Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 04 Kov 2025, 00:45

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E90 / E91 / E92 / E93 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 137 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 05 Kov 2015, 14:42 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.07.13
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW
Amigo rašė:
Esi tikras kad AHL blokeliai tinka ir nuo pre lci lempu ? Nes krastoj rodo kitaip. Pas mane niekad neveike deramai dinamines lempos po upgrado is pre LCI i LCI, vaziuojant su tumpom sveisom, kairys zibintas visa laika nusisukdavo i kairi sona ir nusileisdavo zemyn, ijungus ilgas sveisas, stebuklingai gryzdavo i normalia padeti ir veikdavo kaip reikia.Bandem tada pusem sukeist smc blokelius, bet vistiek kairys zibintas elgdavosi taippat. Poto vienas zmogus bande resettinti smc blokelius, poto pradejo grybauti abu zibintai, sviesti tai kryzmai, tai i skirtingas puses... Po tokiu nesamoniu man dinamines laikinai isvis iskodavo, jos dabar veikia kai paprasti xenon. Buvau nuvzeves pas kitus meistrus kad pabandytu viska atstatyt, tai jie nebegali visai prisijungt prie smc blokeliu. Meta tokia klaida :

The local interconnect network bus between footwell module, SMC left and SMC right is inoperative even after resetting.
This fault occours when there is short circuit on the local interconnect network bus.

Kaip jie sako tai kazkur turbut trumpina pravodke, bet pries pirmam meistrui prikisant nagus, viskas prisijungdavo normaliai prie smc moduliu, tik viena puse kaip sakaiu grybaudavo, o dabar neina prisijungt nei prie vienos lempos. Kita savaite bandysiu vaziuot dar kitur, bet nemanau kad kazka naujo suzinosiu. Tiesiog gal pirkti naujus smc blokelius ir ziureti kas bus ? bet nesinori pinigu ismesti jeigu maniskai yra geri...

P.S upgradinant i LCI buvo idetas FRM2 nuo angliskos LCI, patys zibintai nuo europines LCI.

Taip tikras, nes neseniai toki upgrade dariau. Atidziau pasiziurek, bmwfans.info rodo kad blokeliai tokie patys, tik jei nori deti nuo senesnio turi isardyti ta blokeli, nes pas lci dedasi tik pati schema ir paskui dangtelis plastmasinis uzsidengia.
FRM bloka dejai su LED AHL?
Can'us papildomus pajungei dedamas dinamines lempas? Nes dazniausia cia buna beda, kadangi schemose to nerodo. Tikrai viska gerai sukodavo?
Kairys zibintas kol masina nepasiekia ~40km/h greicio sviecia smarkiai pasisukes i kaire, kada pasieki greiti jis issitiesina ir pradeda sviesti tvarkingai. Dar gali buti beda lempu sureguliavime. Jeigu bandei kaire lempa reguliuot su ant AUTO pastatytu jungikliu tai ji ir grybaus. Sureguliuot lempas turi su ijungtom trumpom sviesom, t.y. jungiklio antra padetis.

StandartinėParašytas: 05 Kov 2015, 14:53 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2009.02.10
EdgaBMW rašė:

Taip tikras, nes neseniai toki upgrade dariau. Atidziau pasiziurek, bmwfans.info rodo kad blokeliai tokie patys, tik jei nori deti nuo senesnio turi isardyti ta blokeli, nes pas lci dedasi tik pati schema ir paskui dangtelis plastmasinis uzsidengia.
FRM bloka dejai su LED AHL?
Can'us papildomus pajungei dedamas dinamines lempas? Nes dazniausia cia buna beda, kadangi schemose to nerodo. Tikrai viska gerai sukodavo?
Kairys zibintas kol masina nepasiekia ~40km/h greicio sviecia smarkiai pasisukes i kaire, kada pasieki greiti jis issitiesina ir pradeda sviesti tvarkingai. Dar gali buti beda lempu sureguliavime. Jeigu bandei kaire lempa reguliuot su ant AUTO pastatytu jungikliu tai ji ir grybaus. Sureguliuot lempas turi su ijungtom trumpom sviesom, t.y. jungiklio antra padetis.

Pre LCI pas mane buvo jau su dinaminias, FRM dejom AHL, sukodavus visus funkcijos veike kaip turi but, corenring lights ijungus posuki uzsidegdavo, pamirksejimas su xenon, DRL veike ir t.t. BET kaip tu ir dabar dar paminejai, kai pasiekdavo masina 40 greiti, zibintas isistiesindavo, tik pristabdai, ir vel jis nusisukdavo, su ilgom visa laika sveisdavo tiesiai... blokeliu sukeitimas pusem neturejo ytakos... Ant AUTO padeties zalia lempute nemirksedavo, tai kaip ir klaidos nebuvo mechanines. O zmogus kuris kodavo, sake kad kitaip cia nieko neprikoduosi, turi veikt normaliai, kazkur nebent trumpina...

StandartinėParašytas: 05 Kov 2015, 15:34 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.07.13
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW
Amigo rašė:
Pre LCI pas mane buvo jau su dinaminias, FRM dejom AHL, sukodavus visus funkcijos veike kaip turi but, corenring lights ijungus posuki uzsidegdavo, pamirksejimas su xenon, DRL veike ir t.t. BET kaip tu ir dabar dar paminejai, kai pasiekdavo masina 40 greiti, zibintas isistiesindavo, tik pristabdai, ir vel jis nusisukdavo, su ilgom visa laika sveisdavo tiesiai... blokeliu sukeitimas pusem neturejo ytakos... Ant AUTO padeties zalia lempute nemirksedavo, tai kaip ir klaidos nebuvo mechanines. O zmogus kuris kodavo, sake kad kitaip cia nieko neprikoduosi, turi veikt normaliai, kazkur nebent trumpina...

Turi buti LED AHL.
Tai pas tave buvo FRM1 ar FRM2 pries keitima? Jei FRM1 tai turejai ir auto pagaminimo data koduodamas pakeist, kad pasikeistu blokas is FRM i NFRM nes kitaip jo prie masinos prikoduot neina, o jei buvo FRM2 AHL ir vel keitei i FRM2 AHL tai kam aplamai tada keitei :)?
Tai ir sakau, kaire lempa taip ir turi veikt. Iki kol nepasieki tam tikro greicio ji sviecia i kaire, paskui kylant greiciui ji tiesinasi ir nuo 40-50km/h sviecia normaliai tiesiai kaip priklauso.
Tik ka tada ta klaida reiskia tai nezinau, nes pas mane jokiu klaidu nera.

StandartinėParašytas: 05 Kov 2015, 15:48 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2009.02.10
EdgaBMW rašė:

Turi buti LED AHL.
Tai pas tave buvo FRM1 ar FRM2 pries keitima? Jei FRM1 tai turejai ir auto pagaminimo data koduodamas pakeist, kad pasikeistu blokas is FRM i NFRM nes kitaip jo prie masinos prikoduot neina, o jei buvo FRM2 AHL ir vel keitei i FRM2 AHL tai kam aplamai tada keitei :)?
Tai ir sakau, kaire lempa taip ir turi veikt. Iki kol nepasieki tam tikro greicio ji sviecia i kaire, paskui kylant greiciui ji tiesinasi ir nuo 40-50km/h sviecia normaliai tiesiai kaip priklauso.
Tik ka tada ta klaida reiskia tai nezinau, nes pas mane jokiu klaidu nera.

Frm1 pries tai buvo, ar ten keite kazkur auto pagaminimo data po frm2 idejimo tai neisivazduoju, as nekoduoju ir sitam reikale ziniu neturiu, sake kad sukodavo viska pagal mano masinos win. Bet ar tu tikras kad kol nepasieki 40-50 greicio ji turi buti nusisukusi visiskai i kaire ? nes pas mane taip ir budavo, visiskai nusisukus i kaire, tik pasieki 40 ar 50 greiti, staigiai atsistato per viduri ir tada veikai normaliai, arba su ilgom, visa laiak sviecia normaliai. Kai taip jos veikdavo, praktiskai neimanoma su dinaminais mieste vazinet, tik pristabdai ir ji nusisuka visai i sona, ir matomumas priekyje iskart lievas, nematau logikos tame kad taip ir turetu but. Pre LCI tokiu fintu nebudavo :D

StandartinėParašytas: 05 Kov 2015, 15:54 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.07.13
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW
Amigo rašė:

Frm1 pries tai buvo, ar ten keite kazkur auto pagaminimo data po frm2 idejimo tai neisivazduoju, as nekoduoju ir sitam reikale ziniu neturiu, sake kad sukodavo viska pagal mano masinos win. Bet ar tu tikras kad kol nepasieki 40-50 greicio ji turi buti nusisukusi visiskai i kaire ? nes pas mane taip ir budavo, visiskai nusisukus i kaire, tik pasieki 40 ar 50 greiti, staigiai atsistato per viduri ir tada veikai normaliai, arba su ilgom, visa laiak sviecia normaliai. Kai taip jos veikdavo, praktiskai neimanoma su dinaminais mieste vazinet, tik pristabdai ir ji nusisuka visai i sona, ir matomumas priekyje iskart lievas, nematau logikos tame kad taip ir turetu but. Pre LCI tokiu fintu nebudavo :D

Visiskai i kaire ji nera nusisukus, taciau gerokai pasisukus. 100% nesu tikras, bet asmeniskai pas mane lygiai tas pats ir nei vienos klaidos kompas nemeta, nerodo pasijungus ir pan.

StandartinėParašytas: 05 Kov 2015, 16:04 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2009.02.10
EdgaBMW rašė:

Visiskai i kaire ji nera nusisukus, taciau gerokai pasisukus. 100% nesu tikras, bet asmeniskai pas mane lygiai tas pats ir nei vienos klaidos kompas nemeta, nerodo pasijungus ir pan.

As tikrai nemanau kad tiap turi buti. Va e60 pre lci kaip veikia:

Abi lempos ziuri tiesiai ir sukiojasi vienodai, greitis cia vietomis tikrai mazesnis negu 40 ir kaire puse niekur nenusisuka.
Pries tai kai nebande man meistrai resettint tu lepmu, jokiu kaidu irgi nemete, o dabar nebeprisijungia visai prie smc ir raso kad trumpina kazkur... As galvoju kad jos tikrai neturi sveist zvairai kol nepasieki 40 greicio... nu nes pats pripazink, matomumas priekyje, kai viena lepma sveicia i sona, yra lievas ...

StandartinėParašytas: 05 Kov 2015, 16:51 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.07.13
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW
sutinku kad keista butu jei is tikro taip turi buti. Bet...
Pabandysiu kaip tik siandien vakare dar pazaist su lempu kodavimu, galbut yra kazkoks padeties kalibravimas ar pan.

StandartinėParašytas: 05 Kov 2015, 18:34 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2009.02.10
EdgaBMW rašė:
sutinku kad keista butu jei is tikro taip turi buti. Bet...
Pabandysiu kaip tik siandien vakare dar pazaist su lempu kodavimu, galbut yra kazkoks padeties kalibravimas ar pan.

Lauksiu geru ziniu jeigu kazka rasi netycia. As tuo tarpu skaitineju E70 dinaminiu veikimo manuala, kad zibintas butu nusisukes grieciui nepasiekus 40, nieko panasaus nera parasyta, bet iki 40 greicio naudojamas vairo padeties daviklis, virs 40km/h pasijungia kazkoks yaw rate daviklis, gal jie tarpusavyje nebendrauja ir kaire lempa nusisuka i sona. Na cia tik mano spejimai. Veliau pabandysiu daugiau pasiskaitinet.
http://www.bmwmotorsports.org/pdf/e70/05b4_E70%20Adaptive%20Headlight%20System.pdf

Swivelling
The following signals are made available to the footwell module for the purpose of moving
the swivel module.
• Steering angle
• Road speed
• Yaw rate
Under normal driving conditions, the adaptive headlight is controlled by the data from the
steering angle sensor up to a speed of approximately 40 km/h.
The yaw rate sensor is included in the calculation:

at speeds higher than approximately. 40 km/h

in the event of vehicle oversteering or understeering
• a vehicle tending to yaw

StandartinėParašytas: 06 Kov 2015, 01:08 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.12.14
Automobiliai:
[CENZŪRA] e devym
Na pas mane retrofitas sudetas dinaminiu, tai tikrai i kaire niekas nesviecia.. Visad tiesiai, apart kai suki i posuki, pasisuka zibintai.

StandartinėParašytas: 06 Kov 2015, 09:21 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.07.13
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW
BigMan rašė:
Na pas mane retrofitas sudetas dinaminiu, tai tikrai i kaire niekas nesviecia.. Visad tiesiai, apart kai suki i posuki, pasisuka zibintai.

vadinasi pas mus kazkas negerai :)

StandartinėParašytas: 06 Kov 2015, 10:37 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.12.14
Automobiliai:
[CENZŪRA] e devym
EdgaBMW rašė:

vadinasi pas mus kazkas negerai :)

Nzn, Nerijus dare, tai pasitikiu.. :D Tik yra 1 beda, kad galiniai zibintai keistai sviecia.. Imanoma padaryt, kad sitos vietos pazymetos zaliai nesviestu? Nes palei mane turi sviest tik tos linijos LCI, o ne ta lempa fone :)
Paveikslėlis

StandartinėParašytas: 06 Kov 2015, 11:44 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.07.13
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW
BigMan rašė:
Nzn, Nerijus dare, tai pasitikiu.. :D Tik yra 1 beda, kad galiniai zibintai keistai sviecia.. Imanoma padaryt, kad sitos vietos pazymetos zaliai nesviestu? Nes palei mane turi sviest tik tos linijos LCI, o ne ta lempa fone :)
Paveikslėlis

Pas mane tas pats buvo. Cia silpnai dega stabdziai, taip neturi buti. Pas mane irgi taip buvo, padejo kodavimas.
Del Nerijaus, paskutiniu metu labai juo nusivyliau

StandartinėParašytas: 06 Kov 2015, 11:48 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.12.14
Automobiliai:
[CENZŪRA] e devym
O gal nepaslaptis ka ten reikia pakeist, kad nedegtu? nes erzina labai ypac nakti, kad viskas dega kaip eglute kokia..

StandartinėParašytas: 06 Kov 2015, 12:34 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.07.13
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW
BigMan rašė:
O gal nepaslaptis ka ten reikia pakeist, kad nedegtu? nes erzina labai ypac nakti, kad viskas dega kaip eglute kokia..

Neprisimenu, reikia ziureti viska is eiles.

StandartinėParašytas: 06 Kov 2015, 12:56 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2014.03.20
Automobiliai:
E92 330 M57/T2 '06
ex CIVIC FK3 2.2 iCDT-i '06
Pas man dinaminiai xenonai. Neikas i kaire puse nenueina stovint, nebent tik i desine jei vairas ten susuktas. Taip pat uzkurus, zibintai suvaiksto aukstyn zemyn.
Jeigu vairas susuktas i kaire, tai kol nepasiekiu greicio tol zibintai tiesiai sviecia, pradejus judet jie pasisuka i kaire (jei ratai susukti i kaire puse). O siaip labai keistai, kai pas jus stovint i kaire puse jie ziuri :)

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 137 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery