Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 15 Vas 2025, 02:12

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 31 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 15 Bal 2007, 23:40 

pas mane E36 sedanas, tai kablys sukasi i buferi. atsidaro toks nedidelis plastmasiukas bufery ir ten buna sriegis, o i ji isisuka kilpa tokia. jos turbut tau ir reiktu ieskoti.

StandartinėParašytas: 15 Bal 2007, 23:42 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.06
Amžius:
38
Automobiliai:
ex E39 525 M51D25
ex E36 318 M41D18
E30 318 M10B18
E87 118 M47N2
Geadz rašė:
pas mane E36 sedanas, tai kablys sukasi i buferi. atsidaro toks nedidelis plastmasiukas bufery ir ten buna sriegis, o i ji isisuka kilpa tokia. jos turbut tau ir reiktu ieskoti.

visiska netiesa :) zmogus farkopo priekabai tempti iesko kiek suprantu, taciau ne automobiliui kabinti :) ar karvei priristi

StandartinėParašytas: 15 Bal 2007, 23:44 

dovanokit uz klaidinga posta, nesupratau ko zmogus nori :lol:

StandartinėParašytas: 16 Bal 2007, 08:28 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E36 320 M50 91' sedanas
klausimas rimtas: o kuo skiriasi farkopas nuo kablio? man jie visad vienodi atrodė.. :roll:

StandartinėParašytas: 16 Bal 2007, 15:54 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.02.01
Amžius:
46
Automobiliai:
123ed
OT: O aš kaip tik nusipirkau E36 su kabliu, kurio man 100 metų ant to bolido nereikės. Ir kur man jį dėti? :D Gal kam reikia?

StandartinėParašytas: 16 Bal 2007, 17:52 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.02.10
Taspas rašė:
OT: O aš kaip tik nusipirkau E36 su kabliu, kurio man 100 metų ant to bolido nereikės. Ir kur man jį dėti? :D Gal kam reikia?

jis gali praverst jei kas nors is galo tau silpnai ivaziuos. Jam susivarys bamperis, o tu islipes dar gali reikalaut pinigu arba kviest mentus kad kabli nubrozdino :mrgreen:

StandartinėParašytas: 16 Bal 2007, 23:15 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.07.29
Amžius:
48
originalu nuimama kabli e36-tam rasti be sansu. Pas mane buvo uzdetas kazkoks, nelabai man jis patiko (negraziai islindes buvo ir siaip vienas kronsteinas buvo sulenktas truputi), tai nusipirkau naudota bosal firmos, kainavo berods 50 lt. O sena cia forume bandziau padovanoti kam nors, niekam nereikejo, tai garaze prie siuksliu dezes padejau ir jis pats rado sau naujaji seimininka :D

StandartinėParašytas: 17 Bal 2007, 09:17 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.06
Amžius:
38
Automobiliai:
ex E39 525 M51D25
ex E36 318 M41D18
E30 318 M10B18
E87 118 M47N2
Įtariu_BITES rašė:
klausimas rimtas: o kuo skiriasi farkopas nuo kablio? man jie visad vienodi atrodė.. :roll:

na lyg ir nesiskiria :) tik matai, gal zmogus neteisingai issireiske, apie kilpa snekedamas :)

StandartinėParašytas: 18 Bal 2007, 10:13 

ups..visad vis ka prakimarinu, visas dovanas..nors realiai, tik neperseniausia to "farkopo" uzsimaniau :oops:
siap gal vaizdo ir neprideda, bet man kai nemiescioniukui tai visgi praktiskas dalykas :roll:
kad tam puslapy manyciau didoka kaina :?
To Rytisss : joam, prauda sakai kad deficitinis variantas, savaitgaly buvom bratkiui ieskok kregzdes, na buvo tokie niuansai pagrindiniai tokie kad motoros but nezemesnis 2litrazo.. tai zejom tarp 2-2,5litriniu..
niu ir ka reziume = savaime aisku su kabliu pora uzmatem, bet tai varikliukai tarp 1,6 ir 1,8 :arrow: ..
tai tik viena panasesni varianta radom 2,5 , bet deja spalva raudona jau igrisus, tai ir tas variantas atkrito.. tai taip ir likom nieko nepese..
bet tai turguj dauguma visos uzvaikytos, i kai kurias net graudu daros aki uzmetus :cry:

beje Rytisss gal gali pakomentuot ar sunkei tas kablys prisitvirtina..nes dar kaip ir nenagrinejau schematikos kaip ten kas..
taip suprantu teks bampery isppjaustyt atitinkamose vietose :?:
beje kur tu sau kably pirkais , ta prasme per pazistamus , skelbimuos ieskojai ar srotuose kokiuose ?

To : Taspas tai siap gi as ieskausi.. tai gal kaip ir susitartume :oops:
cia rimtai parduotum ar taip ti pamastymams parasei :roll:
tik vat tolokay randiesi biskis, kitam pasaulio kraste nuo manes.. :idea:

manyciau per daug biskis prikeverzojau, bet anyway.. :)

StandartinėParašytas: 18 Bal 2007, 21:44 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.07.29
Amžius:
48
Aliosas rašė:

beje Rytisss gal gali pakomentuot ar sunkei tas kablys prisitvirtina..nes dar kaip ir nenagrinejau schematikos kaip ten kas..
taip suprantu teks bampery isppjaustyt atitinkamose vietose :?:
beje kur tu sau kably pirkais , ta prasme per pazistamus , skelbimuos ieskojai ar srotuose kokiuose ?

visas kablio mechanizmas atrodo kaip http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=71&fg=10 detale nr1 (aisku tu tokio nuimamo negausi, bet bus panasus). O montuojasi pakankamai paprastai http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=71&fg=10 . I lonzeronus, kur tvirtinasi buferio kronsteinai isistato is isores detale Nr.1. Dar i vidu lonzerono isideda detale Nr.3 (berods ta 3 reikia pirma ir ideti, nors tikliai nepamenu) ir is apacios prie detales Nr3 viduj bagazinej (desinej pusej) prisisuka detale Nr.2. Paskui prie Detaliu Nr.1 ir Nr.2 per skyles varztais prisisuka kablio balkis. Prie to pacio balkio tvirtinasi ir buferis, kai dedi kabli, originalus buferio tvirtinimo kronsteinai nereikalingi. Tiesa, kairej pusej tas detales ideti nera labai paprasta, berods, kad ideti detale Nr.2 reikes nuimti galini duslintuvo bakeli, nes ji toj pusej dedasi is isores. Zodziu, man tai sunkiausia buvo sutaikyti varztus, kad iseitu prisukti kablio balki. O pacio buferio pjaustyti nereikia, reikia tik ispjauti skyle plastmasinej juostoj kur yra po buferiu.

StandartinėParašytas: 18 Bal 2007, 21:48 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.07.29
Amžius:
48
tiesa, o pirkau pagal skelbima, o konkreciai, tai per http://www.autoplius.lt.

StandartinėParašytas: 26 Bir 2012, 18:36 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2009.04.15
Automobiliai:
bmw E36
Sveiki, gal kas turit informacijos kaip tvirtinasi E36 kablys, kokios ju kainos ir nuo kokiu modeliu tiktu?

StandartinėParašytas: 26 Bir 2012, 18:52 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.09.24
Amžius:
40
Automobiliai:
-E36/4 325i '93 M-Tech
-E36/4 318i '95
-E46 316i '04 M-Tech
-E39 520iA '03 M-Tech
-E60 523iA '07 M-Tech
-E39 520iAT '01
-E36 316i '99
+E36 323iAT '98 M-Tech
+E91 320dAT '10
+E36 316i '97 M-Tech
Visų E36 kėbulų kabliai vienodi išskyrus compact'o. Kainos svyruoja nuo 100Lt iki daugiau. Priklauso nuo to kokio tau reikia: nuimamo ar ne. Originalūs buvo Westfalia bei Oris. Šiaip nėra jie labai dažna detalė, tad gali tekt paieškoti.
Instrukcija žemiau.
http://www.sendspace.com/file/oat57u

StandartinėParašytas: 18 Rgs 2012, 14:41 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2011.10.20
Automobiliai:
Ex [E36] 2,5 TD
Ex [E36] 2.5 TDS
Dabartinė [E36] TOURING
Nikas:
FrV<3Bmw
Apsauga niekad nepamaisys, bet yra ir vienas blogas dalykas jei jau butu rimta avarija kablys sustumtu visa galine pakaba. mano galva :D

StandartinėParašytas: 21 Rgs 2012, 07:55 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.07.29
Amžius:
48
siaip jei rimta avarija, tai belekuriuo atveju viskas bus sustumta. Dabartines masinos yra kebulines konstrukcijos (t.y. be atskiro remo), net po silpno smugio kai isoriniai pazeidimai sunkiai matomi, smugis buna nuejes per visa kebula ir ji deformuoja. Paskui buna visokie bajeriai - tai kokios durys sunkiau darinejasi, tai bagazine, tarpai tarp varstomu daliu ir kebulo pasikeicia ir pan.

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 31 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery