba nepadidina arkliu. ir to ir to nepadarysi...

"SU PASIDIDŽIAVIMU! SUKURTA IR PAGAMINTA JAV."
va cia gal ir tiesa...

gal pagerina kuro sudeginima, bet nurodomi skaiciai yra visiskas briedas... neimanoma sumazinus sanaudas padidinti galios.
bet pagal apsakyta veikima, tai turetu daugiau oro patekti i cilindrus, bet tai reiskia liesa misini, o tai reiskia, kad LZ pariebins ji, kad apsaugot varikli.

ir man rodos matuojant ant stendo, minant pilna tapke parodys kritima prie aukstesniu apsuku. bet geriau palaukti matavimu, o ne spelioti.
labiau vandeniline iranga tikiu, nei situo aparatu...
kol kas man juokingai atrodo tas sukuriukas, bet va gerai, kad Prakalejas isidejo, tai bus aisku, kas ir kaip ten realiai...
p.s. noreciau klysti :)

StandartinėParašytas: 25 Geg 2010, 09:17 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
KIA 05' 2x2
PrakalejaS rašė:
Šiaip kažkodėl turiu tokį jausmą, kad mažomis apsukomis tolygesnė akseleracija mano automobilyje su OSD, tarsi geresnis sukimo momentas (bet vėlgi, jausmas dar ne matavimo vienetas).

tas galetu labiau M50 pasijausti, jei jau pagreitina oro patekima i kolika. nes tie motorai turi savybe uzsilagint pradarius sklende, bet didesniu gazu vaziuojant turetu neigiama itaka duoti. na bent teoriskai :)

StandartinėParašytas: 25 Geg 2010, 14:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
Aha, jau sulaukiau naftos magnatų skambučių, pasipiktinę grasino susidorojimu, jeigu sužlugdysiu jų biznį. Bubilius skambino, sakė, kad padirbčiau rezultatus, nes mažiau kuro žmonės pirks ir mokesčių pakankamai nebesurinks :-) Trumpai sakant, aš taip pigiai neparsiduodu :-P
O jeigu rimtai, tai viskas bus nustatyta nuo iki ir galima bus padaryti išvadas, nereiks aiškintis ar gamintojo puslapis su fantazuotais duomenimis ar su realiais testais. Siūlau rišti bereikalingas diskusijas ir pateikinėti faktus.
sanimda rašė:
gal papirks musu prakaleja :D o jei rimciau tai ir man idomu, jei kazkiek pades i geraja puse tai ir as paimsiu

StandartinėParašytas: 26 Geg 2010, 08:51 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
Nerandu, kur už protingą kainą būtų. Realiai galvoju teks į Kauną lėkti, bet ten Vimotoje dyno dienos tik kitą mėnesį 4 šeštadienį, bet blogybė tame, kad kito mėnesio pabaigoje man labai netinkamas laikas :-( Dar bandau į VGTU patekti Vilniuje, bet niekaip nepramušu blato (o ten be jo niekaip nepateksi :-(). Sutikčiau mokėti iki 100lt už prasukimą su ir be OSD.
Tioma rašė:
Prakalejas - kada zadi vaziuot ant DYNO? Jei varysi Vln tai galim kartu nuvaziuot.

StandartinėParašytas: 26 Geg 2010, 11:39 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
Nu čia esminis klausimas: arba šališkas (palankus tik vienai suinteresuotai pusei) arba nešališkas (vertinantis objektyviai, neturint išankstinių interesų kažkokiai konkrečiai pusei).
all in music rašė:
cia turbut turejau panaudoti zodi nesaliska :D

Šiaip geriau visą energiją išlietumėte ne aiškindamiesi kas ir kaip veikia, nes nėra prasmės gaišti laiką aiškinantis kaip daiktas veikia, kai dar neaišku ar jis išvis veikia, kitaip sakant - negaudykim vėjo laukuose. Geriau padėkite patekti iki VGTU Dyno stendo ir paskolinkite tam testui dar vieną oro srauto matuoklę (nebent įrangos pardavėjas nesupyktų, jeigu testo metu išinstaliuočiau įrenginį iš savo oro srauto matuoklio).

StandartinėParašytas: 27 Geg 2010, 14:51 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2007.05.12
Amžius:
40
Automobiliai:
E39 523 Touring 98m.
Na va sudejom ir i mano E39. Bent jau pablogejimo tai tikrai kolkas nepasijuto :) Kompas parode, kad HC koeficientas pries idedant OSD buvo 780 and laisvu ir 690 and 2.5k rpm, po idejimo atitinkamai 380 ir 125. Tai va dabar vazinesiu ir stebesiu sanaudas. Bent jau anksciau sanaudos buvo 12-13l mieste, ir 8l (su kondiske 9l) uz miesto.

StandartinėParašytas: 01 Bir 2010, 10:15 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
Dar važiuoja... Šiandien kaip tik nusimato kelionė į Kauną, tai bandysiu su pilnu baku pirmyn atgal, pažiūrėsim ekonomiškumą. Mieste efekto nepastebėjau (ekonomiškumui)
Blogiausia yra tai, kad niekaip nepavyksta iki VGTU dyno stendo prisikasti, iškart viskas taptų paprasčiau ir konkrečiau.
Jara_E-34 rašė:
Kazin, Prakalejo bemsiukas dar vaziuoja? :)

StandartinėParašytas: 01 Bir 2010, 10:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.26
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW
atsiprasau per daug lapu prirasyta tai sunku susigaudyt, dino tau reikalingas kam ? kad atseit idejus sita pricindala galingumas dideja ar cia kitais sumetimais ?

StandartinėParašytas: 01 Bir 2010, 10:54 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
Taip, pagal teoriją turi didėti galingumas. Įrodžius priešingą faktą arba įrodžius, kad galia nekinta, galima būtų gerokai tiksliau pasakyti - veikia ar neveikia šis daiktas.
sickdog rašė:
atsiprasau per daug lapu prirasyta tai sunku susigaudyt, dino tau reikalingas kam ? kad atseit idejus sita pricindala galingumas dideja ar cia kitais sumetimais ?

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Ši tema užrakinta, jūs negalite redaguoti pranešimų arba atsakinėti į juos.  [ 439 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 30  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery