Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 07 Vas 2025, 18:44

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 37 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 14 Rgs 2006, 18:46 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.06.23
Amžius:
36
Automobiliai:
neturiu kuo pasigirti :)
Sveiki, turiu tokia problema.
Is po nakties uzsikuri masina ir apie puse minutes nedirba ant laisvu.
Uzkuri apsukos krenta krenta iki gal kokiu 200/min tada variklis sudreba ir pasigazuoja iki kokiu 1200/min ir taip kelis kartus. tada pasyla ir viskas susitvarko. jeigu variklis nors truputi pasiles viskas veikia kaip priklauso, gali palikt stovet, kad ir 5 valandas - uzsikurisi viskas gerai.
tik po saltos nakties pasirodo problema. Kada buvo labai dideli karsciai 35 laipsniai ir pan. net ir po nakties uzkurus masina nelieciant gazo variklis neprigesineja. Kiek staciau ant diagnostikos niekas nieko neranda, nes variklis jau pasiles, visi siulo palikti nakciai ir ryte jungti, bet kadangi man auto labai reikalinga niekad ir neprisiruosiu palikti.
Laukiu jusu patarimu, kas cia galetu buti, ačiū.
P.S. Duju nera.

StandartinėParašytas: 14 Rgs 2006, 19:07 

man tai panasios bedos visada del liambdos budavo :roll:

StandartinėParašytas: 14 Rgs 2006, 19:18 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.06.23
Amžius:
36
Automobiliai:
bet liamba pradeda veikt tik tada, kaip variklis pasyla iki normos ir tada pradeda sokinet apsukos, bet maziau negu man dabar uzvedus ant salto. apsukos nukrenta labai zemai, net susikrato visa masina, tada pati pasigazuoja, taip kelis kartus ir pradeda dyrbti normaliai. gal oro srauto matuokle?

StandartinėParašytas: 14 Rgs 2006, 19:22 

Shiaip as irgi panasia beda turiu, kai saltas nelaiko apsuku - ryshkiai nedirba patsosas. Buvau diagnostikoj - pakeista Lembda i nauja. Grazhiau variklis dirba, bet saltas ant laisvu nesilaiko.
Dabar vel ruoshiuosi vaziuoti i diagnostika pas rimtesnius meistrus.

Dabar laikinas sprendimas - pasukes bishki oro sklendes varzta (kur gazo trosas ateina), kad bishki daugiau atsidarius butu kai gazas nenuspaustas. Tai saltas dabar dirba ant 700rpm kazhkur, o pasiles ~1000rpm laiko (bishki daugoka).

Po diagnostikos tikiuosi galesiu papasakoti kas ne taip buvo :D.

StandartinėParašytas: 14 Rgs 2006, 19:34 

Liamba kaip suprantu daug anksciau pradeda dirbt, tam joje ir sildymo elementas yra. Man pries pora dienu lygiai tas pats buvo: ryte geso, apsukos iki 2000 rpm sokteledavo. Atjungiau lemdba ir ramu :D Tikras uzpakays pas man su tom lemdom :evil: jau antra ar trecia numarinau.

StandartinėParašytas: 15 Rgs 2006, 00:43 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.06.23
Amžius:
36
Automobiliai:
MND rašė:
Liamba kaip suprantu daug anksciau pradeda dirbt, tam joje ir sildymo elementas yra. Man pries pora dienu lygiai tas pats buvo: ryte geso, apsukos iki 2000 rpm sokteledavo. Atjungiau lemdba ir ramu :D Tikras uzpakays pas man su tom lemdom :evil: jau antra ar trecia numarinau.

butinai parasyk, kaip sekesi. As tai gaziuka palaikau svelniai, kad nekristu apsukos, kokia 20 sekundziu uztenka ir poto jau pacios apsukos laikosi. ačiū uz info visiems

StandartinėParašytas: 15 Rgs 2006, 08:51 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E36 320 M50 91' sedanas
o niekas nepagalvojot, kad gali neveikti lemdos pašildymo relė?

StandartinėParašytas: 15 Rgs 2006, 09:03 

na 12V i lemdos pasildyma tai ateina, tai manyciau su rele viskas ok :?
gal kas tiksliai zinot kur zondo laidai jungiasi? tiesiai prie kompo?

StandartinėParašytas: 15 Rgs 2006, 10:32 

MND rašė:
na 12V i lemdos pasildyma tai ateina, tai manyciau su rele viskas ok :?
gal kas tiksliai zinot kur zondo laidai jungiasi? tiesiai prie kompo?

Reikia ne itampa kuri ateina ziureti, kad matyti ar veikia rele, o ziureti kokia svore ant elemento.

O del zondo laidu - tai teorishkai jie turi eiti tiesiai i kompa, nes daugiau nera jokiu mazgu kuriems jos duomenis galetu ka nors sakyti :)

StandartinėParašytas: 15 Rgs 2006, 20:13 

O gal temperatūros daviklis? Gal jis kompui siunčia signalą kad variklis šiltas ir nepridaro sklendės? Padaruk diagnostiką ir bus viskas aišku nors aš manau kad daviklis turėtu būti arba lambda zondas. Pas mane buvo parėjęs lambda zondas tai kol nepakeičiau ant laisvų apsukų rytais plaukiodavo apsukos.

StandartinėParašytas: 15 Rgs 2006, 20:14 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.05.02
Amžius:
38
Automobiliai:
BMW 330cd
BMW 328i
man taip pat prigesta ir pradeda nuo 200 iki 1200 shokinet. niekas nieko neranda

StandartinėParašytas: 16 Rgs 2006, 04:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.06.23
Amžius:
36
Automobiliai:
force rašė:
man taip pat prigesta ir pradeda nuo 200 iki 1200 shokinet. niekas nieko neranda

lygiai ta pati problema

StandartinėParašytas: 17 Rgs 2006, 00:35 

o man ir panasiai bet dar blogiau :) nes nusipirkau pries savaite masiniuka ir va buvau palikes pas meistrus ir paemiau. ta pacia nakti reikia isvaziuot tai ant penkiu sankryzu uzgesau :( tik spaudziu stabdy ir uzgestu ... tai va ir nesuprantu ir kad dar to butu maza veliau vaziuojant sustoju ir apsukos pacios sokineja ir taip ganetinai zymiai, nuo 700 iki kokiu 1500 ... zodziu galvoju kur dabar man ja vezti ? tiesa as cia apie e-30

StandartinėParašytas: 22 Rgs 2006, 16:53 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.26
Amžius:
38
Automobiliai:
ex '85 E30 coupe
ex '93 E36 coupe 1.8is
'06 E90 320d
Nikas:
IceBullet
Juozukas rašė:
Uzkuri apsukos krenta krenta iki gal kokiu 200/min tada variklis sudreba ir pasigazuoja iki kokiu 1200/min ir taip kelis kartus. tada pasyla ir viskas susitvarko. jeigu variklis nors truputi pasiles viskas veikia kaip priklauso, gali palikt stovet, kad ir 5 valandas - uzsikurisi viskas gerai.
tik po saltos nakties pasirodo problema. Kada buvo labai dideli karsciai 35 laipsniai ir pan. net ir po nakties uzkurus masina nelieciant gazo variklis neprigesineja. Kiek staciau ant diagnostikos niekas nieko neranda, nes variklis jau pasiles, visi siulo palikti nakciai ir ryte jungti, bet kadangi man auto labai reikalinga niekad ir neprisiruosiu palikti.
P.S. Duju nera.

Man tas pats buvo, pakeite oro srauto matuokle, susitvarke viskas, bet snd vel kazkas ni to :/

StandartinėParašytas: 22 Rgs 2006, 18:33 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.06.23
Amžius:
36
Automobiliai:
IceBullet rašė:
Juozukas rašė:
P.S. Duju nera.

Man tas pats buvo, pakeite oro srauto matuokle, susitvarke viskas, bet snd vel kazkas ni to :/

As irgi ja itariu:)
Jauciu, kad smarkiai kainuoja? Kiek jau man daugmaz lituku ruostis?
P.S. Kai pakeite srauto matuokle trauka pagerejo ?

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 37 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery