Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 27 Lap 2024, 12:40

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E32 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 14 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 28 Kov 2005, 22:34 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.21
Amžius:
41
Automobiliai:
E32 750
Sveiki, norejau pakalusti del tepalo vartojimo. Pas mane padare kapitalini pries kokius 7000km, ir mazdaug kai buvo nuvaziuota 6000km pasiziurejau, tai tepalo lygis nepakites buvo - kiek supyliau po kapitalinio, tiek ir buvo. Po remonto, pravaziavau apie 1000km, naudojo daug benzo - liamda mires buvo, pakeite, sureguliavo viska. Ir tada iki to reguliavimo buvo padaugeje tepalo, zmogus kur viska dare, sake kad taip turi but, mat pas mane del liambdos buvo misinys labai riebus, kuro mieste virs 20l rydavo, cia labai ramiai vazinejant. Tai sake kad taip turi but, nes visas kuras nesudega, ir patenka i tepala, todel jo padaugeja. Na sureguliavo man viska, ir po kazkiek km, greitai, vel tepalo lygis pasidare toks koks ir buvo. O dabar, paziurejau apie 200-300g sumazejo, buvau sestadieni servise, ratus montavausi, ant pakelejo apziurinejau niekur nepradejo leist. Ir pas mane jau kazkiek laiko sumazejo trauka, kartais truputi pabludina laisvos apsukos. Buvau servise, ten diagnostiko kompas nieko blogo nerodo, sake reiks kuro slegi matuot ar dar ka. Kompresija, tepalo slegios geri. Melinu dumu nera, nesidraskiau su masina. Tai vat norejau paklaust, ar gali ryti tepala del netinkamo misinio, ar variklio reguliavimo? nes kol viskas buvo gerai su variklio darbu, tai ir tepalo nerijo.

StandartinėParašytas: 30 Kov 2005, 09:52 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2004.04.23
Amžius:
48
Automobiliai:
E61 520d
Na jei tau per 10k km surijo apie 300g tepalo tai yra labai normalu. Tepalas dingsta gel sekanciu priezasciu: 1- prasisunkia lauk, 2- sudega cilindruose i.e. patenka i cilindra per nesandarius voztuvu riebokslius arba pro stumoklio ziedus. Siaip is karto po kapitalinio, kol dar dalys normaliai neprisidirbusios jo gali susivartoti. Is tikruju is karto po "abkatkes" reiketu pasikeisti tepala ir filtra. Va tada ir ziurek kas bus, valgys ar ne. Nu o bajeris su benzu irgi galimas, taciau siuo atveju gali nustatyti labai lengvai- tepalas labai smirdes benzinu.

StandartinėParašytas: 30 Kov 2005, 11:17 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.21
Amžius:
41
Automobiliai:
E32 750
Na man kas keisciausia, kad kokius 6000km tepalo praktiskai ne gramo nerijo, nors visgi tikejausi kad truputi padegins, kol dar viskas prisitrins. O dabar jau pravaziavus kazkiek pradejo ryti. Del prasisunkimo lauk, tai servise buvau pasikeles, galvojau gal koks filtras ar koks daviklis pradejo leist, bet visur grazu, svaru ir sausa. Tai dabar manau reiks tepala pasikeist ir tada ziuret.

p.s. tepalo po apkatkes nekeiciau, nes pas mane nieko neslifavo, tik ziedus standartinius pakeite, ir indeklus. Alkuninio irgi neslifavo. Galva pilnai perrinkta, rieboksliai, ivores pakeisti. Taigi nieko neslifavau, ir nekeiciau tepalo po kokio 1000km. manau dabar kazkada jau reiks pasikeist (pravaziavau apie 7000km)

StandartinėParašytas: 30 Kov 2005, 13:13 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.15
Amžius:
50
Automobiliai:
E36
O va as tai turiu mistika :)
Vazinejau su masina 3 menesius - viskas liux. Tik nuvaziuoju i Alytu - gesinant masina kompas rekia kad mazai tepalo. Paziuriu matuokle - minimumas. Nu aisku as dapilu puslitri ir toliau sekmingai vazineju 2 menesius. Po 2 men vel nuvaziuoju i Alytu, toj pacioj vietoj pastatau masina, gesinu - vel kompas rekia kad tepalo mazai. :) Jau suprantamas dalykas - dapilu puslitri ir vel vaziuoju. Sulakstau per savaitgali virs 1k km iki visokiu klaipedu ir panasiai, bet negaunu jokiu pranesimu apie tepalo trukuma. Praejus menesiui po paskutinio papildymo, velyku svest vaziavau i Alytu... Toj pacioj vietoj, gesinant masina vel tas pats pranesimas...
Tai daba galvoju kas geriau - ar ieskot slieku masinoj, ar niekada nebevaziuot i Alytu :)

StandartinėParašytas: 30 Kov 2005, 14:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.15
Amžius:
46
palik ta vieta parkuotis ir nervintis kaimynams, savo parkuok per 3 kebulus y shona (jei vietos yra) ;)

StandartinėParašytas: 30 Kov 2005, 14:50 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.21
Amžius:
41
Automobiliai:
E32 750
man pries pora metu budavo, kai prie bendrabucio i viena vieta statydavau masina, i ta pacia vieta, tai kai gryzdavau ir noredavau ja atsirakint, tai pultelis nebeveikdavo - isimdavau batereike, vel atgal idedavau ir viskas gerai. daugiau niekur ir niekada pultelis nedurniuodavo, po to kai pradejau kitur statyt, jau viskas gerai :D

StandartinėParašytas: 30 Kov 2005, 14:52 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.15
Amžius:
47
Automobiliai:
E61 530D LCI A-Sport M-Package
ex E34 M50B25 '90
Karalaitis rašė:
p.s. tepalo po apkatkes nekeiciau, nes pas mane nieko neslifavo, tik ziedus standartinius pakeite, ir indeklus. Alkuninio irgi neslifavo. Galva pilnai perrinkta, rieboksliai, ivores pakeisti. Taigi nieko neslifavau, ir nekeiciau tepalo po kokio 1000km. manau dabar kazkada jau reiks pasikeist (pravaziavau apie 7000km)

Sorry kad ne i tema, bet kiek kainavo kapitalinis (kiek darbas, kiek detales)

StandartinėParašytas: 30 Kov 2005, 15:22 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.21
Amžius:
41
Automobiliai:
E32 750
Sorry kad ne i tema, bet kiek kainavo kapitalinis (kiek darbas, kiek detales)[/quote]

oj, cia tai skaudi tema :( man, kai dar dirbau servise, direktorius buvo man nesumokejes apie 2000lt (kiekviena menesi po 100-200 neprimokedavo). vienas zmogus atvare masina i servisa, variklis labai blogai dirbo. Galva nueme - voztuvas leido, perrinko,sutvarke. Dar motoristas paziurejo kad jau ziedai reiktu pasikeist, jei del saves darai, nes vistiek jau puse mataro isrinkta. Klientas atsisake tai daryt, bet man uzsimine kad ja nori parduot. As ja apziurejau, visai nieko, o kiek girdejau is ankstesniu zmoniu, kurie isejo is darbo pries mane, tai direktorius algos is viso nesumokedavo, nes ne vienam man panasios sumos susikaupdavo, tai vat ir sutariau su tuo zmogum: masinos rinkos kaina minus galvos remontas lygu ta suma kuria as tam zmogui sumokejau. o as tuo tarpu dar ir ziedus su indeklais pasikeiciau, ir tada man +-gavosi apie 2000lt, pasiemiau masina, nieko nemokejau ir viskas, na tipo uzskaita gavosi. darbas kiek pamenu atsiejo 600+galvos slifavimas, voztuvu lizdu reiberavimas ir tt, ko pas mus servisiuke nedare. o detales likusi suma, cia ziedai, indeklai tarpines ir visa kita su tepalais, filtrais ir viskuo kitu. tai vat buvo man vienintele galimybe atsiimti pinigus. masina tai deja gal ir ne tos markes gavosi kokios norejau, bet ka jau dabar padarysi. kartais pasidziaugiu dedes E32 730 :D iskojau E32, o turiu audi bulka :? tik paguoda kad mataras nesilpniausias - 2l dohc. o bulka galvoju tevui atiduot kai susitaupysiu kitai masinai. tai vat man ir neramu, ko cia tepalus pradejo ryt.

StandartinėParašytas: 30 Kov 2005, 20:44 

Cituoti:
man pries pora metu budavo, kai prie bendrabucio i viena vieta statydavau masina, i ta pacia vieta, tai kai gryzdavau ir noredavau ja atsirakint, tai pultelis nebeveikdavo - isimdavau batereike, vel atgal idedavau ir viskas gerai. daugiau niekur ir niekada pultelis nedurniuodavo, po to kai pradejau kitur statyt, jau viskas gerai

Cia parapsihologija :shock: tipo paralelinis pasaulis kurio mes nematom 8-[ ,o jei rimciau manau sutapimas .....arba............TIESA SLYPI KAZKUR ANAPUS [-o<

StandartinėParašytas: 30 Kov 2005, 21:29 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.21
Amžius:
41
Automobiliai:
E32 750
jo jo, cia visur mazi zali zmogeliukai viska daro, tokie su antenom, trumpom kojytem ir ilgom rankytem, mano tepala nuleido :evil:

StandartinėParašytas: 30 Kov 2005, 21:31 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.21
Amžius:
41
Automobiliai:
E32 750
na o jei rimtai, tai ar gali man tepala ryt del pvz blogo misinio ar kitu dalyku susijusiu su variklio reguliavimu?

StandartinėParašytas: 31 Kov 2005, 09:00 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2004.04.23
Amžius:
48
Automobiliai:
E61 520d
Piktas_pinigas rašė:
O va as tai turiu mistika :)
Vazinejau su masina 3 menesius - viskas liux. Tik nuvaziuoju i Alytu - gesinant masina kompas rekia kad mazai tepalo. Paziuriu matuokle - minimumas. Nu aisku as dapilu puslitri ir toliau sekmingai vazineju 2 menesius. Po 2 men vel nuvaziuoju i Alytu, toj pacioj vietoj pastatau masina, gesinu - vel kompas rekia kad tepalo mazai. :) Jau suprantamas dalykas - dapilu puslitri ir vel vaziuoju. Sulakstau per savaitgali virs 1k km iki visokiu klaipedu ir panasiai, bet negaunu jokiu pranesimu apie tepalo trukuma. Praejus menesiui po paskutinio papildymo, velyku svest vaziavau i Alytu... Toj pacioj vietoj, gesinant masina vel tas pats pranesimas...
Tai daba galvoju kas geriau - ar ieskot slieku masinoj, ar niekada nebevaziuot i Alytu :)

Matyt Alytuje pasireiskia pasaulyje labai retas superextramagnetizmo reiskinys isgarinantis tepala is varikliu :D Taip gimsta mitai !

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 14 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: