Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 30 Lap 2024, 14:35

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E32 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 14 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 25 Geg 2009, 14:56 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.04.27
Amžius:
37
Automobiliai:
BMW 525TDS SE E34 1995 auto (desniavaire)
ex. BMW 735 SE E32 1990 auto (desniavaire)
ex. BMW 324TD E30 1991 manual (kairaivaire)
Nikas:
Fujinas
Automobilio, apie kuri norite paklausti
Pagaminimo metai: 1990
Variklis: 3.5i automatas
Degalai: benzinas

Problema/klausimas: Sveiki nuo vakar dienos iskilo siokia tokia beda man.
Teko nemazai vazineti pirmyn atgal atstumais apie 5km. pas mane kartais uzkaista variklis kadangi neveikia pilnai ventilaitorius, tad ijungus peciuka temperatura nukrenta...
Po to mano pasivazinejimo judejau namo ir staiga pire sveisoforo kazkotai pradejo apsukos stipriai sokineti ir pastebejau kad duma tirsta pilka ismete. sustojau ir atvesinus parikli po valandos uzsivede be problemu ir nei dumelio nieko, pavaziavus kazkiektai vel kai variklis daugiau pakaista pradeda sokineti apsukos ir duma mesti.
Po kokiu geru 6valandu kai variklis pilnai atveso vaziavau i degaline bezino uzsipilti. Jokiu bedu nebuvo, o va siandeina ryte po nakties uzsivede ir trukciojimais dirba variklis. pravaziavau apie 15km ir kartais prie sviesoforo toks neryskus trukciojimas ir lyg noretu apsukos vel sokineti. Dumo isvis jokio nemete. Tas dumas tik vakar pasirode.
Db net nzn ka daryt su ta masina, ar vazineti galima ar skubiai reik i servisa ar dar ka :shock:
Ar gali buti kasnmors su kuro padavimu ar liambda....?

Dekuj isnasksto uz atsakymus,
Perziurejau namazai temu forume bet atitinkancio varianto neradau

StandartinėParašytas: 25 Geg 2009, 21:14 

tau manau pirma reik problemas su ausinimu sprest nes uzmusi varikli jei dar neuzmusei o paskui jieskok kitu bedu.

StandartinėParašytas: 26 Geg 2009, 02:28 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.04.27
Amžius:
37
Automobiliai:
Nikas:
Fujinas
treciadieni prasideda dvi iseigines esu servise jau eilej uzsirases tai keis ventiliatoriu man su tuo disku del ausinimo ir radiatoriu keis, nes varva kazkurtai, bei tarpine keis apacioje nes tepala leidzia,
sen kiek vazinejau viskas tvarkoj jokiu pirkolu nebuvo, bet kazkodeltai nusedo akumas nei is sio nei is to...
atvaziavau i darba viskas ok dar buvo, o po darbo nuduso.. net puse apsisukimo nepadare, tai nuo laidu uzkuriau.
kazkur gal srove nuteka :(

StandartinėParašytas: 29 Geg 2009, 12:10 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.10.05
Amžius:
44
Automobiliai:
[E32] 735 `91
[E36] 320 `91
[E38] 740 `94
[E39] 530d `99
nevazinek sulankstysi galva tai kainuos nemazai arba visa matora keist arba galva slifuot..

StandartinėParašytas: 03 Bir 2009, 22:13 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.06.08
Amžius:
43
Kriugeriux rašė:
nevazinek sulankstysi galva tai kainuos nemazai arba visa matora keist arba galva slifuot..

Panasu i tai, kad jau reiks tai daryti.

StandartinėParašytas: 04 Bir 2009, 00:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.06.13
Amžius:
48
Man ir toks itarimas kad galvos tarpine nuejo ir dabar pakaitus varikliui ausinimo skysti pradeda i duslintuva varyt ko pesekoje limda nuzude.

StandartinėParašytas: 08 Bir 2009, 09:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.04.27
Amžius:
37
Automobiliai:
Nikas:
Fujinas
Nu va su ausinimu bedos issisprende, pasikeiciau ventiliatoriaus diska.
Dabar galvoju kaip ir ka tvakryti kad panaikinti ta variklio "pulsavima" ir tu apsuku sokinejima.
Vienu zodziu apsuku lb neryskus sokinejimas taip ir bera islikes, kai variklis ilgiau padirba ir pavazineji Perjungiant is D i R arba atvirksciai pavaras masina lyg prigestu ir paskui pati staigiai trukciodama paduoda gaza ir tik tada vaziuot pradeda... Kame cia gali but bedos ar tai viskas kartu gali but suseje su tuo paciu?
Ai ir atrodo toks jausmas jog nedirbu vienas ar keli cilindrai... :!: :roll:

Nusipirkau dar viena tokia pat 3.5i ekstra atveju kad butu ir variklis kitas jei ka ir seip atsarginiu daliu kad butu kur jau nemazai is ju pakeista.

Beje Arunas B kaip matau is paraso lodone randiesi? Gal zinai kokiu geru servisiuku nesikandziojanciu BMW arba pats gal uzsiimi ju tvarkymu?

Paskutinį kartą redagavo Fujinas 08 Bir 2009, 09:03. Iš viso redaguota 1 kartą.

StandartinėParašytas: 08 Bir 2009, 09:02 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.04.27
Amžius:
37
Automobiliai:
Nikas:
Fujinas
Kriugeriux rašė:

Tai nuo kurio galo man tada db bedu ieskoti? :roll:

StandartinėParašytas: 08 Bir 2009, 13:44 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.03.23
Amžius:
43
Automobiliai:
E36 316i m42b18 LPG
pabandyk pasikeisti laisvos eigos voztuva, jei nepades tada lembda zonda reiktu ziuret. seip geriausia butu pajungt prie kompo ir paziuret kokias klaidas meta

StandartinėParašytas: 08 Bir 2009, 15:03 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.06.13
Amžius:
48
Fujinas rašė:
Beje Arunas B kaip matau is paraso lodone randiesi? Gal zinai kokiu geru servisiuku nesikandziojanciu BMW arba pats gal uzsiimi ju tvarkymu?

Taip pats uzsiimu ju tvarkymu, pasikambink jei ko reiks.

StandartinėParašytas: 09 Bir 2009, 15:24 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.04.27
Amžius:
37
Automobiliai:
Nikas:
Fujinas
Raidas rašė:
pabandyk pasikeisti laisvos eigos voztuva, jei nepades tada lembda zonda reiktu ziuret. seip geriausia butu pajungt prie kompo ir paziuret kokias klaidas meta

Kad buvau pas anglikus i servisa nuveze tai tie asilai man sako tipo jokiu klaidu nera :shock:
Irgi buvau palikes masina kad man sutvarkytu dviejom dienom, reikejo radiatoriu pakeisti ir ausintuvo diska ta ir tarpine karterio, nieko jie nepadare, tai pats pasikeiciau kai turejau laiko laisvo, o pralaike 5 dienas masina asilai :evil:

Nu turiu as dabar dar viena toki pat bmw su tokiu pat varikliu nusipirkes tai reikes susirasti issimti ta LEV ir pasikeisti

StandartinėParašytas: 09 Bir 2009, 16:05 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.03.23
Amžius:
43
Automobiliai:
E36 316i m42b18 LPG
Fujinas rašė:

Kad buvau pas anglikus i servisa nuveze tai tie asilai man sako tipo jokiu klaidu nera :shock:
Irgi buvau palikes masina kad man sutvarkytu dviejom dienom, reikejo radiatoriu pakeisti ir ausintuvo diska ta ir tarpine karterio, nieko jie nepadare, tai pats pasikeiciau kai turejau laiko laisvo, o pralaike 5 dienas masina asilai :evil:

Nu turiu as dabar dar viena toki pat bmw su tokiu pat varikliu nusipirkes tai reikes susirasti issimti ta LEV ir pasikeisti

nevisada ir parodo diagnostika bedas. na bent jau lembda zondo jei jeparode tai jis atkrenta. bandyk LEV keisti

StandartinėParašytas: 09 Bir 2009, 22:48 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.08.11
Amžius:
41
Automobiliai:
E32 730 M30B30 92'
E23 728 M30B28 86'
Kawasaki Vulcan 750
is praktikos galiu pasakyti, kad M30 motorui diagnostika nelabai ka parodo ir is esmes, jei tvarkingai ilgiau ji eksplotuoji, gali nujausti kas negerai.nes net ir su klaidomis kompo atmintyje jis puikiai vaziuoja ir to gali net nepajausti. isskyrus tokius durnus atvejus kaip as buvau padares pvz., nukirpes zondo laida ir neizoliaves jo. rudeni vazinejau apie menesi ir zinojau, kad reik butinai izoliuot, bet vis "nerasdavau laiko". galiausiai masina pradejo tiek tampytis truputi pasilus, kad nei vaziuodavo, gesdavo ant laisvu.aisku itariau, kad del to laido, kuris greiciausiai trumpina jau del dregmes, bet net negalvojau, kad taip ziauriai gali buti. nuvarau i diagnostika, sako viskas gerai,tik zondo nemato. sakau zinau kodel :) zodziu prijungiu laida ir masina atgime :)
Ir dar be to esu vares pora kartu diagnostikai. viena karta istryne srauto matuokles klaida, bet nuo to absoliuciai niekas nepasikeite ir meistras, turejes tokias tris masinas pasake, kad sitam varikliui elektros bedu, kurias issprestu diagnostika, praktiskai nebuna. jei kazkas tamposi ar panasiai, visu pirma ieskok bedu mechanikoje. na ir dar lieka tokie dalykai kaip LEV, zvaklaidziai, zvakes, ko diagnostika nemato.
P.S. jei neklistu, E32 klaidos issitrina ilgesniam laikui atjungus akuma.

StandartinėParašytas: 14 Bir 2009, 08:49 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.04.27
Amžius:
37
Automobiliai:
Nikas:
Fujinas
na va pakeistas lev ir oro srauto matuoklis, tuo paciu ir zarnos, bei oro filtro deze (vienoj puses neuzsisegdavo), beliko zvaklaidzius pasikeisti su zvakem, seip jau pakeitus tuos isvardintus daigtus, variklio darbas daug geresnis db :)

Thanks to arunas ;)

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 14 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti: