Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 10 Sau 2025, 05:33

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E34 modelio problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 16 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 09:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.08.17
Amžius:
48
Automobiliai:
Tėvuko E30 '87
Artėja tech. apžiūra.
Turiu tokį vaikiškai naivų klausimėlį:
kiek pas 1993m. E34 touringą turi degti gabaritinių šviesų - abiejose pusėse ar tik dešinėje?

Klausiu, nes keisdamas perdegusią kairiąją lemputę, ten neradau jokių kitokių lempučių ar laidų, t.y. kairėje yra numatyta vieta tik vienai lemputei (nu, arba aš buvau žlibas/girtas). Kai ją pasikeičiau, tai pastebėjau, kad gabaritas veikia tik dešinėje, o kairėje - vien tik artimosios šviesos :roll:
Iš vienos pusės, lyg ir nėra ko jaudintis - juk jeigu kažkas neveiktų, tai kompas iš karto išmestų atitinkamą klaidą. Šiuo gi atveju kompas tyli, tipo, viskas OK.
Iš kitos pusės, per tech. apžiūrą, ko gero, aš nelabai išaiškinčiau meistrui, kad pas E34 touringą gabaritas turi degti tik dešinėje :?:

Kaip turėtų būti iš tikrųjų?

StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 09:32 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.10.22
Amžius:
38
Automobiliai:
Ex E34 525TDS 1996m
Ex E39 530d 2000m
Ex Audi A6 (C6) 2006m
Now E53 3.0d 2003m
Aisku kad turi degti abiejuose pusese gabaritines sviesos :) kad vienoj pusej tai net nesu girdejes, jog gali degti :roll:

StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 09:40 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.08.17
Amžius:
48
Automobiliai:
Tėvuko E30 '87
Nu, dar kartą pabandysiu dienos šviesoje paieškoti ten laisvos vietos gabaritinei lemputei :oops:

StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 09:52 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.08.17
Amžius:
48
Automobiliai:
Tėvuko E30 '87
Tikslinu klausimą:
Ar kairysis gabaritas dega iš tos pačios (artimųjų šviesų) lemputės, ar ten atskirai dedama būtent gabaritinė lemputė? :oops:

StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 10:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.28
Amžius:
44
Automobiliai:
E46 m47 d20 03' sedan
tiksliau ir atsakau, kad turi degti atskirai nuo artimuju sviesu ir atskira gabaritu lemputwe :!: taipat kaip ir desnej pusej :wink:

StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 10:21 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.08.17
Amžius:
48
Automobiliai:
Tėvuko E30 '87
Nu, kad, kiek pamenu, dešinėje pusėje irgi keičiau tik vieną lemputę, kuri, berods, yra bendra - ir gabaritui, ir artimoms šviesoms.
Nu, bet gal aš čia be reikalo puliuoju - dabar dienos ilgesnės, tai ir pasitikrinsiu blaiviomis akimis dienos šviesoje.
Nors, jau toje pačioje "dienos šviesoje" viena akimi žiūrėdamas tikrai neradau atskiros vietos (ar laidelio) būtent atskirai gabaritinei lemputei :roll:

P.S. Nu, tiesa, manęs į kariuomenę neėmė "dėl akių" :wink:

StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 10:27 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.04.11
Amžius:
43
Automobiliai:
E34 520 M50
:) gi turi but identiska ir toj ir toj puse :lol: gal pas tave paprasciausiai nera to laikikliuko i kuri isistato lempute, del to tu ir nerandi kur istatyt. Apziurek fara virsuj skyle paliubomu bus.

StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 10:42 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.08.17
Amžius:
48
Automobiliai:
Tėvuko E30 '87
Nu, tai ir sakau, kad pas mane abejose pusėse yra vieta tik vienai lemputei :!:
Dėl to aš ir nusprendžiau, kad ta vienintelė lemputė ir veikia "už dvi": ir kaip gabaritinė, ir kaip artimųjų šviesų :!:
Iš čia ir yra tas neaiškumas: kodėl dešinėje ta vienintelė lemputė veikia kaip artimųjų šviesų ir kaip gabaritinė, o kairėje pusėje lemputė veikia tik kaip artimųjų šviesų? :roll:

StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 11:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.04.11
Amžius:
43
Automobiliai:
E34 520 M50
kaip taip gali buti nesuprantu :) http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05
7 dalis gi yra gabaritines lemputes tvirtinimas. 10 trumpuju lempute, kitaip gi but negali. Jei pas tave ijungus gabaritus iskar uzsidega trumpos, tai negerai kazkas.

StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 11:12 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.08.17
Amžius:
48
Automobiliai:
Tėvuko E30 '87
Ne, artimosios pas mane įsijungia normaliai - po gabaritų. Šia prasme viskas OK.
Tik problema ta, kad abejose pusėse stovi tik po vieną lempą. Ir dešinėje pusėje stovinti lempa atlieka dvi funkcijas - ir kaip gabaritinė, ir kaip artimųjų šviesų.
Bent jau iki šiol aš taip supratau, nes kai buvo perdegusi iš pradžių dešinioji artimųjų šviesų lemputė, tai neveikė dešinės pusės ir gabaritai.
Pakeičiau vien tik perdegusią dešinės pusės artimųjų šviesų lemputę - gabaritai dešinėje atsirado.
Keblumas atsirado tada, kai perdegė analogiškai kairiosios pusės artimųjų šviesų lemputė - ją pakeičiau, bet gabaritai kairėje pusėje "neatsiranda" - veikia vien tik dešinės pusės gabaritai, nors su senąja kairės pusės artimųjų šviesų lempute kairėje pusėje veikė ir gabaritai.
Gal sakau, tereikia pasikeisti kairiąją (vienintelę) lemputę, kuri būtų "dvifunkcinė"?

O kas labiausiai man neaišku - jeigu kairėje, kaip sakote, turi būti atskira gabaritinė lemputė (ir ji yra, neva, perdegusi ar pan.), tai kodėl "tyli" kompas, kuris visada perspėja apie perdegusias/neveikiančias lemputes ???

StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 11:22 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.04.11
Amžius:
43
Automobiliai:
E34 520 M50
Cia jau kompo beda tada. Paziurek atidziai turi but, issilupk ir bus 99proc perdegus. Ir nesuprantu kaip pas tave ta lempute dvieju plauku atsidure, ka kazkas vietoj H1 ikiso kokia H4 ale. Bet tai tada ir laidu sistema turejo but pakeista :roll: ar tada abi fiskes(tiek trumpu, tiek gabaritu susiveda i viena vieta(kur ta tavo dvifunkcine lempute). Na cia galima daug fantazuot, bet tu dar karta atidziai vika apziurek, o tada jau spresim ka cia su tavim daryt :)

StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 17:11 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.04.10
Automobiliai:
Bmw rally
Nikas:
tomij777
nesuprantu gal ten pas tave koks individas ne bmw....kairej busej virs lemputes artimuju sviesu yra toks pailgas vamzdelis ir i ji isikisa gabritine lempute,ja isiminejant reikia pasukti i kazkuria puse(nepamenu)ir istraukti...tai juk ijunk gabaritus ir ziurek aki priglaudes prie faros is kur sviesa sklinda,tik neapak :roll: :roll:

StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 19:40 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.03.07
Amžius:
40
Automobiliai:
VW Scirocco 1.8 karbas '84 (duzo)
E34 520i Touring M50TU '93.10.28 (pard.)
E36 320i Coupe M50TU '94.06.15 (pard.)
E36 318i Sedan 92.05.18 (pard.)
VW Jetta 1.4 TSI 90kW 2015
VW Passat 1.4 TSI 92kW 2016
na paskaites nelabai suratau mistikos su artimuju ir gabaritu buvimu kartu...
pas mane irgi E34 touring '93 m., bet gabaritines lemputes sukasi atskirai :)
cia kazkas ne taip...gal ilgasias ziuri...bet abejoju ar nesugebetum atskirt ilguju ir trumpuju..na nzn..tikrai kazkas cia ne taip.gal issitrauk ta trumpaja bet neatjunk, kuri dega (desine lyg ir sakei) ir ijunk gabaritus. pamatysi ar atskirai stovi ar ne.

StandartinėParašytas: 28 Kov 2007, 08:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.08.17
Amžius:
48
Automobiliai:
Tėvuko E30 '87
Na, štai. Vakar dienos šviesoje ir blaiviom akim pasiknaisiojau po kapotu.
Radau aš tą perdegusią gabaritinę lemputę - ji buvo, atsiprašant, ant pagaliuko.

StandartinėParašytas: 28 Kov 2007, 09:27 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.04.11
Amžius:
43
Automobiliai:
E34 520 M50
tai as tau buvau numetes nuoroda su piesinuku to pagaliuko :lol: na svarbu viskas veikia :)

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 16 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: