Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 31 Sau 2025, 02:37

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 28 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 11 Rgp 2005, 13:39 

Piktas_pinigas rašė:
jei ausinimo skystis ir tepalas svarus, tai neturetu but galva/tarpine bloga.
Siulau nebeekperimentuot su variklio kaitinimu, o rimtai perrinkt visa ausinimo sistema. Trmostatai, ppompos, radiatoriai... Manau problema tenai....

tepalo ir ausinimo skyscio as siek tiek dapuliau nes antifriza isvare lauk, o tepalo buvo vos vos ant matuokles. kaip greitai atsiranda nesavrumai tepale ir ausinimo skystyje?

StandartinėParašytas: 11 Rgp 2005, 13:46 

Jei tau išvaro skystį per dangtelį, reiškias sukeltas spaudimas: arba nepraeina pro tolimesnias dalis (radiatorių ir termostatą) arba dangtelio vožtuvas užstrigęs, kaip sakiau sistema palaiko spaudimą ir nemažą, dėl to gali viską išvaryti per atvirą dangtelį, bet tik įdomų kodėl ant laisvų ir gazuojant to nenutinka, visdėlto radiatoriaus ir termostato bėda negalėtų būti, todėl, kad slėgis nepriklausomai nuo to ar užsidaręs termostatas ar ne nesikeičia, tai reiškia ši bėda negalėtų išstumti vandenį lauk,belieka atviras dangtelis. Pasižiūrėk sistemos spaudimą.

StandartinėParašytas: 11 Rgp 2005, 13:49 

Evaldas04 rašė:
bmw 3 rašė:
Skysti pas mane isvarydavo tai pat per dangtali

Ar nustatei kas buvo?

dar ne. Laukiu eiles pas motorista, pikciausia kad visi pas ka uzsuku lenkia i savo puse. jei motoristas tai saukia kad galvai bus batai, jei servisiukas uzsiima ausinimo sistemos tvarkymu tai jau saukia kad termomova ,vandensd pompa ir termostatas. Bijau kad nebutu abu dalykai arba dar daugiau:(...

StandartinėParašytas: 11 Rgp 2005, 13:50 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.15
Amžius:
51
Automobiliai:
E36
E36 rašė:
tepalo ir ausinimo skyscio as siek tiek dapuliau nes antifriza isvare lauk, o tepalo buvo vos vos ant matuokles. kaip greitai atsiranda nesavrumai tepale ir ausinimo skystyje?

na jei jau maisytusi, tai butum pamates tuos nesvarumus. Man nereikejo nei 5 km nuvaziuot kol pasimate...

StandartinėParašytas: 11 Rgp 2005, 14:08 

bmw 3 rašė:
HMM turejau as tokia problema tik ne su bmw, o su kitu auto.
Kaip ir tu sakai uzkaista l. greitai. tai man nuiminejo galva slifavo ja ir t.t. , servise sake, kad cia problema slypi, sukisau nemazai pinigu,
taciau nepadejo ( pasirodo ne cia), po to pakeiciau termostata ir nieko ir pagaliau pakeiciau vandens pompa ir viskas susitvarke. ( kalti buvo temostatas ir vandens pompa )... siulau neskubeti nuimineti galva...

kiek tas nemazai p;inigu? jei ne paslaptis?

StandartinėParašytas: 11 Rgp 2005, 14:13 

E36 rašė:
Evaldas04 rašė:
bmw 3 rašė:

dar ne. Laukiu eiles pas motorista, pikciausia kad visi pas ka uzsuku lenkia i savo puse. jei motoristas tai saukia kad galvai bus batai, jei servisiukas uzsiima ausinimo sistemos tvarkymu tai jau saukia kad termomova ,vandensd pompa ir termostatas. Bijau kad nebutu abu dalykai arba dar daugiau:(...

Jei tepalas su vandeniu nesimaišo tai galva gera (paprasta patikrinti), termomova negali būti, dėl to, kad stovint ji yra reikalingesnė, nei važiuojant, (man buvo užstrigusi sparnuotė (nesisuko), ir kaip tik sustodavau imdavo kaisti variklis, pradedu važiuoti vėl atvėsina) taip kad tau atpuola, termostatas, kaip aš nusipirkau BMW sugedo ir užsidarė temostatas, pradėjo kaisti variklis, bet tikrai nė lašo neišbėgo per dangtelį, papraščiausiai slėgis nesusikelia užsidarius termostatui :!: , tau ši problema atpuola. O jei būtų dangtelio vožtuvas užstrigęs, tai kol stovi gal nėra tokio spaudimo ir jis dar laikosi, bet kai važiuoji slėgis pasidaro didesnis ir vanduo išpurškiamas per dangtelį, ko pasekoje pradeda kaisti variklis ir staigiai.
Man tik toks logiškas paaiškinimas, gal aš ir klystu. Parašyk kai išsiaiškinsi

StandartinėParašytas: 11 Rgp 2005, 14:17 

Evaldas04 rašė:
E36 rašė:
Evaldas04 rašė:
bmw 3 rašė:

Jei tepalas su vandeniu nesimaišo tai galva gera (paprasta patikrinti), termomova negali būti, dėl to, kad stovint ji yra reikalingesnė, nei važiuojant, (man buvo užstrigusi sparnuotė (nesisuko), ir kaip tik sustodavau imdavo kaisti variklis, pradedu važiuoti vėl atvėsina) taip kad tau atpuola, termostatas, kaip aš nusipirkau BMW sugedo ir užsidarė temostatas, pradėjo kaisti variklis, bet tikrai nė lašo neišbėgo per dangtelį, papraščiausiai slėgis nesusikelia užsidarius termostatui :!: , tau ši problema atpuola. O jei būtų dangtelio vožtuvas užstrigęs, tai kol stovi gal nėra tokio spaudimo ir jis dar laikosi, bet kai važiuoji slėgis pasidaro didesnis ir vanduo išpurškiamas per dangtelį, ko pasekoje pradeda kaisti variklis ir staigiai.
Man tik toks logiškas paaiškinimas, gal aš ir klystu. Parašyk kai išsiaiškinsi

tai siulai pakeisti dangteli ir tada bandyti?

StandartinėParašytas: 11 Rgp 2005, 14:33 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E36 320 M50 91' sedanas
nesenai testiniame forume buvo parašyta, kad iki kažkurių metų hrenovi dangteliai ėjo ir juos oficialus atstovas turi pakeisti nemokmai ;)

StandartinėParašytas: 11 Rgp 2005, 14:49 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.06.23
Amžius:
44
Automobiliai:
E34 524td M21 '90
siulau pirmiausia tikrinti termostata. mano turinge jis buvo susilauzes taip, kai kol salta - atviras, kai isyla - uzsikemsa... krc, atvirksciai :wink:

StandartinėParašytas: 11 Rgp 2005, 15:37 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.06.27
Amžius:
41
Automobiliai:
E46 320d 02'
Evaldas04 rašė:
bmw 3 rašė:
Skysti pas mane isvarydavo tai pat per dangtali

Ar nustatei kas buvo?

Taip, jau rasiau, kad termostatas ir vadinamoji vandens pompa.
siulau tai pas motorista dar nevaziuoti.

StandartinėParašytas: 11 Rgp 2005, 20:07 

Nuimk radiatoriaus dangteli, pripilk skyscio, pagazuok ir jei skystis eina per virsu, tai skilusi galva (perkaitus). O jei galva perkaitus, tai nebutinai ausinimo skystis turi atsirasti tepale.

StandartinėParašytas: 11 Rgp 2005, 20:17 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.15
Amžius:
51
Automobiliai:
E36
Mag rašė:
Nuimk radiatoriaus dangteli, pripilk skyscio, pagazuok ir jei skystis eina per virsu, tai skilusi galva (perkaitus). O jei galva perkaitus, tai nebutinai ausinimo skystis turi atsirasti tepale.

Nu taip nerasyk, o tai zmogelis lups esant karstam varikliui radiatoriaus kamsti, nusiplikys... Arba privarys salto skyscio i karsta pustuste sistema....

StandartinėParašytas: 11 Rgp 2005, 20:56 

Piktas_pinigas rašė:
Mag rašė:

Nu taip nerasyk, o tai zmogelis lups esant karstam varikliui radiatoriaus kamsti, nusiplikys... Arba privarys salto skyscio i karsta pustuste sistema....

Taip taip, bet gal nemokinsiu kaip dar reik pasukt rakteli uzvedimo i kuria puse...:)

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 28 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery