Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 02 Gru 2024, 23:31

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E46 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 148 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 25 Sau 2009, 19:48 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.11.27
Amžius:
37
Automobiliai:
Ex E91lci 318d
Ex E46 320d
E30 325i
F25 2.0d
dekui uz patarimus, o kur tie nuorinimo varzteliai?

StandartinėParašytas: 04 Vas 2009, 14:33 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.01.10
Amžius:
38
Automobiliai:
E46 320d 99`
pradejo ir mano masina nesilti,pasikeiciau pagrindini termostata,irgi nesyla,sklendes patikrinau,kai isjungta masina jos atidarytos,kai uzvesta uzsidariusios.. nusipirkau ta egr termostata.pries keiciant ji reik isleist antifryza is sistemos? nes pradejau ji keist,atsukau varztus,pakeliau ir pradejo purkst antifryza man.. :roll:

StandartinėParašytas: 04 Vas 2009, 17:27 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.11.02
Amžius:
41
Automobiliai:
E46, 320d, 99m.
tai isbega gal koks 100g to antifryzo, isleidinet nereikia antifrizo, ant pacio termostato yra nuorinimo varstelis, uzsilus iki darbines temp. nuorink ir viskas bus ok. :?

StandartinėParašytas: 04 Vas 2009, 22:50 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.01.10
Amžius:
38
Automobiliai:
E46 320d 99`
o tai jei uzkurus bandysiu nuorint,gi tuo metu antifryzas po sistema pastoviai yra varinejamas,ar as klystu..? :?

StandartinėParašytas: 04 Vas 2009, 23:41 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.06.16
Benka rašė:
o tai jei uzkurus bandysiu nuorint,gi tuo metu antifryzas po sistema pastoviai yra varinejamas,ar as klystu..? :?

jis per sistema yra varinejamas tik pakankamai uzsylus varikliuj. O nuorinti reikia kaiptik kaj variklis uzkaites, okad nutekes ten laselis antifryzo taj manau niekas nenumirs :D

StandartinėParašytas: 04 Vas 2009, 23:48 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.01.10
Amžius:
38
Automobiliai:
E46 320d 99`
nu bandysim tada dar karta,varzteli ta atsukus bega,tada nueminejau pati termostata ir po srove kale man tas antifryzas,tai siek tiek issigandau..nu bet bandysim dar karta :)

StandartinėParašytas: 22 Geg 2009, 11:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.09.01
Amžius:
14
Automobiliai:
E65 740d matte black
Kaip suprantu, pas tuos, pas ka viskas puikiai veikia, darbine temperatura pasiekia per mazdaug 15minuciu nuo uzvedimo. Man iki darbo vaziuoti 10minuciu, ar pasikeites termostata masina susils vaziuojant iki darbo? Nes pas mane pakyla temperatura siek tiek virs melyno bet vistiek silta ora taip vangiai pucia, vistiek turetu jau silta varyti...

StandartinėParašytas: 23 Geg 2009, 11:09 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.08.10
Amžius:
39
Automobiliai:
230kw 600nm
Le Dainius rašė:
Kaip suprantu, pas tuos, pas ka viskas puikiai veikia, darbine temperatura pasiekia per mazdaug 15minuciu nuo uzvedimo. Man iki darbo vaziuoti 10minuciu, ar pasikeites termostata masina susils vaziuojant iki darbo? Nes pas mane pakyla temperatura siek tiek virs melyno bet vistiek silta ora taip vangiai pucia, vistiek turetu jau silta varyti...

na labai silta oras pucia tik pasiekus jau viduri rodykles, bet jinai kaip sakei per 10-15 min, pagal vazevimo stiliu.

StandartinėParašytas: 26 Geg 2009, 18:21 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.09.01
Amžius:
14
Automobiliai:
E65 740d matte black
Kaip patikrinti kuri detale blogai veikia ar tas pagrindinis termostatas, ar ta atskira detale? Nes abu keisti neverta, jei viena is ju knisa prota. Temperatura dabar, kai lauke +20 uzkyla iki normos, per 10min, bet ziema vazinejant tik truputi virs melyno..

StandartinėParašytas: 27 Geg 2009, 12:53 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2009.05.15
Automobiliai:
E36 318is 98'
E46 320d 99'
Noriu paklausti dėl vakuumo (nekuriant kitos temos). Problema su radijatoriaus užuolaidomis - nesidarinėja. Turi užvedus varikli užsidaryti. Pas mane pabando - truputį prisidaro ir vėl atsidaro. Nusiėmus šlangutę irgi tas pats pasiurbe įjungus masę sekundę ir sustoja. Tvarkingoj mašinon vakuumas pulsuoja nuolatos ar kaip? Elektrinio vožtuvo problema, ar kompas perprogramuotas, nesandarumas sistemoje??? Gal kas susidūrė

StandartinėParašytas: 29 Geg 2009, 07:30 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.06.24
Amžius:
37
Automobiliai:
E39 525d
Morte rašė:
Noriu paklausti dėl vakuumo (nekuriant kitos temos). Problema su radijatoriaus užuolaidomis - nesidarinėja. Turi užvedus varikli užsidaryti. Pas mane pabando - truputį prisidaro ir vėl atsidaro. Nusiėmus šlangutę irgi tas pats pasiurbe įjungus masę sekundę ir sustoja. Tvarkingoj mašinon vakuumas pulsuoja nuolatos ar kaip? Elektrinio vožtuvo problema, ar kompas perprogramuotas, nesandarumas sistemoje??? Gal kas susidūrė

Taip pulsuoja nuolatos. Pabandyk ziuret ar elektrine dalis veikia ar ne. Gali pabandymui paziuret, uzdet ant mechanizmo, kuris darineja zaliuzes, slangute, kuri eina i pacia elektrine dali, jeigu darines reiskias su elektrine dalim kazkas negerai, arba dar giliau.

Passion in something that you love can help to make the world smaller to the size that you can handle by yourself to reduce the world smaller to only one path, one destination or just one person to look forward to...[Buakaw Por. Pramuk]

StandartinėParašytas: 27 Lie 2009, 14:54 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2009.05.15
Automobiliai:
E36 318is 98'
E46 320d 99'
Susitvarkiau savo dyzeliuko krūvą problemų susijusių su aušinimu bei darbine temperatūra, tai galiu pasidalinti išmintimi :D Mieste užkaisdavo iki darbinės temperatūros, trasoj - kildavo truputį virš mėlyno, žiema trasoj į salioną pūsdavo tik drugną oro srautą. Problema EGR termostate (atifryzas visada cirkuliuodavo didžioju ratu). Ar iš tikrųjų ar čia aš taip užsiparinau: truputėlį sublogo trauka, tačiau dūminimas sumažėjo (turint omenyje, kad tai dyzelis - beveik visai jo neliko). Seperatoriaus filtrą keičiau ir labai stebėjausi, kad dūminimas neišnyko - pasirodo Egr vožtuvo darbas labai įtakoja dūminimą.

Kita problema - ventiliatoriaus valdymo blokelis - tipinė trečiuko liga. Simtomai - neužsidaro žaliuzės ir aišku neveikia ventiliatorius (perkaitimo pavojus). Maniau, kad tai dvi problemos - pasirodo viskas susiję: pakeičiau blokelį, žaliuzės ėmė funkcionuoti.

Išspręndus šias dvi problemas - vebasto pritilo. Ankščiau užgesinus variklį uždavo dar kokia minutę.

Klausimas: vebasto tik padeda užšildyti variklį ar ir aušiną, tarkime varinėja po galvą antifryzą taip apsaugo nuo perkaitimo?

StandartinėParašytas: 02 Rgp 2009, 20:02 

kai kas rašot apie variklio perkaitimo pavojų... tiesos yra, bet noriu pridurti, kad perkaitinti 320d nėra taip lengva - aš pats gal 2m. kariavau su aušinimo sistema ir buvo visko: pvz pora kartų mačiau, kaip mano auto temperatūros rodyklė pasiekia raudoną ribą ir nukeliauja iki pat jos pabaigos, bet variklio neperkaitinau. Nesakau, kad tokie dalykai yra gerai varikliui, bet manau, kad perkaitimo pavojus yra ne toks didelis kaip gali pasirodyti.

StandartinėParašytas: 03 Rgp 2009, 14:18 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.06.20
Automobiliai:
E46 99'
o tai kas buvo nutike,kad 2 metus ieskojai problemos

StandartinėParašytas: 03 Rgp 2009, 16:13 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.08.10
Amžius:
39
Automobiliai:
230kw 600nm
pas mane po antifrizo keitimo, oro buvo sistemoje, tai 3/4 temp padalos uzkilo, netoli raudonos, bet dar nepasieke ir auto pats geso. nzn ar cia kompas ar cia jau pi*dauskelis buvo :D bet sakau raudonos nepasieke ir vazevau netoli nornaliom apsukom :)

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 148 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery