Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 04 Kov 2025, 17:53

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 11375 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464 ... 759  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 27 Kov 2013, 14:05 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.09.16
Amžius:
38
Automobiliai:
E30 320i '89 cabrio
na elektros nereiktu gal lygint su malkom :)

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013, 14:06 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.10
Amžius:
41
banans chuligans rašė:
na elektros nereiktu gal lygint su malkom :)

Nereikia, bet idomu koks skirtumas pinigais gaunasi ar tau sildo geoterminis ar tu malkas dedi i katila. Siaip del idomumo :)

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013, 14:11 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.09.16
Amžius:
38
Automobiliai:
E30 320i '89 cabrio
turbut labai priklauso is kur zmones malkas gauna. jei turi savo miska tai kalbos nera. tik tie kas malkom kurena niekada neitraukia savo darbu ikainiu :mrgreen: p.s. pries tai esantis postas buvo adresuotas netau.

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013, 14:13 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.05.18
Ten kur sakiau, kad sildo gan nemaza troba tai bijau pameluot 200-250kv metru tai ~1000lt per menesi sia ziema gavosi uz elektra

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013, 14:15 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.09.16
Amžius:
38
Automobiliai:
E30 320i '89 cabrio
Manijakas rašė:
Ten kur sakiau, kad sildo gan nemaza troba tai bijau pameluot 200-250kv metru tai ~1000lt per menesi sia ziema gavosi uz elektra

jei cia uz viska ir su buities priemonem itraukus. nu argi cia labai daug kai tokia kvadratura. mes uz buta 76kv vos ne po stuka uz visus komunalinius :)

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013, 14:16 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.10
Amžius:
41
Man atrodo as kazkada klausiau, bet neatsimenu ar gavau atsakyma :) Geoterminis suristas su elektros tiekimu. Kas buna jei nera elektros, generatoriu turi tureti ar ka? Gali buti kvailas klausimas, bet sioje srityje nelabai pazenges :)

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013, 14:17 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.05.18
banans chuligans rašė:
jei cia uz viska ir su buities priemonem itraukus. nu argi cia labai daug kai tokia kvadratura. mes uz buta 76kv vos ne po stuka uz visus komunalinius :)

Nu bet tu skaiciuok, kad ji nuo rugsejo regis ijungt reikia ;)

Vladimiras rašė:
Man atrodo as kazkada klausiau, bet neatsimenu ar gavau atsakyma :) Geoterminis suristas su elektros tiekimu. Kas buna jei nera elektros, generatoriu turi tureti ar ka? Gali buti kvailas klausimas, bet sioje srityje nelabai pazenges :)

Ten turi dyzelini generatoriuka maziuka :) :mrgreen:

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013, 14:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.09.16
Amžius:
38
Automobiliai:
E30 320i '89 cabrio
Vladimiras rašė:

na ne senobiniais laikais dabar kai gyvenam, tai gal tos elektros nebus menesi laiko :D zinoma klaustukas ir man cia, bet turbut truputi atves troba ir silto vandens nebus. turi zmones zidinius, tam tarpui tuom pasinaudoja :roll:
nuo rugsejo tai kaip nuo rugsejo. juk rugseji 1000 ir nemoka. o jei moka, tai kazkas pas ji negerai ir tiek

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013, 15:02 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.05.18
banans chuligans rašė:
na ne senobiniais laikais dabar kai gyvenam, tai gal tos elektros nebus menesi laiko :D zinoma klaustukas ir man cia, bet turbut truputi atves troba ir silto vandens nebus. turi zmones zidinius, tam tarpui tuom pasinaudoja :roll:
nuo rugsejo tai kaip nuo rugsejo. juk rugseji 1000 ir nemoka. o jei moka, tai kazkas pas ji negerai ir tiek

Jokio skirtumo man regis kuris menesis juk siurbliai vienodu pajegumu visa laika veikia ar ne :roll:

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013, 15:15 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Prezidentas
Klubo Prezidentas
Vartotojo avataras
Registracija:
2007.03.27
Amžius:
43
Automobiliai:
visos Ex
o tau saliarkos ''zibute'' ima vienodai, kai saltas variklis ir kai siltas?

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013, 16:21 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.01.01
Amžius:
41
Automobiliai:
TT E39 525 98'
Vladimiras rašė:

Gali statyti UPS'ą ar akumuliatorių su keitikliu.
Manijakas rašė:
Jokio skirtumo man regis kuris menesis juk siurbliai vienodu pajegumu visa laika veikia ar ne :roll:

Pagal lauko temperatūrą ;)

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013, 16:22 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.15
Amžius:
51
Automobiliai:
E24/1, 635CSi 84'
Vladimiras rašė:
Julius P. galetu pasidalinti del geoterminio, nezinau nebent jis jau cia rase kiek elektros prisuko per sia ziema :)

Šalčiausias mėnuo buvo 720Lt už visą elektrą. Dar porą mėn buvo 620Lt. Sunku pasakyt kokia čia dalis tenka visam kitam ūkiui (valymo įrenginiams, apšvietimui, maisto ruošimui, indaplovė, šaldytuvams, skalbyklėms ir pan.) - vasarą pamatysiu. Kažkadatai skaičiavau, tai vien telikas su šūdvalgio burbuliatorium suvalgo apie 40Lt.

Namo kvadratūra pas mane tokia, kad Ia. - 175 kv.m. Visas gyvenimas Ia., todėl IIa. dabar nešildomas, bet jis tokio pat dydžio (kvadratūros prasme, kubatūra tai mažesnė) ir savo dalį pasiima vistiek (ten temp. kokia 15 laipsnių, nematavau, spėju), nes laiptai atviri ir ten niekur durų nėra, tai šiluma eina viršun (prie laiptų jaučiasi traukimas).

Čia dar su sąlyga, kad pamatas nėra apšiltintas iš lauko ir tas tikrai jaučiasi (šiltintas tik iš vidaus), namas neapkaltas lentelėm - vėjas pučia per sienas normaliai (per kertes, langai nesutvarkyti normaliai). Sutvarkius visus šitus reikalus, manau sąnaudos kris kokiais 20%.

Ir dabar man papasakokit, kad geoterma blogai :) Pfef.

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013, 16:22 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.15
Amžius:
51
Automobiliai:
E24/1, 635CSi 84'
Manijakas rašė:

Pajegumu tai gal ir vienodu, bet darbo trukmė tai skiriasi :)

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013, 16:28 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.15
Amžius:
51
Automobiliai:
E24/1, 635CSi 84'
Smikis100 rašė:
as tai kazkaip esu pries geotermini. Pazystamas turi tai kai ateina saskaitos uz elektra tai ne taip ir smagu buna. Nusipirko atmos'a ir dabar kurenasi pigiai sau. Aisku tenka padirbeti truputi prie malku.

Aha, prieš. Kurgi ne.
O kaimynas - pats kaltas. Nežinau, kokias jis sąskaitas gauna, bet matyt čia bus vienas iš gan dažnų variantų, kai įsirenginėjant tą geotermą yra bandoma sutaupyti. Tai ir sutaupo, ir katilo galingumą sutaupo ir kolektoriaus dydį sutaupo. Tik ne sanaudas po to. Tai gal neriekia dėl to kaltint pačios technologijos?
Gauną žmogelis pradinę sąmatą, išsigasta, tada seka klausimas "o galima čia biški paspausti?" - tiekėjas žinoma galima, čia sumažinsim, ten irgi tada mažiau - jam pofig, svarbu parduot. O paskui tas geoterminis nepatempia poreikio, pradeda veikti papildomi elektriniai tenai ir tada prasideda gražios sąskaitos už elektrą, nes pasekoje vietoj geoterminio šildaisi elektra. Tiek tų istorijų.

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013, 16:30 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.09.16
Amžius:
38
Automobiliai:
E30 320i '89 cabrio
Julius P. rašė:
Šalčiausias mėnuo buvo 720Lt už visą elektrą. Dar porą mėn buvo 620Lt. Sunku pasakyt kokia čia dalis tenka visam kitam ūkiui (valymo įrenginiams, apšvietimui, maisto ruošimui, indaplovė, šaldytuvams, skalbyklėms ir pan.) - vasarą pamatysiu. Kažkadatai skaičiavau, tai vien telikas su šūdvalgio burbuliatorium suvalgo apie 40Lt.

Namo kvadratūra pas mane tokia, kad Ia. - 175 kv.m. Visas gyvenimas Ia., todėl IIa. dabar nešildomas, bet jis tokio pat dydžio (kvadratūros prasme, kubatūra tai mažesnė) ir savo dalį pasiima vistiek (ten temp. kokia 15 laipsnių, nematavau, spėju), nes laiptai atviri ir ten niekur durų nėra, tai šiluma eina viršun (prie laiptų jaučiasi traukimas).

Čia dar su sąlyga, kad pamatas nėra apšiltintas iš lauko ir tas tikrai jaučiasi (šiltintas tik iš vidaus), namas neapkaltas lentelėm - vėjas pučia per sienas normaliai (per kertes, langai nesutvarkyti normaliai). Sutvarkius visus šitus reikalus, manau sąnaudos kris kokiais 20%.

Ir dabar man papasakokit, kad geoterma blogai :) Pfef.

nerealiai =D> pribrendus reikalui reiks prasyt kontaktu zmoniu kas tau visa tai dare

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 11375 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464 ... 759  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery