Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 24 Sau 2025, 06:43

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 49 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 28 Spa 2007, 16:38 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.11.17
Amžius:
41
Automobiliai:
ex E36 320 M52 94'
E46 M47tuD20 03'
Prikeliu sena tema ir kartu noreciau pasiulyti ja perkelti i Pasidaryk pats... topic'a

As pastebejau, kad ir pas mane po masina atsirado balytes. Nedideles, bet kazkur 30cm skersmens. Lasa nuo zemiausio tasto po kraneliu isleidomo. Bandziau savaite atsekti pro kur leidzia. Sunkiai sekesi surasti.
Truputi slapiuoja pro siule tarp permatomo issipletimo bakelio ir juodos plasmases, bet nubegimo zymiu nesimo, kad nubektu iki zemiausios radijatorio vietos...

Paveikslėlis

Cia nemo fotkinta, bet slapia toje pacioje vietoje...
Pagelbetu, pakeitus tarpines (14, 3, 4)?

Paveikslėlis

StandartinėParašytas: 28 Spa 2007, 16:53 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2005.10.28
Amžius:
45
Automobiliai:
E30 318is 89'
E36 318is 98'
E83 3.0d 07
Mano atveju padejo tik radiatoriaus keitimas, buvau pakeites ziedukus, netgi bekeli kita pakeichiau visvien varvejo....

Manau nuo senatves deformuojasi bakelis ir radiatorius, todel be shansu ten kazka uzhermetinti...

StandartinėParašytas: 28 Spa 2007, 18:09 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.11.17
Amžius:
41
Automobiliai:
ex E36 320 M52 94'
E46 M47tuD20 03'
romkasponka rašė:
Mano atveju padejo tik radiatoriaus keitimas, buvau pakeites ziedukus, netgi bekeli kita pakeichiau visvien varvejo....

Manau nuo senatves deformuojasi bakelis ir radiatorius, todel be shansu ten kazka uzhermetinti...
:shock:
na gal pradziai pameginsiu pasikeisti gumytes, tada pamastysiu ka cia padarius...

Dar skaiciau, kad gali skilti plasmase. Gal te vieta kas gali vizualiai ant foto parodyti? :?

StandartinėParašytas: 28 Spa 2007, 20:58 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.19
Amžius:
39
Grill rašė:

na gal pradziai pameginsiu pasikeisti gumytes, tada pamastysiu ka cia padarius...

Dar skaiciau, kad gali skilti plasmase. Gal te vieta kas gali vizualiai ant foto parodyti? :?

Aš va jau kokias dvi savaites turiu galvos skausmą - ieškau kito radiatoriaus, nes senasis leido pro horizontalius aliumininius vamzdukus (tiksliau pro sujungimus tarp korpuso ir vamzdelių). Siūlau ir tau atidžiau pažiūrėti tą vietą (geriausiai matosi nuėmus tą apvalią ventiliatoriaus apsaugą iš vidaus, dar geriau pasišviesti. Beje man taip nutiko todėl, kad praitas šeimininkas greičiausiai prieš parduodant auto važinejo su senu (o gal iš balos piltu) skysčiu, ko pasekoje radiatorius buvo pažeistas elektrolizės, o aliuminį ji greitai pažeidžia, tad tikiuosi tau to nebus :)

StandartinėParašytas: 28 Spa 2007, 21:37 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.11.17
Amžius:
41
Automobiliai:
ex E36 320 M52 94'
E46 M47tuD20 03'
rolitto rašė:
Aš va jau kokias dvi savaites turiu galvos skausmą - ieškau kito radiatoriaus, nes senasis leido pro horizontalius aliumininius vamzdukus (tiksliau pro sujungimus tarp korpuso ir vamzdelių). Siūlau ir tau atidžiau pažiūrėti tą vietą (geriausiai matosi nuėmus tą apvalią ventiliatoriaus apsaugą iš vidaus, dar geriau pasišviesti. Beje man taip nutiko todėl, kad praitas šeimininkas greičiausiai prieš parduodant auto važinejo su senu (o gal iš balos piltu) skysčiu, ko pasekoje radiatorius buvo pažeistas elektrolizės, o aliuminį ji greitai pažeidžia, tad tikiuosi tau to nebus :)
Tai tau leido pro ta vieta kur plasmase susijungia su paciu radijatoriu? Toje vitoje kur prasideda ventiliatoriaus apsauga ir daugiau nebesimato nenuemus?..
Va pas mane ventiliatoriaus apsaugos dugne visada slapia (balos)... :?

Su pirstu prabraukus per ta sujungima kur foto (NEMANO FOTO), pirstas lieka slapias... ir niekaip nesuprantu kaip ventiliatoriaus apsaugos dugne bala atsiranda, jei leidzia per ta vieta. Tai gal ir mano radijatoriui atejo paskutinioji :(

Paveikslėlis

StandartinėParašytas: 28 Spa 2007, 21:58 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.19
Amžius:
39
Grill rašė:
Tai tau leido pro ta vieta kur plasmase susijungia su paciu radijatoriu? Toje vitoje kur prasideda ventiliatoriaus apsauga ir daugiau nebesimato nenuemus?..
Va pas mane ventiliatoriaus apsaugos dugne visada slapia (balos)... :?

Su pirstu prabraukus per ta sujungima kur foto (NEMANO FOTO), pirstas lieka slapias... ir niekaip nesuprantu kaip ventiliatoriaus apsaugos dugne bala atsiranda, jei leidzia per ta vieta. Tai gal ir mano radijatoriui atejo paskutinioji :(

Leido man toje srityje, kur nuotraukoje pažymėta ovalu, o pasilenkęs antifrizo lašą kabantį visad matydavau ten maždaug, kur storesnė raudona rodyklė parodyta (ten dar statosi tokia plastmasė pailga ir įsistato kitame gale, toje pačioje vietoje). Galvojau, kad pro bakelį leidžia, jau buvau nusipirkęs tarpines iš Krastos, bet nuėmęs ventiliatoriaus apsaugą supratau, kad prasisunkęs antifrizas tiesiog nuvarva į apačią ir sudaro įspūdį, kad leidžia kažkur apačioje...

Prikabinti failai:
P1090071.jpg
P1090071.jpg [ 95.81 KiB | Peržiūrėta 6856 kartus(ų) ]

StandartinėParašytas: 28 Spa 2007, 22:13 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.11.17
Amžius:
41
Automobiliai:
ex E36 320 M52 94'
E46 M47tuD20 03'
rolitto rašė:
Leido man toje srityje, kur nuotraukoje pažymėta ovalu, o pasilenkęs antifrizo lašą kabantį visad matydavau ten maždaug, kur storesnė raudona rodyklė parodyta (ten dar statosi tokia plastmasė pailga ir įsistato kitame gale, toje pačioje vietoje). Galvojau, kad pro bakelį leidžia, jau buvau nusipirkęs tarpines iš Krastos, bet nuėmęs ventiliatoriaus apsaugą supratau, kad prasisunkęs antifrizas tiesiog nuvarva į apačią ir sudaro įspūdį, kad leidžia kažkur apačioje...

Labai tau ačiū uz issamu paaiskinima. Pas mane jauciu ta pati beda :( Na bandysiu lupti ventiliatoriaus apsauga...

P.S. ji sunkiai nusiima? Imanoma nuimti lauko salygomis?

StandartinėParašytas: 28 Spa 2007, 22:30 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.19
Amžius:
39
Grill rašė:
Labai tau ačiū uz issamu paaiskinima. Pas mane jauciu ta pati beda :( Na bandysiu lupti ventiliatoriaus apsauga...

P.S. ji sunkiai nusiima? Imanoma nuimti lauko salygomis?

Ne tikrai nesunku - reikia ištraukti du plastikinius kištukus nr 2 (žr. nuorodą) ir ištraukti iš viršaus :)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05

StandartinėParašytas: 29 Spa 2007, 09:48 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.11.17
Amžius:
41
Automobiliai:
ex E36 320 M52 94'
E46 M47tuD20 03'
rolitto rašė:
Ne tikrai nesunku - reikia ištraukti du plastikinius kištukus nr 2 (žr. nuorodą) ir ištraukti iš viršaus :)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05
Isemiau paziureti, kol isltas variklis nesuprasi, atrodo sausa... Gal gali leisti is priekines puses... :? Na dar per pietus reikes pazeti :)

StandartinėParašytas: 29 Spa 2007, 11:25 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.19
Amžius:
39
Grill rašė:
Isemiau paziureti, kol isltas variklis nesuprasi, atrodo sausa... Gal gali leisti is priekines puses... :? Na dar per pietus reikes pazeti :)

Geriau jau aišku neleistų pro tuos vamzdelius, nes ten tokia problematiška vieta mano supratimu nelabai užtaisysi siekiant ilgalaikio efekto, bet va tie vamzdeliai išdėstyti dviejais sluoksniais, bet priėjimas iš kitos pusės nelabai patogus nenuėmus radiatoriaus...

StandartinėParašytas: 29 Spa 2007, 14:07 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.11.17
Amžius:
41
Automobiliai:
ex E36 320 M52 94'
E46 M47tuD20 03'
Nusipirkau tas 3 tarpines, meginsiu pasiekeisti. Rezultatus pranesiu :)

StandartinėParašytas: 29 Spa 2007, 14:18 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.19
Amžius:
39
Nepamiršk gerai išvalyti tų vietų, kur dedasi tarpinės - pas mane ten buvo "prižėlę", tad valiau su CIF valikiu išsišiepęs, gaila, kad priežastis ne tame buvo... :)

StandartinėParašytas: 29 Spa 2007, 15:06 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.11.17
Amžius:
41
Automobiliai:
ex E36 320 M52 94'
E46 M47tuD20 03'
ačiū uz patarimus :) Pravers. Tikiuosi, kad man tas pades. :roll:

StandartinėParašytas: 05 Lap 2007, 09:35 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.11.17
Amžius:
41
Automobiliai:
ex E36 320 M52 94'
E46 M47tuD20 03'
Susitvarkiau viską. Pas mane buvo tarpynės jau taip susigulėjusios ir sukietėjusios, kad jų vaidmuo pasidarė nebereikšmingas. Pasikeičiau visą aušinimo skystį į BMW koncentruotą. Tikiuosi žiema nebus staigmenų. :D

Tai jeigu kam varva aušinimo skystis, pirmiausia pasikeiskite išsiplėtimo bakelio tarpines.

P.S. Pas ką nėra Check Control (CC) nepirkite apatinės gumytės, ji reikalinga, jeigu yra išsiplėtimo bakelyje pludė. Tai tiek. :)

StandartinėParašytas: 05 Lap 2007, 17:34 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2007.01.17
Amžius:
50
Automobiliai:
E39
papasakokit kaip nuimti ta bakeli, nesinori ten visko islauzyt, visi varztai atsukti viskas nuimta.. ten tos gumos tiek prikepusios , kad neina nuimti? ar lupt ji ir viskas?

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 49 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery