Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 15 Vas 2025, 02:16

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 101 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 13 Sau 2012, 20:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.11.20
Amžius:
40
Automobiliai:
E36 M3 Evo 4dr
E38 750i FL SWB
E63 M6 coupé
Nikas:
Exeed
Kagi, pratęsiu temą iki kol išsispręs bėda, gal kitiems pravers patirtis.

Surinkta ir keliskart nuorinta aušinimo sistema (apart Webasto žarnų, nes jos giliai po įsiurbimo kolektorium pasislepia).
Pabirbinus variklį kieme stovint viskas lyg ir OK, variklis pasiekia darbinę temperatūra, nekaista. Pravažiavau ~2 km nekeliant apsukų daugiau 2 kRPM, viskas atrodo normoj, netgi pradeda drungną orą pūsti temperatūros rodyklei esant mėlynoj zonoj. Kaip ir viskas gerai, bet taško tikrai nededu, bus proga pasivažinėti autostradoj ar šiaip ilgesnį atstumą didesnėm apsukom ir jei tada variklis nekais ir pūs karštą orą kaip priklauso galėsiu sakyti, jog problema išspręsta.

To be continued...

StandartinėParašytas: 16 Sau 2012, 13:36 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2011.10.20
Automobiliai:
Ex [E36] 2,5 TD
Ex [E36] 2.5 TDS
Dabartinė [E36] TOURING
Nikas:
FrV<3Bmw
As prie to pacio uzklausiu. Pas mane tokia problema kad slangos nueina variklio uzkniso jau keisti ( ta prasme ausinimo sistemos) ir sian kazkaip ziurejau nes vel sauna prasidejo kad kazkoks keistas kvapas lyg prabraukiau pirstu per slanga dyzeli uzradau ant slangos :) ir tai vaziuoji pucia silta ora kvapas normalus tik sustoji kokioj sankryzoj iskart dyzelio kvapas pasijuocia pradeda pust vejeli su dyzelio kvapeliu kame prob?. gal keisdamas slangas plogai sujungiau i peciuka, nes tien yra ienas iejimas kitas isejimas. nuo to negali but kas nors blogai :)? ir dar klausimas nuorinimas tik ant radijatoriaus ar yra dar kur taskas nuorinimo koks :) ?

StandartinėParašytas: 16 Sau 2012, 13:44 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2010.03.30
Automobiliai:
E60 530i M53 2008'
ant radiatoriaus. pas mane kai su kond tai iejimo 2 slangos ir plonesnes o isejimo viena ir stora. be kond nezinau bet tuertu but panasiai iejimas plonesnis. jei slangas pucia galima pagalvot apie galvos problemas arba kitas variantas uzsikirto issipletimo bakelio kamstis. tai pradziai gali megint sita pasikeist. jei nenuorintum kaistu variklis o jei nekaista tai veliau pati sistema ora isvaro i issipletimo bakeli (jei jo ten dar buvo).
dyzelis ne prie ko ieskok kur leidzia.

StandartinėParašytas: 16 Sau 2012, 13:50 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2011.10.20
Automobiliai:
Ex [E36] 2,5 TD
Ex [E36] 2.5 TDS
Dabartinė [E36] TOURING
Nikas:
FrV<3Bmw
:roll:

StandartinėParašytas: 16 Sau 2012, 13:55 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2011.10.20
Automobiliai:
Ex [E36] 2,5 TD
Ex [E36] 2.5 TDS
Dabartinė [E36] TOURING
Nikas:
FrV<3Bmw
Nuorinu viskas okey :) vazineju syla nekaista viskas tvarkoje bet vel trumpiausia slanga ta prasme kuri isvariklio bloko iseina plysta man :) nupirkau nauja slanga ir ta prapute :) susinervinau ikisau i viena slanga dar viena ir tas prapute atsranda skylutes as atvirai nesuprantu negi ten toks slegis nesveikas... is pradziu manaiau gal jos ten kur trinasi ir prasitrina ne velnio... Tikrai nebenesa fantazija ka daryt :) dar klausimas :) Pvz.: uzkaista variklis tada gerai atsukinet nuorinimo varsteli kad oras iseitu :)? man daugiau antifreezas kainuoja nei pacios jos dalys...

StandartinėParašytas: 17 Sau 2012, 02:32 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.11.20
Amžius:
40
Automobiliai:
E36 M3 Evo 4dr
E38 750i FL SWB
E63 M6 coupé
Nikas:
Exeed
Dėl kvapo salone turėjau bėdą. Pas mane benzinas M50. Kaip tik žiemos metu, kai buvo apie -20, pradėjo ta bėda (kaip žinia prie žemos temperatūros kūnai traukiasi), o po kurio laiko net ir dūmai į saloną. Problema buvo galvos dangtelio tarpinėje. Buvo taip, kad tepalas ant išmetimo kolektorių per tą tarpinę kapsėjo ir kai tik stabteli, ventiliatorius ir oro srautas nepajėgia išsklaidyti degėsių. Ją pakeitus viskas susitvarkė.
Detalė nr. 3
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ead_cover/

Užkaitusio variklio nuorinimo kamštį atsukti galima. Oras, o greičiau susikaupę garai pradės pūsti kaip iš kamino, jei slėgis susidaręs kaip reikiant.

Šiaip pamąstant, jei pas tave neteisingai nuorinta aušinimo sistema, yra oro, tas oras užkaitus varikliui virsta garais, garai turi tendenciją plėstis nuo temperatūros, susidaro nežmoniškas slėgis, ko pasekoje nušaudo žarnos. O nušaudo jos ten, kur slėgis randa silpniausią vietą išėjimui.

Prieš tai temoje aptarta kaip aš su užkaitimu kovojau. Patarčiau ir tau, jei turi laiko ir sąlygas tam atlikti, tiesiog perrinkti aušinimo sistemą pačiam ir pažiūrėti kas ne taip sujungta ar nusidėvėję. Prapūsk šlangas tuo pačiu, kad įsitikintum ar neužsikimšę. Aš perrinkęs (su E36Coupe nuotoline pagalba) ir nuorinęs sistemą sąžiningai savo rankom problemą išsisprendžiau. Bent jau iki dabar jokių bėdų su užkaitimu ir šilto oro padavimu.

StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 11:27 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2010.03.30
Automobiliai:
E60 530i M53 2008'
nebutinai nuorinta blogai. jei kur nors leidzia antifriza per ten ir oro gali prisigaudyt.

StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 14:52 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.10
Amžius:
41
Tai tau exeed kas butent buvo? Ar perrinkes viska ir sudejes viskas issisprende? Man yra problema, kad po radiatoriaus keitimo (pirkau nauja, bet neoriginala) toks vaizdas kad nesusidaro slegio slanguose, apatine slanga salta arba vos vos silta. Galvojau kamstis isledza slegi, pakeiciau. Bet turiu du senesnisu originalius kamscius ir 1 nauja, bet pavazinejus aplink kamsti susirenka lasais antifrizas ir apacioj kur bakelis isitato i radiatoriaus korpusa yra antifrizo aplink. Ten turbut nubega nuo virsaus greiciausiai. Ora pucia karsta kaip priklauso, kiek vazinejau kolkas nekaista. Nelabai suprantu kas vyksta :)

StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 14:56 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2010.03.30
Automobiliai:
E60 530i M53 2008'
cia kaip supratau panasiai kaip pas mane. reik perrinkt issipletimo bakeli. tarpines visas naujas sudet. pas mane taip pat ir per virsu ir per apacia leidzia. tai i menesi koki litra reik dapilt.

StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 15:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.10
Amžius:
41
cezarius rašė:
cia kaip supratau panasiai kaip pas mane. reik perrinkt issipletimo bakeli. tarpines visas naujas sudet. pas mane taip pat ir per virsu ir per apacia leidzia. tai i menesi koki litra reik dapilt.

Joptararai, radiatorius gi naujas, pirktas is parduotuves pries 2 savaites, kokias dar tarpines perrinkt? :D

StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 15:04 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.27
Amžius:
54
Automobiliai:
BMW E36 328Ci
BMW e92 330d
BMW e90 320d
BMW K1200GT
Vladimiras rašė:
...aplink kamsti susirenka lasais antifrizas ir apacioj kur bakelis isitato i radiatoriaus korpusa yra antifrizo aplink. Ten turbut nubega nuo virsaus greiciausiai.

Ne iki galo dasukai kamsti. Ant kitaisku radiatoriu taip buna. Atrodo, kad jau iki galo, bet ne.
Isitikinimui, nuimk guminius zedelius nuo kamscio ir uzsuk, tada pamatysi iki kur uzsisuka.
p.s. radiatorius is Zerucio ar Eolto?
Sekmes

StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 15:09 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2010.03.30
Automobiliai:
E60 530i M53 2008'
turiu pazystama kuris remontuoja radiatorius. perki orginala viskas ok kamsciai prisisuka tarpines neleidzia zodziu dedi ir vaziuoji. perki kinieti. tada jau loterija. pas tave gali but tarpines kaip jau minejau arba kaip kolega rase neuzsisuka iki galo kamstis. jei turi kamscio beda turesi keist visa issipletimo bakeli. kinas yra kinas.
tas kur remontuoja ir man sake jei perki kina prie to pacio nusiperki kita bakeli su visom tarpinem ir persirenki. ir taip 90% bet kokios masinos radiatoriu.

StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 15:11 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.27
Amžius:
54
Automobiliai:
BMW E36 328Ci
BMW e92 330d
BMW e90 320d
BMW K1200GT
galima apsieiti be bakelio keitimo ;)

StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 15:37 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.10
Amžius:
41
E36Coupe rašė:
Ne iki galo dasukai kamsti. Ant kitaisku radiatoriu taip buna. Atrodo, kad jau iki galo, bet ne.
Isitikinimui, nuimk guminius zedelius nuo kamscio ir uzsuk, tada pamatysi iki kur uzsisuka.
p.s. radiatorius is Zerucio ar Eolto?
Sekmes

Pirkau is Akstes, taivanio gamybos, pirkau toki, nes keli pazistami butent sio gamintojo keli metai vazineja su ju radiatoriais ir jokiu problemu, nebent man cia taip :) Nuimt kokius butent guminius ziedelius reik? Yra du ziedeliai virs ir po kamscio voztuvo skylutes arba tas ziedas kuris kamsti prispaudzia prie radiatoriaus kaklelio. Atrodo uzsukineju gerai, nes jau baisu toliau per jega verzt :)

StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 15:48 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.27
Amžius:
54
Automobiliai:
BMW E36 328Ci
BMW e92 330d
BMW e90 320d