Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 22 Lap 2024, 17:39

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 23 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 08 Rgp 2005, 23:57 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.07
Automobiliai:
E38, 4.4iL individual, 99m
Nikas:
Sindy
Na man kai techapziurai variau tai net neitare jog atramines gatavos :D
Ju nera kaip patikrint sake - tik vaziuojant duobetu keliu barska..

StandartinėParašytas: 09 Rgp 2005, 10:40 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.06.23
Amžius:
44
Automobiliai:
E34 524td M21 '90
nu jus duodat :twisted:

instrukcija kaip patikrint galo atramines gumas:

1. pasikvieti drauga, kad atsistotu prie tavo masinos siknos;
2. pats pritupi prie galinio rato, ikisi savo desine ranka i tarpa tarp padangos ir ratu arkos, suimi uz amortiko virsaus (nu kur amortikas atsiremia i skliauta) - tik siukstu nekisat pirstu i tarpa tarp amortiko ir skardos 8)
3. prasai draugo paspaudyt masinos užpakalis aukstyn - zemyn, o pats stebi, ar pati amortiko virsutine dalis, uz kurios laikaisi, juda to skliauto atzvilgiu ar ne. jei nejuda, viskas ok. Jei juda - atramines gumos yra suplyse/isplyse nuo metalo, reik keist...

sorry kad ilgai taip aiskinau, aiskiau ir trumpiau nesugebejau. tiesiog sunervino, kaip uz toki paprasta patikrinima dar gali save gerbiantis servisas pinigus imt :?

StandartinėParašytas: 09 Rgp 2005, 11:33 

kai tos gumos suplysusios neisgirsti neimanoma bilda neina pavaziuot normaliai. Man buvo viena suplysusi, tai bildejo, nezinojau kas, nuvaziavau i serviza ant stendo, kad patikrintu kas prie ko, tai nustate kad amortikas toj puseje veikia nepilnai 60% (mires tipo - sako del to ir bilda ir iskart pasiule pakeist i naujus :D ) :shock: nusipirkau amortikus (gerai, kad ceki pasilikau ) pradejau su tevu ardyti garaze toj pusej (gerai kad ne kitoj) ziuriu guma ta suplysi :shock: amortikas kaip naujas ne rudeles ir t.t. veikia kuo puikiausiai (kai pirkau masina savininkas sake, kad pries pusmeti sudejo naujus visus 4 - pagalvojau apgavo ispradziu kai pasake servize kad amen, bet apsirikau nemelavo :D ) amortikus pridaviau atgal ir pasiemiau ta guma.
Manau kaip jau minejo galima ranka pakisus paziuret kai kitas spaudineja masina is kur vaiksto ir viskas bus gerai, nes ne visi meistrai ir su stendu tai pamato (kaip mano atveju)

StandartinėParašytas: 09 Rgp 2005, 16:56 

Dar viena beda.Kai vaziuoji paprastu duobetu kliu,tai pakaba tyliai labai veikia,bet pavyzdziui per skersinius gilius kelio isasimus(kai abu ratai ikrenta kartu),pasigirsta kazkoks garsas.Del to ir kilo itarimas ant atraminiu,nu bet kad ne.amortizatoriai irgi apynaujai.

StandartinėParašytas: 10 Rgp 2005, 21:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.07
Automobiliai:
Nikas:
Sindy
Kleckas1978 rašė:
nuvaziavau i serviza ant stendo, kad patikrintu kas prie ko, tai nustate kad amortikas toj puseje veikia nepilnai 60%.......

Man cia labiau panasu kad servisas ne suklydo, o megino bizni is taves pasidaryt :twisted: Juk zinai kiek amortiko pakeitimas kainuoja.. O va tu sumastes pats su tevu ji pasikeist - sumaisei visas ju kortas :lol: O kad guma suplysusi, kogero butum suzinojes jau remonto eigoje - mol, va tuo paciu pakeisk ir guma, nes ir sita jau gatava! Nes kazkaip sunku isivaizduot, kad meistras sugebetu sumaisyt atramines plysima su neveikianciu amortiku :?

StandartinėParašytas: 10 Rgp 2005, 22:49 

Na taip pradejau as to servizo isvis vengti prisimenu kai turejau Audi 200 turbo tai kaip tik atvariau sake pasikeisk stabilizatoriaus tokias gumikes mol hana jom, pasikeiciau pats su kitom nurodytom dalim nors tevo zodziais bereikalo (tipo geros buvo tos gumikes) nu ir sekancia diena atvariau kad padarytu suvedima (pries darant pasiule patikrint is naujo vaziuokle) tikrina - sako stabilizatoriaus gumom hana :shock: nors taip tikrai negalejo but is ju parduotuves pats pirkau ir pries 20 km. sudejau.
Tai po to karto tik 100% stengiuos viska pasidaryt pats arba bent jau isitikint kad is tikruju yra detale parejusi, o tai tie servyzai ir iesko "durniuku" pasipelnyti.

StandartinėParašytas: 10 Rgp 2005, 23:06 

Man Kemi ant stendo rode,kad amortizatoriai jau pavarge.Gaila,nezinojo,jog tie amortizatoriai apynaujai. :)

StandartinėParašytas: 10 Rgp 2005, 23:22 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.07
Automobiliai:
Nikas:
Sindy
Na as irgi ju diagnozes visada stengiuosi pasitikrint. Nors ačiū dievui dabar jau turiu patikima meistra, kuris neisdurineja. Beja netgi visada stengiasi parodyt isimita detale ir paaiskint kur ir kas cia blogai. Nors as jau senokai juom pasitikiu, bet zmogus visada stengiasi pagryst savo diagnoze :)
O anksciau ir man teko su tokiom aferom susidurt. Pvz Kemi man pakeite stabdziu slangute, kuria pries dvi dienas jau buvo pakeites buves vyras.
O autospece paaiskino, jog mano masina iskrauna akuma (nes nuvaziavau pas juos pirkti akumo ir jie "patikrino" mano masiniuka). Tad pasiule atvaryt masina remontui ir nusviete, jog kainuos maziausiai 60Lt. uz darba na ir uz detales dar kazkiek..
Kai patikrinau masina pas kitus elektrikus - paaiskejo jog nera absoliuciai jokio iskrovimo, viskas ciki :lol:

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 23 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery