Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 27 Lap 2024, 00:28

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E60 ir E61 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 2153 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 144  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 28 Bir 2013, 09:35 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.06.23
Amžius:
36
Automobiliai:
neturiu kuo pasigirti :)
nu pabandysiu

StandartinėParašytas: 29 Bir 2013, 10:02 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.05.30
Automobiliai:
E60 530
Sveiki,

Pasiekus greiti apie 80 km/h , toks ispudis, kad prabuksuoja sankaba - apsukos sukyla o masina nebevaziuoja. Auto permeta i avarini rezima, 3 pavara. Uzgesinus ir vel uzkurus vaziuoja normaliai jeigu vaziuoji ramiai ir nevirsyji tu 80 km/h. Kompas rodo klaida 4F85 transmission ratio monitoring clutch E, plausibility. Kas cia tokio baisaus nutiko ?

StandartinėParašytas: 29 Bir 2013, 11:24 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.02.02
Automobiliai:
E60 530 xd '07
E53 X5 3.0 d '05
wasia76 rašė:
Sveiki,

Pasiekus greiti apie 80 km/h , toks ispudis, kad prabuksuoja sankaba - apsukos sukyla o masina nebevaziuoja. Auto permeta i avarini rezima, 3 pavara. Uzgesinus ir vel uzkurus vaziuoja normaliai jeigu vaziuoji ramiai ir nevirsyji tu 80 km/h. Kompas rodo klaida 4F85 transmission ratio monitoring clutch E, plausibility. Kas cia tokio baisaus nutiko ?

Sveikas,

klaidos indikatorius rodo, kad tai greičiausiai bus pavarų dėžės valdymo bloko vidinis gedimas. Neturiu supratimo, ar jis taisomas,
tačiau praktika rodo, kad jie dažniausiai keičiami (kiek domėjausi užsienio forumuose). Tai principe reiškia, kad reikėtų keist dėžės valdymo bloką ir taip pat rekomenduotina įdiegti naują softą. Galbūt mane pataisys daugiau patyrę kolegos. Aš šią patirtį susirinkau vargdamas su savo pavarų dėže :)

Truputį aukščiau temoje yra latvių kontaktai, kurie tvarko dėžes ir duoda gerą garantiją. Pats pas juos taisysiu automatą. Gal padės ;)

StandartinėParašytas: 05 Lie 2013, 14:51 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.04.17
Automobiliai:
BMW E60 525
Sveiki kolegos, pries sustojant lengvas "bum" toks jausmas kad paveluotas begio ismetimas/permetimas.
Adaptacijos nepadejo, tepalo netruksta, kardano guma pakeista. Rida 160k (atseit tikra pagal serviso knyga) ir jau chana dezej?
Tipo dabar tik LAtvija pades? :) uz 4.5k ? :) juokinga net graudu...

StandartinėParašytas: 05 Lie 2013, 15:34 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2012.10.26
Automobiliai:
E61 530d '05
Ex: Saab 9-5 Aero '02
Ex: Subaru LegacyGT '05
Ex: Peugeot 605 3.0 '95
Ex: Peugeot 605 2.0 '92
Artiom rašė:
Sveiki kolegos, pries sustojant lengvas "bum" toks jausmas kad paveluotas begio ismetimas/permetimas.
Adaptacijos nepadejo, tepalo netruksta, kardano guma pakeista. Rida 160k (atseit tikra pagal serviso knyga) ir jau chana dezej?
Tipo dabar tik LAtvija pades? :) uz 4.5k ? :) juokinga net graudu...

po kardano gumos keitimo ir adaptaciju man tas "bum" labai sumazejo, vos jauciamas paliko.
Adaptacijas darei per kompa ar nuspaudes akseleretoriaus pedala?
kazkas rase kad si problema dingo tepalus pasikeitus

StandartinėParašytas: 05 Lie 2013, 15:38 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.04.17
Automobiliai:
BMW E60 525
adaptacijos su kompu darytos.
"Bum" stojant tada, kai greit stabdai - letai stojant nieko nesijaucia. Sakau toks jausmas kad flegmuoja ismesti begio-nespeja.
Gal neitema bet tokia labai nesmarki vibracija dar jauciasi kartais masinos.

StandartinėParašytas: 05 Lie 2013, 16:13 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.02.02
Automobiliai:
E60 530 xd '07
E53 X5 3.0 d '05
Bum stojant - vienareikšmiškai keičiam kardano gumą, nebent ji visiškai nauja. Nes kartais išoriškai nesimato pažeidimų, tačiau jie yra.
Jeigu gumą atmetam, tada liūdnesnė situacija - greičiausiai mechatronikas (ir pas mane tas smūgiavimas yra). Gali užtekti perprogramavimo, gali ir neužtekti. Manyčiau, vien dėl mechatroniko nebūtina į latvius kreiptis. Pas mane jei tik tokios bėdos būtų, rankytėm trinčiau. Pagrindinė bėda - smūgiai iš 4 į 5 bėgį. Amerikose netvarko šių problemų, tik dėžes keičia naujom. Naujos kaina mano auto - 24 k litų. Todėl be visos dėžės rekonstrukcijos niekas man nepasikeis, nes jau dukart vietoj tvarkė ir nieko nepadarė. Todėl pas mane tokie pinigai ir tokios kraštutinės priemonės. Nes XD dėžė deficitinė ir lt nėra kas padėtų man.

Dėl savo reikalų gal bandyk su "Daivanta" kalbėti, girdėjau neblogų atsiliepimų apie juos šiame forume.

StandartinėParašytas: 05 Lie 2013, 16:14 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.02.02
Automobiliai:
E60 530 xd '07
E53 X5 3.0 d '05
Simon rašė:
Bum stojant - vienareikšmiškai keičiam kardano gumą, nebent ji visiškai nauja. Nes kartais išoriškai nesimato pažeidimų, tačiau jie yra.
Jeigu gumą atmetam, tada liūdnesnė situacija - greičiausiai mechatronikas (ir pas mane tas smūgiavimas yra). Gali užtekti perprogramavimo, gali ir neužtekti. Manyčiau, vien dėl mechatroniko nebūtina į latvius kreiptis. Pas mane jei tik tokios bėdos būtų, rankytėm trinčiau. Pagrindinė bėda - smūgiai iš 4 į 5 bėgį. Amerikose netvarko šių problemų, tik dėžes keičia naujom. Naujos kaina mano auto - 24 k litų. Todėl be visos dėžės rekonstrukcijos niekas man nepasikeis, nes jau dukart vietoj tvarkė ir nieko nepadarė. Todėl pas mane tokie pinigai ir tokios kraštutinės priemonės. Nes XD dėžė deficitinė ir lt nėra kas padėtų man.

Dėl savo reikalų gal bandyk su "Daivanta" kalbėti, girdėjau neblogų atsiliepimų apie juos šiame forume.

Čia aišku preziumavau, kad dėžė tepalų neleidžia ir jų ten yra tiek, kiek priklauso.

StandartinėParašytas: 05 Lie 2013, 17:53 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.05.16
Automobiliai:
BMW e61 530d 2005 A/T
Simon rašė:

BUM sustojant, jei ne guma, tai mechatriniko solenoidai. Pakeciau solenoidus, jau 1000 km viskas ciki.
Tai tiek.

StandartinėParašytas: 05 Lie 2013, 18:14 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.04.17
Automobiliai:
BMW E60 525
Kiek ir kur tas malonumas?

StandartinėParašytas: 05 Lie 2013, 20:59 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.05.16
Automobiliai:
BMW e61 530d 2005 A/T
Artiom rašė:
Kiek ir kur tas malonumas?

Viska dariau pats, vienas. Patarimas, tureti pagalbininka :) Reikejo nupirkti: solenoidus, tarpine mechatroniko kur su pompa jungiasi, dezes fishkes tarpine (leido labai tepalus), karteri ir tepalus. Uz viska sumokejau kazkur apie 1490Lt. Rezultatas pasiteisino, deze dirba labai minkstai ir sklandziai. Beje ta procedura su gazo pedalu reikejo padaryti, nes po mechatroniko nuemimo dingo kick-down'as, tai kaip supratau tai pedalo padeties adaptacija, bet ne dezes adaptacijos reset'as. Bet istikruju geriausiai varyti masina pas brolius Latvius,nors kaina gan nemaza, bet uztat galva rami bus ir rezultatas atitinkamas, dar ir garantija gera.

StandartinėParašytas: 05 Lie 2013, 22:15 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.05.30
Automobiliai:
E60 530
Yra variantas, kad patys latviai nuimta deze nusiveza sutvarko ir atveza.

StandartinėParašytas: 05 Lie 2013, 22:18 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.10.27
Amžius:
39
Automobiliai:
ex E39 2,3i
E61 3,0d
uz tokias sumas turetu ir patys nusiimti nuo masinos, sutvarkyti ir atgal sudeti :)

StandartinėParašytas: 05 Lie 2013, 22:23 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.05.16
Automobiliai:
BMW e61 530d 2005 A/T
wasia76 rašė:
Yra variantas, kad patys latviai nuimta deze nusiveza sutvarko ir atveza.

Ne apie garazinius kalba eina.

StandartinėParašytas: 05 Lie 2013, 23:09 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2013.05.16
Automobiliai:
BMW e61 530d 2005 A/T
Jei su rusu kalba draugaujam, tai siulau pasikaityti, labai aiskiai viskas isaiskinta http://www.transakpp.ru/232/main/zf/zf6hp26.html

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 2153 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 144  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery