Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 30 Lap 2024, 14:17

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 645 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 43  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 27 Lap 2013, 19:12 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Klubo Prezidentas
Klubo Prezidentas
Vartotojo avataras
Registracija:
2007.03.27
Amžius:
43
Pranešimai:
871
Miestas:
Kėdainiai
Automobiliai:
visos Ex
kas trukdo uzsisaldyti? pas mane pilnas saldiklis prieskoniu, po vasaros 8)


StandartinėParašytas: 27 Lap 2013, 19:16 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2011.10.12
Amžius:
42
Pranešimai:
1529
Miestas:
Vilnius
Automobiliai:
E36 m3, E36 daily
tai galima, bet jau vistiek kitaip..
kaži, prakalėjas šiemet svogūnų slanikuose dar neaugina :D

_________________
If i lay rubber down the street, i pray for traction i can keep, but if i spin and begin to slide, please dear God protect my sweet ride.


StandartinėParašytas: 27 Lap 2013, 21:07 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Pranešimai:
4365
Miestas:
Vilnius
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
Ne, šiais metais aš juice'inu :-)
Džumandži rašė:
kaži, prakalėjas šiemet svogūnų slanikuose dar neaugina :D

_________________
Viskas, ką sakau, yra tik mano ASMENINĖ nuomonė ir nieko daugiau...


StandartinėParašytas: 01 Gru 2013, 16:55 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2009.03.26
Amžius:
37
Pranešimai:
1169
Miestas:
Plungė
Automobiliai:
XC70, E39 525D
Plekšnė su šaldytom daržovėm :mrgreen:

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

_________________
No money, No funny!


StandartinėParašytas: 01 Gru 2013, 22:06 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2011.10.12
Amžius:
42
Pranešimai:
1529
Miestas:
Vilnius
Automobiliai:
E36 m3, E36 daily
skanumėlis =P~ , kokius prieskonius naudojai žuviai?

_________________
If i lay rubber down the street, i pray for traction i can keep, but if i spin and begin to slide, please dear God protect my sweet ride.


StandartinėParašytas: 01 Gru 2013, 22:14 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2007.01.09
Amžius:
42
Pranešimai:
1537
Miestas:
Lietuva
Evaldai paros vendzerka :D Vien tik zuviaia naudoji,ar mesa ir rukai ?


StandartinėParašytas: 01 Gru 2013, 22:14 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2009.03.26
Amžius:
37
Pranešimai:
1169
Miestas:
Plungė
Automobiliai:
XC70, E39 525D
Beveik visada naudoju santa marijos:
Penkiu rusiu pipirai
Zuvies prieskoniniu zoleliu misinys

_________________
No money, No funny!


StandartinėParašytas: 01 Gru 2013, 22:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2009.03.26
Amžius:
37
Pranešimai:
1169
Miestas:
Plungė
Automobiliai:
XC70, E39 525D
Lincas rašė:
Evaldai paros vendzerka :D Vien tik zuviaia naudoji,ar mesa ir rukai ?

Rukau viska :D ten paprasta ta rukykla. Backa 500litru ir pakura uz 3 metru. Nauja zadu daryt, jau ir metala susipirkau.. bet vis neprisiruosiu :mrgreen:

_________________
No money, No funny!


StandartinėParašytas: 01 Gru 2013, 22:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2009.05.13
Amžius:
39
Pranešimai:
4351
Miestas:
Kaunas
Automobiliai:
E46 325i '02 gone
FIAT 500 S '14 ex
E90 325 LCI '09 ex
VW Golf MK7 facelift ‘19
X2 M35i ‘21
mazu dar Jucyna keimus venzyji :mrgreen:

_________________
Gali būti baigęs tokią mokyklą, kur gali su knopke kažką nudurti mirtinai, ar su sąvaržėle padaryti kapitalinį tanko remontą.

-15 respect'o point'ų, kad nepirkau kabriko.


StandartinėParašytas: 01 Gru 2013, 22:28 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2007.01.09
Amžius:
42
Pranešimai:
1537
Miestas:
Lietuva
Evaldas_S rašė:
Rukau viska :D ten paprasta ta rukykla. Backa 500litru ir pakura uz 3 metru. Nauja zadu daryt, jau ir metala susipirkau.. bet vis neprisiruosiu :mrgreen:


Aiskuma.Kazkada reikes ir man kokia sukonstruot,tik neisirenku projekto :D


StandartinėParašytas: 01 Gru 2013, 22:41 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2009.03.26
Amžius:
37
Pranešimai:
1169
Miestas:
Plungė
Automobiliai:
XC70, E39 525D
Marius1985 rašė:
mazu dar Jucyna keimus venzyji :mrgreen:

Butu patuoge :D

_________________
No money, No funny!


StandartinėParašytas: 04 Gru 2013, 13:44 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2009.07.15
Amžius:
35
Pranešimai:
1825
Miestas:
Kaunas
Manau, kad tokio recepto nebūta, cituoju iš originalaus šaltinio: http://rokiskis.popo.lt/2011/09/23/apsi ... -ragutyje/ O ir šiaip šitą blog'ą patariu skaityt. Receptas išbandytas, procesas ilgas, bet tikrai vertas rezultato. Vyriškas reikalas.

Galų gale, kad jau apie alų, tai štai jums paprastas receptas (nes alus geriausiai tinka maistui, kai alkoholio jame nelieka), kuris, pažadu, bus toksai skanus, kad pirštus laižysitės, netikėdami, kad taip skaniai ir paprastai kažką įmanoma padaryti namie (čia kiekius paskaičiavau, kaip normaliems žmonėms, o ne kaip man, taip kad tokiais kiekiais ir imkit):

Pusė kilogramo kiaulienos kumpio, galima ir riebesnio kokio, o jei su plonu lašiako sluoksneliu – išvis idealu
Koks kilogramas bulvių
Menkas trupučiukas taukų (mėsai apkepti)
Butelis alaus (geriau šviesaus, su mažiau apynių)
Druskos (rekomenduoju jūros druską iš dėžutės, kur su laiveliu – tokia daug skanesnė)
Saujos spanguolių (tinka ir džiovintos)
Pusės galvutės česnako
Juodųjų ir kvapiųjų pipirų

Idealiai patogu, jei turite tokią gilią keptuvę, kuri gilumu primena puodą, bet galima apsieiti ir be to – svarbu tik, kad puodas būtų tinkamas orkaitėn įdėt, nes paskutinei kepimo stadijai to prireiks.

Žodžiu, imam mėsos gabalą, jo niekaip nepjaustę, grubiai apkepam ant taukų (kas keps ant aliejaus – tas yra supermama šmaikštašiknė), nereikia, kad iškeptų vidus, pakanka tiesiog, kad apskrustų paviršius. Per tą laiką puode užverdam vandenį – jo reikia tiek, kad galėtų pilnai apsemti mėsą. Vandeniui užvirus ir mėsai apskrudus, metam mėsą vandenin. Jei darote viską gilioje keptuvėje – galima tiesiog virdulyje užvirintu vandeniu užpilti. Užpylę, suberiam spanguoles, pasūdom ir verdam maždaug pusantros valandos. Svarbu prižiūrėti, kad vandens netrūktų, bet turėkite omeny – kai baigsit virti, bulvės turi likti kažkur aukščiau paviršiaus ir jos neturi būti pilnai apsemtos.

Kai mėsa jau gerai apvirė, suberiam bulves (jų smulkint nereikia, pakanka kad būtų ~100g gabalais, žodžiu, šiaip tokios bulvikės ir viskas). Ir verdam dar pusę valandos, esant būtinybei, papildom puodą verdančiu vandeniu, bet tik tiek, kad jos neliktų iki galo apsemtos, po to, kai vėliau supilsim alų.

Kai bulvės jau suminkštėja, darom stebuklą: imam atsargiai ir iš lėto į puodą pilti alų iš butelio. Aš jus įspėju: iš lėto ir atsargiai pilti alų, plona lėta srovele. Jei supilsite greitai, tai pamatysit iš puodo kylantį tokį putų srautą, kokio dar gyvenime nematėt. Taip kad turėkit omeny. Tai vat, alaus butelį puodan supilam per kokią minutę-dvi, atsargiai, kad išsiputotų. Ir leidžiame pavirti dar kokias 15 minučių.

Per tą laiką alaus aromatas stebuklingai pasikeičia: pradžioje juntamas alkoholio kvapas dingsta, atsiranda duonos ir apynių kvapas, o paskui jis keistai transformuojasi į aromatą, kurio jūs neužmiršit niekad. Tas aromatas nieko bendra neturi su alumi. Tai salstelėjęs, melasą ir vaikystę primenantis kvapas. Tame kvape jau neatpažinsite alaus ar kokio nors alkoholio, nes alkoholis išgaruoja labai greitai. Ten atpažinsite tiktai saldų kvapą iš nuostabiausių kulinarinių sapnų. Čia pasikartosiu: alkoholio kvapas turi dingti, tai yra sąlyga, tad ne per trumpai su alumi virkit.

Štai tada suberiam smulkiai smulkintus česnakus, maltus pipiriukus ir pašaunam puodą orkaitėn. Orkaitėj puodą laikom be dangčio, geriausiai – jei orkaitė gali kaip grilis kaitint iš viršaus. Kai tik bulvės apskrunda (o tam ir reikia, kad jos nebūtų iki galo apsemtos), traukiame ir valgome.

Aš jums pažadu, kad jūs, paragavę šio paprasto patiekalo, garbinsit mane. Ir dar, aš jums patariu pasikviesti ta proga svečiuosna kokį nors užkietėjusį veganą, kad jis verktų kruvinom ašarom ir palūžtų. Taip jūs išgelbėsit nekaltą dūšią nuo vegetariškos pražūties, nes jis ims valgyti mėsą.

_________________
Naudokis paieška


StandartinėParašytas: 07 Gru 2013, 12:11 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Registracija:
2009.05.17
Amžius:
39
Pranešimai:
1010
Miestas:
kaunas-frankfurt am main
Automobiliai:
E38 750il ex
E65 745d ex
E65 740d + chip ex
E46 03" 320d ex
E65 03'745i
e65 04' 730d
e65 '06 730d
E46 04' 330d
E46 03' 320d
E61 05’ 530d
Skype:
Gintas00720
Karolis.S rašė:
Manau, kad tokio recepto nebūta, cituoju iš originalaus šaltinio: http://rokiskis.popo.lt/2011/09/23/apsi ... -ragutyje/ O ir šiaip šitą blog'ą patariu skaityt. Receptas išbandytas, procesas ilgas, bet tikrai vertas rezultato. Vyriškas reikalas.

Galų gale, kad jau apie alų, tai štai jums paprastas receptas (nes alus geriausiai tinka maistui, kai alkoholio jame nelieka), kuris, pažadu, bus toksai skanus, kad pirštus laižysitės, netikėdami, kad taip skaniai ir paprastai kažką įmanoma padaryti namie (čia kiekius paskaičiavau, kaip normaliems žmonėms, o ne kaip man, taip kad tokiais kiekiais ir imkit):

Pusė kilogramo kiaulienos kumpio, galima ir riebesnio kokio, o jei su plonu lašiako sluoksneliu – išvis idealu
Koks kilogramas bulvių
Menkas trupučiukas taukų (mėsai apkepti)
Butelis alaus (geriau šviesaus, su mažiau apynių)
Druskos (rekomenduoju jūros druską iš dėžutės, kur su laiveliu – tokia daug skanesnė)
Saujos spanguolių (tinka ir džiovintos)
Pusės galvutės česnako
Juodųjų ir kvapiųjų pipirų

Idealiai patogu, jei turite tokią gilią keptuvę, kuri gilumu primena puodą, bet galima apsieiti ir be to – svarbu tik, kad puodas būtų tinkamas orkaitėn įdėt, nes paskutinei kepimo stadijai to prireiks.

Žodžiu, imam mėsos gabalą, jo niekaip nepjaustę, grubiai apkepam ant taukų (kas keps ant aliejaus – tas yra supermama šmaikštašiknė), nereikia, kad iškeptų vidus, pakanka tiesiog, kad apskrustų paviršius. Per tą laiką puode užverdam vandenį – jo reikia tiek, kad galėtų pilnai apsemti mėsą. Vandeniui užvirus ir mėsai apskrudus, metam mėsą vandenin. Jei darote viską gilioje keptuvėje – galima tiesiog virdulyje užvirintu vandeniu užpilti. Užpylę, suberiam spanguoles, pasūdom ir verdam maždaug pusantros valandos. Svarbu prižiūrėti, kad vandens netrūktų, bet turėkite omeny – kai baigsit virti, bulvės turi likti kažkur aukščiau paviršiaus ir jos neturi būti pilnai apsemtos.

Kai mėsa jau gerai apvirė, suberiam bulves (jų smulkint nereikia, pakanka kad būtų ~100g gabalais, žodžiu, šiaip tokios bulvikės ir viskas). Ir verdam dar pusę valandos, esant būtinybei, papildom puodą verdančiu vandeniu, bet tik tiek, kad jos neliktų iki galo apsemtos, po to, kai vėliau supilsim alų.

Kai bulvės jau suminkštėja, darom stebuklą: imam atsargiai ir iš lėto į puodą pilti alų iš butelio. Aš jus įspėju: iš lėto ir atsargiai pilti alų, plona lėta srovele. Jei supilsite greitai, tai pamatysit iš puodo kylantį tokį putų srautą, kokio dar gyvenime nematėt. Taip kad turėkit omeny. Tai vat, alaus butelį puodan supilam per kokią minutę-dvi, atsargiai, kad išsiputotų. Ir leidžiame pavirti dar kokias 15 minučių.

Per tą laiką alaus aromatas stebuklingai pasikeičia: pradžioje juntamas alkoholio kvapas dingsta, atsiranda duonos ir apynių kvapas, o paskui jis keistai transformuojasi į aromatą, kurio jūs neužmiršit niekad. Tas aromatas nieko bendra neturi su alumi. Tai salstelėjęs, melasą ir vaikystę primenantis kvapas. Tame kvape jau neatpažinsite alaus ar kokio nors alkoholio, nes alkoholis išgaruoja labai greitai. Ten atpažinsite tiktai saldų kvapą iš nuostabiausių kulinarinių sapnų. Čia pasikartosiu: alkoholio kvapas turi dingti, tai yra sąlyga, tad ne per trumpai su alumi virkit.

Štai tada suberiam smulkiai smulkintus česnakus, maltus pipiriukus ir pašaunam puodą orkaitėn. Orkaitėj puodą laikom be dangčio, geriausiai – jei orkaitė gali kaip grilis kaitint iš viršaus. Kai tik bulvės apskrunda (o tam ir reikia, kad jos nebūtų iki galo apsemtos), traukiame ir valgome.

Aš jums pažadu, kad jūs, paragavę šio paprasto patiekalo, garbinsit mane. Ir dar, aš jums patariu pasikviesti ta proga svečiuosna kokį nors užkietėjusį veganą, kad jis verktų kruvinom ašarom ir palūžtų. Taip jūs išgelbėsit nekaltą dūšią nuo vegetariškos pražūties, nes jis ims valgyti mėsą.

pameginsiu ryt pagamint si mesos gabala.koks alus tinkamiausias?
dar galetu but foto kaip gaunas rezultate


StandartinėParašytas: 07 Gru 2013, 14:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2011.10.12
Amžius:
42
Pranešimai:
1529
Miestas:
Vilnius
Automobiliai:
E36 m3, E36 daily
alų ir aš naudoju maisto gaminime, kaip ir vyną, ar brendį, tikrai skanu, galima nebijot paimt kokio stipresnio skonio, tamsaus.

_________________
If i lay rubber down the street, i pray for traction i can keep, but if i spin and begin to slide, please dear God protect my sweet ride.


StandartinėParašytas: 07 Gru 2013, 16:59 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2009.07.15
Amžius:
35
Pranešimai:
1825
Miestas:
Kaunas
As nezinau kiek turi itakos pati alaus rusis, naudojau paprastus lagerius viena kart volfa kita karta extra, siaip turetu but skirtumas nebent su alum, kuriame labai daug apyniu ar salyklas stipriai isreikstas, siaip su skirtingais nebandziau. Planuose kvietini isbandyt tam reikalui :D kokia IPA ipylus turetu kvapas buti stipresnis. galutini vaizda gal imesiu, bet jis labai WOW nebuvo, nes garnyras vaizda sudaro :)

_________________
Naudokis paieška


Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 645 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 43  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery