arcis0 - kadangi nepagailėjai laiko perskaityti visus 35 psl., aš nepatingėsiu tau ilgą komentarą

Nori pirkti e9x dyzelį su <200kkm rida ir už 25k Lt - įmanoma, jeigu ieškai su atsukta rida.
Pažiūrėk mobile.de kaip kainos/ridos santykio indikatorių. Užsidėk filtrą su šiais parametrais:
rida > iki 200 000 km
kaina > iki 7000 EUR
šalis > Germany (Vokietiją siūlau todėl, kad ten už ridos atsukinėjimą sodina už grotų ir tą dalyką kontroliuoja ne taip kaip Belgijoje ar kokioj Italijoj, kur nors ir įstatymai yra, bet realios kontrolės - ne; todėl, jei Vokietijoje pardavėjas ne koks turkas, yra nemažai šansų, kad rida bus tikra)
daužta > Do not show damaged vehicles
Offers for Business, Ex-/Import : Do not show (perki sau, ne eksportui, todėl tau kaina aktuali su mokesčiais)
Padariau pagal šiuos parametrus paiešką ir man išmetė du rezultatus, iš kurių vienas be nuotraukos, o kitas - parduodamas neegzistuojančio dylerio (galiu lažintis, kad kelių dienų bėgyje šito dylerio šiuo pavadinimu mobile.de nebebus, nes visi jo skelbimai feikiniai - pradedant nuo visokių Q7 už 7k eur ir pan.).
Logiškai pagalvok - jei Vokietijoje nėra nei vienos parduodamos mašinos pagal tavo norus per visą mobile.de (kuris yra daaauuuuuuuug kartų didesnis už visus Lietuvos auto skelbimų portalus kartu sudėjus), tai kaip ji gali atsirasti Lietuvoje už tokią kainą?! (įskaitant, kad reikia sumokėti visokius dokumentų tvarkymus, transportavimą, ir, galų gale - UŽDIRBTI)
Todėl, taip ir gaunas, kad nusiperka žmonės už tokią kainą daužytus, nebeveikiančiais ir belenkaip sutvarkytais pardavimui varikliais ("juk pats nevažinėsiu - reikia pigiau"), atsukinėtom ridom ir t.t., o paskui toks pirkėjas skundžiasi, kad "BMW - šūdas".
Jei jau labai nori su tokia rida pasiimti e9x 320D, žiūrėk angliškus aukcionus. Ten irgi loterija, bet tikros ridos tikimybė bus didesnė (aišku, niekas negarantuoja, kad koks Britanijos lietuvis/lenkas/rumunas/kažkas neatsukinėjo ridos varinėdamas į MOT`ą arba mašinai pradėjus gesti tyčia lengvai sudaužė, kad gautų iš draudimo pinigų ir nusipirktų kitą automobilį - taip irgi būna). Susirask su kokiu neypatingai dideliu daužimu - pats susitvarkysi, žinosi kaip sutvarkyta ir bent jau pats tikėsi, kad rida tikra. Tuo pačiu persidarysi vairą (~7k Lt su detalėm ir kokybišku perdarymu - apkeičiant visokius priekinių sėdynių daviklius, apverčiant ir veidrodžių laidyną ir dar daug kitų smulkmenėlių, kurių pigieji perdarinėtojai arba nežino, arba nemoka, arba nenori daryti). Tada gal ir tilpsi į savo norimą kainą, bet reiks turėti galvoje, kad mašina perdaryta iš anglo, buvo daužyta ir dar galų gale - visam tam reikalui sugaiši aibe savo brangaus laiko, per kurį galėtum uždirbti pinigus, kuriuos pridėtum prie dabar numatytos sumos (ir turėtum mažiau vargo)

Dėl swirl flaps pasikartosiu - e9x modeliuose tai nėra didelė problema - daugiau išpūstas burbulas. Ankstesni modeliai turėjo rimtų problemų - sklendės krisdavo į variklius, varikliai užsilenkdavo ir tai buvo pavojinga, brangu ir t.t. e9x jau dėjo kitokias sklendes, kurios į variklius nekritinėja - o visas tas burbulas ("mes matėm atvejų ir su e9x" - pasakos iš swirl flaps išmontavimo paslaugų teikėjų ir blanking plates pardavėjų). Kaip kitoje temoje jau ginčijomės - dėl swirl flaps ašelių nesandarumo (jei toks atsiranda) gali paleakinti tepalo nuosėdos iš įsiurbimo koliko - jei taip atsitiks, tada galėsi ir išimti tas sklendes (~100 Lt darbas jei nenaudoji blanking plates, jei naudoji, tai dar +100-200 Lt priklausomai nuo pardavėjo godumo už keturis išfrezuotus aliuminio gabaliukus). Aš irgi pasidaviau masinei psichozei ir išmontavau - pas mane sklendės buvo kaip naujos, o po išmontavimo tarp 1k ir 1.5k rpm atsirado juntama turbo duobė, kuri mane erzina (nors jeigu pasikišęs DPF`as gal to net nepajusi). Man taip išėjo, kad ir papildomas litras sąnaudų sutapo su swirl flaps išėmimu (galbūt, tiesiog tame diapazone negaudamas reikiamo response`o pernelyg daug ir pernelyg staigiai numygiu akseleratorių - atitinkamai įpila ir daugiau degalų).
Termostatai nėra problema - tai paprasčiausia eksploatacija - nusipirkęs auto iškart pakeiti abu (nesigilindamas sveiki jie ar jau reikia keisti) ir nesuki dėl to galvos. Jei jau labai super taupuolis - pasikeisk tik EGR termostatą, o pagrindinį ar keisti nuspręsi įvertinęs temperatūrą per "slaptą" obc meniu. Tačiau, aš to nedaryčiau, nes jei pasirodys, kad ten nėra OK - darysi darbą du kartus, vietoj to, kad per vieną kartą pasikeistum.
Kaladės kainuoja panašiai kaip ir kitiems auto. Tepalas, tepalo filtras irgi. Tepalo pilasi daug. Į mano 330D pilasi 7.5 ltr, kiek į 320D nežinau, bet nesunkiai susirasi internete. Kiek brangesnis oro filtras, nes jis didelis, bet kainos proto ribose. Brangios pažibinčių lemputės - viena ~100 Lt kainuoja (kita vertus, originalai gana ilgai laiko) ir dar jas pakeisti reikia nuiminėti posparnius ir t.t.. Beje, labai norint, yra alternatyva - galima išlituoti esamą lemputę ir įlituoti kitą pigią (už 10 Lt). Arba, įsidėti kokius Cree LED`us už panašią kainą (tik ne kokius spalvotus, please...) ir tikėtis, kad daugiau prie to reikalo nebereikės grįžti, bent jau kol tu būsi tos auto savininkas
Dvigubą smagratį jau minėjo, grandinę irgi minėjo - nesikartosiu, nieko pridurti neturiu.
Nebuvo paminėtas dar vienas dalykas, kuris gali būti erzinantis. Jei pirksi e91 su panoramic roof, turėk galvoje, kad su pirmaisiais (pre-LCI) yra tam tikrų problemų. Vienas iš dažnai pasitaikančių gedimų - ne visiškai sandariai užsidarantis mechanizmas, dėl ko yra pašalinis triukšmas salone atidarius stoglangio užuolaidėlę. Sprendžiama keičiant vieną detalę (nebrangi, Krastoje ~100 Lt) ir perrašant softą, kuris valdo uždarymo algoritmą. Problema tame, kad aš nežinau, kas Lietuvoje perrašinėja konkrečiai šį softą (ir tiksliai žino kokio reikia). Taip pat dar būna bėdų su automatiškai atsidarančiu stoglangiu (suveikia "apsauginis atidarymas"), arba stringančiais mechanizmais.
O šiaip... eksploatacija kaip eksploatacija, nieko ypatingo. Jei nori "negendančios" (nu čia pagal liaudies išmintį, realybė kitokia), ar bent jau realiai mažiau gendančios mašinos nei BMW - pirk Toyota. Mažiau elektronikos, mažiau funkcionalumo, viskas padaryta primityviau ir su "kirviu" - eksploatacija bus pigesnė. Jei renkiesi BMW, turi suprasti vieną dalyką - šio auto gamintojas niekada ir netaikė į pigiausiai eksploatuojamo automobilio legendą.