Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 15 Lap 2024, 22:32

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 46 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 23 Sau 2006, 13:18 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
nu technikine ejau ir nulis problemu del ismetamuju duju... jeigu tikrintu pvz pagal konkretaus modelio ismetimo duju CO kieki, tada jau butu blogai, bet jei bendroje klaseje viskas normose, tai manau jokiu problemu... Visgi abejoju ar isleistu priverstini katalizatoriu statyma, nes LT automobiliu parkas ~12-14 metu senumo... tas katalizatorius kartais vos ne visa masina gali kainuoti...
Rytisss rašė:
tai tu paziurek kokios normos ir paskui kiek CO buna ismetamosiose dujose po katalizatoriaus. Ziurek, kad neuzilgo nereiketu bekti i parduotuve pirkti to bereikalngo daikto, nes be jo su masina neapsimokes vazineti. Ir tas daiktas kainuos ne 150 lt (kaip lauzas), o 10 kartu daugiau

StandartinėParašytas: 23 Sau 2006, 14:35 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.07.29
Amžius:
47
prakalejas rašė:
nu technikine ejau ir nulis problemu del ismetamuju duju... jeigu tikrintu pvz pagal konkretaus modelio ismetimo duju CO kieki, tada jau butu blogai, bet jei bendroje klaseje viskas normose, tai manau jokiu problemu... Visgi abejoju ar isleistu priverstini katalizatoriu statyma, nes LT automobiliu parkas ~12-14 metu senumo... tas katalizatorius kartais vos ne visa masina gali kainuoti...
tai as sakau, kad pas mus normos zveriskos yra. Siaip vokietijoje yra atliekama katalizatoriu apziura, klijuojami zenklai ant priekinio stiklo ir kazkodel is ten atvaziavusios masinos yra su katalizatoriais (matomai tai apsimoka). O jei lietuviai vazineja su senom netvarkingom masinom, tai butinos priemones, kurios priverstu pasikeisti masina i naujesne, arba susitvarkyti senaja. O jei neturi pinigu, tai tas nesuteikia teises kelti kitiems gresme

StandartinėParašytas: 23 Sau 2006, 16:28 

Nesuprantu,ko cia visi tiek priestarauja katalizatoriaus ispjovimui?As issipjoviau,bet pries ir po pasimatavau ismetima.Nu ir ka - jis liko idealiai toks pat,kaip ir buvo pries tai.Tiesa,vietoj katalizatoriu isidejau rezonatorius.O tai ka daryti,jei jis uzsikemsa?Irgi nepjauti?Pas mane budavo,kai jau normaliau paspaudi,tai viduje supuvusiais kiausiniais padvelkdavo.Dabar to nebera.

Paskutinį kartą redagavo Piktas Centas 23 Sau 2006, 17:28. Iš viso redaguota 1 kartą.

StandartinėParašytas: 23 Sau 2006, 16:58 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.01.08
Amžius:
34
ne nu bet vistiek jeigu issipjauni katalizatoriu reikia isideti koki dalykeli nors rezonatoriu argi dykumoj vazineji kad galetum kep ciaginas su kamazu leisti co ir kitoki slamsta

StandartinėParašytas: 23 Sau 2006, 17:27 

SpudWebb rašė:
ne nu bet vistiek jeigu issipjauni katalizatoriu reikia isideti koki dalykeli nors rezonatoriu argi dykumoj vazineji kad galetum kep ciaginas su kamazu leisti co ir kitoki slamsta

As sukurini rezonatoriu ir dejau,tiksliau ju pas mane 2.

StandartinėParašytas: 23 Sau 2006, 21:59 

SpudWebb rašė:
tai tu sakai kad rezonatorius sumazina CO kieki ??? :shock: :roll:

kaip ir kazkas rase, su katalizatorium ir be katalizatoriaus CO nepasikeicia, katalizatorius salina kitas kenksmingas medziagas susidariusias degimo proceso metu

StandartinėParašytas: 23 Sau 2006, 23:10 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.07.29
Amžius:
47
delma_s rašė:

kaip ir kazkas rase, su katalizatorium ir be katalizatoriaus CO nepasikeicia, katalizatorius salina kitas kenksmingas medziagas susidariusias degimo proceso metu

siaip katalizatorius pagrinde skirtas mazinti CO ir NOx ismetimus

StandartinėParašytas: 23 Sau 2006, 23:36 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2005.12.15
Automobiliai:
BMW E90 320d
Evaldas rašė:
Nesuprantu,ko cia visi tiek priestarauja katalizatoriaus ispjovimui?

Na, man paprasčiausiai nepatinka dusti nuo kitų išmetimo dujų.

Cituoti:
As issipjoviau,bet pries ir po pasimatavau ismetima.Nu ir ka - jis liko idealiai toks pat,kaip ir buvo pries tai.Tiesa,vietoj katalizatoriu isidejau rezonatorius.O tai ka daryti,jei jis uzsikemsa?Irgi nepjauti?Pas mane budavo,kai jau normaliau paspaudi,tai viduje supuvusiais kiausiniais padvelkdavo.Dabar to nebera.

Pastebėk, kad daugelis nori išsipjauti katalizatorius netgi tada, kai jie kuo puikiausiai funkcionuoja.

StandartinėParašytas: 23 Sau 2006, 23:46 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
elementarus dalykas butu palyginti ta paty modeli su katalizatoriumi ir be. Deja neturiu po ranka tokiu duomenu, bet numanau, kad skirtumas nebus didelis. Labiausia kenkia aplinkai techniskai netvarkingi ir dyzeliniai varikliai. Jei variklis "valgo" tepala, tai ir katalizatorius nepades, dyzelis kol uzsikuria pridumina labai nemazai, o kartais pro dusliara ir nesudegusio dyzelio ismeta nemazai... Per Top Gear buvo pastebejimas: karve per metus pribezda kenksmingu medziagu daugiau nei Land Roveris... pasakymas, kad be katalizatoriaus masina pradeda ziauriai kenkti aplinkai tampa niekinis...
kazkaip keista kodel masinas vercia daryti max ekologiskas, kai sunkioji pramone tersia aplinka gerokai daugiau... mano manymu, jei uzsikisa tai pjaut ta katalizatoriu lauk ir viskas, nes didelio blogio tai nepadarys, svarbiausia masina techniskai tvarkinga palaikyti...

StandartinėParašytas: 23 Sau 2006, 23:53 

Edvinas rašė:

na neuzdusi nuo tu duju, nes ispjovus kataliza auto pagamintai nuo 90m CO pasikeicia max 0.5% , kai leidziama norma in LT yra 2.0%, todel jei CO buvo pas mane 0.5% , o ispjovus katalizatoriu tapo 0.7% , manau skirtumo tu nepajausi, o jei tavo tokia gera uosle tai gal vertetu TA Centre isidarbint, nereiketu jiems pirkti brangios yrangos :roll:

StandartinėParašytas: 23 Sau 2006, 23:57 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.01.08
Amžius:
39
Automobiliai:
S60 T5
Edvinas rašė:

visiems nepatinka, na bet jei jau mes taip smulkinames, tai ir pats tamsta gamtai galetai padeti vairuodamas ne 2,8l, o tarkim 1,6l masiniuka :wink:

StandartinėParašytas: 24 Sau 2006, 00:04 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.07.29
Amžius:
47
delma_s rašė:
na neuzdusi nuo tu duju, nes ispjovus kataliza auto pagamintai nuo 90m CO pasikeicia max 0.5% , kai leidziama norma in LT yra 2.0%, todel jei CO buvo pas mane 0.5% , o ispjovus katalizatoriu tapo 0.7% , manau skirtumo tu nepajausi, o jei tavo tokia gera uosle tai gal vertetu TA Centre isidarbint, nereiketu jiems pirkti brangios yrangos :roll:
siaip 0,5% turio CO yra tikrai pakankamai daug

StandartinėParašytas: 24 Sau 2006, 00:07 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
kas daugiau kenkia gamtai? ar benzininis be katalizatoriaus ar dyzelinis su katalizatoriumi (tvarkingos zinoma)? faktas yra tas, kad europoje didesne nauju masinu yra dyzelines... isvada?...
Rytisss rašė:
siaip 0,5% turio CO yra tikrai pakankamai daug

StandartinėParašytas: 24 Sau 2006, 00:15 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2005.12.15
Automobiliai:
BMW E90 320d
delma_s rašė:

Oi oi oi, kokia pašaipa.
Tu pastovėk vasariniame kamštyje Vilniuje ir pastevėk tokiame pat kamštyje, tarkime, Amsterdame. Pamatysi, kad ir tu gali sėkmingai TA įsidarbinti.

StandartinėParašytas: 24 Sau 2006, 00:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
niekas nesisaipo tik truputi pateezina (svarbiausia nepriimti giliai i plaucius) :-)
o siaip kamsciai dar nieko neparodo, nes faktas tas, kad ten susimaiso ivairaus "plauko" masinu, tiek kuro atzvilgiu, tiek kubaturos, tiek techniniu lygiu, naujumu ir pan... zodziu nesiparinkite del tu procentuku... kaip jau sakiau - karves daugiau padaro zalos Global Warming procesui nei galinga ir neekonomiska masina :twisted:
Edvinas rašė:
Oi oi oi, kokia pašaipa.
Tu pastovėk vasariniame kamštyje Vilniuje ir pastevėk tokiame pat kamštyje, tarkime, Amsterdame. Pamatysi, kad ir tu gali sėkmingai TA įsidarbinti.

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 46 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery