Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 29 Lap 2024, 15:48

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Privaloma naudotis paieška!!! Pasikartojančios temos bus trinamos, o autoriai įspėjami.

Kuriant naują temą, jos PAVADINIME, būtina laužtiniuose skliaustuose [] nurodyti automobilio kėbulo kodą, bei aiškiai suformuluoti problemą. To nepadarius, temos bus trinamos, o autoriai gaus įspėjimą.
E32, E65, E66 turi atskirus forumus !!!

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 46 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 25 Bir 2007, 19:08 

Sveiki,

kazkaip uzsimaniau autoparke prilaikyti ka nors is 7er kaip seimynini automobili. ir kaip bebuti keista, bet iskylo toks klausimas ar E32 ar E38.
Siap lyginami automobiliai butu benzininia su oda, automtais, el sedynem, klima, visa kiti pribumbasai kaip ir nebutini, aisku jei bus tai neatsisakysiu.
jei E32, tai su varikliais nuo 3,0 V8 iki 5,0 V12
jei E38, tai nuo 3,5 V8 iki 5,4 V12
dabar labiausiai kamuoja klausimas ar apsimoka pirkti E38 jei is esmes visus poreikius patenkintu E32?
kas liecia komforta, tai jie man yra praktiskai vienodi, kas liecia variklius - aisku E32 top su V12 nusileidzia tam paciam netop E38 su 4,4 v8 (sioje vietoje ir kt techniniai pasiekimai yra pakankamia akivaizdus, bet..) , kas liecia aptarnavima - abudu nepigus, bet E32 vistiek paprastesnis ir pigesnis. siap nevisai toks paskutinis niuansas - E32 jau tikrai nebe taip daznai sutiksi gatveje kaip E38, o graziu E32 yra isvis vienetai.
taip vat as ir blaskausi kolegos ar apsimoka pirkt naujesni, techniskai pazangesni ir tt, bet kuriuo tu tech pazengimu kaip ir nelabai reikia.
gal pasidalinkit savo pamastymais siuo klausimu tiek i tema, tiek nelabai. galit tiesiog deti kazkokius konkrecius pliusinius arba minusisnius komentarus tiek vienam tiek kitam.

Thanks in advance.

StandartinėParašytas: 25 Bir 2007, 20:34 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.28
Automobiliai:
'88 Testarossa
'09 DB9
Pasakysiu paprastai - nori stiliaus - imi E32, nori pažangumo ir savotiško tobulumo - imi E38 :) . Nors iš esmės bendrai paėmus, stiliaus prasme neimčiau nei vienos iš šių mašinų, nes atsižvelgus į dalį važinėjančio kontingento :x . Plačiau nenagrinėsiu.

Jei jau imi nekasdienai, siūlyčiau negalvojant ir neskaičiuojant imti V12. Aišku, parametrai labai panašūs, kaip ir sakykim 4,4 (kalbant apie E38), bet V12 yra V12. Reikia pabandyti, kad suprastum. Iš to paties (galima būtų sakyti ir didesnio) kalibro automobilių dar pabandyčiau W140 MB S600 arba senesnio žymėjimo 600SEL. Trauka įspūdinga. Sąnaudos irgi :) . Tiesą sakant, tik neseniai supratau, kad BMW, kad ir, tarkim, 740 yra ekonomiška mašina, lyginant su MB :) .

O jei dėl pasirinkimo tarp E32 ir E38, tai siūlyčiau išbandyti abi, nors galiu drąsiai teigti, kad pabandęs analogiškų kubatūrų ir būklės E32 ir E38, vienareikšmiškai pasirinktum E38 :wink: . Manau, smulkiau techninės dalies nenagrinėsiu, nes nesu tos srities ekspertas, o skonis - tai jau subjektyvus dalykas :) . Dėl gedimų ir ligų, tai niekada nesirenku mašinos pagal tai, kiek ji genda ir kokias ligas "turi". Neperku mašinos, galvodamas, kad ji ims ir suges ir skaičiuodamas išlaidas būsiančiam ar nebūsiančiam remontui.

Sėkmės ieškant :) .

StandartinėParašytas: 25 Bir 2007, 21:06 

wow... po frico pasisakymu sunku ka ir bepridurt.. :D bet merso nejamk ;) fricas sake ryja daug :lol:
jei jau rinktis tarp E32 ar E38 tai jamciau E38 t.y. 740 su 4.4 varikliu. nemazai geru atsiliepimu. o kas liecia E32 750 v12... na nemanau kad taip greitai ir lengvai rasi nesudrozta ir priziureta varianta... pats ieskojau, patikek, ne kas..
is savo asmenines patirties, E32 735i paliko lb net gera yspudy. vel gi,
rast kazkoky priziureta varianta - sudetinga. viskas kas liecia komforta net lb puiku, neturiu priekaistu, bet su smulkmenom svelniai tariant uzsi....
taigi, mano nuomone, rinkis naujesne, t.y. E38 740i su 4.4 varikliuku ir neprasausi. paklausk Maxbimer'io, cia forume rasi, pasakys geriau nei kas kitas apie sy modely ;)

StandartinėParašytas: 25 Bir 2007, 21:11 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.28
Automobiliai:
'88 Testarossa
'09 DB9
Kad ryja daug, nėra labai didelis trūkumas :) . Tai savotiškai išskiria iš minios, jei supranti, apie ką aš :) .

O dėl V12 yra dar tas pliusas, kad jų kainos nesikandžioja ir komplektacijos superinės. Siūlau pabandyt, V8 nebenorėsi :) . Ir čia visai ne vien tik dėl dinamikos, bet yra kažkas tokio, ką sunku paaiškinti. Kai gyvenimas yra sudėtingas ir nelengvas, reikia rasti kuo daugiau dalykų, kurie teikia emocijas. Na, mašina, nors ir banalus dalykas, emocijų suteikti gali daug :) . Na, čia tik mano kukli nuomonė, remiantis kuklia patirtimi :) . Apetitas kyla bevalgant :) .

StandartinėParašytas: 25 Bir 2007, 21:18 

na as suprantu ka nori pasakyti, bet kai zmogus nori to ka parase kad nori, ta ir patariu :P
man geras, E32 750i patikek tikrai nepakenktu, jei tik rasciau GERA. va tai ir yra tu metu masinu problema.
kas liecia MB.. na del skonio gal jau nesigincysim :D

StandartinėParašytas: 25 Bir 2007, 21:27 

kas liecia pabandymus, tai atvazinejau tiek su vienais tiek su kitais jau ne viena 10-ti kkm, butent todel man nera taip lengva vienareiksmiskai pasirinkti E38 :roll: velgi del skoniu nesigincyjama, bet kad tureti atspirties taska, tai tiek vienas tiek kitas man kelia vienodai zavesio.
del mb - taigi galvojau, kad s-klasse 140-ame kebule yra mano seimyninio automobilio idealas, kol... nenusipirkau ir neatvazinejau su 320 ir 500-iniu (v12 nebandziau). mano nuomone totaliai pasikeite ir as tiesiog supratau, kad man iki tos masinos truksta apie 40 metu, man ji yra tiesiog tobulai nuobodi, nezinau tikslesnio apibudinimo. o ir sanaudos irgi nebuvo zavingos, kip totaliam nevalui 320 pilti po 20 ltr/100km kazkaip neuzilgo tapo tiesiog neidomu. taii, kad bmw apskritai yra ekonomiskesne uz mb irgi zinau ne is kalbu.
griztant prie temos, tai masina butu kaip ir kasdienai, bet neilgiems atstumams, neplanuoju su ja atvazineti daugiau nei 10-15 kkm per metus, todel ir v12 nera bauginantis variantas kuro prasme. vienintelis dalykas - imsiu ir V8 jei bus geresnio stovio, nes ju kaip bebutu yra daugiau nei V12.
siap asmneiniai E32 pliusai - dar imanoma rasti gero stovio, yra nebrangus, visiskai nieko sudetingo eksploatacijoje, jau neturi kur kristi kaina ir jau neuzilgo ji prads tik kilti, gatvese ju su kiekviena diena mazeja (man tai irgi savotiskas pliusas).
E38 - paskutinis klaisikinis bmw, kaip teisingai issireiskei - savotiskai tobulas, tikrai verti demesio varikliai ypac po 96' m, galima labiau pazaisti su komplektacija (tv/navi, xenon ir tt), taciau tai yra smulkmenos, kurias nesunkiai galima igyvendinti ir e32-ame, pasitaiko su dvigubais stiklais (E32 tokio nebuvau sutikes), siek tiek geresne ergonomika, bet ne ant tiek, kad tai taptu lemiamu veiksniu, gatvese ju daug ir artimiausiu metu nemazes.
bet as vistiek neatrandu kazkokio tai vieno neuzmusamo argumento uz E38 ir pries E32, galit skaityti, kad noriu save nuramti chto-li:)

StandartinėParašytas: 25 Bir 2007, 21:43 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.01
Amžius:
43
Automobiliai:
E61 530d 06'
Ex E60 530D 04'
Ex E38 730D M57 00'
Ex E32 730i 87'
Ex E30
viskas labai paprasta. nori truputi pigiau, perki E32, nori brangiau imi E38
8) jei nei vieno nei kito dar neturejai siulyciau E32.

StandartinėParašytas: 25 Bir 2007, 23:14 

Jofka rašė:
8) jei nei vieno nei kito dar neturejai siulyciau E32.

kodel?

StandartinėParašytas: 26 Bir 2007, 00:00 

as pats wazineju su E32 3,5 warikliu,kol kas tikraj nieko nesiskundziu siuo auto,zinoma kaip ir wisi jie turi sawu kaprizu..zadu metu gale pirkt e 38,nes noriu truputi gausesnes priwalumu gamos,nes manasis ne su baisiai ispudingais priwalumais..bet galutinaj esu apsisprendes kad nusipirkes E38,sawo E32 tikraj neparduosiu,nes jis tikraj turi kazka tokio kas zawi mane..tos kebulo linijos..salonas.. :wink:

StandartinėParašytas: 26 Bir 2007, 00:12 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.02.18
Automobiliai:
:
E39 530d 02'
E38 744i 98'
E38 730i 96' -EX-
E34 525tds 94' -EX-
E32 735i 87' =EX=
Siaip jei renkiesi tarp E32 ir E38 tai kainu santykis truputi didelis, taigi kaip suprantu tai imtum arba idealu E32 arba toki ,,pusiau,, E38. Tokiu atveju bent as nedvejodamas imciau E32. Cia velgi kiekvienam savaip, bet jei jau prasei nuomones tai..

StandartinėParašytas: 26 Bir 2007, 09:29 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.26
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW
vazinejau su tuo ir anuo, jamk E38. E32 pasirodo tas pats kas ir E34 tik panele baisesne (viduje). jo privalumai yra du : 1)pugus(aisku aptarnavimas ir tt) 2)tikrai superinis dizainas, bet oldskulas.

bet kaip bebutu e38am man pasirode daugiau komforto ir erdves.

StandartinėParašytas: 26 Bir 2007, 16:09 

as vazinejau ne tik su tuo ir su tuo, bet ir su E34. tarp E34 ir E32 yra tikrai didesnis skirtumas nei tarp pvz E39 ir E38.
Aiva rašė:
Siaip jei renkiesi tarp E32 ir E38 tai kainu santykis truputi didelis, taigi kaip suprantu tai imtum arba idealu E32 arba toki ,,pusiau,, E38. Tokiu atveju bent as nedvejodamas imciau E32. Cia velgi kiekvienam savaip, bet jei jau prasei nuomones tai..

ne visai taip, man tiek E32 tiek E38 yra vienodai seni. sovis ne prie ko, nes vistiek norimo stovio nerasiu nei vieno.

StandartinėParašytas: 26 Bir 2007, 16:14 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.05.04
Amžius:
40
Automobiliai:
Dodge Grand Caravan,
BMW [E38],
Lexus IS 200
Dede_Pranas rašė:
man tiek E32 tiek E38 yra vienodai seni

ale ir mandrumas :roll: tai tada e65 ciumpi is salono ir vargo nematai... kelia problema ten kur jos net nera 8)

StandartinėParašytas: 26 Bir 2007, 16:24 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.02.18
Automobiliai:
:
E39 530d 02'
E38 744i 98'
E38 730i 96' -EX-
E34 525tds 94' -EX-
E32 735i 87' =EX=
Kad abudu seni tai faktas, bet kad abu vienodai seni tai [-X Vienam ~20m, kitam ~10m. Nesunku iziuret skirtuma. Tik labai ispuike ir tik labai vokieciai gali pasakyti kad masina yra nauja pirmus trys metus, o poto ar 5m ar 20m vistiek jau nenaudojama

StandartinėParašytas: 26 Bir 2007, 16:34 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.01.26
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW
Dede_Pranas rašė:

as vazinejau ne tik su tuo ir su tuo, bet ir su E34. tarp E34 ir E32 yra tikrai didesnis skirtumas nei tarp pvz E39 ir E38.

kiekvienam savo,as beveik jokio skirtumo neiziurejau, netgi vietos priekije tiek pat. vienuzodziu jei turi E34 ir nori 7o tai geriau E38,naujasnis geresnis. o jei paimsi E32 turesi du beveik vienodus automobilius. (parasiau BEVEIK)

Dede_Pranas rašė:
ne visai taip, man tiek E32 tiek E38 yra vienodai seni. sovis ne prie ko, nes vistiek norimo stovio nerasiu nei vieno.

cia tai isviso lieva fraze isviso, cia norejai paissidirbineti ar ka ? kur 88-94 o kur 94-2001, tai imk koki 2000uju tai gal nebus labai senas ? ir atitiks savo stoviu tavo poreikius ?

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 46 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery