Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 19 Lap 2024, 15:20

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E34 modelio problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 19 Bir 2006, 21:35 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2004.09.15
Amžius:
42
Automobiliai:
E28 M535i DC71
Tai va - servise jam buvo atlikti tokie darbai:

1. Faziu paskirstymo velenelio patikra: isiurbimo velenelio neatitikimas 5mm, ismetimo 4mm. Fazes sureguliavo, bei pasake, kad neatitikimas buvo didelis.
2. Kompresija: 1. 14,7; 2. 14,7; 3. 15; 4. 15; 5. 14,7; 6. 15;
3. Voztuvu dangtelio tarpine pakeista;
4. Zvakes;
5. Aukstos itampos riciu antgaliai (rites veikiancios)
6. Liambda zondas
7.Bako ventiliacijos voztuvas :)
8. Pagal diagnostika (daryta pas Audriu) klaidu nera, darbiniai variklio parametrai tvarkingi.

Ryja tepala kibirais, si buga tvarkyciau keisdamas tepalinius ziedus, bet mano variklis dreba :( Jauciasi labiausiai prie kazkur 1200 aps/min ir po to prie kokiu 2200 ar tai 2400. kazkur ten. Gal kas nusimano varikliuose ir galetu patarti? Antifrize nesimato tepalo, o tepale snargliu.
Sia savaite stengsiuos varyti pas motorista - bet irgi garantijos nera, kad jis nesumastys is manes nulupti kuo daugiau lt..

Kokios butu versijos, ko butent laukti is tokiu va variklio nesamoniu? :(

beje paduskos sveikos - kai duodu 'gazo' nera tos vibracijos aukstai sukiojant varikli. Beje traukia gerai, benzo nedaug ryja..

StandartinėParašytas: 20 Bir 2006, 08:24 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.26
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW
jo,jauciasu ta vibracija kai ana karta su tavo masina vaziavau :roll: ,tai vis niekaip galu nerandi ?

StandartinėParašytas: 20 Bir 2006, 19:51 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2004.09.15
Amžius:
42
Automobiliai:
E28 M535i DC71
taip, vis dar yra. Jauciu bus kas viduje nuluzes. Idomu tik kodel sukant varikli ji nedideja? :roll:

StandartinėParašytas: 20 Bir 2006, 19:58 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.21
Amžius:
41
Automobiliai:
E32 750
jo, ziedai tai reik keist, kompresija per didele. na, jei diagnostika nieko nesake, tai del vibracijos manau gali but tik mechanines problemos... del per dideles kompresijos ir pan.

StandartinėParašytas: 20 Bir 2006, 20:02 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2004.09.15
Amžius:
42
Automobiliai:
E28 M535i DC71
kompresija ideali siaip..

StandartinėParašytas: 20 Bir 2006, 20:06 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.21
Amžius:
41
Automobiliai:
E32 750
ideali :shock: :?: butu 12-12.5 sakyciau ideali, o dabat 15... per daug. pats gi katik rasei kad tepala ryja, taigi ziedu tepaliniu pas tave neber, nenuvalo tepaliniai ziedai tepalo nuo cilindro sieneliu, susitepa kompresiniai, ir kompresija padideja...
nagi apsieskok temu apie tai, kalbeta buvo..

Paskutinį kartą redagavo Karalaitis 20 Bir 2006, 20:08. Iš viso redaguota 1 kartą.

StandartinėParašytas: 20 Bir 2006, 20:07 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.02.01
Amžius:
41
Automobiliai:
E39 530D
Nikas:
bigminas
pas mane panasi problema ir niekaip galu nerandu. Kompresija visuose cilindruose po 13 iskyrus viename 11. Variklis kol saltas vibracija vos vos jauciasi. Kaip tik variklis isyla vibracija labai sustipreja.

StandartinėParašytas: 20 Bir 2006, 20:12 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2004.09.15
Amžius:
42
Automobiliai:
E28 M535i DC71
Karalaitis rašė:
butu 12-12.5 sakyciau ideali, o dabat 15... per daug.....

Tai kad cia pas 'neplytas' kompresija turi buti apie 13-13.5 (pas tvarkinga). Servise man patikrino ir sake kad taip ir turi buti. Siaip tepalo man suryja litra 1000km, nu gal maziau biskeli. Bet as pylu pusiausintetini ir pasukioju daznai virs 4000aps :) Ryja, neapsakysi juk kad visai neryja, ar mazai.
Siaip netgi dbr skaiciuoju.. Kelione i klaipeda plius minus man atsiejo 1000km ir dar persukau skaitliuka. Dar 1000. Dabar ten kazkur 200-300. 2200 tarkim su 1,5 litro tepalo. Nu nelabai jau daug ir suryja :roll: Biskeli apsimelavau del 'valgymo kibirais' :oops:

bigminas rašė:
pas mane panasi problema ir niekaip galu nerandu. Kompresija visuose cilindruose po 13 iskyrus viename 11. Variklis kol saltas vibracija vos vos jauciasi. Kaip tik variklis isyla vibracija labai sustipreja.

Man sake kad del oro padavimo buna tos vibracijos. Gal pas tave pasiteisins. Man tai sureguliuotas jis pagal standartus - bet vibruoja. Siaip po tvarkymu vibracija sumazejo, bet dabar arba ipratau, arba vel stipriau pradejo drebet. O kai pirkau tai ten isvis buvo kaip traktorius :(

StandartinėParašytas: 20 Bir 2006, 20:18 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.02.01
Amžius:
41
Automobiliai:
E39 530D
Nikas:
bigminas
na oro filtras svarus, sklende ta kur prie kolektoriaus pravaliau, nes buvo truputi suodina. Pro gumas patikrino su spec skysciu, niekur neleidzia.

StandartinėParašytas: 21 Bir 2006, 09:08 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.15
Amžius:
47
Automobiliai:
E61 530D LCI A-Sport M-Package
ex E34 M50B25 '90
BMW.SauberF1Team rašė:

Tai kad cia pas 'neplytas' kompresija turi buti apie 13-13.5 (pas tvarkinga). Servise man patikrino ir sake kad taip ir turi buti.

Kompresijai tikrai NEideali, ji yra ganetinai per didele.
jeigu servisas sake kad 15 yra idealu tai toks ten ir servisas

Psikeisi tepalinius ziedus kompresija sumazes.
Kai keitei zvakes tai koks zvakiu stovis buvo?

Pas mane plyta, kompresija apie 14.5 tai jau irgi yra per didele, reikia tepalinius keisti.
bet kol dar litra supilu tik i 4000 km tai kazkaip nekompleksuoju :)

StandartinėParašytas: 21 Bir 2006, 12:45 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.21
Amžius:
41
Automobiliai:
E32 750
matai, realiai gi ten tepalo tai daugiau sudega ne dapili, jis gi atsiskiedzia suodziais, nesudegusio benzo likuciais ir kt brudais... o sumazeja tik 1L/4000km...
o kompresija tai ryskiai per didele
Sauber - pasieskok, kalbeta juk apie tai buvo..
plyta ar neplyta, tokio esminio skirtumo but negali, plytoj ar ne - galioja tie patys fizikos desniai..

StandartinėParašytas: 23 Bir 2006, 00:39 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2004.09.15
Amžius:
42
Automobiliai:
E28 M535i DC71
suradau tema.. Kas blogiausia - neseniai buvau surades motorista. Man atrode, kad visai patyres muzykas. Bet man irgi pasake kad pas 2.5 plyta 15 baru pyp kompresija :? [CENZŪRA], tai ten irgi lohas :!: As buvau nuvares pries tai dar i viena servisa - neskelbsiu i koki, bet mane ten tikino kad 15 kompresija yra gerai. Pakeiciau laimbda znoda, kitu sudu kruvele. Vienu zodziu veltui leidau pinigus. Reikejo is karto galva kelt :cry:
Gal yra vilnieciu, kurie galetu man pasiulyti meistra vilniuje. Toki, kuris dirba savo darba, o ne huinioj stradajet :(
Jei nevaziuosiu i Ispanija atostogauti - perleisiu pinigus varikliui. Man BMW nieko negaila..

zvakes atrode slyksciai, pajuodavusios ir pan. Bet sake, kad virsutine tarpine yra trukusi, tai tipo uzpilinejo tepalu zvakes. Ji buvo pakeista. Nzn kodel, bet po serviso tepalus pradejo ryti dvigubai, jei ne 5gubai. Net nzn kas cia ir kaip. Nuotokiu ,akd pirkau su levu varikliu. Noriu ji sutaisyti. nors man sakyta kad to neapsimoka jau daryti... :cry:

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: