Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 31 Sau 2025, 06:33

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Privaloma naudotis paieška!!! Pasikartojančios temos bus trinamos, o autoriai įspėjami.

Kuriant naują temą, jos PAVADINIME, būtina laužtiniuose skliaustuose [] nurodyti automobilio kėbulo kodą, bei aiškiai suformuluoti problemą. To nepadarius, temos bus trinamos, o autoriai gaus įspėjimą.
E32, E65, E66 turi atskirus forumus !!!

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 22 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 14 Gru 2006, 18:39 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.12.05
Amžius:
41
Automobiliai:
BMW e63 650i
MB CLS500
Na va iskeiciau E36 i E38, tai dabar keli klausimeliai iskilo, kas turit masina su edc gal galetumet pagelbet. ar esat kas keite amortizatorius tokiam variantui.
kaip supratau tai edc yra vaziuokles sukietinimas?

EX- bmw e65 730d
BMW e63 650i
BMW e65 750i

StandartinėParašytas: 14 Gru 2006, 18:52 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.15
Amžius:
51
Automobiliai:
E24/1, 635CSi 84'
EDC yra "elektronic damper control", t.y. elektroninis amortizatorių reguliavimas. jis turi (paprastuoju atveju) 2 padėtis - "confort" ir "sport". "sport" atveju, taip amortizatoriai (važiuoklė tai ne tik amortizatoriai) pakietėja.

šitų amortizatorių keitime pagrindinė problema yra jų kaina. kainos varijuoja priklausomai nuo modeli, bet prasideda kur tai nuo 1500 Lt už vnt. ypatumas čia tik tas, kad juos, skirtingai nuo paprastų, galima keisti po vieną. pats pakeitimas nėra labai sudėtingas. iš principo juos, kaip ir paprastus galima restauruoti, bet nežinau ar rasi kas tuo užsiims.

keičiant reikės dapilti skysčio, sistema bendra su vairo stiprintuvu, tik skystis sistemai su EDC pilasi kitoks (jis gerokai brangesnis), reikia pilti būtent jį, supylus ne tai ką reikia sutaupymas greituoju budu pavirs i dideles išlaidas.

StandartinėParašytas: 14 Gru 2006, 19:15 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.12.05
Amžius:
41
Automobiliai:
BMW e63 650i
MB CLS500
didelis dekui uz tokia issamia info, kaina tai zveriska:) beda pas mane ta, kad priekiniai amortizatoriai silpni, tikrino juos ant stendo tai desinys 57% o kairys 65% tai sako reikia keisti amortizatorius tipo po 450 kainuoja. Siandien tik pastebejau, kad toks mygtukas yra masinoje, tai gal, kad tokia sistema pas mane stendas nesuprato? nes ten tie meistriukai auto aibei apie tokius net nera girdeja, siandiena jiem skambinau perklaust.

dar prie to paties ar del skyscio trukumo gali buti toks dalykas? nes pas mane, tas vairo stiprintuvo bakelis apsiputojes toks ir slangos slapios, as galvoju gal kamutas leidzia, parasykit pas ka yra tokios sistemos. ar turit bedu su amotizatoriais.

Koks skystis pilasi ne ATF nes ten toks raudonas kaip at atrodo:)

tikiuosi, kad kitos vaziuokles dalys nesiskiria....

EX- bmw e65 730d
BMW e63 650i
BMW e65 750i

StandartinėParašytas: 14 Gru 2006, 19:33 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.10.23
Amžius:
40
tai cia tikriausiai tie amortizatoriai su laidais? Krastoj toks vienas kainuoja 2000 LT. paprastas 800 lt :cry:

StandartinėParašytas: 14 Gru 2006, 19:45 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.12.05
Amžius:
41
Automobiliai:
BMW e63 650i
MB CLS500
jo eina laidai i juos, nu 800 dar dar, as i krastos kainas nesilygiuoju kazkaip, juk nevisa amziu su ta masina vaziuoti reikes

EX- bmw e65 730d
BMW e63 650i
BMW e65 750i

StandartinėParašytas: 15 Gru 2006, 13:11 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.15
Amžius:
51
Automobiliai:
E24/1, 635CSi 84'
kaveiki13 rašė:
dar prie to paties ar del skyscio trukumo gali buti toks dalykas? nes pas mane, tas vairo stiprintuvo bakelis apsiputojes toks ir slangos slapios, as galvoju gal kamutas leidzia, parasykit pas ka yra tokios sistemos. ar turit bedu su amotizatoriais.

Koks skystis pilasi ne ATF nes ten toks raudonas kaip at atrodo:)

tikiuosi, kad kitos vaziuokles dalys nesiskiria....

beda gali buti ta, kad be krastos tu juos nelabai kur gausi dar :)

nepamenu, tiksliai pavadinimo to skyscio, bet pasakius, kad sistema su EDC tau bet kokioje normalioje parduotuveje pasakys koks skystis pilasi.

del to ar gali buti suprastejes veikimas del skyscio trukumo - negaliu pasakyt. del tikrinimo ant stendo, reiketu pradeti nuo to ar tau tikrino su uzkurtu varikliu. negaliu garantuot, bet, mano nuomone, tai ar variklis uzkurtas ar ne gali itakoti ju darba (bet tai yra mano nelabai kuom pagrysta nuomone, reiketu pasitikslinti pas ka nors, kad ir krastoj, tai nekainuoja).

StandartinėParašytas: 15 Gru 2006, 13:21 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.15
Amžius:
51
Automobiliai:
E36
na kad dalis gaut vien tik krastoj galima tai truputi neteisybe...

tikrinimas stendu irgi ne rodiklis - as uzsidejes naujus boge amortikus iskart lipau ant stendo - spekit ar 100% resursa stendas parode :)
Be amortiku ir visos kitos vaziuokles dalys turi but idealiai tvarkingos, priesingu atveju dideja paklaida... Ir gerokai...

o kad apsiputojes bakelis tai gali but (aisku neprivalo) vienas is pozymiu, kad sistemoj JAU supilta ne tai kas priklauso...

StandartinėParašytas: 15 Gru 2006, 13:26 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.15
Amžius:
51
Automobiliai:
E36
kaveiki13 rašė:
jo eina laidai i juos, nu 800 dar dar, as i krastos kainas nesilygiuoju kazkaip, juk nevisa amziu su ta masina vaziuoti reikes

vienas labai protingas zmogus yra pasakes: "as ne toks turtingas, kad pirkciau pigius daiktus".
Seip krastoj nera dideliu antkainiu (kiek man paciam teko patirti), nes si istaiga nera orientuota vien tik i tuos, kuriu pinigines issiputusios nuo kreditiniu korteliu... Jei krastoj 2 stukos, tai labai abejoju, kad kitur TAS PATS daiktas kainuoja 800.
Gal tik darbu ikainiai krastoj kiek aukstoki...
Galu gale visada yra vietos deryboms :)
Nors nereikia noreti, kad kainos butu kaip pas dede Vasia garaziuke - pas ji stovi prie duru tepalo baloje ir lauki kol jis galbut kazka isburs ar atspes, o krastoj sedi siltai siurbciodamas kava ir galvos neskauda del darbu, detaliu kokybes, meistru kvalifikacijos ir kt...

StandartinėParašytas: 15 Gru 2006, 16:48 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.11.20
Amžius:
48
Kaip as suprantu tai 800 lt paprasti amortai be reguliavimu a uz 2000 lt su..
ir dar jeigu tu keisi viska krastoi tai gausi 2 metuku garantija.. seip ka ten esu keites tai jie duoda tokia garantija, ir as manau kad amortams tai yra labai svarbu.. pvz boge laiko kazkur 1 metukus..

StandartinėParašytas: 15 Gru 2006, 17:03 

Geriau viena karta imerkt didesne suma ir pamirst negu kas kazkiek laiko vis list ten ir list. nes kiekvienas lindimas pinigus kainuoja. taip kad teisingai pasiink

StandartinėParašytas: 15 Gru 2006, 18:08 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.12.05
Amžius:
41
Automobiliai:
BMW e63 650i
MB CLS500
paliava rašė:
beda gali buti ta, kad be krastos tu juos nelabai kur gausi dar :)

nepamenu, tiksliai pavadinimo to skyscio, bet pasakius, kad sistema su EDC tau bet kokioje normalioje parduotuveje pasakys koks skystis pilasi.

del to ar gali buti suprastejes veikimas del skyscio trukumo - negaliu pasakyt. del tikrinimo ant stendo, reiketu pradeti nuo to ar tau tikrino su uzkurtu varikliu. negaliu garantuot, bet, mano nuomone, tai ar variklis uzkurtas ar ne gali itakoti ju darba (bet tai yra mano nelabai kuom pagrysta nuomone, reiketu pasitikslinti pas ka nors, kad ir krastoj, tai nekainuoja).

Tikrino su uzkurtu varikliuku, bet nebuvo ijungtas sportinis rezimas, nes vakar pasibandziau su sportiniu tai istikro masina sukieteja ir daug maloniau posukius ima:)

Na o del pirkimo brangiu amortizatoriu tai jie abu tokios pat bukles tai jei keist tai 4K kainuos, kas yra vos ne ketvirtadalis visos masinos:)

EX- bmw e65 730d
BMW e63 650i
BMW e65 750i

StandartinėParašytas: 15 Gru 2006, 18:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.15
Amžius:
51
Automobiliai:
E24/1, 635CSi 84'
Piktas_pinigas rašė:
na kad dalis gaut vien tik krastoj galima tai truputi neteisybe...

aš turėjau omenyje exclusively EDC tipo amortizatorius :) tuos gali būti nelabai paprasta rasti. krastoj juos irgi, manau, tektu užsakinėti.

StandartinėParašytas: 16 Gru 2006, 17:18 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.11.28
Automobiliai:
'88 Testarossa
'09 DB9
535 rašė:
Kaip as suprantu tai 800 lt paprasti amortai be reguliavimu a uz 2000 lt su..
ir dar jeigu tu keisi viska krastoi tai gausi 2 metuku garantija.. seip ka ten esu keites tai jie duoda tokia garantija, ir as manau kad amortams tai yra labai svarbu.. pvz boge laiko kazkur 1 metukus..

Kokie čia amortizatoriai tik metus laiko? :lol: Ar aš ką ne taip supratau? Ir kokius jūs lavonus perkat, su kokiom ridom, kad amortai šaibom eina? Pas mane su ex E38 nuvažiuota apie 200k km be jokių keitimų, kiek pamenu.

StandartinėParašytas: 17 Gru 2006, 01:10 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.11.20
Amžius:
48
su savo e 38 ir sena E32 neturejau problemu su amortais , bet draugelis su E34 535 turejo, tai statistika tokia boge 1.3 metu, kajabos 1 metus zaksai 1.2 metai, visi buvo dujinai, dabar nusipirko pacius pigesnius ir vazineja... a del to kad perkam [CENZŪRA], tai perkam ta ka veza...ir as pats pirkau jam amortus, ir patikiek as zinau ka as perku, nevardinsiu firmas..antireklama bus, kadangi pats esu detaliu vezeju atstovas (mes amortu nevezam).

StandartinėParašytas: 27 Gru 2006, 18:51 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.12.05
Amžius:
41
Automobiliai:
BMW e63 650i
MB CLS500
dar truputi pagelbekit, nzinau koki skysti pilti, dabar jo minimumas tai reiktu dapilineti, ant dangtelio parasyta atf only, nuvazivau i autoaibe klaipedoje, ten siulo pilti kazkoki hidraulic( zalias butelis dextron 2 sako cia yra 33lt litras), o apie toki EDC kai paskaiu tai tik ausim pakarpe ir paklause ka tai reiskia:), tai nepirkau to skyscio bijau neta supilti. Masina su EDC

EX- bmw e65 730d
BMW e63 650i
BMW e65 750i

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 22 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume