Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 05 Vas 2025, 11:59

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E53 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo kodą laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 19 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 22 Bal 2013, 18:35 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2012.05.01
Automobiliai:
BMW X5 Facelift Sport
BMW X5 E53 Facelift Diesel

Sveiki, kadangi kitoje temoje jau virs savaites nesulaukiu atsakymo, tai teko sukurti nauja tema, kad atkreiptu demesi kazkas ir padetu #-o

Pas mane automobilije stovi 6 orginalios koloneles, taigi kad isistatyti orginalu subwooferi reikia keisti ir koki garso bloka, kad ji pajungti ? Beja kokie atsiliepimai apie ta orginalu subwooferi ? kas turi ji gal gali pakomentuoti. Dekui

StandartinėParašytas: 23 Bal 2013, 13:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2012.05.01
Automobiliai:
BMW X5 Facelift Sport
na tai ? niekas nezino ? kaip pajungti ta subwooferi, ar garso blokai visi vienodi yra ? ar skiriasi priklausomai nuo komplektaciju ir pan ?

StandartinėParašytas: 23 Bal 2013, 13:35 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.04.04
Amžius:
43
Automobiliai:
ex E36 325is cabrio,ex E38 728i sport
ex 330ci M-tech dabar e53 3,0d chipped
Nikas:
tukonis
Skiriasi garso blokas. As issimiau suba is savo buvusio x5 ir norejau det i facelift modeli tai garso blokas skiriasi. Ten is subo iseina apie 10 laidu. Ir gaunas kad nera kur juos jungti. Bet pas jus Lt burtininkai tikrai gali suburt :-)

StandartinėParašytas: 23 Bal 2013, 18:32 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2012.05.01
Automobiliai:
BMW X5 Facelift Sport
as siandien nuvaziavau i savo servisa, nuejau pas elektrika, jis man pradejo aiskinti kad pajungti suba reikia pirkti stiprintuva, sako tipo stovi kazkur po zapaske salia garso bloko, garso blokas ne prie ko tipo. Paskui uzsiminiau kad viena kolonele nebeveikia pas mane, tai jauciu del garso bloko, jis pradejo man aiskinti kad ne garso bloke esme, o tame jog jauciu pas mane pati radija sugedus, ir geriau pirkti kinieti jau koki kaip dauguma daro, tai ant tiek sunervino kad apsisukau ir isejau, net normaliai nepaaiskino. Tipo viena kolonele negroja nes pati radija bloga (pas mane navi 16:9)

o apie suba pamirsti, nes pas mane jo orginaliai nebuvo, tai tektu temti laidus nuo priekio iki galo, jungti stipriaka ir pan

StandartinėParašytas: 23 Bal 2013, 21:08 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.04.04
Amžius:
43
Automobiliai:
ex E36 325is cabrio,ex E38 728i sport
ex 330ci M-tech dabar e53 3,0d chipped
Nikas:
tukonis
Seip as kiek zinau tai x5 garso blokai gan daznai genda. Geriau pabandyk is kieno nors paimt ir pasijungt kita bloka ir bus aisq

StandartinėParašytas: 04 Bir 2013, 00:21 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.08.09
Amžius:
36
Automobiliai:
EX.E36 316i Sedanas M40 91-92
Jeep Cherokee 4.0L 88m.
E46 320d Touring 2003 facelift
EX.E46 316i Sedanas 99
E53 3.0d 2004 facelift
Rimas rašė:
o apie suba pamirsti, nes pas mane jo orginaliai nebuvo, tai tektu temti laidus nuo priekio iki galo, jungti stipriaka ir pan

Laidu tempti nereiktu nuo priekio iki galo, is garso bloko iseina laidai i koloneles. Isivedei is jo linijinius, pasijungei kita stiprintuva ir viskas, visos koloneles vel gros. Pas mane is pradziu negrojo galines keleivio puses dureles, paskui uzeidavo trasketi ir atsijungineti desines puses koloneles kol galu gale pradejo visos trasketi ir cypti.(Garso sistema be DSP) Laikinai nuo garso bloko atjungiau visas koloneles ir nuo priekiniu koloneliu isejimo pasijungiau high input-->line out dezute (lemonoje apie 30lt) ir isidejau kita 4 kanalu stiprintuva.(Stiprintuvo + pasijungiau prie dezutes kur issisakoja pagrindinis + nuo akumuliatoriaus, ten bent pas mane laisva jungtis buvo su 50 amperu saugikliu) Kolkas problemu nebera groja viskas labai gerai, ir galiu pasakyti zymiai kokybiskesnis garsas nei pries tai buvo, dbr malonu klausytis muzikos. Esu issivedes is garso bloko ir normalius linijinius isejimus, bet labai nekokybiskas signalas iseina per juos(Tylus signalas ir truksta zemo ir auksto dazniu), kad normalus signalas iseitu reikia garso bloke originalaus stiprintuvo 2 mikroshemu takelius atjungti(Kol groja ir taip kaip pasidares tai netjungineju mikroshemu), nes kadangi linijiniu signalas paimamas pries sias mikroshemas tai dalinasi signalas su jomis ir kazkur internete buvau rades kad -6 ar -3 db nuostolis yra neatjungus ju. Tie kurie uz 400lt tvarko tai mano manymu lygiai taip pat issiveda linijinius atjungia originalias mikroshemas ir imontuoja kita stiprintuva u TDA mikroshema, tik kad viska graziai garso bloko viduje sumontuoja ir nieko nesimato.(Dar niekur Internete nebuvau rades kitokio tvarkymo budo). Jei ka domina issamesne informacija, kaip ka ir kur lituoti linijiniams ar koki stiprintuva i vidu montuoti aux in padarymas, parasykit man i privata savo email, atsiusiu pdf formato instrukcija su foto is kazkokios imones uzsiimancia situ garso bloku remontu (Ispanu kalba,bet suprasti kas, kur, kaip imanoma) kuria radau ilgai klaidziojes internete. Kazkada buvau cia ikeles i kazkuria tema, bet moderatoriai pasalino. :)

StandartinėParašytas: 04 Lap 2013, 17:17 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2012.05.01
Automobiliai:
BMW X5 Facelift Sport
Sveiki dar syki, atgaivinti truputi tema sia noriu, nes tik dabar nusprendziau rimtai apsiimti sio darbu. Zodziu kaip ir minejau pas mane stovi sistema orginali, 6 koloneles be subwooferio, radau kita x'a prefacelift ant daliu kur irgi 6 koloneles + subwooferis, tai kad man pasijungti ta subwooferi reikia nusipirkti dar is to x'o ir garso bloka, teisingai ? Kad butu kur laidus pajungti is subwooferio. Beje x'as amerikonas, nezinau ar ten kas nors skiriasi ;o

StandartinėParašytas: 05 Lap 2013, 00:54 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.03.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E23 728i 732i 735i
E28 520i
E30 320i 325i 325i touring
E38 728i
E53 3.0d
F10
Tai palygink garso blokus ir matysi skiriasi ar ne

StandartinėParašytas: 05 Lap 2013, 10:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2012.05.01
Automobiliai:
BMW X5 Facelift Sport
zenderis728 rašė:
Tai palygink garso blokus ir matysi skiriasi ar ne

kur tiksliau jis randasi ? :D kazkur po zapaske ?

StandartinėParašytas: 05 Lap 2013, 11:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.03.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E23 728i 732i 735i
E28 520i
E38 728i
E53 3.0d
F10
Ei tu na.... bent jau pasiguglink,nepasirodyk toks visai atsilupes,o dar sakai rimtai nusprendei uzsiimt :) nieko tu nenusprendei,tik pagalvojai,kad butu gerai jei kas idetu :D

StandartinėParašytas: 05 Lap 2013, 14:54 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2012.05.01
Automobiliai:
BMW X5 Facelift Sport
zenderis728 rašė:
Ei tu na.... bent jau pasiguglink,nepasirodyk toks visai atsilupes,o dar sakai rimtai nusprendei uzsiimt :) nieko tu nenusprendei,tik pagalvojai,kad butu gerai jei kas idetu :D

nu panasiai:D galvojau gal sutaupysiu laiko ir koks gera sirdis zmogus papunkciui surasys, bet matau nepavyko :D

StandartinėParašytas: 05 Lap 2013, 15:21 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2012.05.01
Automobiliai:
BMW X5 Facelift Sport
Paveikslėlis

kiek suprantu pas mane jis cia o ne po zapaske, nes ten atidarius ta stalciuka kur changeris tai matosi deze kazkokia panasi

StandartinėParašytas: 05 Lap 2013, 17:28 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2012.05.01
Automobiliai:
BMW X5 Facelift Sport
zodziu, suklydau, ta deze pas mane tai telefono blokas, kad suba pasijungti reikia dar orginalaus stiprintuvo kuris stovi prie telefono bloko.. viska taip pirkti ir statyti nebloga suma susidaro...

StandartinėParašytas: 05 Lap 2013, 18:11 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2012.05.01
Automobiliai:
BMW X5 Facelift Sport
kas turi ta orginalu sub'a rastelkit kaip garsas, ar isvis apsimoka statyti ji ?

StandartinėParašytas: 06 Lap 2013, 00:16 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.03.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E23 728i 732i 735i
E28 520i