Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 16 Lap 2024, 02:50

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Privaloma naudotis paieška!!! Pasikartojančios temos bus trinamos, o autoriai įspėjami.

Kuriant naują temą, jos PAVADINIME, būtina laužtiniuose skliaustuose [] nurodyti automobilio kėbulo kodą, bei aiškiai suformuluoti problemą. To nepadarius, temos bus trinamos, o autoriai gaus įspėjimą.
E34, E60, E61 turi atskirus forumus !!!

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 01 Vas 2010, 20:17 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2009.12.10
Amžius:
41
Automobiliai:
528, 97', Sequent 56 gas equipment
Su sia duju iranga (IV kartos taskine) ziema dar vazineti neteko. Todel dabar iskilo klausimas/problemele:
iki mus uzklupusiu salciu, is benzino i dujas kompas iskart perjungdavo, kai skydelyje temp.rodykle perkopdavo melyna laukeli. Atsalus orams tas rodykles intervalas vis didejo, ko pasekoje ir dabar kiek atsilus orams, kai variklio temp.jau buna 90'C ir tik po kazkiek laiko kompas lyg atsipeikeja ir tik tada perjungia i dujas. Beto skydelyje temp. rodykle kuri laika padurniuoja, tai leidziasi, tai kyla,ypac priklauso ar stovi kamsty,ar vaziuoji pastoviu greiciu, kol po kurio laiko ji stabilizuojasi, atsistoja vertikaliai.
Ar tai duju, ar reduktoriu, ar kompu problema? Ar termostato?

StandartinėParašytas: 01 Vas 2010, 20:21 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.05.20
Amžius:
39
Automobiliai:
E36 m-packet, cabrio 1998
o kaip peciukas sildo kai temperatura atsejet rodo 90? man tai kai termostatas parejo irgi pirma pastebejau kad dujos sunkiai bepersijungdavo, poto kad peciukas silpnai sildo pastebejau. tada vargau orindamas, bet bereikalo, pakeitus termostata pasibaige visos bedos. ai buvo ir temperatura kartais pradejus kilt-krist...

StandartinėParašytas: 01 Vas 2010, 20:33 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2009.12.10
Amžius:
41
Automobiliai:
kai jau darbine pasiekus, ir pavazinejus tarkim vakare po miesta, tai peciukas sildo gerai.
bet kartais taip buna,kad tolygiai vienodai ar ant klimos nustatyta +24 ar +32, pucia ta pati siltuma.

StandartinėParašytas: 01 Vas 2010, 20:35 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.07.21
Amžius:
37
Automobiliai:
E39 523iA 1998 Shadowline
E39 530d 2002 Shadowline
Nikas:
m0rpheus
nu tai nuvaziuok kas state dujas pasijungs ant kompo ir pasakys, man taip irgi buvo kad jos visai neisijungdavo kai pakeite termostata ir blogai nuorino, tai tada jau ir daugiau bedu buwo, bet kai nusiorinau normaliai ir dujos pradejo veikt gerai, bet irgi issijungia veliau nei kad anksciau budavo, siandien buvau del to nuvazeves pas dujinika, tai sake kad yra kazkokia slanga kurioi nesusidaro spaudimas ar kazkas ir vyksta tokie dalykai, nu jis man valys purkstukus poryt tai ir sake sutvarkys, taip kad kolegos keliaukit pas dujininkus ir lai tvarko :)

StandartinėParašytas: 01 Vas 2010, 20:46 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2009.12.10
Amžius:
41
Automobiliai:
Kiek girdejau, tai ta persijungima su kompu galima paankstinti? dujininkai pakeicia ta temp.riba prie kurios turi persijungt.
Bet tai ko gero ta temp.riba cia ne prie ko, reiks varyt pas dujininkus..

StandartinėParašytas: 01 Vas 2010, 22:53 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.07.21
Amžius:
37
Automobiliai:
E39 523iA 1998 Shadowline
E39 530d 2002 Shadowline
Nikas:
m0rpheus
jo jo ne prie ko ta riba, as ir galvojau apie ja, bet siandien nuvaziavau tai sako nepakeista ta temp sako turetu jungtis kaip priklauso, bet nesijungia, reiskia kazkas jau knisas su pacia duju sistema

StandartinėParašytas: 02 Vas 2010, 03:27 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.09.01
Automobiliai:
E36 318i 91"
Gali bùti, jog temperatùrinis daviklis duju reduktoriuje grybauja- fiksuoja temperatùra zemesne nei yra realybéj. Kai variklis isils, bet dujos dar nebus isijungusios- paciupinèk kokio siltumo slangos, kurios sildo reduktoriu. Jei jos vèsios- tuomet akivaizdu, jog antifrizas prastai cirkuliuoja. Na dar ir duju kompas gali sublùdyti...

StandartinėParašytas: 02 Vas 2010, 18:59 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.07.13
Amžius:
50
Automobiliai:
E39 523 98'
Papildant Ramą pažiūrėk ar antifrizo netrūksta. Man buvo, kad antifrizo trūko, o dapylus situacija nepasikeitė (buvo tokia pati kaip tavo aprašytoji). Dujininkai nustatė, kad reduktoriaus aušinimo žarnos šaltos, nors variklis jau darbinę temp. siekė. Nuorinus aušinimo žarną ties dujų reduktoriumi situacija pasitaisė.

StandartinėParašytas: 03 Vas 2010, 09:46 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2009.12.10
Amžius:
41
Automobiliai:
Titas rašė:
Papildant Ramą pažiūrėk ar antifrizo netrūksta. Man buvo, kad antifrizo trūko, o dapylus situacija nepasikeitė (buvo tokia pati kaip tavo aprašytoji). Dujininkai nustatė, kad reduktoriaus aušinimo žarnos šaltos, nors variklis jau darbinę temp. siekė. Nuorinus aušinimo žarną ties dujų reduktoriumi situacija pasitaisė.

Pats nuorinai ausinimo zarna ties reduktorium (pas mane 2 reduktoriai), ar pas dujininkus?

Tiesa,pastebejau toki dalyka,kad jei jau buna temp.90'C ir vaziuoju dujomis, tai uzgesinus varikli, ir vel uzkurus, prireikia skirtingo laiko,kad persijungtu i dujas,- buna po keliu sekundziu permeta,o buna po minutes (man itarimas kiltu i kompa,kuris galbut durniuoja). Ir dar pastebejimas,kad greiciau i dujas persijungia,kai apsukos labiau sukeltos,t.y.vaziuojant didesniu greiciu,permetimas ivyksta greiciau.

StandartinėParašytas: 03 Vas 2010, 09:52 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.12.01
Amžius:
38
Automobiliai:
sold
su ausinimu beda, itariu termostatas. taip pat kazkada buvo ant ex mazda 626 ;) susitvarkius ausinima bedos issisprende

StandartinėParašytas: 03 Vas 2010, 09:59 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2009.12.10
Amžius:
41
Automobiliai:
edvinb rašė:
su ausinimu beda, itariu termostatas. taip pat kazkada buvo ant ex mazda 626 ;) susitvarkius ausinima bedos issisprende

o pas tave siuo metu temp.rodykle skydelyje "neplaukioja"? pas mane pradzioj ta rodykle tai kyla, tai kazkiek nusileidzia, kol kaip minejau pravaziavus ant aukstesniu apsuku, rodykle stabilizuojasi ties 90'C.
Tai sakai 99%, kad termostatas? :)

StandartinėParašytas: 03 Vas 2010, 10:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.12.01
Amžius:
38
Automobiliai:
sold
toxicas rašė:

o pas tave siuo metu temp.rodykle skydelyje "neplaukioja"? pas mane pradzioj ta rodykle tai kyla, tai kazkiek nusileidzia, kol kaip minejau pravaziavus ant aukstesniu apsuku, rodykle stabilizuojasi ties 90'C.
Tai sakai 99%, kad termostatas? :)

pamegink i koki greitkeli islekt, jei krenta tai termostatas. pas mane kaip ikalta visada. keiciau termostata pries metus, ir pries pusmeti vandens pompa.

StandartinėParašytas: 03 Vas 2010, 10:04 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2009.12.10
Amžius:
41
Automobiliai:
edvinb rašė:
pamegink i koki greitkeli islekt, jei krenta tai termostatas. pas mane kaip ikalta visada. keiciau termostata pries metus, ir pries pusmeti vandens pompa.

vaziavau pries savaite i Klp, tai ir ant trasos temp.rodykle kazkiek krisdavo/kildavo. Termostata paciam pakeist imanoma,ar geriau nekist nagu? Kiek mokejai uz ji su darbu?

StandartinėParašytas: 03 Vas 2010, 11:31 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.07.13
Amžius:
50
Automobiliai:
E39 523 98'
Pats nuorinai ausinimo zarna ties reduktorium (pas mane 2 reduktoriai), ar pas dujininkus?

Nuorino dujininkai, nuo reduktoriaus atsukę ir numovę aušinimo skysčio žarną ir tuo metu spausdami akseliaratorių gazavo kol pradėjo normalia srove bėgti antifrizas. Tada užmovė ant reduktoriaus.

StandartinėParašytas: 05 Vas 2010, 18:28 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2009.12.10
Amžius:
41
Automobiliai:
Titas rašė:

Nuorino dujininkai, nuo reduktoriaus atsukę ir numovę aušinimo skysčio žarną ir tuo metu spausdami akseliaratorių gazavo kol pradėjo normalia srove bėgti antifrizas. Tada užmovė ant reduktoriaus.

Na buvau as pas dujininkus diagnostikoj.
Situacija tokia, nors ir variklio temp.darbine, bet abu reduktoriai nera pakankamai ikaite, kad perjungtu i dujas. Pamegino nuorint ir ties ausinimo skyscio bakeliu ir ties reduktoriais, bet nlb kas pasikeite. Tik sukelus apsukas iki 2 - 2.5 k ir truputi palaikius permeta i dujas, ir reduktoriai iskart karsti pasidaro. Na o skydelyje temp.rodykle kvailioja, plaukioja, tai kyla, tai leidziasi, priklausomai, kiek apsuku gauna variklis.
Tai visgi pradet nuo termostato problemos sprendima, kaip manot?

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: