Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 13 Vas 2025, 23:06

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 65 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 04 Vas 2009, 15:47 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.10
Amžius:
41
Automobilio, apie kuri norite paklausti
Pagaminimo metai: 1992
Variklis: M50B20
Degalai: Benzinas

Problema/klausimas:

1.Buvo problemos su antifrizo nutekejimu, tai keiciau vandens pompa, termostata ir galiausiai radiatoriu, po kurio nebega antifrizas. Tai va klausimas per kiek laiko mazdaug ar kokioj padeti temperaturos rodykles pradeda pust silta ora ir poto karsta? Nes man po visu siek tiek ilgiau uztrunka laiko kol variklis uzsila iki darbines temperaturos. Beto visiskai karsta ora pradeda pust, tuomet kada rodykle daeina iki vidurio ir dar praeina kazkiek laiko. Beto ilgiau stovint vietoj ir dirbant laisvoms apsukoms, puciamo oro temperatura mazeja, bet ji nebuna salta ar vos silta. Nezinau, gal delto, kad leisdavo antifriza anksciau gavosi trukumas skyscio, delto greiciau pasiekdavo darbine temperatura :roll:

2.Viska pakeites, nuorinau sistema. Kaip tik ivaziuojant i garaza gaunasi ikalne, tai galvoju kad gerai nuorinau. Orinau ant karsto variklio kazkur 20 minuciu uzkeldamas apsukas iki kokiu 2000apsuku, bet istisai nelaikiau ju tokiu. Nes pavazinejus kokia 1,5 - 2 savaites, dapiliau dar kazkur litra antifrizo. Lyg niekur nebega prie variklio, salone irgi sausa po kojom, baltais dumais nevaziuoju, garuoja kaip ir pas kitas masinas is duslintuvo, tepalu nedaugeja. Cia kai buvo salciai dabar, tai ant dangtelio ir tepalo matuokles buvo truputi tokie baltos(geltonos) demeles, bet labai labai mazai. Siandien ziurejau pavazinejus, tai nera nei ten nei ten nieko. Tai ar gali buti, kad po nuorinimo reikia kazkiek dapilt kartais, nes pries tai neatsimenu ar dapilinejau antifrizo po nuorinimo kazkiek pavazinejus.

StandartinėParašytas: 04 Vas 2009, 15:55 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
ex: E36 coupe 325 M50 vanos 94'
KIA 05' 2x2
po nuorinimo dapilt tenka 1-3 kartus. dar savaitele stebiu lygi kiekviena ryta. nors siaip dazniausiai uztenka 1 karta dapilti kita ryta po nuorinimo.

o del temperaturos, tai panasiai ir pas mane. nzn ar cia gerai ar ne, bet tokiais orais visko gali buti... siaip pucia gerai silta ir puse variklio pasilus, o pilnai pasilus jau karsta, bet kol masina isyla reik nemazai laiko. kol iki darbo nuvaziuoju (per miesta, ~8km) ji tik pries darba pradeda silti :) o variklis po ~5-6km pilnai uzsyla.
na dabar kai mokamas centre stovejimas ir salta kieme, tai srautas bent perpus sumazejo, tai apsukos mazesnes, laikas trumpesnis, kamsciu nera ir t.t. tai taip pat itakos turi :)

ir pastebejau, kad iki melyno galo syla daug leciau, ir po jo jau iki pilnos normos pakyla greitai.

StandartinėParašytas: 04 Vas 2009, 16:00 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.10
Amžius:
41
all in music rašė:
po nuorinimo dapilt tenka 1-3 kartus. dar savaitele stebiu lygi kiekviena ryta. nors siaip dazniausiai uztenka 1 karta dapilti kita ryta po nuorinimo.

o del temperaturos, tai panasiai ir pas mane. nzn ar cia gerai ar ne, bet tokiais orais visko gali buti... siaip pucia gerai silta ir puse variklio pasilus, o pilnai pasilus jau karsta, bet kol masina isyla reik nemazai laiko. kol iki darbo nuvaziuoju (per miesta, ~8km) ji tik pries darba pradeda silti :) o variklis po ~5-6km pilnai uzsyla.
na dabar kai mokamas centre stovejimas ir salta kieme, tai srautas bent perpus sumazejo, tai apsukos mazesnes, laikas trumpesnis, kamsciu nera ir t.t. tai taip pat itakos turi :)

ir pastebejau, kad iki melyno galo syla daug leciau, ir po jo jau iki pilnos normos pakyla greitai.

#-o kazkiek nuraminai, nes man iki darbo 5km, tai ir uzsyla iki galo pilnai netoli darbo. Nu gal tas pilnai siltas ir pas mane uzsilus puse variklio pucia, bet gal kai salta norisi kad greiciau pustu ta karsta ora :) Na ziuresiu kiek man teks dapilt kartu.

StandartinėParašytas: 04 Vas 2009, 16:24 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
KIA 05' 2x2
na ziuresim ka kiti dar pasakys, nes man mazai irgi silumos, tai jau prigalvojes buvau prie pompos ir sklendziu lysti :D nors vaziuojant toliau, tai tos silumos per akis...
va jei norisi daugiau silumos ryte, tada vietoj 4 ant 3 pavaros pavazineju, paspaudi daugiau, kai rodyklele melyna perzengia.

bet del tos silumos visgi toks kabliukas yra, nes kazkada bandziau ziureti kiek sildys, tai masina buvo pilnai pasilusi (temp lauko ~0), ijungiau visa siluma, ant laisvu apsuku ir 2 padeties. tai prikaitino tiek, kad kvepuoti nebuvo kuom. dabar nesenai bandziau taip pat padaryti (prie ~-5), tai to jau nebuvo... gal laikas ir sklendes issivalyti...
na bet kolkas uztenka silumos, o pavasari bus matyti, kiek tos sklendes uzkepusios ten buvo... :)

StandartinėParašytas: 04 Vas 2009, 16:28 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.02.04
apie kurias sklendes tu kalbi? kur jos yra?

StandartinėParašytas: 04 Vas 2009, 16:36 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
KIA 05' 2x2
Vytenisbmw rašė:
apie kurias sklendes tu kalbi? kur jos yra?

viewtopic.php?f=29&t=52713

StandartinėParašytas: 04 Vas 2009, 18:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.12.23
Amžius:
42
Automobiliai:
ex E36 318is 93'
Kai pirmi speigai uzejo, tai ir man buvo, kad uzsikuri, vaziuoji vaziuoji, kai darba privaziuoji ~6km tik tada silta ora pucia.

Savimi nepasitikiu, kad normaliai galeciau nuorint antifriza, tai nuveziau masina pas Audriu. Nuorino ir o stebuklas [-o< kol masina nuvalau, tai pajudejus is vietos jau i salona silta pucia. O 2.5 6 cil is vis greit turetu susilt pagal mane.

StandartinėParašytas: 04 Vas 2009, 18:06 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
KIA 05' 2x2
ai dar. gi kiek daugiau silumos noresi i salona, tuo leciau variklis sils, tai su vejalio padetimis nereik persistengti norint susildyti greiciau masina :)

StandartinėParašytas: 04 Vas 2009, 19:00 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.02.04
supratau, galvojau kazkokias kitas sklendes turi omenyje, itariau as irgi tuos voztuvelius, bet neprisiruosiu isardyti niekaip...

StandartinėParašytas: 06 Vas 2009, 18:59 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.10
Amžius:
41
Buvau Kaune Radone, kur tvarko radiatorius. Tai savininkas man pasake, kad pas bmw daznai radiatorius pradeda leist(sprogsta aliumininiai vamzdeliai) del blogai veikiancios termomovos. Ji mazdaug neatlieka savo funkcijos - ne ausina, delto susidaro didesnis spaudimas ir sprogsta aliumininis vamzdelis. Ar cia yra daug tiesos?Nes paskaites radono puslapi, ten rasoma kad jie sukure savo kazkokia technologija, tai gal turi galva ant peciu ir teisingai sako.

StandartinėParašytas: 06 Vas 2009, 19:28 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.12.16
Amžius:
38
Automobiliai:
E36 2.5td 1995m
e61 2.5d 2004
pas mane silta ora pradeda pusti kai rodykle buna tarp vidurio ir melynos zonos. o karsta kai jau pasiekia viduri. o stovint vietoje tai pas mane taip pat silumos temp sumazeja aisku nedaug bet siek tiek pasijaucia.

StandartinėParašytas: 07 Vas 2009, 11:25 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
KIA 05' 2x2
Vladimiras rašė:
Buvau Kaune Radone, kur tvarko radiatorius. Tai savininkas man pasake, kad pas bmw daznai radiatorius pradeda leist(sprogsta aliumininiai vamzdeliai) del blogai veikiancios termomovos. Ji mazdaug neatlieka savo funkcijos - ne ausina, delto susidaro didesnis spaudimas ir sprogsta aliumininis vamzdelis. Ar cia yra daug tiesos?Nes paskaites radono puslapi, ten rasoma kad jie sukure savo kazkokia technologija, tai gal turi galva ant peciu ir teisingai sako.

tai kad dazniausia beda issipletimo bakelio tarpine... o per dideliam slegiui yra toks dalykas, kaip voztuvelis kamstyje radiatoriaus. jei jis neveikia, tai pro bet kur gali pradeti leisti...

StandartinėParašytas: 21 Kov 2009, 21:12 

Sveiki, turiu problema. pakeiciau galvos tarpine, galva isplove, nuslifavo, idejau nauja radiatoriu, pompa, termostata, pradejo kaisti variklis, gal kas zino kur beda. p.s. gristama radiatoriaus slanga salta, o rodykle beveik ant raudono....

StandartinėParašytas: 21 Kov 2009, 21:42 

cooler rašė:
Sveiki, turiu problema. pakeiciau galvos tarpine, galva isplove, nuslifavo, idejau nauja radiatoriu, pompa, termostata, pradejo kaisti variklis, gal kas zino kur beda. p.s. gristama radiatoriaus slanga salta, o rodykle beveik ant raudono....

Tersmostatui amen, arba tu jy idejai atvirksciai. gali but, kad nenuorinai zmogiskai ir tau belaukiant "kas bus", kai variklis beveik iki raudono uzkaito, vel truko galva. Pasiieskok forume kaip reikia taisyklingai nuorinti sistema.

StandartinėParašytas: 21 Kov 2009, 21:56 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.12.04
Amžius:
35
Automobiliai:
auBi A6 2.5tdi+chip

ex E38 740i
ex E36 320 M50B20TU 93
taip,termostatas pastoviai uzsidares,delto kita griztanti ir salta.

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 65 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery