Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 12 Kov 2025, 20:12

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 11375 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384 ... 759  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 12 Rgs 2012, 14:46 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.01.19
Automobiliai:
5er
7er
Imant faktus, kūbinės talpos neužkūrensi niekaip vienu pakrovimu, su malkom :idea:

Akumuliacinės talpos paskirtis yra esant energijos pertekliui jį paimti, o esant trūkumui – atiduoti. Tuo būdu pasiekiamas bendras sistemos balansas. Labai svarbus yra tinkamas talpos parinkimas. Jeigu talpa per maža, sistema gali perkaisti, o jeigu per didelė – katilui bus sunku ją pakrauti iki reikiamos temperatūros.

StandartinėParašytas: 12 Rgs 2012, 14:46 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.04.08
Amžius:
40
EZH kiek kvadratų pas tave?

StandartinėParašytas: 12 Rgs 2012, 14:49 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.01.19
Automobiliai:
5er
7er
Gerai pastebėjai ponas, kad niekas nešneka apie pakūros dydį :wink:

StandartinėParašytas: 12 Rgs 2012, 14:52 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.04.08
Amžius:
40
bemsius11 rašė:
Imant faktus, kūbinės talpos neužkūrensi niekaip vienu pakrovimu, su malkom :idea:

Akumuliacinės talpos paskirtis yra esant energijos pertekliui jį paimti, o esant trūkumui – atiduoti. Tuo būdu pasiekiamas bendras sistemos balansas. Labai svarbus yra tinkamas talpos parinkimas. Jeigu talpa per maža, sistema gali perkaisti, o jeigu per didelė – katilui bus sunku ją pakrauti iki reikiamos temperatūros.

ane? o jei tas perteklius bus minimalus ir toje talpoje bus +40, o tau į radiatorius pagal temperatūra reikės minimum +50, tai ką ta šilume ten toje talpoje? katilinę šildys? ar tada vėl bėgti į katilinę, mesti malkų, kad užkeltų temperatūra ir tik tada atliks savo funkcija ta talpa?

StandartinėParašytas: 12 Rgs 2012, 15:05 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.01.19
Automobiliai:
5er
7er
atiduos šilumos kiek turi, o ne katilinę šildys. Bėgiot tikrai nereikia, pakuri, eini kur pasikrapštyt ar alaus atsigert, grįžti, užmeti dar, tada užkaista iki 80 ir dar lieka kūrenimuisi. Grįžti po dvejų parų ir kartoji, tą patį veiksmą. Kaip ateina dideli šalčiai, tą kartoji kas parą laiko, kas mane pilnai tenkina, būtų galima pasiekt dar didesnio teigiamo rezultato, bet reik didesnės talpos ir anglių :)

StandartinėParašytas: 12 Rgs 2012, 15:14 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.02.11
Automobiliai:
2015 BMW i3 REX
2013 E93 LCI, 2.8i
2016 F25 X3, 3.5i x-Line
ex - 2007 E83 X3, 3.5d M-sport
ex - 2004 E61 525d
Bodrov rašė:
ane? o jei tas perteklius bus minimalus ir toje talpoje bus +40, o tau į radiatorius pagal temperatūra reikės minimum +50, tai ką ta šilume ten toje talpoje? katilinę šildys? ar tada vėl bėgti į katilinę, mesti malkų, kad užkeltų temperatūra ir tik tada atliks savo funkcija ta talpa?

kolega, tamstos uzduotame klausime jau izvelgiu neismanancio savo darbo projektuotojo darbo broka.
Cia kaip mokykloje, grysti prie literaturos ir skaitai is naujo :lol:
Sildymo sistemos buna zemu ir aukstu temperaturu. Zemos - tai grindinis sildymas, tie patys radiatoriai bet dvigubai galingesni negu reikalingi konkreciam plotui. Ten darbine temperatura buna max iki 30-40 laipsniu. Aukstos temperaturos, tai galima sakyti visi seni daugiabuciai su skardiniais radiatoriais. Kuriuose kad jaustumei siluma kambaryje turi paduoti 50-70 laipsniu.
Naudojant akumuliacine talpa rekomenduojama projektuoti namo sildymo sistema darbui prie "zemu temperaturu". Todel jei talpoje like +40 tai linskmai ir siltai sedetum kambaryje :lol: Na o jeigu netinkamai parinkta/suderinta sildymo sistema sistema tai bus sudas paskutinis :mrgreen:

P.S. pas mane viso 230kv su grazu. Garazas -50kv kuriame pastovus +15

StandartinėParašytas: 12 Rgs 2012, 15:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.04.08
Amžius:
40
mano nuomone, kad aš geriau statau tarkim 1kubo kurį prišildo per vieną prakurą ir sekantį kartą aš ateinu po 24h..nei statau 1,5k ir ateinu du kartus..nieko čia neapgausi, nes ta 1,5k talpa nekūrenama neteks daug šilumos per naktį.. Žodžiu čia kiekvienam namui individualiai reikia paskaičiuoti, kiek kv namas, kaip apšiltintas ir t.t. bet esmė tokia, kad reikia statyti tokį, koks priklauso, o ne "ai įsidėsiu didesnį, reikės rečiau eit.." apie tai kalba buvo :)

ezh, aš ten skaičius iš galvos surašiau, nei aš dirbu toje srityje, nei aš ką..išvis šiandien antrą kartą su jom susidūriau :) diskutuojam ir tiek

StandartinėParašytas: 12 Rgs 2012, 15:23 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.02.08
Amžius:
38
Automobiliai:
BMW 328ti 94'
MB GLK 14'
KIA XCeed 21'
EZH rašė:

kolega, tamstos uzduotame klausime jau izvelgiu neismanancio savo darbo projektuotojo darbo broka.
Cia kaip mokykloje, grysti prie literaturos ir skaitai is naujo :lol:
Sildymo sistemos buna zemu ir aukstu temperaturu. Zemos - tai grindinis sildymas, tie patys radiatoriai bet dvigubai galingesni negu reikalingi konkreciam plotui. Ten darbine temperatura buna max iki 30-40 laipsniu. Aukstos temperaturos, tai galima sakyti visi seni daugiabuciai su skardiniais radiatoriais. Kuriuose kad jaustumei siluma kambaryje turi paduoti 50-70 laipsniu.
Naudojant akumuliacine talpa rekomenduojama projektuoti namo sildymo sistema darbui prie "zemu temperaturu". Todel jei talpoje like +40 tai linskmai ir siltai sedetum kambaryje :lol: Na o jeigu netinkamai parinkta/suderinta sildymo sistema sistema tai bus sudas paskutinis :mrgreen:

P.S. pas mane viso 230kv su grazu. Garazas -50kv kuriame pastovus +15

kolega teisingai pasakė. Jei sistema yra daryta žemesnėm temperatūrom, tada bus grindinis arba radijatorinis šildymas, bet radiatorių šildymo plotas bus kur kas didesnis, nei tų kurie skirti šildyti aukštesnėm temperatūrom.
Nes dauguma meistrų pridaro belenko, tai nieko nuostabaus.

StandartinėParašytas: 12 Rgs 2012, 15:26 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.01.19
Automobiliai:
5er
7er
Bodri, tas tai taip, kad ten įdėsi 3 kūbų ir nekiši savaitę nagų, tai nesamonė. Bet kad dėt mažesnė, kad mažiau vaikščiot, ir nelogiška. :)

StandartinėParašytas: 12 Rgs 2012, 15:35 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.02.11
Automobiliai:
2015 BMW i3 REX
2013 E93 LCI, 2.8i
2016 F25 X3, 3.5i x-Line
ex - 2004 E61 525d
Bodrov rašė:
mano nuomone, kad aš geriau statau tarkim 1kubo kurį prišildo per vieną prakurą ir sekantį kartą aš ateinu po 24h..nei statau 1,5k ir ateinu du kartus..nieko čia neapgausi, nes ta 1,5k talpa nekūrenama neteks daug šilumos per naktį.. Žodžiu čia kiekvienam namui individualiai reikia paskaičiuoti, kiek kv namas, kaip apšiltintas ir t.t. bet esmė tokia, kad reikia statyti tokį, koks priklauso, o ne "ai įsidėsiu didesnį, reikės rečiau eit.." apie tai kalba buvo :)

ezh, aš ten skaičius iš galvos surašiau, nei aš dirbu toje srityje, nei aš ką..išvis šiandien antrą kartą su jom susidūriau :) diskutuojam ir tiek

viskas ok.. Nepamirsk, kad 24h su 1000L ner constanta :!: Prie didesnio salcio netemsi ir paros :wink: O ka tada darysi? is darbo leksi anksciau? Ar dzin, pakenteis, juk nieko tokio jei pora laipsniu temp pakris. Asmeniskai as jautrus esu 2 laipsniu sumazejimui :mrgreen:
O siaip esi teisus, visi siti dalykai skaiciuojami ir parenkami. Labai daug dalyku yra nuo kuriu sistema issibalansuoja. Pats daug info rinkau is interneto, du metus stebejau pazystamus kurie turejo pasistate, analizavau ju klaidas ir stengiausi padaryti geriau nei kiti. Realiai as savo konstrukcija ivertinau visu 150 proc., gal koks profas ir rastu kabliuku, bet esu ziauriai patenkintas po 6 metu eksplotacijos =D>

StandartinėParašytas: 12 Rgs 2012, 15:37 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.01.19
Automobiliai:
5er
7er
du metus, pfff, aš per mėn turėjau suvirškint visą info, aišku yra ir atitinkamas rezultatas, dėl kelių "bugų" :)

StandartinėParašytas: 12 Rgs 2012, 15:43 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.02.11
Automobiliai:
2015 BMW i3 REX
2013 E93 LCI, 2.8i
2016 F25 X3, 3.5i x-Line
ex - 2004 E61 525d
bemsius11 rašė:
du metus, pfff, aš per mėn turėjau suvirškint visą info, aišku yra ir atitinkamas rezultatas, dėl kelių "bugų" :)

aj, zinai, nesu toks imlus informacijai, dar ziauriai kitais nepasitikiu, tai taip ir gaunasi :lol: Nors name apsigyvenau po metu nuo pamatu klojimo.. Cia viskas savo jegom, o ne popierelius dalinant brigadoms

StandartinėParašytas: 12 Rgs 2012, 15:46 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.01.19
Automobiliai:
5er
7er
Taip, pasiėmus atostogas metams, galima pačiam nemažai tikrai pasidaryt :wink:

StandartinėParašytas: 12 Rgs 2012, 15:47 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.02.11
Automobiliai:
2015 BMW i3 REX
2013 E93 LCI, 2.8i
2016 F25 X3, 3.5i x-Line
ex - 2004 E61 525d
bemsius11 rašė:
Taip, pasiėmus atostogas metams, galima pačiam nemažai tikrai pasidaryt :wink:

visas bajeris kad man pavyko suderinti darba su statybomis :lol:

p.s. Tikiuosi mano bosas cia neskaito :mrgreen:

StandartinėParašytas: 12 Rgs 2012, 15:50 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.01.19
Automobiliai:
5er
7er
:lol:

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 11375 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384 ... 759  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery