Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 22 Lap 2024, 19:13

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Privaloma naudotis paieška!!! Pasikartojančios temos bus trinamos, o autoriai įspėjami.

Kuriant naują temą, jos PAVADINIME, būtina laužtiniuose skliaustuose [] nurodyti automobilio kėbulo kodą, bei aiškiai suformuluoti problemą. To nepadarius, temos bus trinamos, o autoriai gaus įspėjimą.
E32, E65, E66 turi atskirus forumus !!!

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 138 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 15 Sau 2009, 08:43 

Hmz pas mane irgi dreba tarp 80 ir 100 km/h. Padangos naujos uzdetos bet navarkes. Zodziu drebejimas atsirado tik uzsidejus nauja padangas.

StandartinėParašytas: 15 Sau 2009, 19:32 

GotMilk? rašė:
Hmz pas mane irgi dreba tarp 80 ir 100 km/h. Padangos naujos uzdetos bet navarkes. Zodziu drebejimas atsirado tik uzsidejus nauja padangas.

jei garantuotas del meistru kurie balansavo,tai vesk atgal tas panagas.man keliose vietose sake kad gali but kad dreba del padangu.ir vienas is forumieciu tai parase.taipkad kogero teks pirkt vel naujas,ti jau geros firmos.

StandartinėParašytas: 16 Sau 2009, 13:31 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.02.18
Automobiliai:
:
E39 530d 02'
E38 744i 98'
E38 730i 96' -EX-
E34 525tds 94' -EX-
E32 735i 87' =EX=
strim rašė:
Drebet gali del kardano guolio ar gumos..,bent jau as ta issiaiskinau nes ir pas mane taspats

Pas mane irgi jauciasi vibracija. Netik masinos, bet ir per vaira. Galvojau ratai, subalansavo, visi ratai geri, o vibracija neprapuole. Atjus ziemai naujus diskus pirkau, padangas geras, vistiek taspats. Itarimas iskart kardanui. Tuo labiau kad ta vibracija nera pastovi. Ji buna tarp 100-110, bet nera vienoda. Tai stipresne, tai silpnesne.

Ar imanoma paciam is duobes pasitikrinti kardana? Ar galima nenumemus gumu plika akim pamatyti nusidevejima?

StandartinėParašytas: 16 Sau 2009, 13:42 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.06.04
Amžius:
40
Automobiliai:
E38 M57 99'
Aiva rašė:
Pas mane irgi jauciasi vibracija. Netik masinos, bet ir per vaira. Galvojau ratai, subalansavo, visi ratai geri, o vibracija neprapuole. Atjus ziemai naujus diskus pirkau, padangas geras, vistiek taspats. Itarimas iskart kardanui. Tuo labiau kad ta vibracija nera pastovi. Ji buna tarp 100-110, bet nera vienoda. Tai stipresne, tai silpnesne.

Ar imanoma paciam is duobes pasitikrinti kardana? Ar galima nenumemus gumu plika akim pamatyti nusidevejima?

Kiek teko patirti kardano vibraciju, tai dazniausiai vibruodavo greitejant ir 40-60km/h greityje. O kaip pirkai naujus ratu centrine ratu skyle 72.5? Kaip pirkau masina irgi vibruodavo 100-120km/h. Taciau ratai buvo nuo E39 su 74.1 centrine skyle, bet sudejus ziedus problema issisprende. Pries vasara pirkau naujus r18 disku jie irgi buvo 74.1 tai prie disku buvo ir ziedai. Bet matosi tokie papigiaiski, tai juos sudejus i ratus vistiek vibravo. Nuemus rata paaiskejo, kad ziedai uzdejus ratui susideformavo belenkaip ir nebeliko is ju naudos. Ismeciau juos velniop ir susidejau savo senus kuriuos kazkada pirkes melgoje. Visos vibracijos pradingo.

Paskutinį kartą redagavo laisvas 16 Sau 2009, 14:09. Iš viso redaguota 1 kartą.

StandartinėParašytas: 16 Sau 2009, 14:06 

Na, pas mane dreba ~90km/h. Bet as itariu kardana, nes pakeitus lankscia mova vibracija siektiek sumazejo. Itariu reikia ir pakabinama guoli keisti. Su vasariniais ir zieminiais ratais vibruoja vienodai, tik gal su vasariniais ciut labiau jauciasi, nes ratai 18". Be to, nuo kardano dreba ne vairas, o daugiau kebulas. Bet aisku kazkiek ir i vaira atsiduoda..

StandartinėParašytas: 16 Sau 2009, 14:10 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.02.18
Automobiliai:
:
E39 530d 02'
E38 744i 98'
E38 730i 96' -EX-
E34 525tds 94' -EX-
E32 735i 87' =EX=
As tuos ziedus visada dedu. Ir vasara ir ziema. Kai pirkau masina buvo manau labai neblogi, tai jie dar iki dabar tarnauja..

StandartinėParašytas: 16 Sau 2009, 14:13 

Pas mane abu ratlankiu komplektai be ziedu, nes skyles yra 72,5mm :)

StandartinėParašytas: 18 Sau 2009, 17:10 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.11.29
Amžius:
35
Automobiliai:
525d 01'
pakabinamas guolis kai pasibaiges atrodo kad dreba greiciu deze, bet ant vairo nesijaucia, jau keiciaus.

StandartinėParašytas: 18 Sau 2009, 19:36 

pas mane irgi drebedawo-sailen blokus pakeiciau ir viskas kaip mat issisprende,nes lt keliais jie greit issimusa,o kainuoja mazdaug abu priekiniai 130lt :)

StandartinėParašytas: 19 Sau 2009, 00:46 

Zodziu, atsils orai - uzsiimsim rimciau tais visais dalykais.. :)

StandartinėParašytas: 22 Lie 2009, 14:17 

labas vyrai, vis del to noretusi temos apibendrinimo.
bemaz 5 valandas kapstes lietuviskus ir angliskus forumus supratau, kad egzistuoja tipine BMW 90kmh (55mph) vairo drebejimo problema
dauguma forumieciu vos ne puse priekio persirinke buvo, bet problema islikdavo.

idomu tai, kad daugeliui sis drebejimas atsirasdavo butent po remonto, man, pvz., restauravus centrine vairo trauke ir traukes antgalius, iki tol jokio drebejimo nebuvo, bet buvo 7ukams budingas girgzdejimas posukiuose (pavazinejus ilgesnes distancijas). dabar neturiu girgzdejimu bet turiu drebejimus kurie man daug labiau nepatinka.
is pradziu tik drebejo ties 90kmh o dabar dar ir stabdant pradejo. jei stabdoma svelniai tai drebejimas ziaurus, jei uzspaudus stabdi astriau, tai drebejimo kaip ir nebuna.

kaip ten bebutu tikroji 90kmh vairo drebejimo priezastis yra nebutinai vaziuokles elementuose. is to ka iki siol perskaiciau, labiausiai tiketinos priezastys yra:

1. centrinio ziedo nebuvimas ratlankyje (net jei skyle yra vos 1mm platesne uz kota)
2. stabdziu diskai + kalades

savaime suprantama ratai turi tureti balansa ir padaryta suvedima.
kol kas as dariau tik balansavima (2 kartus) ir labai nenoriu kisti litu i tiesiog kazka. mane domina konkretus jusu sprendimai siai problemai likviduoti.
dekingas is anksto.

StandartinėParašytas: 22 Lie 2009, 14:30 

na tiesa, prie galimu 90kmh vairo drebejimo problemu tarp vaziuokles elementu, anot saltinio, tiketinas, pacituosiu:
"A bad judder under braking or around 55mph could be worn front control arm bushings" - kazkokia detale, kurios lietuvisko pavadinimo nei lokacijos nezinau. seip straipsniukas kalba labiau apie E30 ar kitus sportiskesnius BMW, todel nesu isitikines, kad tokia detale yra ir septintukuose.

StandartinėParašytas: 22 Lie 2009, 14:41 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.26
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW
drebejo man vairas 80-95 intervale. kartais gan stipriai. neperseniausiai keiciau sekrsine vairo trauke, dejau nauja bei stabilizatoriaus trauke. po remonto digo barskesys vaziuokleje ir girgzdesis,atsirades neperseniausiai. deja vairo drebejimas nedingo. nuvaziavau i ratu montavima, pasakiau kad prekinius ratus permestu i gala o galinius i preki.

visa vairo vibracija dingo. itariu ratlanki, kuris dabar gale stovi. per atostogas nuvesiu kad paziuretu ji.

StandartinėParašytas: 23 Lie 2009, 08:40 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.01.12
Amžius:
36
Automobiliai:
E38 728 96' Ex
E61 530 xd 06'
Cia yra 10 pagrindiniu 7-er BMW lygu. Vairo drebejimas apie 80~90 yra pirmoje vietoje. Gal pades, pats dar neisbandziau.
http://www.meeknet.co.uk/E38/BMW_E38_Co ... oblems.htm

StandartinėParašytas: 23 Lie 2009, 14:47 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.08.06
Amžius:
35
Automobiliai:
BMW E39 530i Individual 02'
BMW E39 525i TOPAZ BLUE 02' (Ex)
BMW E38 730d ORIENTBLAU 00' (Ex)
BMW E38 730d JET-BLACK 99' (Ex)
Sako,jog dazniausiai (95% atveju - kaip minejo autorius :lol: ) vairo drebejimas atsiranda del issidevejusiu sailenbloku (ivoriu) - detales nr. 6 (Komplektas - 121Lt Krastoj)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=05

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 138 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery