Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 26 Lap 2024, 11:38

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 8 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 04 Kov 2008, 23:09 

sveiki
katik nutiko tokia beda, vaziavau Vilniuje Gariunu gatve ir sukau link Savanoriu gatves (link kauno). Ten viena eismo juosta, o viduryje jos labai diedele ir gili duobe i kuria as ir pataikiau (nebuvo kokiu ispejamuju zenklu). Prakirtau padanga is sulankciau originalu lengvo lydinio ratlanki. Sustojau, issikvieciau policija. Apiformino ivyki. Sako sitoj vietoj tu sian jau trecias vakar 2 buvo. Ratas R16 su gera ziemine padanga kainuojancia apie 500LT :( gal kas kreipetes del zalos altlyginimo i kelia priziurincia tarnyba arba savivaldybe? kaip ten viskas vyksta ir nuo ko pradet.. dekui uz info.. bukit atsagus toj vietoj..

StandartinėParašytas: 04 Kov 2008, 23:54 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.12.06
Amžius:
38
na nezinau kaip su kompensacija is keliu prieziuros tarnyba.. bet draugelis kaune pataike irgi i gan didele duobe, prakirto padanga, sulankste R18 rata, traukes suejo ar kazkas panasaus is vaziuokles.. na nuostoliai buvo dideli, tai irgi kviete policija ir tiesiai i kasko draudima, o kasko be problemu padenge zala, tai jei turi KASKO tai nesuk galvos su tais kelininkais...

StandartinėParašytas: 05 Kov 2008, 00:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.01.12
Amžius:
48
Automobiliai:
E39 530D 02'
Kaip išreikalauti žalos atlyginimą?
Taigi, įvykus eismo įvykiui būtina sustoti ir iškviesti Eismo priežiūros tarnybos (Kelių policijos) pareigūnus, kurie užfiksuos eismo įvykį ir surašys protokolą. Patartina įsitikinti, kad protokole paminėtos visos įvykio smulkmenos, taip pat būtų naudinga nufotografuoti įvykio vietą ir patį kelio trūkumą. Ne mažiau svarbu surasti liudininkų (tai gali būti net ir kartu važiavę šeimos nariai).
Kitas žingsnis - patirtų nuostolių įvertinimas. Šiame etape reikėtų gauti pažymą iš autoserviso, kurioje būtų įvertinti patirti nuostoliai. Atlikus šiuos veiksmus, galima kreiptis į kelio, kuriame įvyko eismo įvykis, savininką, nes tik tada bus vertinamas pats kelio trūkumas. Įrodžius kelio savininko kaltę, galima tikėtis, kad jis geranoriškai atlygins žalą, tačiau, jei šis atsisako išmokėti kompensaciją ar dėl jos dydžio kilo nesutarimų, nukentėjusiam visada paliekama teisė kreiptis į teismą.
Taigi, atsakomybė už kelius pagal Kelių įstatymą tenka:
• Susisiekimo ministerijos įsteigtoms valstybės įmonėms (valstybinės reikšmės kelių tvarkymas, gatvių, kuriomis per miestus eina magistraliniai ir krašto keliai, važiuojamosios dalies priežiūra)
• savivaldybėms (vietinės reikšmės kelių tvarkymas ir priežiūra)
• privačių kelių savininkams (privačių kelių priežiūra ir tvarkymas)
• geležinkelio organizacijoms (geležinkelių pervažų tvarkymas ir priežiūra)

Taip kad su Vilniaus savivaldybe arba Susisiekimo ministerija turesi teistis.

StandartinėParašytas: 05 Kov 2008, 08:33 

dekui

StandartinėParašytas: 05 Kov 2008, 09:12 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.05.18
Amžius:
47
Automobiliai:
E46 318d
Vaziuokle butinai pasitikrink.............. kai as buvau pataikes i duobe, tai nesulankste ratlankio ir padangos nepramuse, bet sulinko detale Nr. 2 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10
Del to priekinis ratas isvirto.
Pas tave, ziuriu, viskas rimciau, nei man buvo, todel vaziuokle butinai pasiziurek.

StandartinėParašytas: 05 Kov 2008, 15:55 

kasko pas mane yra, bet kasko draudeja sake cia nieko bendro su imone atsakinga uz kelio prieziura. Tai gal man verta bandyt reikalaut zalos atlyginimo is imones? kasnors bandet kariaut? :roll:

StandartinėParašytas: 05 Kov 2008, 17:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.05.18
Amžius:
47
Automobiliai:
E46 318d
Jei turi kasko draudima, tai nuostolius tau turetu kompensuoti kasko draudimas. O po to su kelia priziurincia imone del tau ismoketos sumos turetu "kariauti" kasko darudimo bendrove. Taip turetu buti.
Man atrodo, kad draudeja tau "kabina makaronus", nes nenori moketi tau pinigu ir po to ju reikalauti is kelia priziurincios imones.

StandartinėParašytas: 05 Kov 2008, 17:39 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.12.06
Amžius:
38
kasko privalo ismoketi ir . draudeja knisa prota...

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 8 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: