Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 09 Sau 2025, 20:47

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E34 modelio problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 11 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 08:39 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.02.23
Amžius:
54
Automobiliai:
Opel Zafyra 2.2 DTI,BMW E34 525 TDS 1996 06mėn.
Automobilio, apie kuri norite paklausti
Pagaminimo metai:1996
Variklis:2.5TDS
Degalai:Dyzelis

Problema/klausimas:Visiškai sumaišytos mietkės.Kur "žiūri" kuro siurblio mietkės, nes alkūninio lygtais aišku-statom į smagratį kaišti ir sutikrinam dar iš priekio ant korpuso, dujų paskirstymo velenėlis-taip pat aišku-pirmo cilindro abu kakliukai į viršų, tačiau kur žiūri siurblio žvaigždutė?Pas mane jau nuimtas visas priekinis dangtelis kur dengia grandines, tai aš matau ant tos žvaigždutės dvi žymes;prie pat ašies ir prie pat krašto.Jos nesutampa ir pasiknisus niekur neradau kur jos turi "žiūrėti".Padėkit kas žinot, nes darbo tai nemažai, ir dar karta perrinkinėti nesinori :evil:

Paskutinį kartą redagavo rambis 15 Kov 2008, 08:12. Iš viso redaguota 1 kartą.

StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 12:26 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.03.07
Amžius:
37
Automobiliai:
E34 525tds 96m
kai man buvo tai as ant uzkurtos sukinau siurbly, bet pas mane buvo nedaug pabege. Bet vistiek taip kaip reikia nesigavo buvo galima vaziuot, bet tampesi kazko tai. Ir teko varyt kad reguliuotu siurbly.

StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 13:06 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.02.23
Amžius:
54
Automobiliai:
Buvau Vilniaus krastoj, tai pasakė, kad dvi mietkes nes tas pat škyvas eina 2,5tds ir 2,0tds.Tai mietkė turi sutapti su atžyma ant grandinės (atžyma-dažas aukso spalvos).Tai ieškosime toliau.

StandartinėParašytas: 14 Kov 2008, 22:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.02.23
Amžius:
54
Automobiliai:
Na, matau, kad nežinote niekas.O aš atsikasiau iki teisybės :D .Gal kam nors bus naudinga ši info-kaip teisingai pastatyti 2,5TDS siurblio žvaigždutę.Kai žinai lygtais paprasta.
Prieš viską darant pirmą cilindrą pastatom viršutinėje padėtyje.Kaip tai padaryti?Pasinaudokit paieška :D.Užfiksuojame grandinės slopintuvo įtempėj1 (per išorėje esančią spec. skylę). Nuimame dengiantį grandines dangtelį (Laaaabai daug varžtelių) Pastatome siurblį į pačia anksčiausią padėti 9atpalaiduojame siurblį laikančius 3 varžtelius ir sukame jį su visais vamzdeliais prieš laikrodžio rodyklę (stovint mašinai iš priekio)).Be šių sąlygų nieko nepadarysi.Taigi:ant siurblio žvaigždutės pas mane dvi metkes-viena arti centro, o kita visai palei kraštą.Taigi ,vidinė turi žiūrėti statmenai siurblio viršutiniam dangteliui(ji dar sutapdinta su išpjova žvaigždutės šponkei),virš išorinės metkes matome vieną grandinės segmentą-jis bus pirmasis.Suskaičiuojame tokių segmentų 12 (pagal laikrodžio rodyklę)-po tuo dvyliktu turi būti alkūninio veleno žvaigždutės metke (ji ant jos viena).Tai darant sukinėjame pagal laikr. rodyklę tik siurblio žvaigždutę, alkūninio stovi vietoje jau pastatyta į mietkę.Kol dar išrinkta, gal dar viską nufotkinti del aiškumo :?: Atsiprašau už "mietkes", "šponkes" , "škyvus" ir t. t. :D

Paskutinį kartą redagavo rambis 30 Bal 2008, 08:04. Iš viso redaguota 1 kartą.

StandartinėParašytas: 16 Kov 2008, 01:28 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2004.09.29
Amžius:
60
Automobiliai:
X5 E53 530d '06
rambis rašė:
Na, matau, kad nežinote niekas.O aš atsikasiau iki teisybės :D .Gal kam nors bus naudinga ši info-kaip teisingai pastatyti 2,5TDS siurblio žvaigždutę.Kai žinai lygtais paprasta.
Prieš viską darant pirmą cilindrą pastatom viršutinėje padėtyje.Kaip tai padaryti?Pasinaudokit paieška :D.Užfiksuojame grandinės slopintuvų įtempėjus (per išorėje esančią spec. skylę). Nuimame dengiantį grandines dangtelį (Laaaabai daug varžtelių) .Be šių sąlygų nieko nepadarysi.Taigi:ant siurblio žvaigždutės pas mane dvi metkes-viena arti centro, o kita visai palei kraštą.Taigi ,vidinė turi žiūrėti statmenai viršun (ji dar sutapdinta su išpjova žvaigždutės šponkei),virš išorinės metkes matome vieną grandinės segmentą-jis bus pirmasis.Suskaičiuojame tokių segmentų 11 (pagal laikrodžio rodyklę)-po tuo vienuoliktu turi būti alkūninio veleno žvaigždutės metke (ji ant jos viena).Tai darant sukinėjame pagal laikr. rodyklę tik siurblio žvaigždutę, alkūninio stovi vietoje jau pastatyta į mietkę.Kol dar išrinkta, gal dar viską nufotkinti del aiškumo :?: Atsiprašau už "mietkes", "šponkes" , "škyvus" ir t. t. :D

Nufotkink jeigu nesunku

StandartinėParašytas: 16 Kov 2008, 21:28 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2004.09.29
Amžius:
60
Automobiliai:
X5 E53 530d '06
Ačiū :wink:

StandartinėParašytas: 17 Kov 2008, 01:57 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.19
Amžius:
37
Automobiliai:
E34 2.5i '88 kažkur iškeliavo
E34 2.4 TD '89 kažkur iškeliavo
E30 1.8i '90 po presu
E34 2.5 TDŠ '93 po presu
Dr.Zoidberg rašė:
Ar naudojatės kada nors "Autodata" ? :roll:

o kur galima parsisiust normalia programa Autodata? nes kiek siunciau tai man ten belekokias nesamones parsiusdavo :?

StandartinėParašytas: 18 Kov 2008, 08:31 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.02.23
Amžius:
54
Automobiliai:
Va va.Ir man tas pat :evil: .Tai sukiesi kaip išmanai.

StandartinėParašytas: 18 Kov 2008, 08:34 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.02.23
Amžius:
54
Automobiliai:
Beje, ten nukopijuota 4 cil dyzelio .tai neblūdinkit liauudies :twisted:

StandartinėParašytas: 19 Kov 2008, 08:25 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.02.23
Amžius:
54
Automobiliai:
Ant siurblio škyvo du skaičiukai:4 ir 6.Kaip matau mietkės sutapdintos su 4.Karastoi aš paklausiau apie dvi mietkes, tai ten jų konsultantas paaiškino, kad viena 4cil. dyzeliui, kita 6cil.Pas mane dar kitokia situacija-išorėje taškelis tik vienas, dar kitas prie pat varžto laikančio žvaigždutę.....Na ką čia aiškinti, pabandysiu nufotkinti kol neuždėtas priekinis dangtelis (tik seniai nekėliau nuotraukų, gali užtrukti :D )

StandartinėParašytas: 19 Kov 2008, 08:31 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.02.23
Amžius:
54
Automobiliai:
Beje, dar-matau ant piešinukų viskas gražiai sustatyta, tik neparodyta konkrečiai kas gi ten ant grandinės.Ogi ten nieko (kaip man paaiškino-DAŽNIAUSIAI nieko).Tas nieko, tai plika grandinė be jokių atžymėjimų.Iš gamyklos eina su dažų žymėmis.tai nusitrina laikui bėgant, arba grandinė keičiama neoriginali ir t.t. Taigi, ant jos nieko nėra.Belieka skaičiuoti narelius.Ant piešinuko suskaičiavau 13, aš skambinau protingiems variklistams, tai jie vienu balsu tvirtino, kad narelių yra 12.Tai kur slypi tiesa? Pas mane kol kas variklis nesurinktas, bet sustačius viską pagal mane, t.y. 12 narelių, varikliuką gražiai prasukiau.niekas nesikabina ir neklynija...

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 11 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: