Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 25 Lap 2024, 02:04

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Privaloma naudotis paieška!!! Pasikartojančios temos bus trinamos, o autoriai įspėjami.

Kuriant naują temą, jos PAVADINIME, būtina laužtiniuose skliaustuose [] nurodyti automobilio kėbulo kodą, bei aiškiai suformuluoti problemą. To nepadarius, temos bus trinamos, o autoriai gaus įspėjimą.
E34, E60, E61 turi atskirus forumus !!!

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 30 Rgs 2009, 11:17 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.05.23
Amžius:
49
Automobilio, apie kuri norite paklausti
Pagaminimo metai: 1997
Variklis: 2,5
Degalai: benzinas/dujos

Problema/klausimas: problema su salono šildymu - į saloną pučiamo oro temperatūra tiesiogiai priklauso nuo variklio sūkių ir apipūtimo greičio - t.y. stovint vietoje "ant laisvų" pučiamas oras visai atvėsta, pagazavus ar pradėjus važiuoti normaliu darbiniu ritmu - sušyla per keletą sekundžių. Jei apipūtimo greitį nustatau ant didesnės ar max padėties, pučiamas oras iš karto vėsta. Nors variklis būna karštas, droselinės sklendės pašildymo šlangutės būna vos vos šiltos arba šaltos. Toks įspūdis, kad nepakankama skysčio cirkuliacija - nuo ko pradėti žiūrėti? Termostatas jau pakeistas, skysčio pakanka, variklis nekaista, šlangos ne "akmeninės", sistema nuorinta (tikiuosi) pagal rekomendacijas, rastas šiame forume. Yra dujos įpurškiminės, dujų reduktorius kaista gerai, nors jo pašildymas "paimtas" įtartinoje vietoje - ten, kur antifrizo šlangos iš variklio skyriaus jau nueina į saloną - į pečiuką?. Ačiū visiems už patarimus.

Paskutinį kartą redagavo Vysta 01 Spa 2009, 14:58. Iš viso redaguota 1 kartą.

StandartinėParašytas: 30 Rgs 2009, 11:45 

manau nera cirkuliacijos ties salono radiatoriumi, reikes daug ardyti

StandartinėParašytas: 30 Rgs 2009, 11:58 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.06.13
Amžius:
48
Jei tas duju reduktorius itartinoje vietoje stovi gali buti kad ten ir bus problemos kalte nes jis itakoja cirkuliacijai ir neuzpucia skyscio i sildymo radijatoriu ant mazu apsuku.

StandartinėParašytas: 30 Rgs 2009, 18:49 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.08.26
Automobiliai:
E39 525tds 98'
Nikas:
mariusbelekaip
jei pas tave klima tai yra toks recirkuliacinis siurbliukas vairuotojo puseje, variklio skyriuje dyzeliams po kuro filtru. jis nusproksta arba laidas nekontaktuoja. ten daznai buna bedos su sildymu, bmw be jo nesildo iki 2000 apsuku.

StandartinėParašytas: 30 Rgs 2009, 19:36 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.08.12
Amžius:
56
Automobiliai:
E39 540 96'
Nu kadangi dujos,tai mano tema. Greičiausiai bus bėda su dujų reduktoriaus pašildymu.Nes ta šiluma kuri ateina į salona yra nusodynama reduktoriaus pagalba. Pabandyk pas dujininkus pasitart kad permestu nuo kitur. Aišku gali būti taip kaip rašo kolegos;ir varikliukas(jeigu jis pas tave yra)gali būti ir nepilnai varinėja pompa,arba nenuorinai gerai.Pabandyk atjungti reduktoriaus pašildymą ir pažiūrėk kas bus.Arba paskutinis variantas gali būti kad salono pečiukas neturi pilno praeinamumo.

StandartinėParašytas: 30 Rgs 2009, 20:35 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.05.23
Amžius:
49
mariusbelekaip rašė:
jei pas tave klima tai yra toks recirkuliacinis siurbliukas vairuotojo puseje, variklio skyriuje dyzeliams po kuro filtru. jis nusproksta arba laidas nekontaktuoja. ten daznai buna bedos su sildymu, bmw be jo nesildo iki 2000 apsuku.

yra klimato kontrole, tai turėtų būti ir tas varikliukas - ar turi galvoje tą, kuris stovi po elektromagnetiniais vožtuvais (taip vadinamais "kiaušiniais")?

StandartinėParašytas: 01 Spa 2009, 14:55 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.05.23
Amžius:
49
mariusbelekaip rašė:

kolega buvote teisus - pas mane buvo kazkas perdaryta - istatyti netinkami voztuveliai is viso be siurbliuko - pagal detales nr. katalogas rodo E39 540, kuriame voztuveliai ir siurbliukas stovi atskirai skirtingose vietose. Pas maniski turejo stoveti voztuveliai kartu su siurbliuku viename mazge, todel ir nebuvo cirkuliacijos. Istaciau reikiamus voztuvelius su siurbliuku, patikrinom siurbliuka pajunge tiesiai nuo akumo - "ant laisvu" salonas syla :!: :!: :!: bet kita beda - nera nuo ko pajungti siurbliuko maitinimo - jam reikalingas atskiras maitinimas - jokiu laidu ir fiskiu nepalikta, kazkas kazkada bure ir pribure. Gal kas nors galite patarti, nuo ko paimti siurbliukui maitinima, kad sistema veiktu kaip reikiant - koks jo darbo principas? ar jis turi visa laika suktis, kai degimas ijungtas? kaip tada su REST funkcija, kai degimas isjungtas? kaip bus vasara, kai silumos nereikes? ačiū visiems.

StandartinėParašytas: 01 Spa 2009, 20:17 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.08.26
Automobiliai:
E39 525tds 98'
Nikas:
mariusbelekaip
saunu, kad mano patarimai tau padejo 8) :mrgreen:
beje ka daro tas reset migtukas, nes jis man kasko tai neveik, gal kas galit atsiust manuala anglu ar lt kaba jei tokia buna :?: (kasko man is to puslapio kur yra paskelbtas man nesisiunc) mariusbelekaip@gmail.com
dekui [-o<

StandartinėParašytas: 01 Spa 2009, 22:53 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.05.23
Amžius:
49
mariusbelekaip rašė:
saunu, kad mano patarimai tau padejo 8) :mrgreen:
beje ka daro tas reset migtukas, nes jis man kasko tai neveik, gal kas galit atsiust manuala anglu ar lt kaba jei tokia buna :?: (kasko man is to puslapio kur yra paskelbtas man nesisiunc) mariusbelekaip@gmail.com" onclick="window.open(this.href);return false;
dekui [-o<

ten gal ne reset mygtukas, o REST :D o veikia jisai išjungus variklį ir degimą - bent jau taip yra pas mane :D užgesini variklį ir įjungi REST, turėtų kurį laiką dar pūsti šiltą orą į saloną. Pas mane aišku kol kas pučia šaltą, kol siurbliukas nesutvarkytas. Pvz, žiemą sėdi mašinoje, kažko lauki, o variklio nenori laikyti užkurto, kad pasišildyti, tai spaudi REST ir žiūri, kas vyksta. Tik nepalik įjungto netyčia nakčiai, nes akumą nusodins.

StandartinėParašytas: 03 Spa 2009, 10:25 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.11.24
Amžius:
49
Automobiliai:
E39 530d 99' 135 kW(M57) Touring, Steptronic. Ex E30 320i 84' M20
Ir dar Funkcia REST pradeda veikt prie tam tikros temperaturos tiksliai nepamenu atrodo 5 laipsniu celsijaus. Tiksliau reiktu po foruma panarsyt kazkur apie tai skaiciau

StandartinėParašytas: 03 Spa 2009, 10:31 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.08.25
Amžius:
40
Automobiliai:
Pižo 307SW
venegas 530d rašė:
Ir dar Funkcia REST pradeda veikt prie tam tikros temperaturos tiksliai nepamenu atrodo 5 laipsniu celsijaus. Tiksliau reiktu po foruma panarsyt kazkur apie tai skaiciau

REST veikia iki +15, aisku turi buti siltas variklis, veikia apie 15 min. tada issijungia, todel akumo neiskraus

StandartinėParašytas: 03 Spa 2009, 10:36 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.11.24
Amžius:
49
Automobiliai:
E39 530d 99' 135 kW(M57) Touring, Steptronic. Ex E30 320i 84' M20
nedau apsirikau tik vienetuka reikejo darasyt :D :D

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal