Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 07 Kov 2025, 03:35

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E46 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 58 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 28 Rgp 2006, 17:47 

Sveiki,

Noreciau paklausti zinovu (esu mergina, taigi jei truputeli nusisnekesiu, labai nepykit). Noreciau pirkti 3 klases BMW dyzeli nuo 1998 m. (naujesnio modelio). Noreciau ka nors suzinoti apie ju variklius. Girdejau, kad BMW 5 klases (naujesni modeliai berods nuo 1996 m. eina) 2.5 dyzeliniai varikliai nelabai geri. Kokia Jusu nuomone apie 3 klases dyzelinius variklius?

StandartinėParašytas: 28 Rgp 2006, 23:41 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.08.28
Amžius:
49
Automobiliai:
E46 320d
Linksmai atrodo, kai mergaite, rinkdamasi masina klausineja tik apie varikli :D
Bet kuriuo atveju vertinu uz gera skoni. Man sis variantas labai patinka. Berods, tai pirmasis dyzelinis variklis 3 klases BMW su "common rail" kuro ipurskimo sistema. Kuro sanaudos 6l/100km (tarp kitko, ekonomiskiausias is E46), o ir traukia padoriai (136-150AJ, max. greitis ~210km/h). Apie kokias tai jo ligas nieko negaliu pasakyti, nes kol kas nei vienos ju neturejau.
Taip kad mano atsiliepimai tik geri. Gal kas kokiu bedu turejot? Parasykit, ir man butu idomu zinoti.

StandartinėParašytas: 29 Rgp 2006, 10:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2006.01.03
Amžius:
46
Automobiliai:
E64 M6
G32 630xd
MB W126
GAZ 22
Buna gan daznas bugas su siurbliuku esanciu kuro bake, bet tai gan lengvai ir nebrangiai(restauruojant) sutvarkoma. Daugiau sios masinos negerumu kaip ir nerasta :roll:

StandartinėParašytas: 29 Rgp 2006, 12:12 

Na nejaugi niekas nevazineja su tokiais BMW?

StandartinėParašytas: 29 Rgp 2006, 16:36 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.07.01
Amžius:
48
Spalio menesi bus metai kaip vazineju su E46 320d. 2001 metai automatas. Puikiai nustebino trauka, kai pirma karta atsisedau uz dyzelinio BMW. O kuro sanaudos normaliai - vidutiniskai man gaunasi 8,5 l. Po miesta iki 10 l.
Bet dyzelis yra dyzelis. Viena karta pameginau daugiau tikrai nenoriu. Burbuliavimas, mini vibracija, nera variklio galios garso (pvz. 530 V8). Kiek turejau BMW (vazineju tk su BMW) benzas geriau.

StandartinėParašytas: 29 Rgp 2006, 21:08 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.08.28
Amžius:
49
Automobiliai:
E46 320d
O man visai nieko, prilipo, nors taip pat pirma karta sedau prie dyzelio. Tiesa, vazineju tik 5 men. ir dar nezinau, kaip ziema bus. Gal tik pajudant is vietos kuria tai sekundes dali jauciamas uzdelsimas, bet suveikus turbinai - jau viskas normaliai.
Sutinku, kad su benzu maloniau, bet ekonomija viska atperka... Bet jau dabar linkstu prie to, kad kitas mano auto taip pat bus dyzelis.

StandartinėParašytas: 29 Rgp 2006, 21:50 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E36 328iC M52 95'06
F20 120D N47T 11'12
E36 318iS M42 93' ex
["Fanatic"] Pastovios ekspluatacijos kastu dar nepajautei :-P nes dyzelis yra valio, tol kol nesugenda kazkas arba neateina laikas keisti tepalus, filtrus ir t.t. be to kad ir kokia garzo izoliacija bebutu, bet variklio traktoristinis garsas bet kokiu atveju girdisi :evil:

StandartinėParašytas: 29 Rgp 2006, 22:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.08.28
Amžius:
49
Automobiliai:
E46 320d
Del dyzelio remonto, girdejau ivairiu gasdinimu. Kai pirkau, motoras tik 127k buvo prabeges. Tinkamai priziurint, tikrai atlaikys dar antrakart tiek.
Del garso viduj man normaliai. Isorej - kiek didokas, bet pas mane variklio apsauga sudauzyta, tai ja sudejus, manau, tylesnis butu.
O tepalus savaitgali pirma karta keisiu, gal po to jau kitaip rasysiu :wink:

StandartinėParašytas: 30 Rgp 2006, 13:23 

DOKAS rašė:
Spalio menesi bus metai kaip vazineju su E46 320d. 2001 metai automatas. Puikiai nustebino trauka, kai pirma karta atsisedau uz dyzelinio BMW. O kuro sanaudos normaliai - vidutiniskai man gaunasi 8,5 l. Po miesta iki 10 l.
Bet dyzelis yra dyzelis. Viena karta pameginau daugiau tikrai nenoriu. Burbuliavimas, mini vibracija, nera variklio galios garso (pvz. 530 V8). Kiek turejau BMW (vazineju tk su BMW) benzas geriau.

nzn, kaip tu vazineji, bet sakyciau mieste iki 10 daugoka, tokiu atveju jau geriau pirkti 1.9 ten ir tiek pat vartoja tik benzino ir panasiai traukia.. apie explotacijos palyginima ir kalbeti nera ko tarp benzino ir dyzelio, vat kas del dyzelio tai vertinu tik 330 teko si bandyti ir apie dyzelius nuo tada pakeiciau nuomone, su juo mieste 9-10, tad kur tas 2.0 tiek suvartoja tikrai nezinau, kai turetu su 7 max 8 issiversti

StandartinėParašytas: 02 Rgs 2006, 18:30 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.07.01
Amžius:
48
darrek rašė:
DOKAS rašė:

nzn, kaip tu vazineji, bet sakyciau mieste iki 10 daugoka, tokiu atveju jau geriau pirkti 1.9 ten ir tiek pat vartoja tik benzino ir panasiai traukia.. apie explotacijos palyginima ir kalbeti nera ko tarp benzino ir dyzelio, vat kas del dyzelio tai vertinu tik 330 teko si bandyti ir apie dyzelius nuo tada pakeiciau nuomone, su juo mieste 9-10, tad kur tas 2.0 tiek suvartoja tikrai nezinau, kai turetu su 7 max 8 issiversti

Pas mane automatas. Galu gale jei Vilniuje 8 km buna vaziuoji 45 min. tai taip ir gaunasi. Be to kiek valgo tiek pilu, ar benzo ar dyzelio man nesvarbu. kazkas rase, kad vistiek dyzelis viduje jauciasi - taip ir yra.

StandartinėParašytas: 04 Rgs 2006, 22:11 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.08.07
Amžius:
47
Automobiliai:
F10
[quote="DOKAS"]vidutiniskai man gaunasi 8,5 l. Po miesta iki 10 l.
Bet dyzelis yra dyzelis. Viena karta pameginau daugiau tikrai nenoriu. quote]

Zmona vazineja , mechanika.

del kuro sanaudu 320d automatas kad vidurkis gautusi 8,5 tai manau smagiai reikia vazineti :)

maniskei kuro vidurkis gaunasi 5,6 litro,
mieste daugiau 8 nera suvalgiusi, trasoj vaziuojant 100km/h apie 4 litrai
saliarkos, vaziuojant 160 km/h apie 6-6,5 litro.

Del paskutinio teiginio apie vibracija ir variklio garsa sutinku

StandartinėParašytas: 04 Rgs 2006, 22:38 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.04.09
Amžius:
40
Automobiliai:
E39 528iA M52B28 97' Touring
2.0d varikliukas tikrai neblogas pasirinkimas bet ar tikrai tau reik dyzelio? privalumai: didesnis sukimo momentas, mazesnes kuro sanaudos( istikro ne ka ir sutaupysi nes rusisko ar kitokio nekokybisko dyzelio i situos variklius DRAUDZIAMA pilti), bet nepajausi to jei vazineji trumpais atstumais,
Trukumai: zenkliai didesne masinos kaina nei benzo, didesnes eksplotacijos islaidos (filtrai ir t.t. aisku gali ilgai nekeisti nieko bet kai ziema prie -30 masiniukas neuzsives jo kaltinti bus negalma), masiniukas bus daugiau km numynes.
o 2.5tds yra tikrai ne ka prastesnis variklis nes jis buvo dedamas i 4 masinas (3er, 5er, 7er, opel omega) daugiau nei 5 metus, tai reiskia kad variklis tikrai pasiteisines.
Cia tavo pasirinkimas nes kiek zmoniu tiek nuomoniu ir BMW yra tokia masina kur nesvarbu variklio kubatura o masiniuko stovis ir variklio technine bukle.

StandartinėParašytas: 04 Rgs 2006, 22:55 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.08.09
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW 330Ci - ex
BMW 325 E30 MTech 2 ;)
bet E46 2,5tds nera.....

StandartinėParašytas: 05 Rgs 2006, 08:42 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.07.01
Amžius:
48
SHARK rašė:
DOKAS rašė:
vidutiniskai man gaunasi 8,5 l. Po miesta iki 10 l.
Bet dyzelis yra dyzelis. Viena karta pameginau daugiau tikrai nenoriu. quote]

Zmona vazineja , mechanika.

del kuro sanaudu 320d automatas kad vidurkis gautusi 8,5 tai manau smagiai reikia vazineti :)

maniskei kuro vidurkis gaunasi 5,6 litro,
mieste daugiau 8 nera suvalgiusi, trasoj vaziuojant 100km/h apie 4 litrai
saliarkos, vaziuojant 160 km/h apie 6-6,5 litro.

Del paskutinio teiginio apie vibracija ir variklio garsa sutinku

Mano bendradarbis irgi BMW fanas. Jis taip pat vazineja su E46 2,0 td automatas. Jis i uzmiesti visai nevaziuoja. Grynas vilnietis, tai jam net iki 10 l gaunasi. Galu gale koks skirtumas kiek valgo. Siuo momentu galvoju apie E39 4,4 l tai ka sneket apie kuro sanaudas tada. As BMW vairuoju ne del kuro

StandartinėParašytas: 05 Rgs 2006, 08:46 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.06.11
Amžius:
42
Automobiliai:
BMW 330XD, 2002, Touring
geras masiniukas.. labai ekonomiskas, manasis 1998m. trasoj ~5ltr. mieste ~7ltr.. nevazineju pensininko rezimu, nelabai taupydamas :)
del kazkokiu mistiniu tepalu keitimo kainu tai nzn nzn.. is kur jus cia traukiat.. atseit kai keiciat benzinininei tepala, tai filtro kaip suprantu nekeiciat? :D nesuprantu, kur cia tos didesnes islaidos.. na nebent tepalo daugiau kokiu litru kitu reik :)
visa gyvenima vazineju su dyzeliais ir niekad neturejau bedu ziema.. su situo tikiuos irgi nebus :)
o siaip labai faina masinyte.. traukia neblogai, ekonomiska, patikima..
320D varikliai laikomi bene patikimiausiais..
del bedu.. valytuvai buvo uzrudije :) daugiau nerasta ;]

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 58 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery