Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 08 Vas 2025, 17:58

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 09 Gru 2007, 16:29 

Na wa pasidariau diagnostika... tik nelabai as ten ka suprantu... 4,5,6 cilindro LZ reikia keisti, tiek dar suprantu... Kaip matot yra ir oro srauto matuokles klaida, man jis sake kad tipo del LZ gali buti ta klaida matuokleje... ymanoma? ir Vanos ten kazkas rasta? gal kas galit man tiksliai paaskinti? :oops:

uzhkurus atomobily girdisi smagus uzhimas (lyg stipri oro trauka) atrodo kad dirbtu tikrai 2.5l variklis, bet po kokios minutes jis dingsta... ir lieka tik silpnas oro isiurbimas... cia taip turi but ar cia jau beda?
Paveikslėlis

StandartinėParašytas: 09 Gru 2007, 16:46 

4,5,6,cilindro lz reikia keisti.Kas cia per nesamone lz yra tik vienas ir jis stovi ant ismetimo

StandartinėParašytas: 09 Gru 2007, 17:13 

jei ponas nesusidures tai nepasakokit,kad lamdas tik vienas,yra du lamdai,vienas 1,2,3 cilindrams,o antras 4,5,6 cilindrams,ir E46 stovi dar du lemdai uz katalizatoriu,vienas 1,2,3 cil ir kitas 4,5,6 cil.pirma keisti lamda o tada vel ant kompo ir bus matyt ar ismes vel AFM ar ne.

StandartinėParašytas: 09 Gru 2007, 17:25 

EXvaldelis rašė:
jei ponas nesusidures tai nepasakokit,kad lamdas tik vienas,yra du lamdai,vienas 1,2,3 cilindrams,o antras 4,5,6 cilindrams,ir E46 stovi dar du lemdai uz katalizatoriu,vienas 1,2,3 cil ir kitas 4,5,6 cil.pirma keisti lamda o tada vel ant kompo ir bus matyt ar ismes vel AFM ar ne.
mat kaip, nutai sory tada dabar zinosim.

StandartinėParašytas: 09 Gru 2007, 23:11 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.10
Amžius:
42
Automobiliai:
E91 325xi N53B30
ex.E46 330d M57N
ex. E46 328i M52TUB28
Del vanos raso, kad yra mechaninis vanoso gedimas (jamming - uzstrigimas, jei gerai supratau). Cia jau nepigus malonumas remontuoti turetu buti.

StandartinėParašytas: 10 Gru 2007, 01:19 

na sunkoka patiket,kad jis gali uzstrigti.kazin kas ten turi nutikt,kad jis uzstrigtu.nebent tepalo nepakeltu iki pacio vanuso.o jei jam ragas,tai dedi kita ir bedu nera,tik reiktu patikrinti tepalo slegi,kad vel nesugestu.na jis bmw centre,cia airijoje tai atidavus sena apie 400 euru.

StandartinėParašytas: 10 Gru 2007, 23:12 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.16
Amžius:
43
Automobiliai:
E23, E24, E28, ex E30, E34, E39, E53
Del VANOSO dar gali solenoidas strigti.

StandartinėParašytas: 11 Gru 2007, 01:49 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.11.21
Amžius:
44
Automobiliai:
E34 M5 3.6i S38 89'
E39 520D 01'

Ex. E39 540i manual 97'
Ex. E38 750 M73 96'
Ex. E32 m60 b30 V8 92'
Ex. E34 m20 b25 89'
Ex. E28 m20 2.7ie 85'
Ex. E28 m20 2.8i 83'
Ex. E30 m10 1.6 83'
Frykas rašė:
Na wa pasidariau diagnostika... tik nelabai as ten ka suprantu... 4,5,6 cilindro LZ reikia keisti, tiek dar suprantu... Kaip matot yra ir oro srauto matuokles klaida, man jis sake kad tipo del LZ gali buti ta klaida matuokleje... ymanoma? ir Vanos ten kazkas rasta? gal kas galit man tiksliai paaskinti? :oops:

uzhkurus atomobily girdisi smagus uzhimas (lyg stipri oro trauka) atrodo kad dirbtu tikrai 2.5l variklis, bet po kokios minutes jis dingsta... ir lieka tik silpnas oro isiurbimas... cia taip turi but ar cia jau beda?
Paveikslėlis

Taip, del LZ imanoma matuokleje klaida,man taip buve :)

StandartinėParašytas: 11 Gru 2007, 11:12 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
ex: E36 coupe 325 M50 vanos 94'
KIA 05' 2x2
pas tave kartais ne 2 LZ stovi? cia kaip suprantu turetu buti 2ras LZ parejes (bloga itampa), matuoklei kazkas ir vanos sistemos mechaninis gedimas, turbut truksta tepimo (tam i vanos variklius ir pilama sintetika, bent kiek uzsienio forumuose skaiciau). gali buti del to (vanos) ir dantraciai susidevejo jau, tai juos keist reiks, tiksliau ten turetu buti vienas.

StandartinėParašytas: 12 Gru 2007, 21:22 

agha pas mane 2 LZ stovi...darau taip...keiciu ta 4,5,6 cilindro LZ ir varau i diagnostika... jeigu klaida vel randa matuokleje, tvarkau matuokle... o del VANUSO tai manau jau pats nagu nekishiu nes nei mates kaip ten kas atrodo nei suprantu kas ten vyksta jame :) pas mane kiek suprantu siemens LZ? tai ji LT kahzkur 500LT? nes pas mane cia prasho 115 svaru lygtais... tai apie 600LT..cia originali ish BMW centro

Beje pas mane variklyje supilta pilna sintetika...tai vanos tikrai neturetu del tepalo problemu buti ir tepalas neseniai keistas..

StandartinėParašytas: 12 Gru 2007, 22:44 

all in music rašė:
pas tave kartais ne 2 LZ stovi? cia kaip suprantu turetu buti 2ras LZ parejes (bloga itampa), matuoklei kazkas ir vanos sistemos mechaninis gedimas, turbut truksta tepimo (tam i vanos variklius ir pilama sintetika, bent kiek uzsienio forumuose skaiciau). gali buti del to (vanos) ir dantraciai susidevejo jau, tai juos keist reiks, tiksliau ten turetu buti vienas.

tu buvai kada issiardes ta vanusa,as tai buvau ir nezinau kaip ir kada jis ten gali sudilt.na man taip atrodo.

StandartinėParašytas: 13 Gru 2007, 11:03 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
KIA 05' 2x2
Frykas rašė:
agha pas mane 2 LZ stovi...darau taip...keiciu ta 4,5,6 cilindro LZ ir varau i diagnostika... jeigu klaida vel randa matuokleje, tvarkau matuokle... o del VANUSO tai manau jau pats nagu nekishiu nes nei mates kaip ten kas atrodo nei suprantu kas ten vyksta jame :) pas mane kiek suprantu siemens LZ? tai ji LT kahzkur 500LT? nes pas mane cia prasho 115 svaru lygtais... tai apie 600LT..cia originali ish BMW centro

Beje pas mane variklyje supilta pilna sintetika...tai vanos tikrai neturetu del tepalo problemu buti ir tepalas neseniai keistas..

pas tave dar gali buti bosch... panasiai tavo masinos gimimo metais keitesi sistema 2.5 :) bosch pigesnis, o siemens 700 LTL originalus pas mus. zinok pas jus ten kaino tikria mazesnes originaliu daliu :) tai tegu patys centre ir pasako koks yra, arba parasyk paskutinius 7 zenklus VIN kodo nuo dokumentu, pagal juos bus matyti.

StandartinėParašytas: 13 Gru 2007, 11:12 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
KIA 05' 2x2
EXvaldelis rašė:
tu buvai kada issiardes ta vanusa,as tai buvau ir nezinau kaip ir kada jis ten gali sudilt.na man taip atrodo.

matai, ten mechaniskai gali sudilti dantraciai, kai neuztenka tepimo. o jo atveju taip ir yra...
ten remontuoti ji reik rakteli tureti specialu, tai neapsiemiau jo ardyti...
http://www.pelicanparts.com/bmw/techart ... Timing.htm

StandartinėParašytas: 14 Gru 2007, 02:09 

all in music rašė:
EXvaldelis rašė:

matai, ten mechaniskai gali sudilti dantraciai, kai neuztenka tepimo. o jo atveju taip ir yra...
ten remontuoti ji reik rakteli tureti specialu, tai neapsiemiau jo ardyti...
http://www.pelicanparts.com/bmw/techart ... Timing.htm

tie dantraciai yra isoreje,kurie ir statosi i velenelio zvaigzde.o viduje vanuso tai tik didele saiba ,kaip sklende,kuri vaiksto cilindre nuo tepalo spaudimo,kuri ten ileidzia dacikas,reikiamu metu,nuo tepalo spaudimo saiba yra stumiama ir kai ji stumiasi traukiasi jos asis slicuose ir pasuka veleneli,tai yra paankstina.jis pats issiardo ar tai ne su mazu sestigradniku,tik va visa sistema,tuos velenelius kai reikia sustatyti,tai reikalingi spec priborai,pasigirsiu,as turiu juos.

StandartinėParašytas: 14 Gru 2007, 11:53 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
KIA 05' 2x2
EXvaldelis rašė:
tie dantraciai yra isoreje,kurie ir statosi i velenelio zvaigzde.o viduje vanuso tai tik didele saiba ,kaip sklende,kuri vaiksto cilindre nuo tepalo spaudimo,kuri ten ileidzia dacikas,reikiamu metu,nuo tepalo spaudimo saiba yra stumiama ir kai ji stumiasi traukiasi jos asis slicuose ir pasuka veleneli,tai yra paankstina.jis pats issiardo ar tai ne su mazu sestigradniku,tik va visa sistema,tuos velenelius kai reikia sustatyti,tai reikalingi spec priborai,pasigirsiu,as turiu juos.

o pas tave buvo kokie nors garsai prasideje, ar profilaktiskai ardei?
pagal uzsienio info, tai detale paveikslelyje nr 22 susidevi... kai solenoidas pamirsta, arba kai uzsikisa tepimo sistema. tada atsiranda pasalinis garsas, o veliau ir vanos uzlinksta, jei netvarkoma.
tu pirmas zmogus, kuris ji arde, bet su salyga, kad ir sudedamas tvarkingai atgal yra :)

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: