Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 25 Lap 2024, 23:30

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 02 Vas 2006, 12:12 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E36 320 M50 91' sedanas
sveiki. nai tai va, nutariau, kad reikia man pasikeisti tas tarpines, nes kaina jų tik 11Lt ir 6 Lt krastoje, mat ten dvi tos tarpinės dedasi. per šalčius nemažai čia man antifryzo išvarė lauk, tad manau, kad reikia iki galo sutvarkyti tą reikalą. tai va, klausimas toks: kaip ten ardosi tas dalykas? ar sunku pačiam pakeisti turint tarpines? ir ar išvis įmanoma? auto E36 M50B20 1991.05. manau daug kam tų tarpinių keitimas aktualus yra.
ai tiesa, dar jauciu kai itariu_bites pamatyks kas ten kainuoja 11 lt ir kas 6 lt, tai nesusilaikys is juoko :lol:

StandartinėParašytas: 02 Vas 2006, 12:22 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.07.29
Amžius:
47
pas save as keiciau. Kai nuimi radiatoriu Is virsaus bakelio su varztais (dviem ar trim dabar nepamenu) atsisuka plastmase, tada issitraukia bakelis (mes traukem dviese, nes prikepe neblogai buvo :D). Mazesne tarpine yra sone bakelio truputi auksciau, didele - apacioje.
Bet bent pas mane tarpines pakeitimas nieko nedave, nes ten tik taip atrode, kad bega per tarpine. Paskui labai gerai apziurejau radiatoriu ir radau, kad toj vietoj, kur plastmasinis flansas prispaustas prie aliumines radiatoriaus dalies, plastmase itrukusi, bakeliu po plastmasem vanduo nubega ir tik atrodo, kad tarpine leidzia. Paskui keiciau visa radiatoriu, nes tokioj vietoj klijuoti plastmase niekas neapsimeme, kadangi nera prasmes...
srote mokejau gal 220 lt :roll: . Dabar gerai nebepamenu, nes tai buvo pries kokius 4 metus.
ai tiesa, dar jauciu kai itariu_bites pamatyks kas ten kainuoja 11 lt ir kas 6 lt, tai nesusilaikys is juoko :lol:

StandartinėParašytas: 02 Vas 2006, 13:28 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E36 320 M50 91' sedanas
a tai gal neverta tada iš kratos pirkti :) gal iš senukų iš santechnikos skyriaus? :)
o pas tave įtrūkės radiatorius pats buvo, ar bakelis?

StandartinėParašytas: 02 Vas 2006, 13:39 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.07.29
Amžius:
47
pas mane buvo itrukes pats radiatorius, o tiksliau jo plastmase. Vanduo begdavo tik uzkurus masina. Kai variklis pakaisdavo, vanduo nebebegdavo. Ir itrukimas nelabai matesi. Tik kai pakeitus tarpine vanduo taip pat sekmingai bego kaip ir anksciau, viena diena uzpykes tik uzkures varikli idemiai apziurejau radiatoriu ir pamaciau per kur vanduo bega.

O tos gumytes, tai apatine panasi kaip tepalo filtro dezutes tarpine, o virsutine - tai mazdaug lito dydzio guminis ziedelis :D. As ir uz tas tarpines kazkur 10 lt palikau. Dar reikejo uzsakyti, nes parduotuvej nebuvo.

StandartinėParašytas: 02 Vas 2006, 13:44 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E36 320 M50 91' sedanas
hmm, tai 10Lt vis ne 20Lt :)
na bet fig čia sutaupysi manau. reikia tada ir man tiksliai apžiūrėti kur leidžia, nes net antifryzo keisti nesinori kai jis dinginėja.

StandartinėParašytas: 02 Vas 2006, 14:06 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.07.29
Amžius:
47
kai uzkursi salta varikli iskarto atsidaryk kapota ir apziurek ta vieta, kur plastmase prispausta prie metalo (priekine puse gal nelabai iseis apziureti, nors gal kaip nors pro groteles). Pas mane buvo truke is variklio puses po virsutine slanga. Jei pamatysi, kad dreiksta siule kazkur auksciau, tai gali buti ramus... tarpines geros :D

StandartinėParašytas: 02 Vas 2006, 16:53 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.01.16
Amžius:
43
Automobiliai:
ex E46 320i
ex E36 compact
e90
Pas mane irgi E36 buvo ta plasmase is vidaus trukus ir leido antifrisa,buvau nusipirkes is sroto kita tai ir tas buvo kiauras. Tai paskui pritaikiau nuo E30 2.0L radijatoriu tik su isipletimo bakeliu teko pavargt kol pritaikiau

StandartinėParašytas: 02 Vas 2006, 18:29 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2005.02.28
Amžius:
48
For Įtariu_BITES

Radiatorius ir man buvo prakiures :) Po to pirkau nauja TANAGROJ, mokejau apie 400, Lt. Po metu pastebejau, kad vel sunkiasi ausinimo skystis ties issipletimo bakelio ir radijatoriaus sandura :x Antra karta nauja radijatoriu pirkti maziausiai norejau. Tad nuvaziavau i KRASTA AUTO, nusipirkau du minetuosius ziedelius (zr. 3 ir 4 pozicijas - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05). Beje, tikrai nerekomenduociau taupyti ir tuos ziedeliu pirkti ne originalus! Kodel? Ogi todel, kad juos pakeitus ausinimo skystis sunktis baige :P Tiesa istraukti issipletimo bakeli, kaip rase gerb. Rytisss is tiesu nebuvo paprasta.

Reziume, buciau ir dar karta ismetes 400, Lt, jei nebuciau pakeites tu ziedeliu. Gal ir su senuoju radijatoriumi butu buve tas pats,gal butu pakake pakeisti ziedelius, bet, kai sak, is klaidu mokomes...

Zinoma, gali buti trukes ir pats radijatorius - linkiu, kad to tau nebutu nutike :wink:

StandartinėParašytas: 02 Vas 2006, 21:10 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2005.10.28
Amžius:
45
Automobiliai:
E30 318is 89'
E36 318is 98'
E83 3.0d 07
ash ant silikono pastachiau, ziuresim...

StandartinėParašytas: 02 Vas 2006, 22:59 

Aš taip pat tokią bėdą turėjau.Ir pirkau sandarinimo žiedus originalius,juos pakeičiau ir vis tas pats buvo.Pasodinau ir ant silikono.Pora dienų buvo gerai ir vėl pradėjo.Galų gale pirkau naują TANAGROJE ir jau pusantrų metų tris pfu pfu pfu kart per petį laiko laimingai iki šiol.O jei norėsi visgi ardyti tai bakelį reikia iškalti iš apačios.Ten yra tokia gana didelė veržlė,ją nusuki ir gali buti,kad bus ta ertmė aklina.Tai padaryk ten skylę,nebijok užsuksi tą veržlę ir tikrai nė lašo neleis.Paimi kokį nors strypą,įstatai per tą skylę į vidų bakelio ir jis lengvai nusikala.Sėkmės darbuose,kad tik būtų nauda iš to l :!: :!: :!: :!: :!:

StandartinėParašytas: 03 Vas 2006, 09:41 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E36 320 M50 91' sedanas
to Saulius2
o ką duoda tos tarpinės nr.4 viršuje keitimas viršuje? man kažkodėl atrodo, kad keisti reiktų apatines abi tarpines nr.3 ir nr.14.

StandartinėParašytas: 03 Vas 2006, 09:51 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.07.29
Amžius:
47
14 tarpine yra ant pludes. Jei pludes nejudini, tai ir keisti jos nereikia. Be to ten verzle ir jei bega, tai gali ja paverzti. O 4 tarpine yra ant issipletimo bakelio snapelio (paveikslelyje jo nesimato), tai jei bakeli istrauksi, geriau ta tarpine irgi pakeisti.

StandartinėParašytas: 03 Vas 2006, 13:04 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2005.10.28
Amžius:
45
Automobiliai:
E30 318is 89'
E36 318is 98'
E83 3.0d 07
Įtariu_BITES rašė:
to Saulius2
o ką duoda tos tarpinės nr.4 viršuje keitimas viršuje? man kažkodėl atrodo, kad keisti reiktų apatines abi tarpines nr.3 ir nr.14.

galima pagalvoti sistemoje slegio nebuna...
ten per ta vamzduka skystis bakeliu cirkuliuoja..

StandartinėParašytas: 02 Bal 2007, 13:39 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.02.07
Amžius:
41
pakeliu sena tema.
paziurejau pas mane varva pro tarpine po bakeliu issipletimo. klausimas butu toks: ar bakelis nusiardo atskirai nuo radiatoriaus, ar reikia lupti visa radiatoriu lauk, kad pakeistum tarpine?

StandartinėParašytas: 02 Bal 2007, 14:14 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
Issipletimo bakelis isistato i radiatoriu ir prispaudziamas is virsaus. Man buvo ta pati problema, kai vandeni pakeite i antifriza. Antifrizas yra riebus, jis skvarbesnis. Kadangi radiatoriaus greitai nebuvo is kur uzsakyti, tai teko labai gerai nusausinti sujungimus, truputi deti hermetiko ant tarpines ir valio! per menesi dapilu koki 50ml ir nesuku sau galvos :oops: bet reikia tiksliai issiaiskinti per kur leidzia, nes daznai leidzia ne per sujungima, o per radiatoriaus sona, kuris paslepiamas po issipletimo bakeliu...

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: