Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 28 Lap 2024, 09:43

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Privaloma naudotis paieška!!! Pasikartojančios temos bus trinamos, o autoriai įspėjami.

Kuriant naują temą, jos PAVADINIME, būtina laužtiniuose skliaustuose [] nurodyti automobilio kėbulo kodą, bei aiškiai suformuluoti problemą. To nepadarius, temos bus trinamos, o autoriai gaus įspėjimą.
E34, E60, E61 turi atskirus forumus !!!

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 71 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 27 Sau 2010, 21:54 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2010.01.27
Automobiliai:
E39 530i 02'
Automobilio, apie kuri norite paklausti
Pagaminimo metai: 2002
Variklis: 530d

Problema/klausimas: sveiki, pasitaupiau truputi pinigu ir labai noreciau isidet zemu dazniu garsiakalbi ir stiprintuva i automobili. siaip viskas originaliai, groja tikrai pakenciamai, tik labai truksta boso. esu visiskai zalias sitoj srity, tad noreciau paklausti kokio galingumo zemu dazniu garsiakalbi ir striprintuva ziureti? teko skaityt kitu zmoniu atsiliepimus, jog isidejo per galinga aparatura, kurios originalus magas "isnesa" tik 50% tai reikia ir visa maga keisti. na man to nereikia, nesu jau toks didelis melomanas. :) dar prie to paties. kiek meistreliai uz visko idejima mazdaug uzsiprasytu? ačiū uz pagalba

StandartinėParašytas: 27 Sau 2010, 23:10 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.01.08
Amžius:
35
Automobiliai:
E39 525tds
na aparatura uzsiimu jau nemazai laiko, pats taip pat vazineju su E39. tai jei nori normalaus zemo pamirsk subus dezese kuria desi i bagazine :) bmw galines sedynes pertvara ir garso izoliacija iskraipo garsus ir slopina bosa... geriausias variantas mano manymu tai bosa ytvirtint galines sedynes atramoje, ties ranku atlosu (as taip pat pasidares), tada bosas jauciasi grynas ir sodrus... o apie bosa, galingo labai tikrai nereikia, uztenka apie 150 - 200 rms vatu, bet ne siaip vatu kur raso po 1000 o tikru rms. o stiprintuvas geriausias butu monoblokas, tai yra su vienu kanalu, kuris maitintu tik bosa, taip pasiekiama maziausi garso iskraipymai. jei kalbant apie firmas, bosai rimciausi JL AUDIO, toliau gal Alpine ir panasiai... aisku kaina atitinkama, bet savo pinigus tikrai atgroja :) sekmes ;)

StandartinėParašytas: 27 Sau 2010, 23:16 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2010.01.27
Automobiliai:
E39 530i 02'
ačiū uz issamu atsakyma. dabar bent jau kazkiek aiskeja vaizdas ko reikia. nereikia man ten geriausiu firmu ar panasiai nes teturiu susitaupes 1200 lt. :) o gal prie to paties kas zinot kiek kokiam alte ar autogarse paima uz aparaturos dejimo darbus?

StandartinėParašytas: 27 Sau 2010, 23:34 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.01.08
Amžius:
35
Automobiliai:
E39 525tds
1200lt cia tiek zadi skirti subui ir stiprintuvui? na jei tik siems dviems dalykams tada tokia suma tikrai labai pakankama kad nusipirkti tikrai rimtus ir gan geros firmos daiktus, tuolab jeigu labai galingu nereikia:)

StandartinėParašytas: 28 Sau 2010, 01:00 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.12.25
Amžius:
43
Automobiliai:
E66
1200 Lt susitaupes zmogelis ir skiria juos boso dadejimui,tai reiskia jam i tuos pinigus reikia nupirkti laidus,stepra,suba ir sumoketi uz idejima.
O ka daryti tiem pas ka sedynes vartomos yra?Deti i palange ir prarasti uzuolaidele?

StandartinėParašytas: 28 Sau 2010, 01:07 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.05.10
Amžius:
39
Automobiliai:
E39 530i M54 02'
Ex E36 328i M52 99'
Ex E39 530d M57 99'
Ex E30 316i m40 90'
cia kiek suprantu sedanas ? jei jo tai as buvau isidejas ten kur porankis, tik aisku skyle reikia pjauti, nes dazniausiai ten skarda buna, deze daryk nedidele, uzdara, apie 25l (priklauso nuo subo), subas tilps tik 10 tukas, as buvau hertz es250 isidejas, 250rms, boso pilnai uzteko, patikek galingesnio neprireiks, gali meginti ta kitos serijos hertz kur didis taspats tik 450rms lyg, stiprintuvo galingo irgi nereikes, jei monoblokas tai gali koki 200rms isideti ir pilnai uzteks. Jokiu kondencatoriu nereikia tokiai aparaturai, svarbu laidai stori, linijinius pirk truputi brangesnius, pvz uz koki 50-100lt manau paciam geriau darytis, as nebepasitikiu servizais, siais laikais vagia servizuose viska ka gali, nesakau kad visi, beto gal ir ne tik siais laikais, bet buna, tuolabiau jei mazai nusimanai apie savo auto tai geria usvetimam jos nepalikti nei kelioms valandoms :)
Andryza tavo atveju pirkciau arba pasidaryciau paprasta nedidele deze, sugalvociau kaip ja pritvirtinti kad nejudetu vaziuojant, atsilenki sedyne ir klausaisi :) i palange deti daug darbo butu, ir bagazine sumazetu visam laikui, o deze kadanori isemi, manau dar geriau pas ka atlenkiama, pasmane dabar universalas, tai dar geriau :) tik dar nepasidariau normalios dezes..

StandartinėParašytas: 28 Sau 2010, 09:34 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.11.10
Automobiliai:
F10 520d 12'
ex E60 530d 04'
ex E46 320d 04'
ex E39 530d 99'
ex E34 525i 90'
ex E30 318i 87'
kaip zmogui rekomenduojat daryi deze, nezinodami koks subas [-X , deze labai svarbu, jei nori kad normaliai tas tavo garsiukas grotu. As siulyciau daryti vienareiksmiskai visiskai uzdara deze, tada bosas bus minkstesnis ir greitesnis. Ar tu ji desi per poranki, ar paliksi pagazinej, cia jau tau spresti. Pats naudoju JL audio 12W3v3 ir esu patenkintas (pas mane universalas).
Kas del stiprintuvo, tai nereiketu taip teigti, kad tinka bet kas, pasirinkus JL bet kuri ar analogiskos kokybes garsiuka, kad ir 10'', reiktu atitinkamai ir stiprintuvui negaileti (kuris pagal biudzeta lieka devetas), nes priesingu atveju rezultatu vargu ar busi patenkintas.
Bet, nepamirsk, kad siuo metu visa aparatura suderinta ir nieks nieko teoriskai neuzgozia, idejus papildoma suba, zemuju dazniu pastebimai bus daugiau, todel ar tave tikrai tenkins muzikoj girdeti tik juos? Paprastai pagerinus vienoj vietoj, neisvengiamai prasosi ir viduriniai dazniai bei auksti, kas islaikant pradiniu aparatu lygi, kainuoja tikrai nemazai :oops:
Sekmes atrandant savo skambesi.

StandartinėParašytas: 28 Sau 2010, 12:09 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.07.03
Amžius:
42
Automobiliai:
E39 tds
Andryza rašė:
1200 Lt susitaupes zmogelis ir skiria juos boso dadejimui,tai reiskia jam i tuos pinigus reikia nupirkti laidus,stepra,suba ir sumoketi uz idejima.
O ka daryti tiem pas ka sedynes vartomos yra?Deti i palange ir prarasti uzuolaidele?

Turint laiko, tikrai kaip ir kažkas minėjo, verta subo dėžę pasigaminti pačiam pagal pačio subo gamintojo rekomendacijas (del turio). Taip sutaupytum pinigų.
Andryza, pas mane irgi vartomos galinės sėdynės. Įsidėjau dėžę su bosu į bagaižinę. Man to užteko. Nereikėjo nei sėdyniu atlenkt, kad daugiau garso sklistų i saloną, nei porankio vartyt. Jei dar nesi isidėjęs boso, gali pamėgint pasiskolint iš draugų ir pasibandyti kaip skamba. Jei nesi perfekcionistas, tai tikėtina, kad bus ok. Bent jau pas mane daug geriau bendras garsas skamba su bosu. Naudoju bosą JBL 12'' GT4-12 (250w rms) ir tiltuotą stiprą JBL GTO 75.2 (290w rms užtiltavus).

Paskutinį kartą redagavo Action 28 Sau 2010, 12:17. Iš viso redaguota 1 kartą.

StandartinėParašytas: 28 Sau 2010, 12:13 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.05.02
Amžius:
42
Automobiliai:
E39 523i 98`
M52B25, Steptronic
Action rašė:

Turint laiko, tikrai kaip ir kažkas minėjo, verta subo dėžę pasigaminti pačiam pagal pačio subo gamintojo rekomendacijas (del turio). Taip sutaupytum pinigų.
Andryza, pas mane irgi vartomos galinės sėdynės. Įsidėjau dėžę su bosu į bagaižinę. Man to užteko. Nereikėjo nei sėdyniu atlenkt, kad daugiau garso sklistų i saloną, nei porankio vartyt. Jei dar nesi isidėjęs boso, gali pamėgint pasiskolint iš draugų ir pasibandyti kaip skamba. Jei nesi perfekcionistas, tai tikėtina, kad bus ok. Bent jau pas mane daug geriau bendras garsas skamba su bosu.

pirmiau pasidomek ar pas ji vartomos sedynes, nes jei ne, tai krioks tik bagazines dangtis su numeriai (kas labai skylstu) ir rezultato nebus [-X

be to pasinaudok paieska, temu tikrai yra nemazai panasiu!

StandartinėParašytas: 28 Sau 2010, 15:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2010.01.27
Automobiliai:
E39 530i 02'
dekuj visiems uz pagalba. taip pas mane sedanas, o kas del dejimosi, tai as pats tikrai nesiruosiu kisti nagu. ka norejau suzinoti tai kokio galingumo reikia ir kiek kainuotu dejimo darbai. siaip planuoju vaziuoti i alta, ten nusipirkti zemu dazniu garsiakalbi, striprintuva ir tegul meistreliai sudeda. nebus pigus tas sudejimas, girdejau apie 400 paema, bet bent zinosiu, kad padaryta kokybiskai. o kur deti bosavyka manau jie zinos, vis tik speju ne i viena BMW yra deje.

StandartinėParašytas: 28 Sau 2010, 16:12 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.05.02
Amžius:
42
Automobiliai:
E39 523i 98`
M52B25, Steptronic
satkutis rašė:
dekuj visiems uz pagalba. taip pas mane sedanas, o kas del dejimosi, tai as pats tikrai nesiruosiu kisti nagu. ka norejau suzinoti tai kokio galingumo reikia ir kiek kainuotu dejimo darbai. siaip planuoju vaziuoti i alta, ten nusipirkti zemu dazniu garsiakalbi, striprintuva ir tegul meistreliai sudeda. nebus pigus tas sudejimas, girdejau apie 400 paema, bet bent zinosiu, kad padaryta kokybiskai. o kur deti bosavyka manau jie zinos, vis tik speju ne i viena BMW yra deje.

dar i mdg pasiskambink.

StandartinėParašytas: 28 Sau 2010, 16:16 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2010.01.27
Automobiliai:
E39 530i 02'
mdg tai cia md group? jie ir aparaturom uzsiema? siaip ten dejausi signalizacija tai darbais patenkintas :)

StandartinėParašytas: 28 Sau 2010, 16:17 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.11.10
Automobiliai:
F10 520d 12'
ex E60 530d 04'
ex E46 320d 04'
ex E39 530d 99'
ex E34 525i 90'
ex E30 318i 87'
nu kolegos, vazineti atverstom sdeynem, kazkaip ne sprendimas, kaip jau norit, taip sakykit :P
taupant pinigelius, siulyciau apieti Alta. Susipirk viska pats (stiprintuvas, saugiklis, laidai visi), o deze ir pritvirtinima tau bet koks nagingesnis meistrelis padarys ir pajungs, nes darbo tikrai nedaug.
P.S.
Kad nereiktu nei linijiniu, nei mago perdarinet (jei standartinis) pirk stiprintuva, kuriame iejima galima paduoti liaudiskai tariant paemus nuo galines koloneles.

StandartinėParašytas: 23 Vas 2010, 17:14 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2010.01.28
Automobiliai:
[E39] 03' 2.5D (Touring) Steptronic.
sveiki,ka patartumet touringui,kaip jau temos kurejas sake,originalios koloneles groja patenkinamai,man reiktu tik stiprintuvo ir zemu dazniu garsiakalbio.
siaip noreciau,kad stiprintuvas butu pasleptas gal zinot kokiu varijantu kur galima butu paslepti?
butent koki stiprintuva ir kokia deze patartumet,kad susigrotu originalios koloneles su zemu deze?

StandartinėParašytas: 23 Vas 2010, 21:53 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.01.08
Amžius:
35
Automobiliai:
E39 525tds
parasyk kiek mazdaug gali skirti pinigu visam siam reikalui, bandysiu ka nors patarti tada :) ir ar ieskai devetu ar nauju daigtu?

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 71 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery