Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 09 Sau 2025, 21:35

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E34 modelio problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 41 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 28 Rgs 2006, 08:32 

ačiū uz atsakymus. Na ka, vakar buvau pusiau servise, tai ten kazka pareguliavo, o is to, kad neeme net litu supratau, kad nieko beveik nedare, taciau reikalai pagerejo. Dabar jau visai nedaug trukcioja, bet atsirado toks keistas plerpimas, kuris dingsta keliskart gerai pagazavus :roll: Pasake, kad reiktu pasikeisti zvaklaidzius, nes kompas rodo nevienoda kreive. Sakau, tvarkoj, vezkit sen tuos zvaklaidzius, bet ar tada pasitaisys? Tada jau patare kol kas pavazineti taip. Paklausiau, o tai kaip del kuro rijimo? Atsake, kad del to nieko nezinantys... :? Tada jau pradejau galvoti, kad ne i tinkama vieta atvariau taisyti masiniuka. Paklausiau ar patikrino ta kuro siurbliuka ir kuro filtra, nes juk karves nekainuoja, tai atsake, kad cia tikrai ne jie kalti. Kalta greiciausiai oro sklende ar matuokle, bet ji lauzyne deficitas, o nauja kainuos kaip visas mano bambalis :o Dar pasake, kad deciausi dujas ir tada problema issispres. Man tik keista, kodel jie, turedami visa iranga, netikrina, nediagnozuoja nieko, nei siurbliuko, nei filto, nei lambda zondo, nei dar kazko. Kazkoks marazmas.
Kazkas minejo, kad patikrinti galima atjungus oro matuokle. Jau savaite studinu issamu BMW 5 manual'a, atjungti sugebeciau. O kaip turetu pasitaisyti reikalai? Geriau traukti ir daugiau ryti ar kaip? Ir dar, ar riedant ant laisvos pavaros ekonomaizeris turi rodyti, kad sriaubiama 12 l., ar ne?

StandartinėParašytas: 28 Rgs 2006, 09:23 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.02.11
Amžius:
45
Automobiliai:
E34 '91 M50
DonAtelo rašė:
Kazkas minejo, kad patikrinti galima atjungus oro matuokle. Jau savaite studinu issamu BMW 5 manual'a, atjungti sugebeciau. O kaip turetu pasitaisyti reikalai? Geriau traukti ir daugiau ryti ar kaip? Ir dar, ar riedant ant laisvos pavaros ekonomaizeris turi rodyti, kad sriaubiama 12 l., ar ne?

As minejau, kad atjungus oro srauto matuokle galima suprast ar ji sugedus ar ne. Bet dar karta turiu pastebet, kad mano matuokle dirba varzos principu, o tavo sklendės, todėl neesu tikras, kad atjungimas duos rezultatus.
Jau minėjau, kad atjungus kompas supranta kaip avarinį režimą ir nustato visus duomenis tokius, kad mašina galėtų važiuot netrūkčiodama ir be nesamonių. Mano atveju su pajungta sklende neimanoma buvo vaziuot (nors pagal Autodata pamatavus visas itampas ir varzas, tvarkinga matuokle rode), bet atjungus is karto reikalai pasitaise ir jokiu trukciojimu, jokiu uzgesimu ir pan.
Del benzino rodykles. Ant laisvu apsuku auto stovint turi rodyti daugiau nei 30 l. o važiuojant įmušus laisvą bėgį turi rodyti skirtingai priklausomai nuo važiavimo greičio, taip, kad jeigu su ekonomizerio veikimo principu neesi susidures, tai nekreipk i ji demesio...

tai tiek mano patirties, kuri nebutinai turi tau pagelbet... :(

StandartinėParašytas: 28 Rgs 2006, 09:35 

Dekui, dabar jau aiskiau. Tai dabar vazineji be oro matuokles? :o O tai kam tada ji isvis reikalinga? :D Aisku, kvailokas klausimas :) Nusipirksiu voltmetra ir kuro siurbliuka bei kuro filtra pasitikrinsiu pats. Dar pats pasitikrinsiu visas oro slangas, nes vienoje vietoje ji trukusi ir apvyniota izoliacija. Su tevuko pagalba kaip nors prasisuksim. Nenoriu detis as tu duju, jei tikrai tiesiojoje valgys iki 9 l., o mieste kokius 12-13 l. Masiniukas man labai patinka, negaila ji ir taisyti, bet kai meistrai muistosi ir net elementariu testu neatlieka, tai jau nebezinau :evil: Na tada beliks susitvarkyti ta ABS lempute ir pora gabaritiniu lempuciu. Prieki jau pakeiciau beveik visa - i vaziuokle investavau 1300 Lt. :) Bet dabar rieda kaip limuzinas :) Jei ne tas prakeiktas trukciojimas ir degalu nesveikas rijimas.

StandartinėParašytas: 28 Rgs 2006, 10:11 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.02.11
Amžius:
45
Automobiliai:
E34 '91 M50
DonAtelo rašė:
Dekui, dabar jau aiskiau. Tai dabar vazineji be oro matuokles? :o O tai kam tada ji isvis reikalinga? :D Aisku, kvailokas klausimas :) Nusipirksiu voltmetra ir kuro siurbliuka bei kuro filtra pasitikrinsiu pats. Dar pats pasitikrinsiu visas oro slangas, nes vienoje vietoje ji trukusi ir apvyniota izoliacija. Na tada beliks susitvarkyti ta ABS lempute ir pora gabaritiniu lempuciu. :) Jei ne tas prakeiktas trukciojimas ir degalu nesveikas rijimas.

Juokauji turbūt... oro srauto matuoklę pasikeičiau tik sužinojęs, kad ji bloga (~250-300 Lt panaudota), jeigu važinėt be jos, tai tikrai apie jokią ekonomiją nė galvot nereiktų. Guminė mova taip pat turi būti neplyšus (savo aš irgi pasikeičiau ta pačia proga), jeigu kur nors gaudo orą, tai vėl matuoklė gali riebumą rodyt ir vėl su kuro ekonomija ir normaliu važiavimu bėdos.
Ka turi omeny ABS lemputę sutvarkyt? Gal reikia daviklį (-ius) pasikeist? Tada ji pati užges... :)
Sėkmės darbuose... matau, kad nusipirkai tikrai neprižiūrėtą mašinuką, bet jeigu normaliai susitvarkysi, tai ir bėdos neturėsi... (tik daryk viską kaip priklauso). Šiaip aš vis tiek tau rekomenduočiau pas Audrių į diagnostiką nuvaryt, ten žmonėm tikrai ne iš užpakalio rankos auga, savo darbą žino ir gerai jį daro (pasinaudok paieška, rasi koordinates ir atsiliepimus).

StandartinėParašytas: 28 Rgs 2006, 10:33 

Radau, bet is Skuodo iki Vilniaus su tokia ekonomija nulekti... 8) Tai sakai 250-300 Lt. naudota. Radau viena bambali Mazeikiuose dalimis pardavinejama. Bandysiu tartis del tos matuokles. Bet jei tai nieko nepades? Blogiau gal irgi nebus? Zmogus esu uzsiemes, savo versle sukuosi, taigi neturiu daug laiko lakstyti i kitus miestus ir eksperimentuoti. O masina tikrai buvo apleista, bet pagalvojau, ar geriau pirkti uz 3000 ir paciam sukisti dar uz tiek pat, ar pirkti uz 6-7 tukst. ir vis tiek kisti? :)

StandartinėParašytas: 28 Rgs 2006, 10:36 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.02.11
Amžius:
45
Automobiliai:
E34 '91 M50
DonAtelo rašė:
Radau, bet is Skuodo iki Vilniaus su tokia ekonomija nulekti... 8) Tai sakai 250-300 Lt. naudota. Radau viena bambali Mazeikiuose dalimis pardavinejama. Bandysiu tartis del tos matuokles. Bet jei tai nieko nepades? Blogiau gal irgi nebus? Zmogus esu uzsiemes, savo versle sukuosi, taigi neturiu daug laiko lakstyti i kitus miestus ir eksperimentuoti. O masina tikrai buvo apleista, bet pagalvojau, ar geriau pirkti uz 3000 ir paciam sukisti dar uz tiek pat, ar pirkti uz 6-7 tukst. ir vis tiek kisti? :)

Gal ir teisingas pasirinkimas. Žiūrėk tik nusipirk tokią pačią matuoklę (sklendinę turiu omeny).

Sėkmės!

StandartinėParašytas: 28 Rgs 2006, 10:39 

Ka tik skambinau, sake, kad turi 325 bimbalo ir siaip sake, kad iki 90 m. ju visos matuokles tokios pacios. Nori 120 Lt. O skaiciukai ant jo dangtelio ...031. Einu savojo paziureti. Ar tiktu toks variantas?

StandartinėParašytas: 28 Rgs 2006, 10:41 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.02.11
Amžius:
45
Automobiliai:
E34 '91 M50
DonAtelo rašė:
Ka tik skambinau, sake, kad turi 325 bimbalo ir siaip sake, kad iki 90 m. ju visos matuokles tokios pacios. Nori 120 Lt. O skaiciukai ant jo dangtelio ...031. Einu savojo paziureti. Ar tiktu toks variantas?

ne nenutuokiu, bet jeigu kodai sutaps, tai turėtų tikti...

StandartinėParašytas: 28 Rgs 2006, 11:08 

Arba as aklas, arba ne ten ziuriu, bet nematau nei vieno skaiciuko ir nei vienos raides :)

StandartinėParašytas: 28 Rgs 2006, 11:16 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.02.11
Amžius:
45
Automobiliai:
E34 '91 M50
DonAtelo rašė:
Arba as aklas, arba ne ten ziuriu, bet nematau nei vieno skaiciuko ir nei vienos raides :)

Nu cia jau blogiau... siaip pas mane tai buvo ant matuokles virsaus uzrashyta Bosh ir tada kruvos visokiu kitu uzrasu ir skaiciuku...

StandartinėParašytas: 28 Rgs 2006, 11:22 

Nuemiau ir ta juoda dangteli, bet ir ant to gelezo nieko nera :) Stovejau lietuje kaip suo ir nieko neradau :D Na, bet mano auto nera unikalus ir jei tikrai tinka kitiems 525 iki 90 m., tai tiks ir manajam :)

StandartinėParašytas: 28 Rgs 2006, 11:41 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.02.11
Amžius:
45
Automobiliai:
E34 '91 M50
DonAtelo rašė:
Nuemiau ir ta juoda dangteli, bet ir ant to gelezo nieko nera :) Stovejau lietuje kaip suo ir nieko neradau :D Na, bet mano auto nera unikalus ir jei tikrai tinka kitiems 525 iki 90 m., tai tiks ir manajam :)

Pas jus lija, o pas mus saulute sviecia :) Nice...

StandartinėParašytas: 28 Rgs 2006, 12:15 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.28
Amžius:
44
Automobiliai:
E46 m47 d20 03' sedan
DonAtelo rašė:
siaip tokiu metu masiniukui sklendes daug pigesnes as manyciau ji turetu kainuot iki 100lt ne daugiau.isidejus kita butinai atjun akumuliatoriu kad kompas galetu pernaujo viska isisavint :!: sekmes :wink:

StandartinėParašytas: 28 Rgs 2006, 20:55 

o ar turi reiksmes duju sanaudoms oro sklende? nes ir pas mane panasi problema ant benzo nedirba o duju srebia kibirais (20l)

StandartinėParašytas: 29 Rgs 2006, 14:26 

Siandien atsitiko toks dalykas. Ipyliau kokiu 20 l. degalu, uzvedziau auto ir ziuriu, kad kompas pradejo rodyti visokius kinietiskus ir siaip kitokius hieroglifus, auto vos kruta, dusta, praktiskai nepavaziuoja, o kuo daugiau spaudi tapke, tuo labiau dusta. Sustojau, uzgesinau varikli, vel uzvedziau ir viskas susitvarke. Bet kita karta uzvedus kompas isijunge tik truputi pavaziavus, parode hieroglifus ir vel susitvarke. Dar toks pastebejimas, kad ijungus laisva pavara ir nukritus apsukoms iki 700 isijungis degimas ir vel issijungia, o kartais ir visai uzgesta variklis. Ipylus daugiau degalu pagaliau realiai suveike kuro kiekio rodykle, bet ir iskart nesamones prasidejo. Tai kas kaltas? Lambda zondas?

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 41 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery