Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 23 Lap 2024, 11:28

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 29 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 19 Sau 2009, 11:29 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.01.29
Automobiliai:
E46 330ci ZHP '05
E46 330CI 2005 (USA).
Zodziu, pas mane gamyklineje komplektacijoje yra 522 XENON LIGHT (Bi-Xenonai), 524 ADAPTIVE HEADLIGHTS ir ant paciu xenonu lesiu parasyta "BMW Dynamic Xenons (ar Lights)".

Tai as taip isivaizduoju, kad pagal tokia komplektacija sitie xenonai turetu sukinetis posukio kryptimi, taciau deja kazkodel nesisukineja. Gal kam teko su tokiu dalyku susidurti, kame ten gali buti reikalas, gal reikia kazka papildomai suprogramuoti ar dar kasnors? Nuo ko bent pradeti elektrikui aiskinti kas ten ir kaip, kuris kompas/modulis valdo sia funkcija, kazkokia papildoma fiske turi ateiti?
Sias lempas elektrikas man perprogramavo/perdare i europine versija (amerikietiskoje versijoje posukiai sviecia nuolatos kaip gabaritai), bet sake, jog nieko neatjunge ir kad jos jau pries tai nesisukinejo.

Siaip tai jau kiek laiko vazineju taip kaip yra ir viskas ok, 100 metu man gali nebuti tos funkcijos, bet jeigu ji visgi yra sumontuota, tai butu malonu, kad visgi veiktu kaip priklauso :)
Klaipedos BMW servisui tai cia kosmosas, nesupranta jie tokiu dalyku, o i Vilniaus Krasta kazkaip tingiu vezti del tokios smulkmenos.

StandartinėParašytas: 19 Sau 2009, 23:36 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2007.12.19
Amžius:
39
Automobiliai:
E46 sandeliukas-traktoriukas
OT: 522 man rodos ne BI, o paprasti xenonai.

StandartinėParašytas: 20 Sau 2009, 10:32 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.01.29
Automobiliai:
E46 330ci ZHP '05
jarik rašė:
OT: 522 man rodos ne BI, o paprasti xenonai.

Pas mane visgi BI. Bent jau usa nuo kazkuriu ten metu adaptive lights ejo tik su BI-xenonais.

PS. Is atsakymu gausos matau, kad niekam neteke susidurti su tom besisukiojanciom sviesom... :(

StandartinėParašytas: 20 Sau 2009, 11:09 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.10.03
klausimas : o kaip tu tikrini sukiojasi jos ar nesisukioja?

StandartinėParašytas: 20 Sau 2009, 17:47 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.01.29
Automobiliai:
E46 330ci ZHP '05
gudrutis01 rašė:
klausimas : o kaip tu tikrini sukiojasi jos ar nesisukioja?

Geras klausimas :lol:
1. Vaziuodamas nakti i posuki stebiu sviesos srauta
2. Paprasau, kad draugelis paziuretu ar sukiojasi
3. Isodinu draugeli i masina ir pats stebiu :D

Siaip tai youtube yra filmuku kaip veikia tos sviesos, tai pas mane taip nesidaro kaip ten darosi :(

Tikriausiai siuo klausimu lenki i ta puse, kad vietoje stovinciai masinai nesisukioja lempos nors ir sukioji vaira?

StandartinėParašytas: 20 Sau 2009, 19:44 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.01.29
Amžius:
40
Automobiliai:
E39 525dA '03
na nevisai smulkmena sakyciau, o kad jau yra, noretusi kad ir veiktu.. (bent man..)
O turi sukineti kai vaira vietoj sukioji?
Beje, luktelt jei ka menesiuka koki, KNS bus KrastaAuto jau siek tiek idirbus, tai nereiks dar papildomo 100km sukt... :wink:

StandartinėParašytas: 21 Sau 2009, 00:09 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.01.29
Automobiliai:
E46 330ci ZHP '05
MaxPower69 rašė:
na nevisai smulkmena sakyciau, o kad jau yra, noretusi kad ir veiktu.. (bent man..)
O turi sukineti kai vaira vietoj sukioji?

Kiek skaiciau nete, tai jeigu vietoje stovinciai masinai sukiosi vaira, tai sviesos nesisukios. Cia tam, kad sustojes kurnors salikeleje susukes vaira nesviestum atvaziuojantiems is priekio. Kad lempos sukiotusi, tai reikia bent kiek judeti. Cia kiek mazdaug priskaiciau nete, kad taip turetu buti, o praktikoje nepatikrinau, nes kaip jau minejau nesisukeneja jos pas mane :evil:

StandartinėParašytas: 21 Sau 2009, 09:49 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.10.03
Cituoti:
Tikriausiai siuo klausimu lenki i ta puse, kad vietoje stovinciai masinai nesisukioja lempos nors ir sukioji vaira?

nu jo, buvo tokia mintis kilus :) ...Tada tikria tau reikia meistru pagalbos.

StandartinėParašytas: 21 Sau 2009, 10:04 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.07.26
Amžius:
42
Automobiliai:
E39
Tiek youtube tiek interneto platybese niekur nerandu kad butent zoom'o xenonai butu montuojami i E46...apsvieskit mane.

StandartinėParašytas: 21 Sau 2009, 10:14 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.05.18
Amžius:
43
Automobiliai:
ex E39 M5 `99
Tesla P90D Ludicrous `15
Esu vazinejes su tokioms lempom, galiu pasakyt, kad tikrai verta jas tureti, siaip jei veikia, tai tikrai pastebesi, nes sukant i posuki sviesos srautas akivaizdziai pasisuka ta kryptim anksciau nei tu i ji ivaziuoji. Stebiuosi, kaip BMW servisas nesupranta tokio dalyko, ci gi nera siu metu naujiena, varyk i Krasta ir issiaiskins, nes tikrai verta siuo dalyku naudotis, jei tik yra galimybe.

StandartinėParašytas: 21 Sau 2009, 12:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.01.29
Automobiliai:
E46 330ci ZHP '05
dariano rašė:
Tiek youtube tiek interneto platybese niekur nerandu kad butent zoom'o xenonai butu montuojami i E46...apsvieskit mane.

http://www.youtube.com/watch?v=MoSSsaK-E14

Ten tame filmuke ne E46, o koks E90 ar naujesnis 5er. Bet funkcijos pavadinimas tas pats "Dynamic Xenons", tai darau prielaida, kad jeigu pas mane irgi yra ta "Dynamic Xenons" funkcija, tai ji turetu ta pati atlikti...

Gal visgi klystu ir si funkcija reiskia kazka kitka??? Bet siaip ir elektrikai pas kuriuos buvau nuvezes sake, kad si funkcija butent ta ir turetu reiksti.

Ir pas mane yra pagal komplektacija "Adaptive headlights" funkcija, ir stai ka apie sia funkcija raso Wikipedia:

Xenon Adaptive Headlights

When a driver is driving and makes a sudden turn or slightly curves the car on the road, the headlights will curve into the direction the car turned, this system offers outstanding nighttime vision. This system will be detected by sensors on the steering wheel angle. If the driver changes his angle turn to the left by turning the steering wheel, the lights will be adjusted with it.

StandartinėParašytas: 21 Sau 2009, 14:51 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.11.06
Amžius:
46
Automobiliai:
bmw ........
turetu veikt,bet turbut daviklei esantys ant vairaratcio asies numire,toj kripty reples

StandartinėParašytas: 21 Sau 2009, 17:23 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.01.29
Automobiliai:
E46 330ci ZHP '05
opapa rašė:
turetu veikt,bet turbut daviklei esantys ant vairaratcio asies numire,toj kripty reples

As tai daugiau manau, kad gali buti saknys tame, kad perprogramavo man lempas paga EU, nes masina is USA ir pas juos posukiai nuolat kaip gabaritai sviecia... Tai taip manau, kad cia bus kazkas grynai programiskai/elektroniskai privelta.

StandartinėParašytas: 21 Sau 2009, 17:27 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.01.31
as ir kazkaip tokios nuomones.

StandartinėParašytas: 21 Sau 2009, 17:41 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.11.06
Amžius:
46
Automobiliai:
bmw ........
zoom rašė:

As tai daugiau manau, kad gali buti saknys tame, kad perprogramavo man lempas paga EU, nes masina is USA ir pas juos posukiai nuolat kaip gabaritai sviecia... Tai taip manau, kad cia bus kazkas grynai programiskai/elektroniskai privelta.

nu reikalu yra jo,pirmiausia paziurek ar tie daviklei yra,ir bandyk jungt tiesiogei ar lempos vaiksto,nu maciau pilnas forumas diagnostikas daro,gal kas diagnuozos.........

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 29 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: