Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 18 Lap 2024, 16:34

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 15 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 05 Rgs 2009, 13:53 

BMW 316 Compact
Pagaminimo metai: 1999
Variklis: M43B19 1,9l.
Degalai: B

Problema/klausimas:
Prietaisu skydelyje dega airbag lempute. Jau pirkau tokia.
Diagnostika rodo kad oro pagalves sveikos, bet yra klaida: firing circuit, belt-tensioner (passanger).
Tai jei neklystu cia kalta dirzo prisegimo sistema?
Kokie galimi problemos sprendimai, gal kasnors esate susidure?
Kiek zinau oro pagalves neveiks tol kol ta lempute degs.
Paveikslėlis

StandartinėParašytas: 05 Rgs 2009, 16:36 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.01.07
Amžius:
38
Automobiliai:
E46 328Ci
ex : E36 318tds
kiek skaičiau šiame forume, tai žmonės rašo, kad airbagas suveiks, bet suveikti gali ne jis vienas,(jei yra daugiau) o visi kiek tik yra mašinoj.

StandartinėParašytas: 05 Rgs 2009, 16:54 

Annoucements rašė:
kiek skaičiau šiame forume, tai žmonės rašo, kad airbagas suveiks, bet suveikti gali ne jis vienas,(jei yra daugiau) o visi kiek tik yra mašinoj.

Aisku, bet man servise tvirtino kad nesuveiks. :roll:
Isviso jie pas mane 4, visi sveiki.
Na betkokiu atveju lempute bado akis, ypac tamsoje ta ryski raudona spalva. Noriu isspresti problema, nesalindamas lemputes. Tai gal reikes atjungt akuma, nusiimt ta sedyne, ir bandyt atardzius to mechanizmo kontktus pasitikrint ar tvarkoj, o gal kitur kontakto ner, velnias ji zino...

Laukiu jusu patarimu :)

StandartinėParašytas: 05 Rgs 2009, 19:27 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.11.17
Amžius:
40
Automobiliai:
ex E36 320 M52 94'
E46 M47tuD20 03'
Jei sistema pasigavusi klaidą, tai ji nesuveiks. Keisk įtempėją ir vėl bandyk numušti klaidą. Arba ant įtempėjo statyt apgaviką, bet čia haltūra. Sistema sukurta kartu, tai ir turi veikti taip kaip turi būti.

Tai tas įtempėjas eina kartu su diržo fiksatoriumi, geičiausiai diržo fiksatoriuje jutiklis nusprogęs. Čia tiksliai nežinau, bet taip manau. ;)

StandartinėParašytas: 06 Rgs 2009, 10:31 

Grill rašė:
Jei sistema pasigavusi klaidą, tai ji nesuveiks. Keisk įtempėją ir vėl bandyk numušti klaidą. Arba ant įtempėjo statyt apgaviką, bet čia haltūra. Sistema sukurta kartu, tai ir turi veikti taip kaip turi būti.

Tai tas įtempėjas eina kartu su diržo fiksatoriumi, geičiausiai diržo fiksatoriuje jutiklis nusprogęs. Čia tiksliai nežinau, bet taip manau. ;)

Gal pas mane stovi itempejas toks pat kaip E46, nes 1999 masina? Kiek ardomu BMW kompaktu apziurejau tai kitokie ten itempejai, nes senesniu metu kiek suprantu... Is kur man daba gaut toki itempeja... :roll: :)

StandartinėParašytas: 06 Rgs 2009, 11:23 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
ex: E36 coupe 325 M50 vanos 94'
KIA 05' 2x2
http://bmwfans.info/parts/
cia suzinosi nuo ko tinka

StandartinėParašytas: 06 Rgs 2009, 15:00 

all in music rašė:
http://bmwfans.info/parts/
cia suzinosi nuo ko tinka

Dekui uz gera nuoroda. Pas mane masinoj uzrasytas dalies numeris (part number) 8221012, o tame portale yra tik 8221013. Vokiskuose portaluose randu 8221012 bet kitur ne... Kazin kuo jie skiriasi? #-o

StandartinėParašytas: 07 Rgs 2009, 11:23 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
KIA 05' 2x2
imesk linka kur ta dalis yra, mano duotam puslapyje.

StandartinėParašytas: 07 Rgs 2009, 15:56 

all in music rašė:
imesk linka kur ta dalis yra, mano duotam puslapyje.

Pasitaisau, kadangi man reikalingas desines puses (keleivio) itempiklis tai dalies NR tame puslapyje yra 72 11 8 221 014 o pas mane masinoj uzrasyta 8 221 012.

Pridedu nuoroda :) http://bmwfans.info/parts/catalog/72118221014/
Cia itempiklis yra pavaizduotas kitoks, nei mano auto kazkaip, net nera pavaizduota apdailine gofruota guma... :roll:

StandartinėParašytas: 07 Rgs 2009, 16:16 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.06.13
Amžius:
48
Tikrink kontaktus, dazniausiai ten problema buna, aisku jei pats itempejas neissoves.

StandartinėParašytas: 07 Rgs 2009, 16:22 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.12.01
Amžius:
38
Automobiliai:
sold
pas mane ta pati klaida buvo. galit gal surasti man kuri cia detale yra keiciama jei soves tas itaisas yra? ir kaip atskirti ar jis buvo soves?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... ry/browse/

kazkur apie E38 buvau skaites kad dirzo sagtis kazkaip sulenda giliau kai uzsegi dirza...

mano atveju zmogus, kuris tvarko airbag, pajunginejo kontaktus ir numete klaida, sake greiciausiai ten ir buvo beda. siule ardyt ten ir paziuret ar nesoves, bet laiko neturejau tam

StandartinėParašytas: 07 Rgs 2009, 16:26 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.06.13
Amžius:
48
edvinb rašė:
pas mane ta pati klaida buvo. galit gal surasti man kuri cia detale yra keiciama jei soves tas itaisas yra? ir kaip atskirti ar jis buvo soves?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... ry/browse/

kazkur apie E38 buvau skaites kad dirzo sagtis kazkaip sulenda giliau kai uzsegi dirza...

mano atveju zmogus, kuris tvarko airbag, pajunginejo kontaktus ir numete klaida, sake greiciausiai ten ir buvo beda. siule ardyt ten ir paziuret ar nesoves, bet laiko neturejau tam

Buvau jau kalbejas apie issovima. Lyginant issovusi su ne issiovusiu skirtumas akivaizdus, pats sagties trosas daug trumpesnis, jis susitraukes i vidu, o jei ziurint i pati itempeja tai is tos triubeles galo jau buna islindes varzto galas, neissovusiam itempejui gali ikisti pirsta i ta vamzdelio gala.

StandartinėParašytas: 07 Rgs 2009, 17:05 

Nu as apziurejau, pas mane neissoves jis. Kontaktai atrodo grazus... Kurie konkreciai kontaktai gali but pareje? Gal as juos praziopsau ? :?: :roll:

StandartinėParašytas: 07 Rgs 2009, 18:17 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.06.13
Amžius:
48
BMW-DM rašė:
Nu as apziurejau, pas mane neissoves jis. Kontaktai atrodo grazus... Kurie konkreciai kontaktai gali but pareje? Gal as juos praziopsau ? :?: :roll:

Yra dviejose vietose, prie pat uztraukejo ir po to po sedyne dar viena jungtis, ten kazko plika akim nemanau ar pamatysi, atjungi ir vel prijungi ir tuletu veikti, jei pi kurio laiko vel ismeta klaida, tada nukerpi laidus ir sulituoji. Dazniausia xalturija ta antra jungtis, kur po sedyne.

StandartinėParašytas: 08 Rgs 2009, 11:21 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
KIA 05' 2x2
BMW-DM rašė:
Cia itempiklis yra pavaizduotas kitoks, nei mano auto kazkaip, net nera pavaizduota apdailine gofruota guma... :roll:

na siaip tavo auto tipo toks nepriklauso, bet pagal esamos dalies koda, tai ji tinka compaktui 94-2000m
megink kontaktus ziureti, kaip jau patare.

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 15 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: