Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 02 Gru 2024, 14:34

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E34 modelio problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 22 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 30 Kov 2006, 12:32 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.30
Amžius:
46
Sveiki, Gal ka susidūrėt su tokia problema. Automobilis BMW 520, 93 m., E34, plyta...IV kartos dujos. Ant dujų važiuoja puikiai, viskas gerai, tik jei lauke šalta, tai šilstant varikliui, kai jau persijungia dujos, dažnokai sankryzoje sustojus pulsuoja ar net užgesta, o užšilus iki reikiamos temperatūros, viskas OK, kai ateina pavasaris, kai lauke daugiau nei +8, šita problema tip pat dingsta. Ant benzo dirba gerai laisvomis apsukomis, tačiau nepriima gazo, apsukos krenta spaudžiant gazą, mašina dūsta netraukia, šaudo kolektoriuje. Beje, sistema Siemens, ne Boch, šrote bandžiau pakeist oro srauto matuokli, ipurskimo kompa - tas pats, bet juk nėra garantijos, kad jie šrote buvo geri. Ar gali buti lamdazondas??? Šiaip vienas man pasirodęs nerimtas elektrikas tikrino, sakė, jo manymu, zondas veikia. Tai kas čia gali būti? Beje, sanaudos irgi didelės - apie 16-17 litrų mieste dujų.. Pas dujininkus buvau, išmetimas idealus. Nelabai kreipiau dėmesio, nes su dujom važiuojant kaip ir nereikia to benzo, kad veiktu gerai, bet vistiek norisi susitvarkyt... be to, sanaudos....

StandartinėParašytas: 30 Kov 2006, 13:09 

Pas mane panasiai buna,jei labai trumpai(salta uzkurus)padirba an benzo ir perjungiu i dujas.Tada pradeda isleto drebet ir uzgesta.paskui labai ilgai reikia sukt startery kol uzkuri.turbut uzsisiurbia,nes jauciasi stiprus benzo kvapas ir is ismetimo juodi dumai.(m20b20)

StandartinėParašytas: 30 Kov 2006, 13:27 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.30
Amžius:
46
nu čia pas tave manau truputi kitaip, turbut kaip supratau pas tave ne IV kartos iranga, nes pas mane dujų neperjungsi kada nori, persijungia kai variklis pasyla iki reikiamos temperaturos ir dirba puikiai ant dujų, tik kol apšyla pulsuoja ir labai retai uzgesta...o tu turbut per anksti dujas perjungi, todėl ir nedirba, arba gal kur antifriza leidzia, neapsyla gerai reduktorius?

StandartinėParašytas: 30 Kov 2006, 13:29 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.30
Amžius:
46
ta prasme ant laisvų dirba puikiai ir ant benzo ir ant dujų, bet kai truputi pavaziuoji ant duju ir kokioje sankryzoje sustoji, isjunges laisvą pavarą, pulsuoja, pergazuoji, vėl nebepulsuoja, toliau pavažiuoji, sustoji - vėl pulsuoja ir taip kol apšyla, o kartais viskas gerai...

StandartinėParašytas: 30 Kov 2006, 13:33 

jo pas mane I kartos yranga,pabandyk ADS foruma parasyti.

StandartinėParašytas: 30 Kov 2006, 18:33 

Nu as kaip prie duju tai matau labai paprasta iseity
Nuvarai pas duininkus ir paprasai kad tau pakeltu temperatura nuo kada dujos persijungia, ten jie gali sita padaryti tikrai, dazniausiai standartiskai buna prie 45C tai prasyk kad padarytu prie 55C , bus variklis jau isiles ir pats reduktorius bus siltesnis ir jokiu trukciojimu nebus,

StandartinėParašytas: 30 Kov 2006, 19:08 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.28
Amžius:
44
Automobiliai:
E46 m47 d20 03' sedan
pulsuoti gali del oro srauto matuokles gedimo taipat ir kuro sanaudos bus dideles.o del duju tai reikia ziureti ar ausinimo sistemoje nera oro del to gali gerai nesilti reduktorius ir kai saltas variklis gali salti ir reduktorius,to pasekmeje ijugus i laisva begi gali pulsuoti ir netgi uzesti arba sauditi variklis.uzgesias variklis sunkiai uzsives nes reduktorius ir oro isiurbimo kolektorius bus uzsale,nesives netgi ir benzinu(reikia palaukti kol atsils), dumai is duslintuvo virs kamuoliais,saudis,smirdes supuvusiu kiausiniu :cry:

StandartinėParašytas: 30 Kov 2006, 20:09 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.02.01
Amžius:
41
Automobiliai:
E39 530D
Nikas:
bigminas
man ir panasi beda. Turiu isidejes irgi IV kartos dujas. Tik man ir apsilus varikliui masina pirmu antru begiu ima tampytis, ijungus laisva ima gesti. Nezinau nuo ko pradeti. Dujininkai sako viskas zaibis, ieskok bedu mechanikoje, o motoristai sako viskas gerai, motoras ant benzo dirba graziai.

StandartinėParašytas: 30 Kov 2006, 20:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.28
Amžius:
44
Automobiliai:
E46 m47 d20 03' sedan
reikia ispisti dujininkus nes jie jau mane uzpiso ](*,)

StandartinėParašytas: 30 Kov 2006, 21:09 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.02.01
Amžius:
41
Automobiliai:
E39 530D
Nikas:
bigminas
tai as bandysiu dabar varyti pas elektrika gal tas ka pasakys. Esu girdejes kad buna ima pjautis auto kompas su duju irangos kompu.

StandartinėParašytas: 30 Kov 2006, 21:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.28
Amžius:
44
Automobiliai:
E46 m47 d20 03' sedan
as irgi apie tai girdejau mano vienam pazistamui vaziuojant dujomis pradeda gribauti kompas o ant benzo ok

StandartinėParašytas: 31 Kov 2006, 09:15 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.30
Amžius:
46
Tai viskas aišku vyrai, bet dar buvo klausimas, kodel ant benzo nepriima gazo, saudo ir netraukia????? Ar lamda, ar oro srauto matuoklis, ar kas????

StandartinėParašytas: 31 Kov 2006, 11:43 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.02.01
Amžius:
41
Automobiliai:
E39 530D
Nikas:
bigminas
na i liamdos zondo problema tai nepanasu. Gali buti ir oro srauto matuokle, o gal kur nors papildomai ora siurbia, pro kokia isiurbimo kolektoriaus tarpine :?

StandartinėParašytas: 31 Kov 2006, 15:50 

oro srauto matuokles problema nes jei dujos sove tai 80% ten problemos reik ieskot :!:

StandartinėParašytas: 31 Kov 2006, 17:32 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.02.11
Amžius:
45
Automobiliai:
E34 '91 M50
Pritarciau Ultra525, jeigu shove, tai greiciausiai oro srauto matuokle, vizualiai kiek suprantu ten nieko nepamatysi, bet pabandyt iš kokios masinos ishlupt ir prasitestut nepakenktu.
Man tai buvo kitokia beda, kai persijungia dujos ir duodi truputi putu, na pvz iki 5000 apsuku, o po to atleidi gaza, tai sustojus pradedavo pulsuot apsukos, kol galu gale uzdusdavo visai motoriukas. Mechanikai sake, kad viskas OK, kompas rodo viska gerai, tai as juos pacius perveziau su kompu pajungtu, graitai suprato ka reikia daryt. Tada sake, kad kazkokie auksto slegio [CENZŪRA] nepritaikyti tokiam varikliui, pakeite kitus ir dabar ledas.
Kas liecia liambda zonda, tai pas mane buvo net laidai nutruke, tai vaziuojand dujomis buvo tik vienas nepatogumas pacioj pradzioj budavo didelis "pravalas", t.y. dusdavo variklis, kol isisukdavo iki aukstu apsuku, bet nepulsavo apsukos. Pakeiciau zonda, idejau bosh'a ir viskas ore.
Siulyciau dujininkus uz birku pakabint, tai greitai ras beda... jie visada futbolinasi, nes turi darbo... reikia tik gerai prikirpt juos.

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 22 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: