Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 17 Lap 2024, 02:26

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Privaloma naudotis paieška!!! Pasikartojančios temos bus trinamos, o autoriai įspėjami.

Kuriant naują temą, jos PAVADINIME, būtina laužtiniuose skliaustuose [] nurodyti automobilio kėbulo kodą, bei aiškiai suformuluoti problemą. To nepadarius, temos bus trinamos, o autoriai gaus įspėjimą.
E34, E60, E61 turi atskirus forumus !!!

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 38 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 09 Gru 2005, 16:37 

Sveiki, pas mane 96 528 aparatas su steptroniku.
Ziema man su juo dar neteko vazineti, todel pastebejau keista reiskini. O gal tai normalu? PATARKIT ir pasakykit kaip pas jus...

Pries pakeiciant padangas i ziemines (ziemines R15/205/65) kuro sanaudos uzmiestyje buvo apie 8,5/100km o apsukos vaziuojant 110 2000r/min. Pasikeitus padangas i ziemines kuro sanaudos soko iki 10/100km o apsukos vaziuojant 110 jau 2500r/min. Tiesa kelias gana geras.
Zodziu jauciasi padidintos apsukos ir kuro suvartojimas.
Ir dar- pastebejau, kad dabar staigiau aplenkus kita mobili- gana ilgai taip ir lieka trecioj pavaroj ir apsukos kokiu 3500. :( O anksciau po lenkimo pradejus vaziuoti ramiai greitai nurimdavo ir persijungdavo is 3 i 4...
Beje perjungus i rankini valdyma- pavaros valdosi normaliai.

Sorry, kad daug prirasiau, bet nezinau ka galvoti- ar prie zemos temperaturos kazkas persiprogramina ir tai yra normalu. Ar tai dezes gedimas ir tik sutapimas, kad tai atsirado pakeitus i ziemines ir atsalus orams??????????

Dekui atsakiusiems.

StandartinėParašytas: 09 Gru 2005, 16:43 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2004.04.23
Amžius:
48
Automobiliai:
E61 520d
Gintas rašė:
Sveiki, pas mane 96 528 aparatas su steptroniku.
Ziema man su juo dar neteko vazineti, todel pastebejau keista reiskini. O gal tai normalu? PATARKIT ir pasakykit kaip pas jus...

Pries pakeiciant padangas i ziemines (ziemines R15/205/65) kuro sanaudos uzmiestyje buvo apie 8,5/100km o apsukos vaziuojant 110 2000r/min. Pasikeitus padangas i ziemines kuro sanaudos soko iki 10/100km o apsukos vaziuojant 110 jau 2500r/min. Tiesa kelias gana geras.
Zodziu jauciasi padidintos apsukos ir kuro suvartojimas.
Ir dar- pastebejau, kad dabar staigiau aplenkus kita mobili- gana ilgai taip ir lieka trecioj pavaroj ir apsukos kokiu 3500. :( O anksciau po lenkimo pradejus vaziuoti ramiai greitai nurimdavo ir persijungdavo is 3 i 4...
Beje perjungus i rankini valdyma- pavaros valdosi normaliai.

Sorry, kad daug prirasiau, bet nezinau ka galvoti- ar prie zemos temperaturos kazkas persiprogramina ir tai yra normalu. Ar tai dezes gedimas ir tik sutapimas, kad tai atsirado pakeitus i ziemines ir atsalus orams??????????

Dekui atsakiusiems.

Na padangos butent tokios kokios turi buti. Pvz pas mane tokios pacios. Kas liecia apsukas- greiciausiai tau laiko 4 pavara ir nemeta 5. Pabandyk kas vyksta sportiniam rezime ir pabandyk manual, isimesk 5 ir bus aisku. Apsukos prie 110 km/h pas mane apie 2k rpm.

StandartinėParašytas: 09 Gru 2005, 16:52 

Turejau E46 su steptronic'u. Tai mano galva priezastys gali buti kelios:

Del ziema ilgiau susylancio motoro didesnes sanaudos ir turi buti
Del apsuku ir velesnio begiu permetimo.. hmmm.. cia arba temperatura arba slidus kelias (tikekimes) nu arba netycia ikaltas sportinis rezimas

Bet istikruju idomu ar steptronic'o valdymo kompas ivertina informacija is lauko temperaturos daviklio..?

StandartinėParašytas: 09 Gru 2005, 16:53 

Deja ne :((

Vaziuoju ne sportiniu rezimu. O normaliu. O rankiniu imetus pavara i 5 prie 110 apsukos ko- tai per mazos net 2000 nesiekia.

O prie kokiu apsuku panasiai i 5 turi mesti?

StandartinėParašytas: 09 Gru 2005, 16:56 

Tada tau mano patarimas - automatine greiciu deze bene brangiausiai remontuojams agregatas, todel netempk ir profilaktiskai vaziuok i artimiausia BMW servisa pasidaryt diagnostika. Gal kompas kokia klaida ismes, gal cia tik kompo valdymo klaidele, o gal ir ....
Geriau nespeliot

StandartinėParašytas: 09 Gru 2005, 17:01 

Zinau, kad protingiausia i BMW nuvaryti, bet iki ju man 300km. Todel noriu pradzioje kitu naudotoju pasiklausti kokios mintys, ar buvo kam panasiai???

Beje o kiek uzmiestyje normaliu tempu (110-120) vaziuojant ziema jusu ryja?
Pasikartosiu- mano 528.

StandartinėParašytas: 09 Gru 2005, 17:03 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.09.04
Amžius:
34
Gintas rašė:
Zinau, kad protingiausia i BMW nuvaryti, bet iki ju man 300km. Todel noriu pradzioje kitu naudotoju pasiklausti kokios mintys, ar buvo kam panasiai???

Pasikartosiu- mano 528.

kaune yra zmogus kuris ant saves dirba ir nebloga kompa turi , mum rado kad greicio daviklis parejes per kelias min kur kiti mane kad siurblys parejes :) jai reikia vakare suzinosiu nr. :)

StandartinėParašytas: 09 Gru 2005, 17:04 

Bliamba butu labai dekui uz ta numeri...

Parasyk cia ar asmeniskai.

ačiū

StandartinėParašytas: 09 Gru 2005, 17:05 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.09.04
Amžius:
34
Gintas rašė:
Bliamba butu labai dekui uz ta numeri...

Parasyk cia ar asmeniskai.

ačiū

ok :roll:

StandartinėParašytas: 09 Gru 2005, 23:48 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.02.13
Amžius:
48
Automobiliai:
E60 530d
martynasg rašė:
Na padangos butent tokios kokios turi buti. Pvz pas mane tokios pacios. Kas liecia apsukas- greiciausiai tau laiko 4 pavara ir nemeta 5. Pabandyk kas vyksta sportiniam rezime ir pabandyk manual, isimesk 5 ir bus aisku. Apsukos prie 110 km/h pas mane apie 2k rpm.

Del padangu dyzio labai klystate, pagal manuala, 528 ziemines minimaliai t.b. 225/60 R15 96. Suprantama, 205 skirtos mazesniam svoriui.
Bet, manau, Ginto problema kitame. Greiciausiai susidaro mazas slegis ir begiai persijungia nelaiku. Pirmiausiai paziurek radiatoriu.

M

StandartinėParašytas: 10 Gru 2005, 00:30 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.11.19
Amžius:
44
Automobiliai:
E-39 528
E-38 728
e-39 530d
Gintas rašė:

Pasikartosiu- mano 528.

iki vilniaus 300!? tai kokioj tu utenoj?

StandartinėParašytas: 10 Gru 2005, 10:19 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.09.04
Amžius:
34
F*ck F*ck pamirsau nr. paziureti kaip tevas namie buvo ........... paskaiciau tema ir db prisiminiau :(

StandartinėParašytas: 10 Gru 2005, 20:33 

M....
Koki radiatoriu turi galvoj? Nes kiek zinau sitame aparate bent 4 jie :)
Gal gali buti, kad dezej tepalo mazai?
Ir kaip manai ar gali buti kas rimta, nes siaip begiai persijungia svelniai ir perjungus i manuala taip pat visi veikia.

Beje siandien irgi pastebejau, kad po lenkimo taip ir lieka 3500 abarotu ir 3 pavara tol kol kokio miestelio neprivaziuoji ir nenumeti greicio... :(

O del padangu tai lentelej prie vairuotojo stojkes taip ir parasyta R15/205/65.

StandartinėParašytas: 10 Gru 2005, 23:23 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.02.13
Amžius:
48
Automobiliai:
E60 530d
Gintas rašė:
M....
Koki radiatoriu turi galvoj? Nes kiek zinau sitame aparate bent 4 jie :)
Gal gali buti, kad dezej tepalo mazai?
Ir kaip manai ar gali buti kas rimta, nes siaip begiai persijungia svelniai ir perjungus i manuala taip pat visi veikia.

Beje siandien irgi pastebejau, kad po lenkimo taip ir lieka 3500 abarotu ir 3 pavara tol kol kokio miestelio neprivaziuoji ir nenumeti greicio... :(

O del padangu tai lentelej prie vairuotojo stojkes taip ir parasyta R15/205/65.
Ar tikrai prie greiciu dezes 4 radiatoriai? Kiek abejoju. Jeigu jis leistu, tepalu truktu, kristu slegis, begiai persijungtu veliau. Bet tai tik versija, o del slegio (kad jame problema) didele tikimybe.
Padangos kitas reikalas, is manualo:
Light-alloy wheel
BMW 528i
All season tires
225/60 R 15 96 H M+S – 7Jx15
Summer tires
225/60 R 15 96 W – 7Jx15
225/55 R 16 95 W – 7Jx16
235/45 R 17 94 W/Y – 8Jx17
Winter tires (M+S)
225/60 R 15 96 Q 7Jx15 7Jx15
225/55 R 16 95 Q – 7Jx16
235/45 R 17 94 Q – 8Jx17

Bet, kiek pastebejau, jie (manualai) buna skirtingi.

M

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 38 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery