Šiaulių mokykloje...
-Pasakykite du gyvūnų pavadinimus, kurie baigtųsi raide "C"..
-Liūc i begemoc..
-------------------------------------------------------------------------------- Anatomijos egzamino metu profesorius užduoda studentei klausimą:
- Koks žmogaus organas vadinamas meilės simboliu?
- Vyro ar moters? - perklausia studentė.
- Dieve mano, - atsidūsta profesorius, - mano laikais tai paprasčiausiai buvo širdis...
-------------------------------------------------------------------------------- Siunčia tėvai iš kaimo į miestą savo sūnui telegrama: "Atsakyk greičiau, kaip sekėsi egzaminus laikyti.". Sūnus atrašo: "Viskas labai gerai, profesoriai sužavėti ir prašo rudenį pakartoti".
-------------------------------------------------------------------------------- Iš mokinių rašinių: "Perskaitęs savo "Dievų mišką" Sruoga sužinojo, kaip sunku jam buvo koncentracijos stovykloje.
Tiškevičiai, nors ir aristokratai, buvo inteligentiški žmonės.
Karvė - tai didelis gyvūnas, kuris savo kampuose turi kojas.
Princas palaikė Undinėlę moterimi, nes nematė jos žemiau juosmens".
-------------------------------------------------------------------------------- Reikia dirbti ir gyventi taip, kad mus supantys augalai, gyvunai ir žmones butu patenkinti. (Iš dešimtokų kūrybos)
-------------------------------------------------------------------------------- Amerikiečių lingvistikos profesorius klausia užsieniečio studento:
- Sakykit, kas, jūsų nuomone, labiausiai trukdo taisyklingai tarti mūsų kalbos žodžius?
Studentas nesutrinka:
- Savaime aišku, jūsų taip mėgstama kramtomoji guma!
-------------------------------------------------------------------------------- Reklama: "Norinčiam studijuoti anglų kalbą pas patyrusią dėstytoją, už priimtiną kainą užleisiu vietą 8b klasėje".
-------------------------------------------------------------------------------- Pagrindinė studento užduotis - išlaikyti egzaminus, nesimokius. Nes pasimokęs, kiekvienas durnius išlaikys.
-------------------------------------------------------------------------------- Paskaitoje
Per paskaitą:
- Petraiti, jūs vėl miegate?!!!
- Ne, ponas dėstytojau... Aš tiesiog iš lėto mirksiu...
-------------------------------------------------------------------------------- Logika
Studento logika:
Kam man daug žinoti?
Jei daugiau žinau, tai daugiau ir užmirštu.
Vadinasi, jei daugiau užmirštu, tai mažiau žinau.
O jei mažiau žinau, tai mažiau užmirštu.
O jei mažiau užmirštu, vadinasi daugiau žinau.
Vadinasi, kuo mažiau žinau, tuo daugiau žinau.
-------------------------------------------------------------------------------- Išradimas
- Noriu pristatyti jums savo išradimą - skutimosi automatą. Klientas įmeta monetas, įkiša galvą ir du peiliukai automatiškai pradeda jį skusti.
- Bet juk kiekvienas turime individualią veido struktūrą!
- Pirmą kartą - taip…
-------------------------------------------------------------------------------- Abonementas
Profesorius bara studentą:
- Smitai, vakar jūs buvote pastebėtas merginų bendrabučio teritorijoje. Jūs turite sumokėti 10 dolerių baudą, o jei pakliūsite dar kartą, tai jums kainuos 25 dolerius!
- Profesoriau, o kiek kainuotų abonementas semestrui?
-------------------------------------------------------------------------------- Ateina studentas egzamino laikyti ir be kalbų deda ant stalo butelį konjako. -Patenkinamai, - pasako dėstytojas. Studentas prie pat deda saldainių dėžę: -Gerai. Ant saldainių dėžės dedamas labai brangus, inkrustuotas tušinukas. Dėstytojas: -Puiku, - ir rašo pažymį. -Taip, dabar reikia fiziką išlaikyti, - sako studentas dėdamas viską į krepšį.
-------------------------------------------------------------------------------- Dar vakar apie mokymąsi miegant buvo kalbama kaip apie kažkokį stebuklą. Šiandien tuo nieko nenustebinsi: taip mokosi ištisos auditorijos.
-------------------------------------------------------------------------------- Studentas - tai objektyviai egzistuojanti realybė, plaukiojanti žinių vandenyno paviršiuje ir 2 kartus per metus nerianti į gylį stipendijos.
-------------------------------------------------------------------------------- Profesorius filologijos studentui, niekaip nesugebančiam gauti įskaitos:
- Na, tiek jau to, prieš savo valią aš jums pasirašysiu įskaitą, jeigu pasakysite, kokius du žodžius dažniausiai vartoja studentai.
- Aš nežinau.
- Visiškai teisingai! Duokit savo knygelę!
-------------------------------------------------------------------------------- Studentai
Visi studentai skirstomi į tris grupes:
- kurie su malonumu mokosi.
- kurie mokosi be jokio malonumo.
- kurie su malonumu nesimoko.
-------------------------------------------------------------------------------- Senas lingvistas dalijasi savo atradimu su draugu:
- Žinai, padarėme statistinį tyrimą ir nustatėme, kad dažniausiai vartojami lietuviški žodžiai yra "ir", "na", "kas"...
- Na, ir kas?
-------------------------------------------------------------------------------- - Kodėl valgai per pamoką?
- Todėl, kad per pertrauką aš žaisiu - nenoriu gaišti laiko!
-------------------------------------------------------------------------------- Klasė rašo diktantą. Mokytoja vaikšto tarp suolų ir iš lėto diktuoja: “Aš mėgstu stebėti skrendančius paukščius...”
- Tamsta mokytoja, - neištveria Petriukas, - o jei aš nemėgstu stebėti skrendančių paukščių, tai man irgi rašyti?
-------------------------------------------------------------------------------- Jauna geografijos mokytoja ateina į paauglių klasę, kurioje vien
berniukai ir pradeda mokyti:
-Šiandien vaikai susipažinsime su gaubliu...
Klasėje berniukai krykštauja, švilpauja... Mokytoja nubėga
pasiskųsti direktoriui:
-Jūs panele nemokate bendrauti su jaunimu,- sako direktorius.- Eime, aš
jums parodysiu, kaip su jais elgtis ir bendrauti.
Nueina į klasę. Direktorius sako:
-Sveiki, "subinės"!!!
-Labas, ponas direktoriau,- atsako mokiniai.
-Šiandien mokysimės, kaip ant gaublio prezervatyvą uždėti.
-O kas yra gaublys, ponas direktoriau? - klausia vienas berniukas.
-Nuo to aš ir norėjau pradėti.
-------------------------------------------------------------------------------- Psichologijos profesoriaus paskaita:
-Kolegos, įsiminkite 2 auksines psichoterapijos taisykles:
1. Smulkūs nerimai - tai yra niekai.
2. Visi nerimai yra smulkūs.
-------------------------------------------------------------------------------- Kamikadzių mokykla. Instruktorius: žiūrėkit atidžiai, asilai, rodau tik vieną kartą!
-------------------------------------------------------------------------------- Harvardo universiteto mokslininkai nustatė, kad pelės dauginasi kur kas greičiau, jeigu joms nekliudo Harvardo universiteto mokslininkai.
-------------------------------------------------------------------------------- Išleistuvių vakaras ekonomikos universitete. Naujosios rusų aukštuomenės atžalos apspitę savo mėgstamą profesorių ir nori įsiteikti: - Profesoriau, mes atsisveikindami susimesim ir nupirksim “kompą”. Norit? - Ne, nenoriu. - Tada susidėję nupirksim “ratus”. - Ne, nenoriu. - Profesoriau, per visą fakultetą sudėsim jums vilai. - Ne, nenoriu. - Profesoriau, kam tas turgus? Ar sunku pasakyti, ko norit? - Turiu vienintelį norą, kad jūs niekad niekam nesakytumėt, jog pas mane mokėtės...
-------------------------------------------------------------------------------- -Tėti, mūsų mokytoja nusikalba. -Kodėl taip sakai? -Vakar ji sakė, kad prie dviejų pridėję du gausime keturis. O šiandien tvirtina, kad prie trijų pridėję vieną gausime keturis!!!
-------------------------------------------------------------------------------- - Simai, tu baigei rašyti diktantą - parašei patį paskutinį sakinį. Ką reikia parašyti gale? - Dešimt.
-------------------------------------------------------------------------------- Geriausias dėstytojas tas, kuris skaito paskaitas tylėdamas.
-------------------------------------------------------------------------------- Studentiškas trijų kartų maitinimas: pirmadienį, trečiadienį, penktadienį.
-------------------------------------------------------------------------------- Studentas nežino tik 2 atvejais - arba kai dar nelaikė, arba kai jau išlaikė.
-------------------------------------------------------------------------------- Būti studentu gera - tik mokslai trukdo.
-------------------------------------------------------------------------------- Žmogus tampa suaugusiu, kai jame miršta studentas.
-------------------------------------------------------------------------------- Studento duona nemaitink - duok pavalgyt.
-------------------------------------------------------------------------------- Protingą studentą sunku užmušti - iš pradžių jį reikia rasti.
-------------------------------------------------------------------------------- Kai kurių asmenybių manymu, studentas - vienintelė bendruomenės dalis, kuri gali išgyventi be pinigų.
-------------------------------------------------------------------------------- Studentas - tai objektyviai egzistuojanti realybė, plaukiojanti žinių vandenyno paviršiuje ir 2 kartus per metus nerianti į gylį stipendijos.
-------------------------------------------------------------------------------- Per egzaminus profesorius: - Jūs ten trise liaukitės keitęsi rašteliais! Studentas: - Čia ne rašteliai. Mes lošiam preferansą. - Tada atsiprašau.
-------------------------------------------------------------------------------- Studentas klausia: - Sakykit, profesoriau, ar guldamas miegoti jūs barzdą užsiklojat, ar paliekat virš antklodės? Profesorius sutrinka: - Kad aš apie tai nė nepagalvodavau. - Tai labai atsiprašau. Po savaitės tą studentą koridoriuje sutinka tas pats profesorius, tik labai išvargęs, paraudusiomis akimis, ir griebia už atlapų: - Oi, tu niekšeli! Jau savaitė, kai negaliu užmigti - ir vienaip nepatogu, ir kitaip nepatogu!..
-------------------------------------------------------------------------------- Fizikas Farenheitas išrado prietaisą, kurį pavadino gyvsidabrio termometru. Vis dėlto mintis panaudoti jį žmogaus kūno temperatūrai matuoti kilo vėliau, kai Farenheitas Mokslų akademijoje pateikė šį prietaisą. Ten jam pasakė: tegu įsikiša savo išradimą į užpakalį...
-------------------------------------------------------------------------------- Po matematikos kontrolinio kalbasi du bičiuliai. -Kiek užduočių išsprendei? -Nei vienos. O tu? -Irgi nei vienos. -Mokytoja vėl apkaltins, kad vienas nuo kito nusirašėme.
--------------------------------------------------------------------------------
|