Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 23 Bir 2025, 10:45

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E46 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 31 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 09 Bal 2013, 12:51 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.03.28
Sveiki. Bmw E46 2.0d 100kw 1998 metu.

Iskilo tokia problema, siandien vaziuojant i darba pusiaukelyje pradejo drebeti variklis kada bandai sustoti. Drebejimas pasitaiko ne visada, o dazniausiai, pries pat sustojima ir tik nuspaudus stabdi (variklis suvirpa, daug maz taip jei pvz.: vaziuojant mazu greiciu ikaltum kokia 5 pavara). Suvirpa ir baigiasi. Variklis dirba graziai, apsukos nesokineja. Tik vat del variklio vibracijos yra klausimas, nes kazkiek vibruoja. Taip pat pastebejau, jog vaziuojant ir begiu svirtis vibruoja.

Kiek teko skaitinetis ir ieskoti, buvau viena tema su tokia problema rades, bet taip ir pamastymais baigesi.

Ar kazkam buvo taip nutike?

ačiū uz atsakymus!

StandartinėParašytas: 09 Bal 2013, 13:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.04.09
Automobiliai:
E46 2,0d 100kw
Na man irgi tas yra, ir nezinau del ko, skaiciau kad smagratis i pabaiga, bet negaliu buti tuo tikras

StandartinėParašytas: 09 Bal 2013, 14:26 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2012.12.07
Amžius:
35
Automobiliai:
E46 320d (110kw) '04 135 kW
E61 535D (210kw) '08 280 kW
Man tas pats, ir tikrai žinau kad smagratis į pabaigą, bet kol nepakeisiu nežinosiu, ar dėl to. Faktas vienas, kad gali būti smgaratis.

StandartinėParašytas: 09 Bal 2013, 14:29 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.03.28
Mustang rašė:
Man tas pats, ir tikrai žinau kad smagratis į pabaigą, bet kol nepakeisiu nežinosiu, ar dėl to. Faktas vienas, kad gali būti smgaratis.

O kodel tuom uztikrintas?

StandartinėParašytas: 09 Bal 2013, 14:40 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2012.12.07
Amžius:
35
Automobiliai:
Nes:
1. Stabdant suvirpa kaip kad apkalbėta (manau kad dėl smagračio bet nesu 100% tikras)
2. Išminant sankabą neišmynus iki galo ir laikant girdisi gan didelis pašalinis garsas
3. Startuojant be gazo, tik ant sankabos, dažnai dreba visa automašina
4. Važiuojant trasoje užeina ir dingsta virpesiai tarsi ratai blogai subalansuoti (nors kelis kartus tai atlikta+tiesinti ratlankiai)
5. Stovint ir tik priliečiant sankabos pedalą arba pavarų svirtį, jaučiamas nežymus mušimas, kartais net ir girdisi iš po variklio garsas, atitinkantis mušimus kuriuos galiu jausti ant pedalo ar pavarų svirties.
Visa tai tikrai byloja apie smagratį, tik kad baisiai brangus gyvatė.. :D

StandartinėParašytas: 09 Bal 2013, 14:59 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.03.28
Mustang rašė:
Nes:
1. Stabdant suvirpa kaip kad apkalbėta (manau kad dėl smagračio bet nesu 100% tikras)
2. Išminant sankabą neišmynus iki galo ir laikant girdisi gan didelis pašalinis garsas
3. Startuojant be gazo, tik ant sankabos, dažnai dreba visa automašina
4. Važiuojant trasoje užeina ir dingsta virpesiai tarsi ratai blogai subalansuoti (nors kelis kartus tai atlikta+tiesinti ratlankiai)
5. Stovint ir tik priliečiant sankabos pedalą arba pavarų svirtį, jaučiamas nežymus mušimas, kartais net ir girdisi iš po variklio garsas, atitinkantis mušimus kuriuos galiu jausti ant pedalo ar pavarų svirties.
Visa tai tikrai byloja apie smagratį, tik kad baisiai brangus gyvatė.. :D

Na, is visu isvardintu tavo pozymiu atitinka tik pirmasis pagal mano atveji. Nebent islys veliau :D

StandartinėParašytas: 09 Bal 2013, 18:05 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2012.12.07
Amžius:
35
Automobiliai:
Beje, stabdant ir jau beveik sustojus man ir apsukos šiek tiek šokteli kartu su tuo virptelėjimu, tarsi labai minimaliai gazas būtų nuspaudžiamas. Čia tuo atveju jei stabdant apsukos laisvos būna, ne gesinant mašiną stabdžio pedalu :D Tai tikėtina, kad problema kitur (gali būti net toks dalykas kaip stabdžių varlytė).

StandartinėParašytas: 09 Bal 2013, 18:41 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.03.28
Apsukos pas mane nesokineja, stovi kaip ikalta rodykle jei stabdai laisvu begiu. Tik vat kada bandai pencininko rezimu laisvu begiu po trupuciuka pristabdyti iki pilno sustojimu likus keliu sekundziu buna momentas, per kuri jauciasi kazkoks variklio suvirpejimas. Si kart griztant namo tokio ryskaus kaip pries tai ryte nejauciau. Gal... Kazkas vos vos ir jautesi. Vat laisvomis apsukomis man kazkaip nepatinka to variklio krutejimas, kuris persiduoda ir i salona, nors pats variklis dirba graziai ir tolygiai (neturiu su kuom palyginti, kaip istikro turetu jis dirbti). Taip pat ir uzkuriant, bei uzgesinant varikli, sukruta, nors gazuojant kazkokio ipatingo laisvumo nera. Galvoju gal sitos visos istorijos problema purkstukai ar ju tarpines?

Del pacios begiu svirties, tai ji kazkiek juda tik 5 begyje. Nes ji paziurejau vos vos pati laisva tokia yra (juda i sonus spinduliu ~0,5-1cm). Nespejau apziureti kas su ratais, desinys didesniu greiciu truputi musa, tad ir ta svirtis judina trupuciuka.

StandartinėParašytas: 09 Bal 2013, 20:36 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.03.28
nusiemiau apsauga ir uzkliuvo vienas slangelis, kuris eina, kaip suprantu i egr, zinoma jis buvo neprijungtas prie egr, o tiesiog atjungtas ir ikistas varztas i ji. Isemiau varzta, prijungiau - pradejo lyg ir graziau dirbti variklis. Tik klausimas kyla kas cia buvo himycinta ir kam :) Gal cia problema ir yra...

Slanga raudonai pazymeta.

Paveikslėlis

StandartinėParašytas: 10 Bal 2013, 11:44 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2012.12.07
Amžius:
35
Automobiliai:
Iš kur pirkai mašiną? :D Pas mane lygiai tas pats buvo padarytas, kai nusipirkau net nekilo minčių patikrint, bet išmetė check engine, teko diagnostiką daryt ir dėl to, tai "atglušinau" - išsukau varžtą ir užmoviau į vietą. Čia EGR taip užglušina šaika, atjungia vakuumą, kuris valdo jį. Dreėjimas mano atveju nedingo dėl to :)

StandartinėParašytas: 10 Bal 2013, 15:13 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.03.28
Mustang rašė:
Iš kur pirkai mašiną? :D Pas mane lygiai tas pats buvo padarytas, kai nusipirkau net nekilo minčių patikrint, bet išmetė check engine, teko diagnostiką daryt ir dėl to, tai "atglušinau" - išsukau varžtą ir užmoviau į vietą. Čia EGR taip užglušina šaika, atjungia vakuumą, kuris valdo jį. Dreėjimas mano atveju nedingo dėl to :)

Is kauno, tik ne is turgaus, o is zmogaus. Na, as ir galvojau, jog kompas sureguos kada prijungsiu zarnele, bet jokio check'o neismete, lempute irgi nenugesinta :) Tiesiog variklis tikrai svariau pradejo dirbti. Savaitgali reiks prasivalyti pati egr.

Del pacio purtejimo: kuo toliau vazinejant, tuo itarimu daugiau, jog bus koks smagratis nenuslopina vibracijos. Purtejimas toks panasus, jog bandytum ant zemu apsuku stabdyti su pavara arba bandytum sustoti su ijungta pavara ir pacioje pabaigoje nebepavelka variklis ir jis susipurto. Na visiems teko pajausti toki variklio purtejima, ijungtas ne ta pavara (zymiai zemesne) :) Zinoma mano tas keistas purtejimas ne toks stiprus.

StandartinėParašytas: 10 Bal 2013, 15:47 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.04.09
Automobiliai:
E46 2,0d 100kw
Idomu kiek dar galima su sia problema vaineti?

StandartinėParašytas: 10 Bal 2013, 16:53 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2012.12.07
Amžius:
35
Automobiliai:
Su kuria - ar su vibracija stabdant ar su besibaigiančiu smagračiu? :)

StandartinėParašytas: 11 Bal 2013, 15:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.03.28
plysus viena variklio pagalve, keisim ir ziuresim ar dingo vibracija :)

StandartinėParašytas: 11 Bal 2013, 15:15 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2012.12.07
Amžius:
35
Automobiliai:
Mano jaučiu irgi plyšus, užgesinant visa mašina sujuda kaip kažkas stumeteltų šoną. Gali būt ir dėl smagračio aišku. Parašyk ar pavyko, lauksim :)

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 31 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery