Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 07 Sau 2025, 17:17

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E34 modelio problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 46 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 15 Kov 2009, 17:36 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2007.11.14
Amžius:
44
Automobiliai:
E34 524td
E34 520i
norejau pklaust ar isvis isemus termostata labai blogai yra? nes neatidarineja man jo tai uzkniso sakiau isvis ismest reikia.

StandartinėParašytas: 15 Kov 2009, 18:09 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.19
Amžius:
37
Automobiliai:
E34 2.5i '88 kažkur iškeliavo
E34 2.4 TD '89 kažkur iškeliavo
E30 1.8i '90 po presu
E34 2.5 TDŠ '93 po presu
naujas termostatas turi atidarinet normaliai, nenusiorini sistemos matomai.

StandartinėParašytas: 15 Kov 2009, 18:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2007.11.14
Amžius:
44
Automobiliai:
E34 524td
E34 520i
Eimazz555 rašė:
naujas termostatas turi atidarinet normaliai, nenusiorini sistemos matomai.

nu orinau n kartu, an termostato yra varztas ji atsukus neina burbulai kur dar ten ka orint, reiks lupt lauk ta termostata bet uzknisa tas ardymas hermetiku tepliojimas ir t.t reiks imes i puoda termostata patikrint. ir kaip gali ten kad ir nenusiorina neatsidaryt tas termostatas cirkuliacija tai vistiek vyksta

StandartinėParašytas: 24 Kov 2009, 20:08 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2007.11.14
Amžius:
44
Automobiliai:
E34 524td
E34 520i
taigi isviriau puode termostata 8) tai jis atsidarineja kuo puikiausiai, o masinoje neatsidarineja nes ytariu del to kad temperatura nepakyla, nes kitokiu paaiskinimu nerandu. orinau siandien kaip tik imanydamas. nesuprantu vistiek temperatura neuzkyla iki vidurio, tik an pirmos padalos ir dar truputi auksciau ir viskas. nesuprantu ka daryt.. gal as vandens pompa blogai idejau bet neisivaizduoju ka ten ne taip padaryt galima, nu zodziu apatine slanga salta ir apacia radijatoriaus toi pusei salta.

KA DARYT? :)

StandartinėParašytas: 25 Kov 2009, 13:02 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.08.17
Amžius:
48
Automobiliai:
Tėvuko E30 '87
Mano naujas termostatas irgi neleidžia rodyklei pakilti iki vidurio (ji taip pat lieka maždaug ties "11 val." kryptimi), bet ... manau, kad taip ir turi būti, nes jisai pas mane atsidaro ties 88 laipsniais, o ne ties 92.
Taigi ir tavasis atsidarinėja kuo puikiausiai - būtent todėl ir neužkyla rodyklėlė (jeigu neatsidarinėtų, tai rodyklėlė būtų daug aukščiau pakilusi...)

StandartinėParašytas: 25 Kov 2009, 16:14 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2007.11.14
Amžius:
44
Automobiliai:
E34 524td
E34 520i
nu seip bent jau mano 2.4td tai turi but termostatas 80 laipsniu. toki as ir idejas esu. ir beto pas mane jo neatidaro nes butu karsta apatine slanga. kazkaip neitiketina kad variklis neisyla iki tiek. beto radiatoriaus apacia nesyla.

StandartinėParašytas: 27 Kov 2009, 22:44 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.08.17
Amžius:
48
Automobiliai:
Tėvuko E30 '87
Kažką aš pražiopsojau:
1. Iš pradžių sakai, kad (išimtas) termostatas atsidarinėja puikiausiai, vėliau sakai, kad (kažkodėl) neatsidarinėja...
2. Susidaro įspūdis, kad pariniesi vien dėl ... rodyklės padėties, nors esant tokiai žemai (80 laipsnių) atsidarymo temperatūrai, manau, kad rodyklės padėtis ties 11val. yra visai normali.
3. Galų gale nieko nesakai apie pečiuko šilumą: kai variklis pilnai įšilęs (ties ta pačia "11val." žyma), tai pučia jisai tau į saloną šilumą ar nepučia :?:
Jeigu ne - tai ieškokime kirminų toliau.
Jeigu taip - tai dėl šventos ramybės paprašyk, kad kas nors tą rodyklę prilituotų vertikalioje padėtyje ir važinėk sau ramiai - juk už lango pavasaris :wink:

P.S. Kaip sakiau mano (benzininis) termostatas atsidaro ties 88 laipsniais. Dėl to rodyklė aukščiau kaip 11val. niekada ir nepakyla, bet tai netrukdo man kaitintis salone, o ir varikliui perkaisti pavojaus nėra 8)

StandartinėParašytas: 28 Kov 2009, 15:58 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2007.11.14
Amžius:
44
Automobiliai:
E34 524td
E34 520i
Bimberiux rašė:
Kažką aš pražiopsojau:
1. Iš pradžių sakai, kad (išimtas) termostatas atsidarinėja puikiausiai, vėliau sakai, kad (kažkodėl) neatsidarinėja...
2. Susidaro įspūdis, kad pariniesi vien dėl ... rodyklės padėties, nors esant tokiai žemai (80 laipsnių) atsidarymo temperatūrai, manau, kad rodyklės padėtis ties 11val. yra visai normali.
3. Galų gale nieko nesakai apie pečiuko šilumą: kai variklis pilnai įšilęs (ties ta pačia "11val." žyma), tai pučia jisai tau į saloną šilumą ar nepučia :?:
Jeigu ne - tai ieškokime kirminų toliau.
Jeigu taip - tai dėl šventos ramybės paprašyk, kad kas nors tą rodyklę prilituotų vertikalioje padėtyje ir važinėk sau ramiai - juk už lango pavasaris :wink:

P.S. Kaip sakiau mano (benzininis) termostatas atsidaro ties 88 laipsniais. Dėl to rodyklė aukščiau kaip 11val. niekada ir nepakyla, bet tai netrukdo man kaitintis salone, o ir varikliui perkaisti pavojaus nėra 8)

nu pabandysiu paaiskint suprantamiau. pakeiciau termostata, idejau toki pati koks buvo tai yra 80 laipsniu. po pakeitimo temperatura nepakyla, apatine radiatoriaus slanga buna visada salta nes termostatas neatsidaro. as termostata isemiau ir puode uzkaiciau, jis atsidaro dar pries uzvirima, reiskia jis veikia gerai. tai kodel pas mane jis neatsidaro automobilyje??? juk nesamone yra kad vazinejant mieste variklis neuzsyla iki tiek kad cirkuliacija vyktu didziuoju ratu, tai yra atsidarius termostatui. juk is niekur nieko taip negali but,
beje mano peciukas salone sildo labai gerai.
problema as maatu tame kad neatsidaro termostatas ir radiatorius buna saltas.

StandartinėParašytas: 29 Kov 2009, 18:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.08.17
Amžius:
48
Automobiliai:
Tėvuko E30 '87
O ar tikrai radiatorius turi būti karštas :?: :roll:
Juk jo esmė ir yra ta, kad vėsinti 80 laipsnių pasiekusį antifryzą.
Jeigu nuolat veikia ventiliatoriai, kurie pro radiatorių varinėja šaltą (lauko) orą, tai vargu ar geras radiatorius turėtų būti įšilęs :?
Manau, kad tas termostatas atsidarinėja ir automobilyje - jeigu neatsidarinėtų, tai temperatūra būtų aukštesnė.

Apibendrinant - variklis neperkaista, pečiukas saloną šildo...
O gal Tau garaže tik kompanjono prie alaus trūksta? :wink:

StandartinėParašytas: 30 Kov 2009, 18:54 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2007.11.14
Amžius:
44
Automobiliai:
E34 524td
E34 520i
geru minciu turit su alum :mrgreen:
o kas del radiatoriaus tai nzn man tokia baime kad tas radiatorius vel nesprogrtu, nes du vnt jau nuejo saibom..
man vat dar idomu cirkuliacija didziuoju ratu kaip vyksta? ar virsutine slanga i radiatoriu patenka karstas skystis ar apatine?

o daviklis tai manau veikia, nes jis juk kai motoras syla tai ir ta rodykle kyla, tik iki vidurio nedakyla :)

StandartinėParašytas: 31 Kov 2009, 08:28 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.08.17
Amžius:
48
Automobiliai:
Tėvuko E30 '87
Radiatoriuje skystis juda iš viršaus žemyn :wink:
Ir dar: pagaliau patikrinau ir savo radiatorių - tai po 40 minučių važiavimo jisai buvo vos vos šiltesnis už lauko temperatūrą.

StandartinėParašytas: 31 Kov 2009, 17:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.06.13
Amžius:
48
_supermongo_ rašė:
geru minciu turit su alum :mrgreen:
o kas del radiatoriaus tai nzn man tokia baime kad tas radiatorius vel nesprogrtu, nes du vnt jau nuejo saibom..
man vat dar idomu cirkuliacija didziuoju ratu kaip vyksta? ar virsutine slanga i radiatoriu patenka karstas skystis ar apatine?

o daviklis tai manau veikia, nes jis juk kai motoras syla tai ir ta rodykle kyla, tik iki vidurio nedakyla :)

Pasikeisk radijatoriaus kamsti nes dazniausiai del uzstrigusio spaudimo reguliavimo voztuvo jame radijatoriai puciasi. Jei saltas oras lauke tai normaliai vazinejant su ijungtu salono sildymu radijatorius labai nezymiai ikaista. Pabandyk isjungti peciuka sukelti apsukas iki kokiu 2500-3000 ir palaikyk kokia puse minutes, gali ir ilgiau ir pasiziurek kas ten su apatine radijatoriaus slanga darosi.

StandartinėParašytas: 01 Bal 2009, 10:16 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2007.11.14
Amžius:
44
Automobiliai:
E34 524td
E34 520i
tai tada jai per radiatoriu pereina, is virsaus i apacia tai iki apatines slangos tada jau atveses pareina, uztai ji buna salta logiskai mastant.. nu gal tada ten viskas gerai yra :)
dar pastebejau kad slanga virsutine pakieteja, tai cia gal del kamscio bakelyje? nes atsukus kamsty pasnypscia, bet cia viena kart pakieteja kita kart ne, tai nesuprasi. turiu kita kamsty tai ta kai uzsukau tai isvis kieti slangai pasidare ir per bakeli kai atsukau kamsti byski bego skystis. tai matyt tas kamstis i siukslyna tik.

to Arunas B Okas su ta apatine slanga turi darytis jai viskas gerai ar blogai? :)

StandartinėParašytas: 01 Bal 2009, 10:54 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.06.13
Amžius:
48
_supermongo_ rašė:
to Arunas B Okas su ta apatine slanga turi darytis jai viskas gerai ar blogai? :)

Stovint vietoje laikant apsukas turetu pradeti silti apatine radijatoriaus slanga kaip ir visas radijatorius. Tada reiks kad termostatas atsidaro. Jei turi termometra galima pamatuoti tikslia variklio temperatura ir zinosi tiksliai prie kiek tavo termostas atsidaro.

StandartinėParašytas: 01 Bal 2009, 11:10 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2007.11.14
Amžius:
44
Automobiliai:
E34 524td
E34 520i
nu reiks kada pabandyt kai bus kam ranka pridet ar pagazuot, bet seip tai tas radiatorius tik gerai pavazinejus syla, o tam gale kur apatine slanga buna tai radiatorius kiek ziurejau saltas buna.
o kas del termometro tai cia musu kaime niekur nera pirkt arba as nerandu kad temp bent iki 100c butu,,,

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 46 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery