Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 26 Lap 2024, 16:31

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Privaloma naudotis paieška!!! Pasikartojančios temos bus trinamos, o autoriai įspėjami.

Kuriant naują temą, jos PAVADINIME, būtina laužtiniuose skliaustuose [] nurodyti automobilio kėbulo kodą, bei aiškiai suformuluoti problemą. To nepadarius, temos bus trinamos, o autoriai gaus įspėjimą.
E32, E65, E66 turi atskirus forumus !!!

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 21 Kov 2009, 20:43 

Automobilio, apie kuri norite paklausti
Pagaminimo metai:98'
Variklis:M62, 440
Degalai: benzinas/dujos

Problema/klausimas:
Ar išpjovus katalizatorių atsitinka taip, kad ant laisvų nebedirba tolygiai variklis, man meistrai aiškina, kad per lengvai išeina dujos todėl ant laisvų nebesudirba liamda ir dreba variklis. Jie man sako vien išeitis dėti katalizatorius. Bet ar tikrai?
Ačiū už konsultacijas.

StandartinėParašytas: 21 Kov 2009, 22:03 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.05.02
Amžius:
42
Automobiliai:
E39 523i 98`
M52B25, Steptronic
Jau buvo tema apie tai, pasiieskok paieskoje. Jeigu yra lemda zondas pries katalizatoriu ir kitas po katalizatoriaus, tai katalizatoriu ispjovus bus problemos, iseitis deti katalizatoriu.

StandartinėParašytas: 22 Kov 2009, 20:10 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2007.10.01
Automobiliai:
E39 530D
o jeigu perprogramuoti i be katalizatorine versija motorini? :wink:

StandartinėParašytas: 23 Kov 2009, 00:55 

pas mane buvo ispjauti katalizatoriai... lemda tik pries katalizatoriu bet vistiek dirbo netaip kaip turetu, buvo negrazus garzas ir kuro daugiau valge... Idejau katalizatorius naujus ir praejo visos ligos :)

StandartinėParašytas: 23 Kov 2009, 08:51 

Pas mane lamda tik prieš katalizatorių. Tai kaip supratau vis dėlto be jo variklis nedirbs gerai. Ačiū.
O perprogramuoti neina, bent jau nei krastoj nei kituose bmw servisuose, nei garaže neišėjo.

StandartinėParašytas: 23 Kov 2009, 08:57 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.02.01
Amžius:
42
Automobiliai:
ex E38 735 M62 97'
ex E39 520 M47 00' Touring
ex E34 530 M60 94
Nelabai suprantu ka tu perprogramuot nori? Variklio darbo rezima, (pvz kuro misini) reguliuoja liamda zondas. Isemus katalizatoriu, matyt jis siuncia kitokius duomenis, del ko variklio darbas suprasteja. Galima kazka manau daryt, kad duomenis variklis gautu normalius, det/sukurt liamda zondu imitatorius ar kaip jie ten vadinasi.

StandartinėParašytas: 23 Kov 2009, 17:39 

Tai kas galit žmogiškai atsakyti: ar išpjovus katalizatorių (kai liamda stovi tik prieš katalizatorių) atsiranda variklio pasipurtimai ant laisvų ar neatsiranda??? Nes man trauka normaliai, kuro sanaudom irgi nesiskundžiu, bet ant laisvų užeina noras pasipurtyti. Būtų malonu , gauti atsakymą iš tų kurie išsipjovė katalizatorius, o ne tų kurie kažkur kažką girdėjo.

StandartinėParašytas: 23 Kov 2009, 23:59 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.05.02
Amžius:
42
Automobiliai:
E39 523i 98`
M52B25, Steptronic
runcikas rašė:
Galima kazka manau daryt, kad duomenis variklis gautu normalius, det/sukurt liamda zondu imitatorius ar kaip jie ten vadinasi.

Cia tai ideja #-o , tai kam tada isvis tas LZ :D
Tokius dalykus dejo ant dujiniu senu irangu, kai duju padavima reguliuodavo varztu.

StandartinėParašytas: 27 Kov 2009, 17:45 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.03.27
Amžius:
45
Automobiliai:
[E53] X5
[E46] 320d
Pas mane 740.Lemdai pries katalikus kuriu jau senai nera.dirba variklis kuo puikiausiai ir ant benzo ir ant duju.

StandartinėParašytas: 27 Kov 2009, 19:13 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.10.14
Amžius:
40
Automobiliai:
bmw7
pas mane irgi pries katalizatorius, o jie jau ispjauti buvo kai is vokieciu parejo, bet dirba kuo puikiausiai :)

StandartinėParašytas: 28 Kov 2009, 00:02 

Evaldas.p rašė:
Tai kas galit žmogiškai atsakyti: ar išpjovus katalizatorių (kai liamda stovi tik prieš katalizatorių) atsiranda variklio pasipurtimai ant laisvų ar neatsiranda??? Nes man trauka normaliai, kuro sanaudom irgi nesiskundžiu, bet ant laisvų užeina noras pasipurtyti. Būtų malonu , gauti atsakymą iš tų kurie išsipjovė katalizatorius, o ne tų kurie kažkur kažką girdėjo.

nu pasipurtymo ant laisvu lygtais ir nebudavo..

StandartinėParašytas: 28 Kov 2009, 01:55 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.11.19
Amžius:
41
Automobiliai:
E38 2000m. E53 2002m
Man buvo beda su tais katalizatoriais ejo lendazondai ir pries ir po mete klaida kompe kad katalizatoriai pasibaige domejausi visur kur imanoma tai suzinojau kad jei be katalizatoriu ididele beda paskui ir zvakem nesveika ir varikliui nieko gero ir perprogramuoti gali vienas veikejas toks Aidas is birzu bet su juo kalbejau sake jokiu garantiju ir kas po to bus ir be to ta paslauga 600lt tai pagalvojau ispjauti senus nusipirkti padorius devetus ir problema issisprendziau.. turiu x5 4,4 2001 ispjautais katalizatoriais tai baubia kaip gazelka o del pulsavimo apsuku tai variklis dirba tolygiai tik mieste valgo kuro daugiau o uzmiesti maziau kai isidejau katalizatorius kuro sanaudos mieste ryskiai pamazejo ant kokiu 4 litru

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: