Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 08 Vas 2025, 13:50

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 64 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 12 Spa 2004, 22:10 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.25
Amžius:
43
nu tai kaip galima net nezinant kaip atrodo kazka suspeliot, tuo labiau jei ten koks hand made.

StandartinėParašytas: 08 Rgp 2005, 11:15 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
nu jo... tema ziauriai idomi, bet kazkaip i antra puse nusigrybavot... Kas daugiau zino apie cipus i 318is, nes +17 AG visai nepamaisytu :-)))
realiai tai domina kur, kas, uz kiek ir kas is to. :lol:

StandartinėParašytas: 08 Rgp 2005, 11:52 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.25
Amžius:
43
prakalejas rašė:
nu jo... tema ziauriai idomi, bet kazkaip i antra puse nusigrybavot... Kas daugiau zino apie cipus i 318is, nes +17 AG visai nepamaisytu :-)))
realiai tai domina kur, kas, uz kiek ir kas is to. :lol:

cia jau blevyzga, o ne tema

StandartinėParašytas: 28 Vas 2007, 06:29 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.04.30
Amžius:
44
Automobiliai:
E28-M20B20 (remastered), E34 530 M60B30, E38 M60B40, E36 M52B25
Raimis rašė:
Mane labiausiai domina tik viena programele- DME editor, shiaip visa kita tai nelabai

Gali pamirst ta programike, as jau 5 metai laukiu, kol Dzimas C. prasidurs ir praziures koki releasa internete, deja taip ir nesulaukiu... pac turiu visokiu sudu prikaupes kompui... Aisku galimma nusipirkt ta editoriu, bet neaisku ar naujesnes tackas (motronikus) galesi tvarkyt...

To PauliusE30. As domiuosi ir bmw ir elektronika. Jei atnesi man bin. as tau perprogramuosiu i atnesta 'rom tai va, jei reiks ir sena irasysiu (rekomenduoju). Turbut girdejote apie KWP2000? per usb i ecu pasijungia ir t.t. jei kam idomu turiu ir ja, turiu ir chiptuning pro 212 (tik ziguliams chipint ) turiu DIS (v33), carsoft, ir t.t. tik tolko kol kas is to... Rusijoj yra forumas "chip tuning" aktyviai gliaudantis - ten chebra binu isskleidimo ir redagavimo ligmeny kalba hex ir t.t. ir tai jokio tolko.... Karocia noriu ir as savo darbini 115ag 325 td pacipint, tik va beda (kwp2000) to nepadarys na eproma islupt - galima, bet prashyvkes neturiu ... O dar girdejau kazkur kad kompa prie masinos pririst reikia ir t.t. (nesuvokiu prie ko), kad vos ne pagal metus dde skirtingi kompai buvo, reikia numerius ziuret ir t.t. (tuningistas parino) , kiek man zinoma tam 2,5 td (tds) buvo 3 versiju DDE (2.0/2.1/2.2) bosch aisq... tai va susispyniau gatavai...

Reziume: galiu nusiurbt, prapust eproma (bet ka) islituot ilituot ir t.t. turiu viska, karsta ora ir 10 - tis stuku kainuojanti programatoriu, a tolkas koks -truksta ziniu (del visokiu pletku ir visokiu Birzieciu ar Panevezieciu garaziniu programeriu dezinformaciju).
pradziai speed'a (odometra) pasidumpinam :)
Jei kas turi konstruktyviu pasiulymu - rasykit PM

StandartinėParašytas: 28 Vas 2007, 14:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.20
Amžius:
41
Automobiliai:
GSX600FK2
Gera tema prikelta. Taigi "kaulasbmw" gali per-programuoti. Reikia tik efektyviai veikiancius bin surasti.

StandartinėParašytas: 28 Vas 2007, 18:16 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.04.30
Amžius:
44
Automobiliai:
tankas rašė:
Gera tema prikelta. Taigi "kaulasbmw" gali per-programuoti. Reikia tik efektyviai veikiancius bin surasti.
3.

butent. O kas garantuos uz tuos efektyviai veikiancius bin...
tiesa sakant ir tu turiu , tik ne bin o kwp spec failu...
deja ten nuo mano dyzelio nera :)

StandartinėParašytas: 28 Vas 2007, 19:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.20
Amžius:
41
Automobiliai:
GSX600FK2
kaulasbmw rašė:

Garantuoti niekas negali, o issiaiskint imanoma. Pasikuri auto ir ant dyno stendo :)

StandartinėParašytas: 28 Vas 2007, 20:12 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.04.30
Amžius:
44
Automobiliai:
tankas rašė:
kaulasbmw rašė:

Garantuoti niekas negali, o issiaiskint imanoma. Pasikuri auto ir ant dyno stendo :)

prasiusiu uz dyka, jei gausit man bin 325td iki141ag......

StandartinėParašytas: 28 Vas 2007, 20:22 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.04.30
Amžius:
44
Automobiliai:
Na o kam idomu apie realtime prasiuvima , neardant ecu, pasieskokit apie KWP2000 internete, programa kainuoja nemazai, tai siulau ja analoguot, tiksliau pasijungimo adapteri. Tokia schemute sunkiai rasit, todel naudokites....
aisku cia tik specalizuotiems modeliams (paskaitysit). toli grazu ne visi prasisius.

http://64.233.183.104/search?q=cache:2Q ... cd=1&gl=lt

Prikabinti failai:
Failo aprašymas: Laidas KWP2000 (klonas, reiktu dar padirbet su juo..)
kwp2kflasherclonschemabj8.png
kwp2kflasherclonschemabj8.png [ 89.71 KiB | Peržiūrėta 10534 kartus(ų) ]
Failo aprašymas: Kita laido versija
kwp2000.jpg
kwp2000.jpg [ 89.47 KiB | Peržiūrėta 10573 kartus(ų) ]

StandartinėParašytas: 01 Kov 2007, 12:44 

PauliusE30 rašė:
gal kas nors is visu jusu yra elektroka baiges ar panasiaip ir yra domejesis chipu perprogramavimais arba pajungimais laptop vietoje paprasto masininio kompo?

man tai butu labai idomu, manau visiems kas truputi sportuoti megsta mintis si opi

http://www.chiptuning.lt tiesiog nuvarai masiniuka ir suchipuos ;)

StandartinėParašytas: 01 Kov 2007, 13:22 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.20
Amžius:
41
Automobiliai:
GSX600FK2
kaulasbmw rašė:

Nu ka, jau galim benzininius testuoti:
http://www.E30.cz/technika/chip_tuning.html

http://www.E30.cz

Reiketu dar ju forumus panarsyti, bet manau kas supranta lenkiskai butu lengviau nes man rusu kalbos ziniu nepakanka ten ka nors suskaityti :)

P.S. pasitaisysiu, benzininius E30 :lol:

StandartinėParašytas: 06 Kov 2007, 15:23 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.04.30
Amžius:
44
Automobiliai:
tankas rašė:
kaulasbmw rašė:

Nu ka, jau galim benzininius testuoti:
http://www.E30.cz/technika/chip_tuning.html

http://www.E30.cz

Reiketu dar ju forumus panarsyti, bet manau kas supranta lenkiskai butu lengviau nes man rusu kalbos ziniu nepakanka ten ka nors suskaityti :)

P.S. pasitaisysiu, benzininius E30 :lol:

na ka 18 is galima prasiut, be to ir 25,
beje del 25 - cia siemens kompelis???

StandartinėParašytas: 06 Kov 2007, 17:58 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.13
Amžius:
41
Automobiliai:
E30 325i 24v Turbo 700AG
E46 330cd 2004 M-Technic
kaulasbmw rašė:
Raimis rašė:
Mane labiausiai domina tik viena programele- DME editor, shiaip visa kita tai nelabai

Gali pamirst ta programike, as jau 5 metai laukiu, kol Dzimas C. prasidurs ir praziures koki releasa internete, deja taip ir nesulaukiu... pac turiu visokiu sudu prikaupes kompui... Aisku galimma nusipirkt ta editoriu, bet neaisku ar naujesnes tackas (motronikus) galesi tvarkyt...

To PauliusE30. As domiuosi ir bmw ir elektronika. Jei atnesi man bin. as tau perprogramuosiu i atnesta 'rom tai va, jei reiks ir sena irasysiu (rekomenduoju). Turbut girdejote apie KWP2000? per usb i ecu pasijungia ir t.t. jei kam idomu turiu ir ja, turiu ir chiptuning pro 212 (tik ziguliams chipint ) turiu DIS (v33), carsoft, ir t.t. tik tolko kol kas is to... Rusijoj yra forumas "chip tuning" aktyviai gliaudantis - ten chebra binu isskleidimo ir redagavimo ligmeny kalba hex ir t.t. ir tai jokio tolko.... Karocia noriu ir as savo darbini 115ag 325 td pacipint, tik va beda (kwp2000) to nepadarys na eproma islupt - galima, bet prashyvkes neturiu ... O dar girdejau kazkur kad kompa prie masinos pririst reikia ir t.t. (nesuvokiu prie ko), kad vos ne pagal metus dde skirtingi kompai buvo, reikia numerius ziuret ir t.t. (tuningistas parino) , kiek man zinoma tam 2,5 td (tds) buvo 3 versiju DDE (2.0/2.1/2.2) bosch aisq... tai va susispyniau gatavai...

Reziume: galiu nusiurbt, prapust eproma (bet ka) islituot ilituot ir t.t. turiu viska, karsta ora ir 10 - tis stuku kainuojanti programatoriu, a tolkas koks -truksta ziniu (del visokiu pletku ir visokiu Birzieciu ar Panevezieciu garaziniu programeriu dezinformaciju).

Idomu kas per programatorius uz tiek k :D
Galima gera nusipirkt "pabrangiai" uz 1.5-2.5k lt, daugiau jau nezinau kur.
O siaip gali ir pats pasidaryt programatoriu uz zymiai pigiau. UV lempa tik nusipirkt reiketu.
Bin'us kopinti tai dar ne "chiptuningas" .. tiksliau gal piratavimas, whatever.
Norint uzsiimt chiptuningu, neuztenka truputi dometis, cia reik rimtai prie to reikalo sedet, o be to dabar jau nebetie laikai kad lengva pradzia padaryt eitu. Viskas apsunkinta, apmokestinta, ir t.t. Imho kas savo laiku i laiva spejo isokt tiems gerai. Ir siaip kaip minimum reik WBO ir Dyno stenda turet, kad kazka bandyt. Siulyciau pamirst ta reikala.
O is ineto binus bandyt, kas nebijo rizikuot varikli pasikeist tie gal ir bando :) yra teke skaityt apie pasekmes forumuose.
As pats turiu keleta firminiu cipu kopiju pasidares, tai nebent pazistamiems uz simboline kaina kartais irasau. Teko irgi kazkada dometis stipriai, bet senesnius kompus (iki OBDII), nera taip paprasta, su WinOLS pagrinde viskas darosi, bet kol atseki mapus, tai prazilt gali.

StandartinėParašytas: 06 Kov 2007, 22:42 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.04.30
Amžius:
44
Automobiliai:
LaimisBMW rašė:
kaulasbmw rašė:
Raimis rašė:

Idomu kas per programatorius uz tiek k :D
Galima gera nusipirkt "pabrangiai" uz 1.5-2.5k lt, daugiau jau nezinau kur.
O siaip gali ir pats pasidaryt programatoriu uz zymiai pigiau. UV lempa tik nusipirkt reiketu.
Bin'us kopinti tai dar ne "chiptuningas" .. tiksliau gal piratavimas, whatever.
Norint uzsiimt chiptuningu, neuztenka truputi dometis, cia reik rimtai prie to reikalo sedet, o be to dabar jau nebetie laikai kad lengva pradzia padaryt eitu. Viskas apsunkinta, apmokestinta, ir t.t. Imho kas savo laiku i laiva spejo isokt tiems gerai. Ir siaip kaip minimum reik WBO ir Dyno stenda turet, kad kazka bandyt. Siulyciau pamirst ta reikala.
O is ineto binus bandyt, kas nebijo rizikuot varikli pasikeist tie gal ir bando :) yra teke skaityt apie pasekmes forumuose.
As pats turiu keleta firminiu cipu kopiju pasidares, tai nebent pazistamiems uz simboline kaina kartais irasau. Teko irgi kazkada dometis stipriai, bet senesnius kompus (iki OBDII), nera taip paprasta, su WinOLS pagrinde viskas darosi, bet kol atseki mapus, tai prazilt gali.

na programatoriu yra visokiu sis kainuoja 6000+, nes palaiko "milijonus" mikruskiu... :) As kalbu apie organizacija kuri profesionaliai uzsiima visokia elektronika ir super aukstam lygije, jei reikia ir mikruskes sluoksniais rugstim nueda... Su "samapalnais" programatoriais - kaip su internetiniais binais... ne visada gali but garantuotas rezultatais. Kas del proshyvkiu - jo , reikia nuo modifikuotu nusiurbt...dar ziurint kas modifikuota. Arba tiksliausiai apibudint chiptuninga - nusiurbt originala, ji modifikuot, readagavimo pagalba ir isiut atgal. Tik va mazai zmoniu ismokusiu tai daryt...

Jei teisingai supratau apie mapus: pvz.x- asis exeleratoriaus padetis, y asis - reiksme (kuras , oras ar kampas ar dar kazkas) , tai atsirinkes koreaguoji tas raiksmes proto ribose... (cia aisku labai primytyviai primeciau)

Kas del pacio praputimo. Eprome akis stovi??? pvz. pas mane M51d25?
ar visur ji stovi, ar buna prosto flash???
dar domina "megadevaisas", kuris "prirakina" dde ar dme" prie variklio. kaip atrakint ar prirakint. Ar tai labai rizikinga?

o kas del map -galima pramokt, jei kalba pramoksi...

Paskutinį kartą redagavo kaulasbmw 11 Kov 2007, 01:15. Iš viso redaguota 1 kartą.

StandartinėParašytas: 07 Kov 2007, 00:57 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.10.13
Amžius:
46
Automobiliai:
Ex E36 325i '93
E61 530xd 2006m.
robertas rašė:
Mantsys rašė:
To robertas ir kitiems:
(BMW E30 '86m.)Girdejau tu prie elektriku nebiski. Tai gal galetum man pasakyt kas pas mane ten per dezute su lempute raudona (po kaires koloneles plastmase, netoli paneles), dydis mazdaug 5x6cm. Yra signalizacija, bet ta dezute atjungus niekas nesikeicia. I ja ieeina 3 laidukai ploni, kur jie eina toliau as nezinau ir dar reguliatorius yra slankomas, lyg kokiam jautrumui didinti ar mazinti (beje signa i smugius nereaguoja nei su pajungta dezute, nei be jos). Gal visgi cia ir yra signalizacijos elementas, kuris neveikia?

galiu tik tiek pasakyt kad BMW AG tokio daikto i si modeli nemontavo

Ten pas tave yra signalizacijos smugio daviklis :) . Kai atjungsi ji niekas ir nepasikeis, tik ijunges signalizacija gali apspadyt visus ratus, o signalizacija ne cypt :)

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 64 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery