Sveiki Visi, turiu 6eri(628 82m) ir vat su problema anas
Kai lekiu nuo kalna uzia kai senas Ikarus autobusas
Meistrai man jau sake kad reduktorius turejo subyreti mazdaug praeitu metu spali... niu bet as ziema savo lialia garaze pagalvem apklostyta laikau ir va dar visa vasara atuziau ir (tfu tfu tfu) (stuk i medi 3 kartus) da vis rieda, bet jau darosi baisoka
Beda yra tokia: mano reduktoriu meistrai remontuoti atsisake pagryzdami tuom kad as aniem tiek nemokesiu(nu kurgine) krastoi paprase 7749 litu su pvm... tai tiem irgi nemokesiu, o reduktorius uzia
Tiesa yra vienas sprendimas (nusimanantiem patarus) isimi visa galini tilta, idedi nuo penkto ryklio(kainuotu 500-600lt) ir reduktorius galesiu keist kas antra savaite mokedamas po 50-100 lituku uz vieneta...
Bet koliai kas as i ta varianta ziuriu kaip i gelbejimo rata. Tiesa nesu jo atmetes ir jaj maniskis subires iki kol rasiu jam pamaina manau kad butent ta varianta teks rinktis, bo pirkti dar viena 6eri tam kad reduktoriu jam nulupt niu tai bishki gal ir per daug garbanotai gautusi... Tiesa dar yra vienas variantas panaudota reduktoriu uz 700lt radau bet problema tokia - paimu az ta o jis man po metu uzt pradeda... ir vel viskas nuo pradzios bo kolkas nezinau kur da viena paimt netgi ir uz 700 litu
o klausimelis butu paprastas:
gal kas turit 628 kuris ejo iki 84 metu reduktoriu ir nusiteikia su juo issiskirt uz protinga kaina? taip be abejo zinau kad tai "kolekcine" masina ir jos detaliu kainos blah blah blah... bet kodel jus man sakykit penkto ryklio 50-100lt o irgi surast sunku, beje ir istorishkai man penktukai vertingesni aparaciukai
bo jie pirmieji M
niu bet ne tai esme
Tei va
beje gal dar kas koki varianta zinot su reduktoriais
nes mano paskutiniais duomenimis 628 iki 84 turejo savo nuosava ir tik sau pritaikyta reduktoriu(remiantis visais imanomais interneto ir ne tik saltiniais) O tokia garbe tureti niekur nepritaikoma deja ne man, bo aplamai ash nesu labai patenkintas saviskio perdavimu (3.46) ir noreciau bent jau 3.7+ Bo uzdejus 17" nukrito stipriai dziagsmas vairuoti
nu ne visai bet 130 antru begiu man to perdaug...
Dar vis skaitote?
tada gerai
Toliau belekas bet jaj idomu... ilgai nerasiau vis skaiciau dabar va pagaliau susiruosiau
Ten skaiciau apie islikima 6erio originaliame stovyje(berods "E24 ideologines variacijos greiciu dezes keitimo tematika") tai noreciau ir apie ta dar "bishki":
ash sutinku kad masinas daro zmonias nedurni, ypac tokias masinas kaip 6eris manau tai ne bundes santekniku brigada prisoke prie sienos piestukais subraize, tad pilnumoi sutinku ir su tuo kad kuo maziau masinoje keiti tuo ji originalesne - tikresne pasilieka tik va cia jau kaip kad ir ten priestai jau buvo parasyta kam ko reikia. nu ir kurgine.
Dabar del perdarymu neapkenciu cosworth'o spoileriu ant bet kokio modelio ir kai zmones be jokio supratimo deda ta pati bodykita ant beveik visu modeliu ir aiskina kad ju masina originaliai - graziai atrodo nu bet cia skonio reikalas.
Dabar dar del perdarymu ten kazkas spaude kad negerai yra keisti automata i manualke nes kokie tai stebuklingi skaiciai kurtais nesueis... pasakykit kiek is jusu tuos skaicius zinot? o dabar tie kurie zinot pasakykit kam jum to reikia? ir del 17" ratu ten kazkas dar pjove(tiesa sake kad tai neasmenishka) as uz grazias teisingai grazias masinas ir tas kuriam 6eris ant penkiolikiniu burbuliuku kaip isejo is gamyklos grazesnis uz gerai suleistus 18" pilno vidaus valikus
niu chebra nepykit bet nesuprantu as jusu
vienintelis atvejis kai 15" yra 15" plocio ir padanga ten 385 niu bet Langebergu labai nedaug ant sitos zemes beliko
bet tie tai grazus
Toliau: zinau kelis zmones katrie parsiveze is amerikos ju klasika muscliuka atsiremontino pasistate garaze ir kieviena sekmadieni eina jam dulkiu nuo syknos valyti o i lauka ne ne ne bo neduok dieve(o tas kartais duoda) nes detaliu nera ir viskas originalu ir dazai dar gamiklinei ir gumos ir sponkes ir liuftai... Ne nu man tai cia kaip suniui uzdraust loti, katei kniaukti, o triusiui barskintis...
Prie ko lenkiu, ogi kad esu visom rankom uz kad masinai butu daromi pakeitimai tiktai proto rybose ir kai man kazkas sako kaip tu gali net pagalvoti kad 6eriui penkto tilta statyti... atsakimas paprastas as ta masina noriu vairuoti o ne dulkes nuo jos sluostyti. Taip as ne varineju jos ziema nes man tai daryti neleidzia sirdis ir keliu eismo taisykles
sirdis del drusku, taisykles del zieminiu padangu, buvau anai uzdejas pasiziurejau ir pasakiau "taip as i gatve nevaziuosiu!" Bet pvz kai man kazkas duda stuma kad man spoilerio guminio truksta bo ant originalo anas yra ir tipo cia tai pabrezia katais bmw ir da briedas kokis tai, niu turiu as ta spoileri niu ir uzdejas as ji buvau kokiom 7 minutem nu ir nuemiau, nu ir spjoviau ant originalo kaip ir ant 15" burbuliuku, o vat rasiu dar smaikstuoli kuris stoga 12cm gali nuleisti proto ribose su kaina, tai patikekit grazesnio(bent jau man) 6erio as ir pac nemates
o kaipgi originalas? o vat manau kad pakankamai tu originalu dulkes garazuose renka
As uz grazes masinas, ne tas kur macrofleksiniais sparnais ir shnicerio lipdukais ant groteliu, ne tas kai masinai deda "xenonus" is zidru lempuciu va cia man jau neoriginalu, ne tas kur ka gavo ten ta uzdejo ir dar i posukius melynas lemputes deda ar is zaliuziu plastiku i lempas alia "eagle eye" sukisa(tiesa dabar tokie bajeriai ir i naujus eina
)
As uz grazes masinas ir man patinka kai pas bimeri ant sono z'eto groteles, o ne saslykine ant kapoto butaforinei turbinai.
Tai va siaip mielai apie ta dar rasytau alia vat perziurejau ir taip daug gavosi.
resiumyje pasakysiu:
tiem kas nori katais kolekcionuot ir laiko masinas pilnam originale turi visa masinos istorija ant popieriaus su stampais keicia
tik originales detales is officialiu platintoju su stampais, laiko masina po plevele ir ruosiasi ja perduoti savo anukam - zemai lenkiu priesh Jus galva (be jokio sarkazmo) bo Jus esate tie kuriu deka mano anukas gyvai pamatys kasgi buvo tie veteranai automobiliai-istorijos
tiem kas bando katais kolekcionuot, kankinasi su senu nors yra nauja pagryzdami kad laikosi kotais nors ju dazu kodas jau niolikti metai kaip neatitinka tu paciu stebuklingu skaiciu ir niekas nezino kas ka dare tai masinai iki ju ir is kurio kinijos regiono ju sarnyrai ir mortai... a ka jum besakyti, jus patys save baudziat.
tiem plastmasiu dievam trumpai - i galva sau makroflekso prisipuskit bo anas daiktas originaliai skirtas uzpildyti tusciom ertmem.
o visiem likusiem linkiu gero kelio!