Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 19 Lap 2024, 17:24

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E34 modelio problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 16 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 20 Gru 2005, 15:22 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2005.12.16
Amžius:
39
sveiki. va yra toks dalykas vaziuojant labai letai (~20km/h) per nelygumus (provezos, sutryptas sniegas etc) vaire girdisi bildejimas (salone, kazkur giliau, panasu i vairo kolonele), anksciau jo nebuvo. gal kam teko susidurti, ar reikia ten tikrinti vairo kolonele? ta prasme gal kas zino kokia ten sistema, ar gali buti toks bildesys del vairo koloneles susidevejimo ar kazko panasaus... ačiū is anksto.

StandartinėParašytas: 20 Gru 2005, 15:35 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E36 320 M50 91' sedanas
man tas pats buvo, maniau vairo kolonėlei ragas, o pasirodo šarnyras vienas LABAI miręs buvo ir klibėjo bet kaip :) pažiūrėk ir tu ar šarnyrai sveiki. tiesa, pas mane E36. bildėdavo labiau kai vairas susuktas. pakeitus šarnyrą, viskas dingo :)

StandartinėParašytas: 20 Gru 2005, 15:43 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2005.12.16
Amžius:
39
turesiu omeny ir sarnyrus, nors nemanau kad tai galetu buti (pries kelis menesius tikrinau viskas buvo ideal...), yra kita siek tiek problem, t.y. priekiniai didieji sailentblokai isplyse, ir itariu kad stabilizatoriaus traukutes prastos, gal tada del to gali buti toks bildesys? (siaip vaziuokleje yra bildejimas delto...) beje prie to paties kur butu galima sailentblokus vilniuje pasikeisti (detales turiu), nes kiek zinau ten reikia presuoti... ir ar saltu metu laiku keiciant guma nebus pazeista?

StandartinėParašytas: 20 Gru 2005, 15:47 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E36 320 M50 91' sedanas
tai liuosiai gali būti dėl sailenblokų :)
pirma manau sutvarkyk sailenblokus, tada jau prie vairo kolonėlės kabinkis jei ką :)

StandartinėParašytas: 20 Gru 2005, 15:59 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2005.12.16
Amžius:
39
pasiulymas logiskas aisku :lol: , bet kad vis neprisiruosiu, stabilizatoriaus traukes jau kokius 6 men bagazineje veziojuosi :lol: . vsio reikes uzsiimti tvarkymu. ir visgi ar tikslinga keisti ziema, ar nebus jie pazeisti montavimo metu? nes yra detaliu kurios bijo salcio ir gali buti visaip apgadintos (suprantama kad exploatacija yra kita kalba nei montavimas). siaip tai aisku jau uzkniso bildejimas del tokiu nieku, bet....

StandartinėParašytas: 20 Gru 2005, 16:43 

Na neisivaizduoju kaip tu tai gali kentet.
Man tik pradejo kazkas bildet iskart i garaza ir ziuriu kas ten dedasi.
Stabilizatoriaus traukele pakeisti apie 1 val uztrunka neskubant.
(pats keiciausi abiejose pusese ir mokslo didelio nereikia 2varztu atverzt (abu kartus teko nupjaut nes buvo uzrudije ir neatsisuko) ir priverzt)

StandartinėParašytas: 20 Gru 2005, 16:44 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2005.11.19
Amžius:
46
Automobiliai:
E46 BMW 320d
Pas mane kai E34 turėjau irgi bildėjo,bet ten jau ne sailenblokai buvo,o naturalūs išsidėvėjimas kolonėlės.

Alpina B10 3.5 E34 (BUVO)
BMW 740 E38 (BUVO)
BMW 530D E39 (BUVO)
BMW 320d (YRA)

StandartinėParašytas: 20 Gru 2005, 16:55 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2005.12.16
Amžius:
39
Kleckas1978 rašė:
Na neisivaizduoju kaip tu tai gali kentet..........

kentet as irgi negaliu, tiesiog taip gaunas. bildejimas tas minimalus, girdimas tik prie mazo greicio vaziuojant per duobes ir panasiai, todel i tai galima siek tiek numoti ranka... o del keitimosi savarankiskai... reikia tureti irankius pakankamai gerus, siokius tokius turiu bet tikrai nepakankamai, tai reiskia kad labai didele galimybe kad reikes pjauti varztus = daug darbo (darbo tikrai negaila, bet tai butu kazkas panasaus i betiksli laiko stumima (nes neturiu tinkamu irankiu)), taiigi is viso to isvada padariau kad tai geriau servise atlikti, ir 90% kad nereikes pjauti varztu. ps sorry jei neteisingai cituoju, dar neismokau

StandartinėParašytas: 20 Gru 2005, 17:26 

gali buti vairo koloneles kryzme. man tas buvo pasikeiciau dingo viskas bildesys :lol:

StandartinėParašytas: 20 Gru 2005, 18:42 

Labai puikiai atrodo, kad per vaira musa-barska (as ir pagalvojau kad vairo traukele ar skersine vairo trauke, bet buvo viskas pakeista pries 10 tkm) kai buna isejusi (kliba) stabilizatoriaus traukele ypac tai jauciasi prie mazo greicio ir per "gulincius policininkus" arba kur nelygiai ir letai vaziuojant, o greiciau vaziuojant viskas buna gerai ir dingsta visi garsai.
Taip kad susitvarkyk tai ka zinai kad yra blogai ir vaziuok ir ziurek ar bebebilda, o jei atvarysi i servyza ir sakysi keiskit viska ka reikia tai jie pakeis ko ir nereikia kad tik daugiau $$$$$$ islupt. as jais jau nebepasitikiu.

P.S. kaip pavyzdys:
kai turejau Audi 200 turbo sako tikrindami pasikeisk stabilizatoriu gumeles ir t.t. as viska ka jie suvardino nusipirkau ju pardoje ir pasikeiciau pats garaze atvarau kad patikrintu ir padarytu suvedima, jie man ir vel varo pasikeisk stabilizatoriu gumeles o man :shock: , sakau jau pirkau is jusu ir pasikeiciau tai ka s..... man pardavet?
Ai nu gali buti kad apsirikau ir t.t. paziurejo sako geros.
Su mano E34 sako pize tavo amortikui as jau susiruosiau pirk pas ju abu galiniust, bet sakau issiardysiu ir nusipirksiu tokius kokiu reikia kad veliau nekiltu bedu. ardau o ten atraminiai gumai sakes suplysusi, o tie gaidziai butu pakeite dar ir gerus mano amortikus (kurie keisti pries pora metu buvusio seimininko ir atodo ir veikia kaip nauji)
Ir daug kitu tokiu variantu vos ne kas antra karta atvaziavus man bando isiulyti s.... arba apgaut.
Nepasitikekit servyzais nes jie is to $$$$$$$$$ darosi ir gyvena.

Dabar susiradau gera meistriuka kuris man daro pigiai ir kokybiskai (darbus) ir nebevarau i jokius servyzus tik ant kokio stendo jei ka vaziuokle pasitikrint.

Nepykit kad tiek daug bet kai uzsivedziau buvo sunku sustot :wink:

StandartinėParašytas: 20 Gru 2005, 19:05 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2005.12.16
Amžius:
39
informacija visada gerai, ypac kai naudingam info. del stabiliaus traukuciu tada tas ir bus, nes pozymiai butent tokie kaip nupasakojei (jaucias ju laisvumas ir ranka klibinant). i servisa pats irgi niekada neskubu, turiu garaza, kur stebuklus galima padaryti jei nors kiek domiesi savo auto... vienu zodziu esme daug maz aiski - kolkas neverta ieskoti bedu kur ju nera :lol: prie to paties, ar del blogu traukuciu gali dar kas nors vaziuokleje iseiti is rikiuotes?

StandartinėParašytas: 20 Gru 2005, 20:58 

Pas mane ta pati beda,bet pries 2 men.variau tech.apziura,tai sutvarkiau visus sarnyrus ir traukes ir nieko nepadejo,bet tech.apziuroj prie to nekibo.Gali atsidaryti kapota is vairo iseina vamzdis po to kryzme ant jo uzdeta.Tai su ranka pasukiok ta vamzdi(nereikia uzvesti),jei kazkas su kolonele,girdesi barskesi ir bus sioks toks laisvumas,jei ne ziurek pakaba.
Tai va pas mane yra tas barskantis laisvumas,ar yra,kaip paverzti ta kolonele,ar teks ja rimciau remontuoti??????

StandartinėParašytas: 20 Gru 2005, 21:07 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.02.17
Amžius:
39
Automobiliai:
EX: E39 520 M52 96';
E34 520 M50 90'
gali paverst, yra is virsaus vastas, as savo paverziau, pagerejo bet tas barskesys isvis nedingo.kiek atsimenu uzkontrintas su 17 raktu ir su sistigraniku po to paverzi ir vel uzkontrini :) ( del rakto dydzio tiksliai negaliu pasakyt)

StandartinėParašytas: 20 Gru 2005, 21:18 

Dekui.Reiks tada pasitvarkyti,bet jauciu,kad nuvarysiu meistriukams,nes prie vairo pats nenoriu listi.

StandartinėParašytas: 21 Gru 2005, 15:21 

w411 rašė:
gali buti vairo koloneles kryzme. man tas buvo pasikeiciau dingo viskas bildesys :lol:

kur keitei, kur radai, kiek kainavo?

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 16 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti: