Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 25 Lap 2024, 02:49

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 11375 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 759  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 01 Lap 2010, 14:23 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.11.16
Amžius:
47
Automobiliai:
E39 530D 99' Tour
Smikis100 rašė:
darysiu klasikiniai, pirmas aukstas sildomos grindys, antram radiatoriai, plius privestas sildymas nuo zidinio.

zidini uzkursi pirma menesi 10 sykiu, o paskui per 10 metu viena syki. o daryt vien tik kaip dekoracija-brangoka.
mane dar oras- oras domina. kas nors turit?

StandartinėParašytas: 01 Lap 2010, 14:26 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.02.06
Amžius:
37
Automobiliai:
Ant pėsčiųjų perėjos
edska rašė:
zidini uzkursi pirma menesi 10 sykiu, o paskui per 10 metu viena syki.

Nebūtinai.

StandartinėParašytas: 01 Lap 2010, 16:30 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.12.16
Amžius:
38
Automobiliai:
E36 2.5td 1995m
e61 2.5d 2004
bet zinok tu tikrai ne pirmas kuris taip sako :) jau gal 3 zmogus kuris sako kad is pradziu bus wow! o paskui jau... na bet man kazkaip namas be zidinio tai nzn...

StandartinėParašytas: 01 Lap 2010, 17:26 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.02.06
Amžius:
37
Automobiliai:
Ant pėsčiųjų perėjos
Čia nuo paties žmogaus priklauso — vieni po darbo grįžę namo įsijungia teliką ir visą vakarą praleidžia, kiti prie kompo būna. Yra kam patinka pasiimt knyga, vyno ar brendžiuko, užsikurt židinį ir relaksuot, arba jei ne knygą skaityt, tai užsimest kokį cd ar vinilą ir maloniai klausyt kūrenant židinį :)
Židinys taip pat labai gerai susirinkus kokiai draugų kompanijai.

StandartinėParašytas: 01 Lap 2010, 20:40 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Garbės Narys
Klubo Garbės Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2004.08.31
Amžius:
49
Automobiliai:
ex E39 540 M62 '99 Touring
Dėl židinių. Siūlau pasidaryti tokį židinį, kuris ir malonumą teiks ir namą šildys kaip reikiant. Brolis buvo pasidares elementarų žindinį(su kapsule), bet šilumos būdavo, kol ugnis dega. O dujų kaina, deja, priverčia racionaliau mąstyti. Dabar žinidnį persitvarkė į mažą krosnelę(paliekant tą pačia kapsulę). Dabar ir liepsna akį džiugina ir šiluma namuose.

O dėl namo(vieno, dviejų aukštų, su/be rūsių, garažo, kvadratūros), tai siūlymas aplankyti kaip galima daugiau pažystamų gyvenančių namuose ir iš jų išgirsti argumentus(paremtus realia praktika) už vienokį ar kitokį variantą. Tada pačiam pasverti ko norisi, atsižvelgus į surinktą informaciją.

Aš pats svajoju apie vieno aukšto namą, nes užteko pas uošvius kelias vasaras paatastogauti dviejų aukštų name ir kažkaip neteikia man malonumo lakstyti laiptais bei saugoti vaikus, kad jeis neliptų (taip pat ir svečiams su mažamečiais atvykus, laiptai tampa traukos centru).

Daug nemąstęs buvau nusistatęs kad namas bus būtinai su garažu. Bet vėlgi, pasižiūrėjęs uošvio variantą, kai nėra jokio garažo - labai didelio diskomforto nėra(nes automobilis vistik kieme stovi, o ne gatvėje), tai ir galvoji ar verta tiek kišti į garažą, kai ne taip labai jo reikia. Jei sklypas leidžia, tai galima garažą suprojektuoti atskirai nuo namo, tada galėsi jį pasistatyti, kai bus laisvesnių pinigų, ir pačio namo sąmata sumažėja.

Dėl rūsio, tai bent jau man labai abejotinas dalykas. Visus rūsio privalumus galima įgyvenditi kitomis priemonėmis ir tai padaryti vėliau, taip sumažinant namo sąmatą.
Katilinė gali būti pirmam aukšte
Patalpą laikyti daiktams ir produktams galima įrengti ūkiniame pastate(ten galima ir mažą rūsiūką įrengti, kas bus daug kartų pigiau, nei po namu).
Pirtelė, tai man labiau priimtinas atskiros nuo namo variantas. Patiko ir Jono paminėtas variantas su pirtim ir baseinu pirmam aukšte su išėjimu į kiemą :)

Kitų patirtis labai praverčia ir erdvių išplanavime, nes kaip taisyklė praktiškai visi savininkai nori ką nors pakeisti, tad puiki proga pasinaudoti jų 'klaidomis'.

StandartinėParašytas: 01 Lap 2010, 21:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Prezidiumo Narys
Klubo Prezidiumo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2006.04.06
Amžius:
51
Automobiliai:
E46 320D 03'
E36 328 M52 95'
ex E36 320 92;
ex E30 318 86
Dėl židinio, tai pernai buvau užkūręs pora kartų, kai lauke nerealus šaltis laikėsi.
Šiaip židinys turi būti alternatyva dujoms ir tiek. Gal šitais metais teks dažniau pakurti, o tai samatėlė už dujas šalčiausiu metu bus virš 800lt.

StandartinėParašytas: 01 Lap 2010, 21:57 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.04.29
Dujoms alternatyva kieto kuro katilas. Zidinys del "grozio" ar neisibegejus sildymo sezonui uzkurt ji. Turiu zidini, kuris ortakiais sildo nama, tai nafik, ziema rudeni gerai, bet kai vasara nori uzkurt vietoj teliko, tai paskui turi nama vesint kai prisyla :lol:

StandartinėParašytas: 01 Lap 2010, 22:28 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.11.16
Amžius:
47
Automobiliai:
E39 530D 99' Tour
Smikis100 rašė:
bet zinok tu tikrai ne pirmas kuris taip sako :) jau gal 3 zmogus kuris sako kad is pradziu bus wow! o paskui jau... na bet man kazkaip namas be zidinio tai nzn...

zmones sako, zmones zino. bet dazniausiai galvoji,man tai jau kitaip bus :lol:
zidinys grazu, as nieko pries.

StandartinėParašytas: 01 Lap 2010, 22:32 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.11.16
Amžius:
47
Automobiliai:
E39 530D 99' Tour
Igoris R. rašė:

Aš pats svajoju apie vieno aukšto namą, nes užteko pas uošvius kelias vasaras paatastogauti dviejų aukštų name ir kažkaip neteikia man malonumo lakstyti laiptais bei saugoti vaikus, kad jeis neliptų (taip pat ir svečiams su mažamečiais atvykus, laiptai tampa traukos centru).

Daug nemąstęs buvau nusistatęs kad namas bus būtinai su garažu. Bet vėlgi, pasižiūrėjęs uošvio variantą, kai nėra jokio garažo - labai didelio diskomforto nėra(nes automobilis vistik kieme stovi, o ne gatvėje), tai ir galvoji ar verta tiek kišti į garažą, kai ne taip labai jo reikia. Jei sklypas leidžia, tai galima garažą suprojektuoti atskirai nuo namo, tada galėsi jį pasistatyti, kai bus laisvesnių pinigų, ir pačio namo sąmata sumažėja.

Dėl rūsio, tai bent jau man labai abejotinas dalykas. Visus rūsio privalumus galima įgyvenditi kitomis priemonėmis ir tai padaryti vėliau, taip sumažinant namo sąmatą.
Katilinė gali būti pirmam aukšte
Patalpą laikyti daiktams ir produktams galima įrengti ūkiniame pastate(ten galima ir mažą rūsiūką įrengti, kas bus daug kartų pigiau, nei po namu).
Pirtelė, tai man labiau priimtinas atskiros nuo namo variantas. Patiko ir Jono paminėtas variantas su pirtim ir baseinu pirmam aukšte su išėjimu į kiemą :)

Kitų patirtis labai praverčia ir erdvių išplanavime, nes kaip taisyklė praktiškai visi savininkai nori ką nors pakeisti, tad puiki proga pasinaudoti jų 'klaidomis'.

vadovaujantis tavo filosofija, tai is vis kam to namo reikia, jei viska i ukini, atskira garaza ar kita patalpa siulai sukisti :D

StandartinėParašytas: 01 Lap 2010, 23:43 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.09.23
Amžius:
44
Automobiliai:
E39 3.0d,
E38 4.0i
ex-e46 1.6ti
Igorio.R variantai tinka kai sklypas didelis.
va kai sklypas suvarzytas tai jau nori nenori pasirinkimo laisve mazeja.
Pvz. pas manes 10a. kaip ir uztektu 1auksto namo,bet man prioritetas didesnis kiemas.todel nama keliu 2 aukstais.Taip jai sklypas nevarzytu pasirinkimas mano butu 1auksto.
bet tiems kurie keliasi i sodo valdas,ten juk sklypai tik ~6a. o dar seima ne is vieno asmens.1 auksto namuka su atskiru garazu,pirtele nebeitalpinsim.

StandartinėParašytas: 02 Lap 2010, 15:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Garbės Narys
Klubo Garbės Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2004.08.31
Amžius:
49
Automobiliai:
ex E39 540 M62 '99 Touring
Kas tiesa, tas nemelas. Sklypo dydis labai įtakoja koks namas bus statomas.

Dar yra labai įdomus klausimas, o kokio gi sklypo dydžio reikia?
Uošviai turi 6a, iš pastatų tik namas, visa kita žolytė, bei takeliai. Ir jiems to ploto per akis. Patys tvarkėsi, tai pora metų užtruko, kol tvarka pasidarė ir tai uošvio veide didelio entuziazmo nematau žolę pjaunant(mielai man, kaip daugiabučio atstovui, perleidžią šią pareigą, kai svečiuojuosi).

Brolio namukas stovi ant 15 arų, bet dar niekas netvarkyta. Kartais atsistoji šalia namo ir primeti jeigu sklypas būtų ne 15, o pvz 12(vizualiai vieną ribą pastumi) ir realiai nieko blogo nebūtų, tik gal greičiau susitvarkytum :)

Taip pat ir uošvio kaimynas ant 15a. įsikūręs, tai liūdnokas vaizdas, kai didžioji sklypo dalis žolė ir medeliai ir kaimynas sąžiningai kartą per savaitę pluša su žoliapjove.

Bent jau man - arba turi nedidelį jaukų kiemą, su gerai prižiūrėta veja, arba turi normalia sodyba(>50a) kur auga elementari žolė ir ją gali kas pora savaičių žoliapjove nupjauti. Ir vaikams didelė erdvė ir negaila, kad jie laksto, dūksta ant tos žolės.
Ant vejos nelabai norėtųsi, kad vaikas su dviračiu saulutę išpieštų :)

Bet čia tik mano įsivaizdavimas ir tikrai niekam jo neperšu per prievarta :)

StandartinėParašytas: 02 Lap 2010, 18:40 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.12.16
Amžius:
38
Automobiliai:
E36 2.5td 1995m
e61 2.5d 2004
tai va, kad tie 6arai tai jau ir taip vos vos itelpa viskas. nes paziurek nuo grezinio kazkiek metru, kanalizacija ten 3metrai, dar nuo sklypo sonu po 3m nusikerta, tai zinai, lieka vos ne 2x2 :) tikrai neiseina kitaip.na garazas ziema tai tikrai gerai, jus ka norit ta sakykit. tai taip ir darom, vazinejam kur tik galim apziurineti namus :) dar butu visai gerai pasivaikscioti po naujus namu rajonus, gal kazkokiu minciu papildomai ir darbo architektui uzkrautume :D

StandartinėParašytas: 02 Lap 2010, 18:49 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2010.03.22
Amžius:
53
Automobiliai:
E36 325i 91'
bliamba varinek rimtai po naujus namu rajonus, sitiek ju pristatyta visuose Kauno galuose, dar gal ir pasiklausinetum pas seimininkus, jei nenusautu.Dar permesk nauju namu projektus ( buna su aprasymais ir nuotraukom ), bet aisku geriau naturoj matyt, kazkaip susisuko smegenai man, norisi kad tau viskas pasisektu

StandartinėParašytas: 02 Lap 2010, 19:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.12.16
Amžius:
38
Automobiliai:
E36 2.5td 1995m
e61 2.5d 2004
na ačiū :) tai taip ir darom tikrai yra, vien mastaiciuose, ten link lapiu varant, netoli garliavos na ir.t.t. na jo, eiti ir klausineti tai kazkaip rizikinga. Mazdaug kaip turetu atrodyti: laba diena, noriu statyti nama, gal galite papasakoti ka nors apie jusu nama, kokie teigiami, kokie neigiami aspektai. hmm, as asmeniskai tikrai nesakyciau. ka zino, gal koks vagis. cia rimtai galima gaut mazu maziausia i galva, arba is kokio sratinio sautuvo i uzpakali :D

StandartinėParašytas: 10 Lap 2010, 13:48 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.12.16
Amžius:
38
Automobiliai:
E36 2.5td 1995m
e61 2.5d 2004
neaptarem dar vieno klausimo, laminuotas ir sildomos grindys draugauja ar taip pat kaip ir mediena ne?

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 11375 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 759  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery